Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
O femeie sustine ca este propriet...

Damsel (2024)

Cum schimb parola la un ZTE F6605R?

5 mituri comuniste demontate
 Pet Shop Boys - It's not a cr...

Tigla metalica

Recomandari Termopan + Velux

Sfaturi amplificator + bose
 Voi intelegeti ce va zic animalut...

Router nou fara port pentru fibra...

Cum mai stam cu asigurarile de ri...

Cer autorizatie, modific fara aut...
 Beko masina de spalat rufe WUE 77...

Aer conditionat Multisplit / case...

e-TVA din August 2024

Ventilatorul centralei nu se opre...
 

alternativa SFP GBIC la ONT GPON

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
maul

maul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 616
  • Înscris: 10.11.2005
Salutare,

am un GPON ONT ZTE ZXHN F618 (atasat) si as dori sa-l inlocuiesc cu un modul SFP GBIC pt ca routerul pe care il folosesc are aceasta opțiune si mi se pare cam inutil deoarece nu folosesc alte servicii de la RDS (nici CATV nici telefonie).
Am incercat o cautare pe forum dar nu am gasit alte postari mai recente de 2016.

multumesc

[ https://i.postimg.cc/HxK4jrfK/20201124-210655.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by maul, 02 December 2020 - 10:34.


#2
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,710
  • Înscris: 01.01.2008
Nu poți, nu e vorba de conector. GPON e altă mâncare de pește.

#3
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,908
  • Înscris: 15.06.2004
Nu se poate. GPON-ul fie el ONT sau OLT nu e acelasi lucru cu un MC ( Media Converter ).
Sunt alte standarde de lucru, chiar daca fizic arata la fel.

#4
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,717
  • Înscris: 08.10.2015
Nu iti da RDS acces pe el, exista si astfel de solutii pe piata.
[ https://sc02.alicdn.com/kf/UTB84CHsfXPJXKJkSahVq6xyzFXaj.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#5
maul

maul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 616
  • Înscris: 10.11.2005
mda..ma gandeam ca la RDS vor fi problemele.
Am deschis o discutie cu ZTE (am un contact la R&D in China) sa vedem ce-mi recomanda ei

#6
Xman_ghio

Xman_ghio

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,317
  • Înscris: 26.06.2009
Doar pe contractele de juridici ofera solutie cu SFP (si doar la contracte "mai speciale" cu banda garantata, dark fiber, etc).

La contracte din astea de 30-40 ron nu poti sa faci asa ceva si esti legat de ONT-ul lor.

#7
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,207
  • Înscris: 18.04.2008
Nu au ce să-ți recomande.
Atât timp cât operatorul nu-ți va înregistra ONT-ul tău, nu vei putea face nimic.

#8
Neaceasca85

Neaceasca85

    Jos Ursula!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,586
  • Înscris: 14.10.2008
Nu merge, ONT-ul pe care ti-l da RDS este obligatoriu.

#9
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,908
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Doar pe contractele de juridici ofera solutie cu SFP (si doar la contracte "mai speciale" cu banda garantata, dark fiber, etc).
Nici macar.
Faceau asa ceva cu ani in urma, dar de vreo 12 ani doar pe GPON-uri merg si la firme.
Am asa ceva si am cam tot - banda garantata, BGP...

#10
Xman_ghio

Xman_ghio

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,317
  • Înscris: 26.06.2009

View Posteiffel, on 02 decembrie 2020 - 12:04, said:

Nici macar.
Faceau asa ceva cu ani in urma, dar de vreo 12 ani doar pe GPON-uri merg si la firme.
Am asa ceva si am cam tot - banda garantata, BGP...
Pe contractele standard da. Dar daca soliciti un contract de banda garantata cu conectivitate SFP o sa vezi ca inca se poate ;-) Similar si la Telekom. Nu stiu la UPC/VDF.

#11
Neaceasca85

Neaceasca85

    Jos Ursula!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,586
  • Înscris: 14.10.2008
UPC da fibra doar la PJ, la PF doar coaxial. Fibra cu MC la PJ.

#12
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,908
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Pe contractele standard da. Dar daca soliciti un contract de banda garantata cu conectivitate SFP o sa vezi ca inca se poate ;-) Similar si la Telekom.
N-am contract standard... Posted Image
La Telekom am avut pe MC - au schimbat anul trecut si ei pe GPON.
Am avut si UPC - la ei era tot un MC.
Doar ca in final am zis ca 3 furnizori e un back-up prea mare - am ramas doar cu 2, RDS-ul principal.

Motivul e simplu - e mult mai usor de furnizat asa - dai net la mult mai multi clienti pe o singura fibra, nu tragi fibra ptr fiecare.

Edited by eiffel, 02 December 2020 - 13:23.


#13
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,565
  • Înscris: 07.03.2006
gresesti :)
o singura fibra SM pleaca din spliter spre client indiferent ce e in capatul celalalt: ont/mc/sfp/sfp+/sfp28/etc/etc/etc

#14
maul

maul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 616
  • Înscris: 10.11.2005
reactivez acest topic doar sa va spun ca SE POATE :)
desigur fara ajutor din partea rds...
se ia un router cu port SFP gen MikroTik RB760iGS (al meu e alt model)
se adauga un SFP compatibil gen nokia O-010S-P (al meu e diferit de asemenea)
se noteaza seria de GPON a echipamentului (exemplu ZTEG8CABCDEF) si se salveaza in GPON SFP prin interfata de management (la mine mergea si pe telnet si ssh) - atentie - la mine interfata de management pornea doar cu fibra introdusa in sfp
dupa repornirea routerului conexiunea pppoe a pornit automagic :)
bafta !

#15
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,908
  • Înscris: 15.06.2004
Defapt ai zis ca nu se poate :D
Acel "SFP compatibil" de la Nokia e un GPON-SFP.

#16
maul

maul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 616
  • Înscris: 10.11.2005
@eiffel nu inteleg ce insinuezi.
intrebarea mea cred ca a fost destul de clara - doream sa inlocuiesc ONT cu SFP - intr-adevar nu stiam la momentul ala decat de sfp gbic.
Cam toti de pe topic-ul asta ati comentat ca nu se poate - l-am reactivat doar sa mentionez ca am reusit - desigur cu un SFP compatibil GPON.
Daca toti care comenteaza pe forum-ul asta s-ar documenta inainte sa posteze ceva, altfel ar arata "peisajul"...

#17
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,908
  • Înscris: 15.06.2004
Pai ideea e alta - ai pus un GPON/SFP intr-un port SFP al unui Router al carui soft permite transformarea sa in GPON cu folositea adaptorului respectiv.
E un caz aproape unic.

Intr-un media converter nu merge - ca la ala n uai soft de control sa-l accesezi.
Jucaria pe care ai putut face asta pare ca a fost gandita special ptr asa ceva.

Edited by eiffel, 23 September 2021 - 13:28.


#18
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,565
  • Înscris: 07.03.2006
"peisajul" iti spune ca ii cam iei de prosti p-aia de la RDS ... si nu prea ii vina sa creada ("peisajului")

ce output ai la
/interface ethernet monitor sfp[TAB] 
si la
/interface pppoe-client monitor

-posibil sa nu fie nicio comanda buna, nu am acces la un mkr acum dar o sa am diseara -

ca sa zici asa ca merge dar nu zici EXACT cum...suna putin de basm.


ca in teorie este posibil, nu neaga nimeni; practic insa nimeni (pana acum) n-a  venit cu un exemplu concret:
se pune X la Y si A la B si rezulta CE TREBUIE;  cu out-put-urile de rigoare, bineinteles.

View Posteiffel, on 23 septembrie 2021 - 13:27, said:

Pai ideea e alta - ai pus un GPON/SFP intr-un port SFP al unui Router al carui soft permite transformarea sa in GPON cu folositea adaptorului respectiv.
E un caz aproape unic.

Intr-un media converter nu merge - ca la ala n uai soft de control sa-l accesezi.
Jucaria pe care ai putut face asta a fost gandita special ptr asa ceva.
nu...
te-nseli.
sunt module SFP care sunt GPON ONU/ONT (SFPONU) B+/C+ din fabrica (pt asta sunt construite, sa inlocuiasca ONT-ul fizic a.i. terminatia sa se faca direct in echipamentul utilizatorului).
Daca tu ai o interfata sfp/sfp+/28/etc in echipamentul tau si folosesti un modul compatibil cu olt-ul din partea cealalta totul merge ca pe roate.

PS
ca sa fie mai clar
"softul" e in modul nu in L3 tau. L3 trebuie doar sa aiba o interfata SFP/+ libera :)

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate