Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

The Mother (2023)

The Last Of Us (2023)

Problema masina de spalat Gorenje...
 Upgrade Nvidia 1080Ti pentru 4k 1...

Sfaturi curatare incalzire pardos...

CI AM/FM Sanyo LA1201 ramas fara FM

Montare sau nu vana cu 3 cai!?
 Sugestie salariu arhitect

Aftershave care trebuie diluat ca...

Noul Chromecast cu Google TV (HD)

Armageddon Time (2022)
 Inversat cabluri + cu -

The Good Nurse (2022)

A intrat conducerea bisericii ...

Importanta geneticului in societate
 

Se poate folosi laptopul ca monitor pentru un desktop ?

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
Al3xandrus

Al3xandrus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 972
  • Înscris: 10.09.2007
Salutare, cu aceasta pandemie si WFH, este posibil (inca nu stim clar dar sa ma informez din timp) sa plecam la cumnata in UK caci va naste la sfarsitul lui ianuarie (teoretic). Repet, cum nu se stie exact ce masuri se vor mai impune, un plan nu putem inca sa facem.

Ideea este ca eu as putea lucra acolo, dar la mine unde activez nu au mai avut laptopuri si nu mi-am mai batut capul sa iau unul, asa ca ce folosesc este un dell in miniatura, pe care as putea sa-l pun fara probleme in rucsac, insa, ca sa nu folosesc un tv si sa nu fie prea complicat sa stau sa cumpar eventual monitoare (cred ca as putea gasi un junghi de 17" la pret modic pe la vreun SH dar e complicatie) + ca oricum voi lua si laptopul personal care va fi folosit (ASUS TUF FX505DU-AL052) pentru multimedia - jocuri, filme, browsing, etc.

Intrebarea este: ca sa nu ma mai complic aiurea cu cumparat de monitoare SH sau sa stau poate sa incurc si pe altii de la TV, ar merge sa conectez laptopul doar pentru a fi folosit ca si monitor prin HDMI? Din ce am inteles, nu ar merge deoarece laptopurile in general nu au decat OUT nu si IN. Ar exista posibilitatea pentru vreun workaround?

Oricum, ce vorbim acum este doar teorie, posibil la cum este situatia sa nici nu ajungem sa stam 2 saptamani minim precum ar fi vrut nevasta :)

Multumesc pentru orice sfat/idee!.

#2
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,123
  • Înscris: 11.08.2003
nu

#3
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,571
  • Înscris: 13.03.2017
DA - se poate
Vezi aici cum ;
https://techguided.c...p-as-a-monitor/

#4
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,421
  • Înscris: 24.04.2013
Poate ca merge DACA laptopul (cel ce va fi folosit ca monitor) are Windows 10 (si WiFi, dar banuiesc ca are) si desktopul are cel putin Windows 8.1 (cred) si WiFi (din ce am vazut mini PC-urile cam au). Folosesti Miracast ca sa conectezi laptopul ca al doilea monitor la desktop, ‘Project to this PC’ pe laptop si ‘Connect to a wireless display’ de desktop. Dar tot iti trebuie un monitor ne-WiFi ca sa faci configurarea initiala, dar banuiesc ca pentru asa ceva poti folosi un televizor. Ce nu stiu este daca tot acest setup, mai ales pe desktop, poate fi facut sa fie ‘permanent’ - in principiu poti desemna oricare din monitoare ca fiind cel primar, dar in situatia data nu stiu daca reconectarea se va face automat si daca alegerea supravietuieste unui reboot.

LE: Se mai poate sa conectezi cele 2 calculatoare in retea (un cablu ethernet intre ele e suficient) si sa lucrezi pe desktop folosind laptopul pe post de ecran/tastatura via Remote Desktop. Acesta este inclus nativ in Windows dar partea de server (desktopul in acest caz) trebuie sa fie editie Professional sau superioara, nu merge pe Home. Programele si fisierele de care ai nevoie pentru serviciu raman pe desktop.

Edited by sags, 30 November 2020 - 15:41.


#5
Al3xandrus

Al3xandrus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 972
  • Înscris: 10.09.2007

View Postsags, on 30 noiembrie 2020 - 15:34, said:

Poate ca merge DACA laptopul (cel ce va fi folosit ca monitor) are Windows 10 (si WiFi, dar banuiesc ca are) si desktopul are cel putin Windows 8.1 (cred) si WiFi (din ce am vazut mini PC-urile cam au). Folosesti Miracast ca sa conectezi laptopul ca al doilea monitor la desktop, ‘Project to this PC’ pe laptop si ‘Connect to a wireless display’ de desktop. Dar tot iti trebuie un monitor ne-WiFi ca sa faci configurarea initiala, dar banuiesc ca pentru asa ceva poti folosi un televizor. Ce nu stiu este daca tot acest setup, mai ales pe desktop, poate fi facut sa fie ‘permanent’ - in principiu poti desemna oricare din monitoare ca fiind cel primar, dar in situatia data nu stiu daca reconectarea se va face automat si daca alegerea supravietuieste unui reboot.

LE: Se mai poate sa conectezi cele 2 calculatoare in retea (un cablu ethernet intre ele e suficient) si sa lucrezi pe desktop folosind laptopul pe post de ecran/tastatura via Remote Desktop. Acesta este inclus nativ in Windows dar partea de server (desktopul in acest caz) trebuie sa fie editie Professional sau superioara, nu merge pe Home. Programele si fisierele de care ai nevoie pentru serviciu raman pe desktop.

Acum ma gandeam, va dati seama ca este o versiune castrata de win 10 la care nu cred sa am acces la mai nimic din ce spuneti cu drepturi de administrator, deci... complicat :(

#6
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,421
  • Înscris: 24.04.2013
Cere-le sa iti activeze accesul prin Remote Desktop, daca nu cumva e deja activat. Fiind PC de firma banuiesc ca nu or fi pus editia Home pe el.

#7
Mike1alike

Mike1alike

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,241
  • Înscris: 02.08.2020
In teorie se poate foarte greu.
In practica nu se poate.
Poti daca desfaci laptopul de la care vrei sa folosesti monitorul si conectezi (dar nu cred ca o sa gasesti conector intern-hdmi) direct la monitor. Dar nimeni nu vrea sa faca asta, deci cred ca nici tu.

#8
Al3xandrus

Al3xandrus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 972
  • Înscris: 10.09.2007
Am verificat acum este optiplex 3060 si are windows 10 pro 1909 :)

View PostMike1alike, on 30 noiembrie 2020 - 16:14, said:

In teorie se poate foarte greu.
In practica nu se poate.
Poti daca desfaci laptopul de la care vrei sa folosesti monitorul si conectezi (dar nu cred ca o sa gasesti conector intern-hdmi) direct la monitor. Dar nimeni nu vrea sa faca asta, deci cred ca nici tu.

Clar nu, de asta si intreb mai din timp sa ma informez si sa vad ce solutii pot gasi. Poate gasesc cel mai jaf monitor la vreo 20-40 lire :)) Unul vai de el de prin 2010 gen de 15" cu care sa imi fac treaba, ca e complicat rau si nici nu am chef sa umblu prin setari si sa afle. Dar intai sa si ajungem, cred ca in jur de 15 ianuarie o sa stim cel mai bine :)

#9
red46

red46

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,077
  • Înscris: 06.03.2016
Dacă vrei musai prin HDMI, poți căuta o placă de captură.
https://www.magline....aQaAumQEALw_wcB

Astea ieftine scot maxim 1080p la 30 FPS. Sau 720p la 60 FPS.

Edited by red46, 30 November 2020 - 16:32.


#10
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,167
  • Înscris: 15.12.2009

View PostAl3xandrus, on 30 noiembrie 2020 - 15:16, said:

Intrebarea este: ca sa nu ma mai complic aiurea cu cumparat de monitoare SH sau sa stau poate sa incurc si pe altii de la TV, ar merge sa conectez laptopul doar pentru a fi folosit ca si monitor prin HDMI? Din ce am inteles, nu ar merge deoarece laptopurile in general nu au decat OUT nu si IN. Ar exista posibilitatea pentru vreun workaround?
Prin HDMI nu poti decat cu o placa de captura USB (de exemeplu, Elgato CamLink).
Cel mai simplu insa este remote desktop de pe laptopul tau pe computeruil de munca. In felul asta folosesti tastatura, mouse-ul si ecranul de la laptop dar toata treaba o faci pe coompul de munca.

#11
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 245,290
  • Înscris: 08.10.2015
Conectezi PC-ul la TV sau cauti un TV sh pe care eventual cand termini treaba il dai la jumatate de pret.

In rest sunt variante, dar vor avea ceva lag si va fi frustrant de lucrat.

Edited by MembruAnonim, 30 November 2020 - 16:46.


#12
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,167
  • Înscris: 15.12.2009

View PostMembruAnonim, on 30 noiembrie 2020 - 16:45, said:

, dar vor avea ceva lag si va fi frustrant de lucrat.
Hai ca nu e chiar asa ...
Eu lucrez in mediu profesional , cu scule in mod graffic, folosind remote interface de la sute/mii de Km distanta. Lag-ul apare la interfata care e la mii de Km .. am undeva pe la 1-- - 150 ms lag, dar la ce e in gama sutelor de Km (~30ms) es super OK.

La o interfata remote in reteaua locala vorbim de cel mult 10ms lag ... si banuiesc ca muncesti asa, nu joci shootere ca sa conteze.

#13
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,931
  • Înscris: 21.12.2006
Cel mai simplu, in cazul in care poti instala tu cu drepturi de administrator, sau iti pot instala cei de la munca, Team Viewer cu "Unattended access" si parola fixa. Apoi sa ai si tu instalat Team Viewer pe laptop, iar ambele dispozitive sa fie legate la internet. La pornire te vei putea conecta cu laptopul la PC prin TV, cunoscand ID-ul si parola PC-ului, si vei putea lucra linistit. Functioneaza perfect si cu varianta Free, pentru Home Use.

#14
derutatu667

derutatu667

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,601
  • Înscris: 27.11.2007
Nu cred ca are rost sa iti bati capul.  In UK piata de second hand e foarte dezvoltata. Te duci pe la CashConverters sau CashGenerator pe acolo prin cartier ( gasesti asemenea magazine peste tot) si daca ai noroc gasesti monitoare si cu 5-10 lire...hai 20-30 lire ceva mai rasarit !

#15
Al3xandrus

Al3xandrus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 972
  • Înscris: 10.09.2007

View Postnei-k, on 30 noiembrie 2020 - 22:58, said:

Cel mai simplu, in cazul in care poti instala tu cu drepturi de administrator, sau iti pot instala cei de la munca, Team Viewer cu "Unattended access" si parola fixa. Apoi sa ai si tu instalat Team Viewer pe laptop, iar ambele dispozitive sa fie legate la internet. La pornire te vei putea conecta cu laptopul la PC prin TV, cunoscand ID-ul si parola PC-ului, si vei putea lucra linistit. Functioneaza perfect si cu varianta Free, pentru Home Use.

Nu cred ca merge si la fel cum zice si MembruAnonim cred ca este cam complicat din pacate Posted Image

O sa ma mai interesez prin ianuarie doar daca plecam si mai reinvii topicul.



View Postro_explorer, on 30 noiembrie 2020 - 18:02, said:

Hai ca nu e chiar asa ...
Eu lucrez in mediu profesional , cu scule in mod graffic, folosind remote interface de la sute/mii de Km distanta. Lag-ul apare la interfata care e la mii de Km .. am undeva pe la 1-- - 150 ms lag, dar la ce e in gama sutelor de Km (~30ms) es super OK.

La o interfata remote in reteaua locala vorbim de cel mult 10ms lag ... si banuiesc ca muncesti asa, nu joci shootere ca sa conteze.

Nu, nu rulez shootere si este ok ce zici tu, doar ca oricum exista un lag enorm prin VPN, daca mai adaug si alt lag cred ca nu mai pot sa fac nimic din pacate Posted Image

View Postderutatu667, on 30 noiembrie 2020 - 23:37, said:

Nu cred ca are rost sa iti bati capul.  In UK piata de second hand e foarte dezvoltata. Te duci pe la CashConverters sau CashGenerator pe acolo prin cartier ( gasesti asemenea magazine peste tot) si daca ai noroc gasesti monitoare si cu 5-10 lire...hai 20-30 lire ceva mai rasarit !

Asta si intentionam si asta am mai si scris, cu 2 saptamani inainte daca e sa stim sigur si sa luam biletele o sa iau niste siteuri de SH de prin zona, mai vorbesc si cu cumnata-meu si chiar nu crap de 20-30 lire, un junghi de 15" vechi sa nu ma doara ochii prea mult si aia e, il las de pomana apoi Posted Image Plus ca ei au 2 TVuri, dar as fi vrut sa nu le folosesc, probabil o sa vad ad-hoc. Era intr-adevar cel mai simplu sa fi avut laptop sau sa mearga prin laptopul asta, dar e clar ca am mai studiat si nu va merge Posted Image

As fi luat si monitorul dar e cam de porc, e un 22" Posted Image Si asa o sa fie mare iarna, covid, mai bine mai iau un pulover ca sunt friguros Posted Image

Edited by Al3xandrus, 30 November 2020 - 23:41.


#16
OCM

OCM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 06.08.2007

View Postsags, on 30 noiembrie 2020 - 15:34, said:

Poate ca merge DACA laptopul (cel ce va fi folosit ca monitor) are Windows 10 (si WiFi, dar banuiesc ca are) si desktopul are cel putin Windows 8.1 (cred) si WiFi (din ce am vazut mini PC-urile cam au). Folosesti Miracast ca sa conectezi laptopul ca al doilea monitor la desktop, ‘Project to this PC’ pe laptop si ‘Connect to a wireless display’ de desktop. Dar tot iti trebuie un monitor ne-WiFi ca sa faci configurarea initiala, dar banuiesc ca pentru asa ceva poti folosi un televizor. Ce nu stiu este daca tot acest setup, mai ales pe desktop, poate fi facut sa fie ‘permanent’ - in principiu poti desemna oricare din monitoare ca fiind cel primar, dar in situatia data nu stiu daca reconectarea se va face automat si daca alegerea supravietuieste unui reboot.

LE: Se mai poate sa conectezi cele 2 calculatoare in retea (un cablu ethernet intre ele e suficient) si sa lucrezi pe desktop folosind laptopul pe post de ecran/tastatura via Remote Desktop. Acesta este inclus nativ in Windows dar partea de server (desktopul in acest caz) trebuie sa fie editie Professional sau superioara, nu merge pe Home. Programele si fisierele de care ai nevoie pentru serviciu raman pe desktop.

View Postro_explorer, on 30 noiembrie 2020 - 18:02, said:

Hai ca nu e chiar asa ...
Eu lucrez in mediu profesional , cu scule in mod graffic, folosind remote interface de la sute/mii de Km distanta. Lag-ul apare la interfata care e la mii de Km .. am undeva pe la 1-- - 150 ms lag, dar la ce e in gama sutelor de Km (~30ms) es super OK.

La o interfata remote in reteaua locala vorbim de cel mult 10ms lag ... si banuiesc ca muncesti asa, nu joci shootere ca sa conteze.
Ma bag si eu cu o intrebare daca e permis ,ca subiectul e cam acelasi.
Cum obtineti 10ms lag cu RDP clasic de windows pro? Ceva setari mai speciale?
Stituatia la mine e umpic invers: am laptopul de serviciu (bun,i7 8gen,16gbRAM, WIN 10 PRO) si as vrea sa ma conectez la un pc local (cu toate conturile si fisierele personale) care poate fi un MiniPC-NUC(Celeron N3450 gen9,8gb RAM,WIN10 PRO) sau un laptop (i5 4300M, 8gb RAM, WIN 7 PRO) in functie de care merge mai bine ma hotarasc ce pastrez.

Dar cu niciunul nu obtin o experienta multumitoare.
Cu miniPC-ul (deci ambele win 10 si prin fir gigabit) se apropie cel mai mult de utilizabil. Dar tot este lag cand fac scroll pe o pagina web. Eu ma gandeam ca pot sa vad si videouri 720p pe youtube prin RDP, oare am eu asteptari prea mari?

Pe laptopul cu win7pro e si mai nasol, lag mare ,inutilizabil chiar si prin wifi 5ghz ambele la 1 m de router. Nici rezolutia nu prea se potriveste ,abia cu font smoothing devine mai ok textul pe web. Daca schimb win7pro cu linux pe acest laptop ar fi sanse de imbunatatire?

Am incercat si varianta cu miracast de pe miniPC pe laptop (ambele win10) dar e inutilizabil(am selectat modul movie, game ,nimic.... lag de 1-2 secunde)

Edited by OCM, 05 January 2021 - 16:55.


#17
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,167
  • Înscris: 15.12.2009

View PostOCM, on 05 ianuarie 2021 - 16:46, said:

Ma bag si eu cu o intrebare daca e permis ,ca subiectul e cam acelasi.
Cum obtineti 10ms lag cu RDP clasic de windows pro? Ceva setari mai speciale?
Nu se poate 10ms cu RDP clasic de windows. Aia e o minciuna si se foloseste doar la nevoie.
Vrei ceva rapid, ori mergi pe solutii corporate gen Citrix sau NoMachine ... ori pe ceva dedicat low-latency: de exemplu Parsec : https://parsec.app/downloads/ (asta e dedicat pentru gaming si chiar merge ca atare :) ).
Nu mai zic de VNC ca solutie care se poate face foarte rapid dar parsec e mai rapid de atat si mult mai simplu de folosit.

#18
OCM

OCM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 06.08.2007
ok, pai tu ziceai mai sus ca pe reteaua locala e cam 10 ms si am sperat ca o fi ceva setare magica :) . Oricum nu tintesc o valoare anume. Testul e sa pornesc un video pe youtube (la720p) si sa nu aiba lag intre imagine si sunet si cand fac scroll. Speram sa nu mai instalez nimic in plus pe laptopul de serviciu.
Oricum mersi de recomandari. Studiind problema asta descopar zeci de aplicatii de remote desktop , deci probabil daca aia inclusa in windows pro era asa buna nu existau atatea alternative :)

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate