Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 

Router wireless TP-Link Archer AX10, Dual-band, WiFi 6, Gigabit

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1258 replies to this topic

#1207
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,517
  • Înscris: 16.12.2006
Prinzi 70-80 Mbps pentru ca ONT-ul suporta doar retea de 2,4 GHz pe standard N.

In momentul in care o sa ai router wireless cu Wi-Fi 6 evident ca o sa ai viteze mai mari. O sa ai standard AX disponibil si retea de 5 GHz (pe langa aia de 2,4).

O sa ti se seteze ONT-ul in mod bridge (dezactivat Wi-Fi pe el) si o sa prinzi Wi-Fi doar de la noul router.

Evident ca merita, eu unul prind 700 - 775 Mbps pe Wi-Fi. Asta evident pe reteaua de 5 GHz si in aceeasi camera cu routerul.

Acum se dau TP-Link EX220.

#1208
djmaxx

djmaxx

    Tehnicus20

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,183
  • Înscris: 15.07.2005

 catalinman, on 28 decembrie 2023 - 13:02, said:

Prinzi 70-80 Mbps pentru ca ONT-ul suporta doar retea de 2,4 GHz pe standard N.

In momentul in care o sa ai router wireless cu Wi-Fi 6 evident ca o sa ai viteze mai mari. O sa ai standard AX disponibil si retea de 5 GHz (pe langa aia de 2,4).

O sa ti se seteze ONT-ul in mod bridge (dezactivat Wi-Fi pe el) si o sa prinzi Wi-Fi doar de la noul router.

Evident ca merita, eu unul prind 700 - 775 Mbps pe Wi-Fi. Asta evident pe reteaua de 5 GHz si in aceeasi camera cu routerul.

Acum se dau TP-Link EX220.

multumesc de raspuns prompt! de ce cei de la digi nu adopta o solutie tehnica cum am si la orange adica ont de fibra care are este si router si wifi cu ambele benzi si cu puteri si viteze super bune mai ales pe banda de 5ghz(1 singur aparat)??? este chiar asa scump? cei de la orange cum o aplica? la digi am aceasta posibilitate ? sau trebuie sa tin non stop 2 echipamente in priza? multumesc! daca nu au, in viitor au in plan aceasta solutie de ont?

#1209
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,517
  • Înscris: 16.12.2006
Nu, s-a dat in trecut ONT cu Wi-Fi 6. Vezi topicul https://forum.softpe...uawei-hg8147x6/

Nu se mai ofera acel ONT. Daca esti multumit de viteza actuala ramai cu echipamentul actual, daca vrei viteza mai mare pe Wi-Fi se adauga separat router cu Wi-Fi 6. Ori al tau proprietate persoana ori de la DIGI.

#1210
bbogdanmircea

bbogdanmircea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,254
  • Înscris: 14.02.2007
Tocmai ce mi-a venit A8 ... i-am făcut update de firmware apoi setat în EasyMesh în modul Satelit.
Îi dau căutare din routerul AX10 tot din meniul EasyMesh dar nu găsește nimic.
Nu mai știu ce să-i fac, cum pun cablul de la AX10 la A8 LAN to LAN sau LAN to WAN?
Și apoi care ar fi pașii, să încerc azi dacă nu merge îi fac retur și asta e.
Mulțumesc!

#1211
Daniel1122

Daniel1122

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 10.03.2023
Salut. Am citit mai demult un post pe tp-link forum ca AX10 ar avea probleme cu Easymesh. Nu functioneaza decat cu versiunea firmware 1.3.8… Tu ce versiune firmware ai pe AX10?

#1212
bbogdanmircea

bbogdanmircea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,254
  • Înscris: 14.02.2007
E de la Digi AX10 nu găsesc nicăieri ce firmware ar avea

#1213
gonzales89

gonzales89

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 11.04.2016

View Postbbogdanmircea, on 30 decembrie 2023 - 08:46, said:

E de la Digi AX10 nu găsesc nicăieri ce firmware ar avea
Nu mai țin minte, dar cred că undeva in pagina de login(web sau tether). Oricum, poți suna la serv. suport Digi să-ți updateze ax10-le pentru "easymesh Ethernet backhaul"(updateul se face ... la cerere). Conexiunea se face lan-lan, cu un cablu scurt. S-ar putea să meargă și lan-wan.

#1214
Daniel1122

Daniel1122

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 10.03.2023
Pai in cazul asta, recomandarea mea este sa trimiti inapoi routerul A8 si sa comanzi de la digi al doilea router mesh. Doar asa o sa meargă. Find ambele routerele lor, digi sunt obligați sa le faca sa funcționeze mesh. Platesti 3 lei pe luna chirie si nu mai ai stres ca nu functioneaza.

#1215
Bombalurina

Bombalurina

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,288
  • Înscris: 08.11.2016

View Postbbogdanmircea, on 30 decembrie 2023 - 08:46, said:

E de la Digi AX10 nu găsesc nicăieri ce firmware ar avea

View Postoliver44, on 17 februarie 2023 - 08:36, said:

Cand acesezi interfata softului tplink pe prima pagina sub taburile cu campurile de logare...!


#1216
Formhault

Formhault

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,381
  • Înscris: 22.12.2016

View Postcatalinman, on 29 decembrie 2023 - 11:04, said:

Nu, s-a dat in trecut ONT cu Wi-Fi 6. Vezi topicul https://forum.softpe...uawei-hg8147x6/

Nu se mai ofera acel ONT. Daca esti multumit de viteza actuala ramai cu echipamentul actual, daca vrei viteza mai mare pe Wi-Fi se adauga separat router cu Wi-Fi 6. Ori al tau proprietate persoana ori de la DIGI.

Adaugi separat router cu Wi-Fi 6... în coș, la emag, amazon etc. Că dacă comanzi de la Digi... e ca și când ai comanda de pe AliExpress... via DPRK (ajunge la p***vară).

#1217
rexx

rexx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,072
  • Înscris: 15.08.2005
am luat un Tplink AX10 de pe olx. are firwmare orginal, nu e cel customizat de la digi
doar ca are firmware foarte vechi: v1.1.6 Build 20210108
ultimul firmware disponibil e v1.3.9 Build 20230728

as vrea sa incerc sa ii pun OpenWRT. daca instalez OpenWRT mai pot sa revin la firmware-ul original Tplink?

#1218
p243df

p243df

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,867
  • Înscris: 26.10.2021
Vezi dacă are firmware de revenire. Dacă nu, Lasă-l asa.

#1219
Daniel1122

Daniel1122

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 10.03.2023

View Postrexx, on 15 ianuarie 2024 - 11:03, said:

am luat un Tplink AX10 de pe olx. are firwmare orginal, nu e cel customizat de la digi
doar ca are firmware foarte vechi: v1.1.6 Build 20210108
ultimul firmware disponibil e v1.3.9 Build 20230728

as vrea sa incerc sa ii pun OpenWRT. daca instalez OpenWRT mai pot sa revin la firmware-ul original Tplink?
Acest model nu suporta openwrt. Daca cumperi cudy ax1800 sau wr3000, ambele suporta openwrt.

#1220
rexx

rexx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,072
  • Înscris: 15.08.2005

View Postp243df, on 15 ianuarie 2024 - 11:32, said:

Vezi dacă are firmware de revenire. Dacă nu, Lasă-l asa.
ce inseamna firmware de revenire?

#1221
p243df

p243df

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,867
  • Înscris: 26.10.2021
Adică cum ai firmware pentru a pune openwrt, ddwrt, asa trebuie sa fie făcut tot de ei și firmware-ul de a repune originalul înapoi.


#1222
rodanny

rodanny

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,931
  • Înscris: 13.01.2004
salutari
nu se poate salva cumva firmwareul original?
Nu putem cumva sa il extragem?
Multumesc

#1223
p243df

p243df

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,867
  • Înscris: 26.10.2021
Pai originalul îl găsești pe site, dar este pentru update.
Pentru rescriere trebuie folosite alte aplicații dacă nu ai firmware de revenire.

#1224
rodanny

rodanny

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,931
  • Înscris: 13.01.2004

View Postp243df, on 21 ianuarie 2024 - 15:17, said:

Pai originalul îl găsești pe site, dar este pentru update.
Pentru rescriere trebuie folosite alte aplicații dacă nu ai firmware de revenire.

am intels...dar daca vreu sa revin la varianta de la digi....?
pt asta doream sa il salvez pe cel actual .
merci

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate