Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Imaginea nu poate fi redata - Ero...

"Mafiotii" revin in forta...

Branșament gaze 2024 sau pom...

Lamurire bec led h7
 Preturi momeala ? (dar care e sme...

Realizare tavan fals rigips

Alternative pod Giurgiu - Ruse

Cat spatiu stocare aveti in total...
 Reflux

Centrale termice compacte

Portofoliu incepator pe Bursa New...

Probabil inselatorie pe OLX
 Istoric Google

Copil cu temperament sangvinic

ADA TEL SERVICES

inlocuire bara fata clio 4
 

Router wireless TP-Link Archer AX10, Dual-band, WiFi 6, Gigabit

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1284 replies to this topic

#1189
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,467
  • Înscris: 25.08.2009

View Postgonzales89, on 21 noiembrie 2023 - 20:17, said:

@catalinman, EX220 suporta easymesh prin cablu?
https://service-prov...i-router/ex220/

#1190
gonzales89

gonzales89

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 11.04.2016

View Postaltuser09, on 22 noiembrie 2023 - 09:21, said:


Asta a fost primul loc unde am cautat informatia dar, din pacate, acolo nu se precizeaza daca routerul este compatibil easymesh ethernet backhaul.

#1191
mdancostin

mdancostin

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 20.11.2016

View Postsharkyslro, on 10 ianuarie 2023 - 17:45, said:

Daca cineva vrea sa-si puna versiunea oficiala de la TP Link, nu cea a celor de la DIGI, DIGI nu va mai putea sa monitorizeze/acceseze acel router. Fiecare este liber sa faca/foloseasca ce versiune de Firmware vrea el.
Fisierele modificate pentru scriere in memoria routerului sunt:
Pentru router versiunea 1.0    https://drive.google...?usp=share_link
Pentru router versiunea 1.20 https://drive.google...?usp=share_link

Versiunile puse de mine NU SUNT ULTIMELE VERSIUNI OFICIALE! Din meniul routerului se poate trece la o versiune superioara pentru a avea acces la ultimele functii adaugate. Am pus/modificat intentionat versiuni un pic mai vechi, ca sa vedeti cei care doriti inlocuirea Fimware-ului Digi, ca noul Firmware este capabil dupa rescriere de Update.
Procedura de rescriere/intrare in meniul Recovery s-a mai postat pe aici (vezi postul #781 din pagina 44, dar nu descarcati acel Firmware. Functioneaza si acela, DAR ESTE DECAT PENTRU VARIANTA V.1) fiind o combinatie intre butoanele POWER si WPS. NU FOLOSITI COMBINATIA DE BUTOANE POWER SI RESET asa cum este descrisa de unii pe Youtube ca nu va functiona.
Folositi Power + WPS ca sa intrati in Recovery . Se OPRESTE Routerul de la buton. Cu Routerul oprit se tine butonul WPS apasat FARA A I SE DA DRUMUL si se apasa scurt butonul Power. Routerul va porni, si dupa vreo 4-5 sec va intra in modul Recovery ( se va aprinde DECAT un led portocaliu, celelalte fiind stinse). Acum se poate da drumul la orice buton apasat, routerul fiind acum in modul Recovery. Odata intrat in acest mod, setati IP-ul si NetMask-ul conform pozei de la postul #781. Deschideti Chrome/Edge/Firefox/Opera, si tastati adresa interna a routerului 192.168.0.1. Apare o fereastra in care vi se va cere calea catre fisierul Firmware.
De aici incolo, fiecare cred ca se va descurca.   Succes.



Ai ceva castig de la RDS de esti asa inversunat impotriva celor care rescriu softul si vor sa aibe acces la TOATE functiile noi, WPA3 pentru criptare/securitate avansata, QoS pentru administrarea prioritatii device-urilor la banda de Net, server OpenVpn, Mesh (pe viitor si WIFI Mesh intre 2 Routere, acum fiind doar in teste), router pus ca si Acces Point, functii de care Rds nici nu viseaza sa le implementeze... Mie unul imi place sa am CONTROL DEPLIN asupra unui lucru pentru care platesc, ca doar eu nu le dau chiria injumatatita (60lei/an) asa cum fac ei cu softul original. Si daca mai pun la socoteala si noile functii... nici macar la jumatate nu este softul lor fata de versiunea noua si oficiala de la TP Link.



Salut,
Am reusit rescrierea firmware-ului pt TP Link AX10 prin metoda descrisa de sharkyslro. Multumesc.

#1192
Frost90

Frost90

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 10.03.2015

View Postgonzales89, on 22 noiembrie 2023 - 19:42, said:

Asta a fost primul loc unde am cautat informatia dar, din pacate, acolo nu se precizeaza daca routerul este compatibil easymesh ethernet backhaul.

Pe forumul Tp-Link un user zice ca este compatibil

#1193
gonzales89

gonzales89

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 11.04.2016

View PostFrost90, on 14 decembrie 2023 - 15:05, said:

Pe forumul Tp-Link un user zice ca este compatibil

Multumesc @Frost90 ! Am deja doua in chirie, de la sfarsitul lui noiembrie Posted Image Bineinteles, firmware-ul este ... "personalizat" Digi. Nu stiu cum arata cel original, dar la asta de la Digi nu poti face update! Chiar nu inteleg de ce era nevoie de asa ceva, devreme ce routerul este special pentru ISP Posted Image

Edited by gonzales89, 17 December 2023 - 21:35.


#1194
dur3xtremme

dur3xtremme

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 305
  • Înscris: 28.09.2014

View PostFormhault, on 12 noiembrie 2023 - 12:29, said:

Ce telefon? Eu cu S22 Ultra și iPhone 14 nu prea sar de 650 Mbps download.

Dar ai upload cam mic. Eu am 400+ constant.

Xiaomi Mi 11T PRO, si sincer, upload-ul peste 50mbps pentru un telefon e irelevant, in opinia mea. Cheers! Posted Image

Iar aici e pe ONT la orange.

Attached Files


Edited by dur3xtremme, 18 December 2023 - 06:53.


#1195
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,554
  • Înscris: 07.03.2006

View Postgonzales89, on 17 decembrie 2023 - 21:34, said:



Multumesc @Frost90 ! Am deja doua in chirie, de la sfarsitul lui noiembrie Posted Image Bineinteles, firmware-ul este ... "personalizat" Digi. Nu stiu cum arata cel original, dar la asta de la Digi nu poti face update! Chiar nu inteleg de ce era nevoie de asa ceva, devreme ce routerul este special pentru ISP Posted Image
Hardware-ul e poate la fel dar firmware-ul e singur personalizat pt DIGI. De ce DIGI nu are un firmware “complet”? Simplu, pt ca nu au oameni/timp/chef/bani de aruncat  pt a oferi suport tehnic pt toate “setarile”.
Vrei/ai nevoie de chestii fancy si la moda? Iti iei propriul tau echipament si ceri ca ONT-ul sa-ti fie pus in bridge.
Vrei sa “optimizezi” costurile, folosesti ce iti ofera dar fara sa ai pretentii dpdv al opțiunilor de configurare al echipamentului oferit si cu un suport minim.

#1196
juannn

juannn

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,408
  • Înscris: 09.03.2006

View Postgonzales89, on 22 octombrie 2023 - 14:12, said:

Pentru cei care vor sa instaleze firmware-ul original TP-Link(1.3.9) peste fw Digi, iată un mic ghid, împreună cu fișierele bin modate.
Urmați pașii din acest link, metoda #2 pentru gama AX. Totul este explicat acolo foarte clar, pas cu pas.

https://www.tp-link....pport/faq/1482/

Folosiți unul din fișierele bin modificate din atașament, potrivit versiunii hardware a routerului vostru(v1 sau v1.2). După ce ați instalat fw modificat, restartati routerul și updatati normal cu ultimul fw (1.3.9) descărcat de la Tp-link(aveți în atașament și un PDF cu procedura).
Bafta, și aveti in vedere că procedând astfel veți pierde suportul Digi!

Merci gonzales89 pentru bin-ul modat ca mi-a mancat zilele softul lor "personalizat". Am reusit sa fac upgrade la ultinul firmware original 1.3.9 pentru ax10.

Eu am un ax23 ca router principal si vroiam sa pun ax10 in ap mode conectat prin cablu ca sa extind acoperirea in apartament.  Problema era ca Ax10 avea scoasa optiunea de ap mode si mergea doar easymash conectat prin cablu la un port lan dar imi facea figuri citeodata ca se deconecta pentru citeva secunde apoi isi revenea plus ca la ax10 odata trecut in mod satelit din mash disparea si meniul de configurare.

Dupa ce am pus softul original pe ax 10 imi merge in ap mode si nu mai am probleme.

Nu inteleg de ce a macelarit digi acest router deoarece e destul de fain cu softul original.



#1197
Sergiu3232

Sergiu3232

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 14.11.2023
Salut. Am un router AX1500 pe care l-am luat de la Digi. Pe telefonul actual (samsung s22 ultra) nu imi apare reteaua 5ghz, chiar daca am ambele obtiuni activate. Nu am modificat nimic la router, sunt setarile default, numele si parola celor 2 retele sunt diferite. Am incercat se dezactivez reteaua 2.4ghz si atunci mi-a aparut cea de 5ghz, dar a 2-a zi a disparut si am fost nevoit sa o activez pe cea de 2,4ghz. Trebuie sa setez ceva la router? Montionez ca stau cu telefonul aproape de router si tot nu gaseste reteaua 5ghz. Multumesc.

#1198
bbogdanmircea

bbogdanmircea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,258
  • Înscris: 14.02.2007
Salutare am un AX10 pus după ONT Huawei.
Asta a fost soluția să pot vedea camerele video de pe PC în aceiași rețea, Huawei avea activat default insularizarea.
Din păcate semnalul WiFi este foarte slab și instabil, mai am încă un router mai ieftin pus în mod AP pe LAN la vreo 10-15m cu același AP
dar și la ăla merge foarte prost.
Întrebarea dacă merită să cumpăr un router care suportă OneMesh și să îl conectez prin LAN cu AX10 sau nici așa nu o să meargă bine și să fac cerere de retur și să iau ceva sistem Mesh?
Pentru OneMesh mă gândeam la tot un AX10 sau altceva din lista routerelor care suportă OneMesh.

#1199
gonzales89

gonzales89

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 11.04.2016

View Postbbogdanmircea, on 24 decembrie 2023 - 15:31, said:

Salutare am un AX10 pus după ONT Huawei.
Asta a fost soluția să pot vedea camerele video de pe PC în aceiași rețea, Huawei avea activat default insularizarea.
Din păcate semnalul WiFi este foarte slab și instabil, mai am încă un router mai ieftin pus în mod AP pe LAN la vreo 10-15m cu același AP
dar și la ăla merge foarte prost.
Întrebarea dacă merită să cumpăr un router care suportă OneMesh și să îl conectez prin LAN cu AX10 sau nici așa nu o să meargă bine și să fac cerere de retur și să iau ceva sistem Mesh?
Pentru OneMesh mă gândeam la tot un AX10 sau altceva din lista routerelor care suportă OneMesh.

Poti lua un EX220 de la Digi(sau un AX10) sau un AX10 sh de pe OLX. Ai deja cablul UTP tras, asa ca le poti lega in sistem Easymesh. Vei avea in zona satelitului (al doilea router) aceeasi putere a semnalului WiFi ca si in zona primului router.

Edited by gonzales89, 24 December 2023 - 18:26.


#1200
gonzales89

gonzales89

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 11.04.2016

View Postgonzales89, on 24 decembrie 2023 - 18:26, said:

Poti lua un EX220 de la Digi(sau un AX10) sau un AX10 sh de pe OLX. Ai deja cablul UTP tras, asa ca le poti lega in sistem Easymesh. Vei avea in zona satelitului (al doilea router) aceeasi putere a semnalului WiFi ca si in zona primului router.

Atentie, daca iei Ax10 sh de pe Olx si este de la Digi: sa aiba cel putin firmware 1.3.8 pentru ca Digi nu-ti face update la firmware-ul care suporta easymesh pe fir daca routerul nu-l ai sub contract. Daca firmware-ul este original Tp-Link trebuie sa faci, cel mult, update la ultima versiune.

#1201
bbogdanmircea

bbogdanmircea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,258
  • Înscris: 14.02.2007
SH nu iau dar nici de la Digi
Mă gândeam să iau ceva din lista de routere care suportă OneMesh nou, dar văd că AX10 e destul de scump, și de exemplu AX12 e mai ieftin.
Ar mai fi și altele gen A6, C64 este o listă întreagă dar nu știu cu această compatibilitate OneMesh și cât de bine va funcționa și cu ce router.
Dacă iau AX10 online trebuie minim V2 din ce am văzut, la altele tot așa o anumită versiune altfel nu merge.
https://www.tp-link....h/product-list/

Edited by bbogdanmircea, 24 December 2023 - 18:48.


#1202
gonzales89

gonzales89

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 11.04.2016

View Postbbogdanmircea, on 24 decembrie 2023 - 18:45, said:

SH nu iau dar nici de la Digi
Mă gândeam să iau ceva din lista de routere care suportă OneMesh nou, dar văd că AX10 e destul de scump, și de exemplu AX12 e mai ieftin.
Ar mai fi și altele gen A6, C64 este o listă întreagă dar nu știu cu această compatibilitate OneMesh și cât de bine va funcționa și cu ce router.
Dacă iau AX10 online trebuie minim V2 din ce am văzut, la altele tot așa o anumită versiune altfel nu merge.
https://www.tp-link....h/product-list/

De ce vrei neaparat OneMesh? Ai deja cablul tras si Easymesh cu backhaul functioneaza mai bine si vei avea o singura retea wifi. Cel mai simplu e sa mai inchiriezi  un router de la Digi(EX220 dau acum) si sa le legi in sistem Easymesh prin cablu. AX12 nu suporta inca Easymesh. Uite aici lista routerelor Tp-Link care suporta Easymesh ethernet backhaul

https://community.tp...tDir=ASC&page=1

Poti citi si aici

https://community.tp...um/topic/620656

#1203
bbogdanmircea

bbogdanmircea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,258
  • Înscris: 14.02.2007
Credeam că e același lucru EasyMesh și OneMesh ... păi în cazul ăsta cred că iau un A8 are raportul preț performanță cel mai bun și suportă Easy Mesh?

#1204
gonzales89

gonzales89

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 11.04.2016

View Postbbogdanmircea, on 24 decembrie 2023 - 20:55, said:

Credeam că e același lucru EasyMesh și OneMesh ... păi în cazul ăsta cred că iau un A8 are raportul preț performanță cel mai bun și suportă Easy Mesh?

Nu-i acelasi lucru. Cred ca A8 ar merge si vad ca v1 si v2.2 sunt compatibile cu Easymesh ethernet backhaul. Si C80(v1 si v2.2) este cam la acelasi pret. Pe asta l-am probat si este ok. Nici unul dintre ele nu are Wifi 6 ! Oricum, pe oricare l-ai lua, inainte de instalare sa-i verifici firmware-ul si sa-l updatezi daca este cazul.

#1205
Formhault

Formhault

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,390
  • Înscris: 22.12.2016

 gonzales89, on 24 decembrie 2023 - 19:59, said:

De ce vrei neaparat OneMesh? Ai deja cablul tras si Easymesh cu backhaul functioneaza mai bine si vei avea o singura retea wifi. Cel mai simplu e sa mai inchiriezi  un router de la Digi(EX220 dau acum) si sa le legi in sistem Easymesh prin cablu. AX12 nu suporta inca Easymesh. Uite aici lista routerelor Tp-Link care suporta Easymesh ethernet backhaul

https://community.tp...tDir=ASC&page=1

Poti citi si aici

https://community.tp...um/topic/620656

Pe site-ul Digi au următoarele Routere Mesh disponibile: Fiberhome SR1041Y, Huawei K562E și ZTE H3601...

#1206
djmaxx

djmaxx

    Tehnicus20

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,189
  • Înscris: 15.07.2005

 liviu_np, on 20 mai 2022 - 22:30, said:

Salut,
Am luat de la Digi un Archer AX 10 in chirie, 3 lei pe luna, nu e mare filosofie.
Ideea este ca acum, vara, stau in curte si lucrez. Sunt la aprox 15 de metri de router si nu am semnal mai deloc. Cand intru in casa am valori de 700-800 de Mbps. Afara am 20-30 de Mbps

Cu vechiul ZTE nu aveam probleme, aveam semnal maxim, fara probleme. La Archer am o liniuta de semnal care se pierde si raman fara wifi. Acum ZTE este in regim de bridge, amandoua routere stau unul langa altul, deci nu cred ca propagarrea semnalui prin fereste sau ce obstacole sunt ar fi o problema.
Sunt ceva solutii ca sa cresc rangeull la Archer? Sau orice alta modalitate ca sa am si eu wifi in curte la 15 metri de router?


am si eu zte ont cu fibrsa direct in el si pe wi-fi mai mult de 70-80 mb/s nu vrea. ma gandeam sa iau un wifi 6 in chirie(3 lei) dar daca nu se mareste zona de acoperire si viteza degeaba..
deci daca iau in chirie imi opresc ei automat reteaua wifi de la ont? nu merge sa le am in paralel? merita facut acest pas? locatia la tara

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate