Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...
 Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...
 

Router wireless TP-Link Archer AX10, Dual-band, WiFi 6, Gigabit

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1258 replies to this topic

#1153
kopilu_198

kopilu_198

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,394
  • Înscris: 25.10.2008
pai ai nimerit-o

#1154
gonzales89

gonzales89

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 11.04.2016
Păcat că nu ai citit cu atenție postările anterioare! Pune routerul cu fw Digi ca main și pe celălalt, cu fw 1.3.9 de la TP-Link, ca satelit și vor funcționa în easymesh, wifi, nu ethernet backhaul. Eu am următoarea configurație: main- ax10 de la digi, sateliți - C80(backhaul), ax10 cu fw 1.3.9(wifi). Funcționează destul de bine, bineînțeles cu limitările de viteza pe partea satelitului cuplat prin wifi.

#1155
djmartzian

djmartzian

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 03.07.2012
@gonzales89, Merci de info!
Fix asa am facut setup-ul: Ax10 Digi ca Main Router si noul Ax10 cu fw 1.3.9 ca Satellite Router si NU am reusit sa le conectez in WiFi. Main router-ul nu il vede pe cel satelit.
Ce metoda de conexiune ai folosit? Prima optiune?

Attached Files


Edited by djmartzian, 16 October 2023 - 11:08.


#1156
gonzales89

gonzales89

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 11.04.2016
Hm, probabil că m-am prostit- uite ce scrie aici:

https://community.tp...um/topic/593722

https://community.tp...Dir=ASC&page=38

Adevărul este că nu m-am mai uitat de vreo câteva săptămâni pe topicul ăla. O surpriză plăcută! Când o să am timp o sa probez.

#1157
djmartzian

djmartzian

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 03.07.2012
Just make sure you're on the latest firmware, and you will be able to build up a mesh network with Ethernet cables.


Eu nu vreau mesh prin cablu(deoarece in prezent este destul de greu de pozat unul), ci din contra doar prin WiFi. In prezent am un repetor RE200 in mesh, dar din pacate acesta nu suporta WiFi6, iar routerul nr.2 l-am cumparat fix pentru acest aspect(mesh + WiFi6)!

Edited by djmartzian, 16 October 2023 - 14:12.


#1158
p243df

p243df

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,867
  • Înscris: 26.10.2021
Dar dispozitive in ax ai?

#1159
gonzales89

gonzales89

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 11.04.2016

View Postdjmartzian, on 16 octombrie 2023 - 11:07, said:

@gonzales89, Merci de info!
Fix asa am facut setup-ul: Ax10 Digi ca Main Router si noul Ax10 cu fw 1.3.9 ca Satellite Router si NU am reusit sa le conectez in WiFi. Main router-ul nu il vede pe cel satelit.
Ce metoda de conexiune ai folosit? Prima optiune?

Nu mai țin minte exact, cred că prima opțiune.

View Postdjmartzian, on 16 octombrie 2023 - 14:11, said:

Just make sure you're on the latest firmware, and you will be able to build up a mesh network with Ethernet cables.


Eu nu vreau mesh prin cablu(deoarece in prezent este destul de greu de pozat unul), ci din contra doar prin WiFi. In prezent am un repetor RE200 in mesh, dar din pacate acesta nu suporta WiFi6, iar routerul nr.2 l-am cumparat fix pentru acest aspect(mesh + WiFi6)!

La easymesh prin cablu ai, cred, teoretic, aceeași viteză la satelit că și la main. Mie-mi pare un avantaj enorm.

#1160
djmartzian

djmartzian

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 03.07.2012

View Postp243df, on 16 octombrie 2023 - 14:49, said:

Dar dispozitive in ax ai?

Cred ca da. Lucrez pe un Lenovo ThinkPad T14.

View Postgonzales89, on 16 octombrie 2023 - 15:56, said:

Nu mai țin minte exact, cred că prima opțiune.

La easymesh prin cablu ai, cred, teoretic, aceeași viteză la satelit că și la main. Mie-mi pare un avantaj enorm.

OK. Merci de info. Mai fac niste teste,  cu ambele routere resetate la default settings, poate este vreun bug.

LATER EDIT: Ai configurat ambele routere sa folosesca si acelasi SSID?

Edited by djmartzian, 16 October 2023 - 17:48.


#1161
gonzales89

gonzales89

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 11.04.2016
Da, același ssid. Toate dispozitivele mele, laptopuri, tableta, telefoane, sunt mereu conectate optim la același ssid. Hm, telefonul soției(S21) mai face ocazional mofturi, nu am descoperit motivul.

#1162
djmartzian

djmartzian

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 03.07.2012
Multumesc pentru info @gonzales89. O sa re-testez si eu zilele urmatoare!

Edited by djmartzian, 16 October 2023 - 21:42.


#1163
djmartzian

djmartzian

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 03.07.2012
Revin cu un update la ce vb mai ^^

@gonzales89, Am retestat si nu au vrut in chip si fel sa se "vada" intre ele pe WiFi Easy/Open mesh. Routerul DIGI a fost mereu Main Router cu setarile default, cel de-al 2 lea cu fw tp-link a fost pe rand testat in AP mode, Satellite Router, default settings si WiFi SSID schimbat in cel de pe Main Router, in niciun caz routerul DIGI nu l-a gasit in search-ul din meniul de Easy Mesh menu, si prin urmare nu le-am putut conecta. Precizez ca ambele routere sunt v1.0, deci singura diferenta este la nivel de fw, la nivel de hardware ar trebui sa fie identice.

Alte sugestii ce gresesc in acest setup?

Multumesc

#1164
p243df

p243df

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,867
  • Înscris: 26.10.2021
Poate trebuie pus același firmware pe amândouă? Ori cel de digi îți cel original tplink?
Încearcă sa pui pe al tău cel de digi, dacă îl găsești pe undeva.

#1165
djmartzian

djmartzian

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 03.07.2012
Fix la acelasi cauza ma gandeam si eu: probleme de compatibilitate intre cele 2 fw! Am incercat sa-l caut, dar nu-l gasesc pe nicaieri FW de la DIGI! Aveti un link de download?

Intre timp am inlocuit Main Router-ul de la DIGI cu celalalt ce ruleza FW TP-link si in prezent reteaua Open Mesh cu RE200 este mult mai stabila si viteza mai buna!

#1166
p243df

p243df

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,867
  • Înscris: 26.10.2021
Pai digi, ca oricare alt provider, mai taie din ele. De exemplu la vpn este doar pptp. Fără openvpn.

#1167
gonzales89

gonzales89

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 11.04.2016
@djmartzian, încearcă așa: routerul digi-il pui main, cel cu fw 1.3.9 doar îl pornești și-l resetezi la setările de fabrica, apoi îl legi prin cablu Ethernet scurt la cel Digi(din LAN Digi la WAN -ul lui 1.3.9). Apoi din interfață web a lui Digi, adaugi satelitul. Durează puțin, trebuie sa ai răbdare. Apoi, după ce l-a găsit, confirmi adăugarea satelitului. Sigur va merge ethernet backhaul și ulterior, daca scoți cablul, va functiona in easymesh wifi(nu sunt foarte sigur de ultimă operațiune).

#1168
djmartzian

djmartzian

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 03.07.2012
@gonzales89, am incercat si procedura propusa de tine mai sus dar din pacate cele 2 routere tot nu s-au connectat in Mesh, tot ce am reusit a fost ca in lista lui Main Router Digi sa apara Routerul cu fw oficial, dar a ramas in Offline mode orice am incercat: reset to default settings, selectat mod Satellit, conexiune cu cablu pe WAN, sau acelasi WiFi SSID.

Attached Files


Edited by djmartzian, 18 October 2023 - 20:05.


#1169
gonzales89

gonzales89

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 11.04.2016
@djmartzian, nu știu ce sfat să-ți mai dau. Azi dimineață tocmai am refăcut rețeaua mea easymesh exact așa cum am scris mai sus. Ax10 cu 1.3.9, care era pe easymesh wifi, l-am trecut pe cablu lan1, in locul lui C80. Ax10 Digi(main) nu l-a văzut decât după reset, iar c80-ul a trebuit resetat și el. Am impresia că e important și să folosești aceleași porturi lan pe care le-ai folosit la setarea satelitului cu cablul scurt(1-2m, in zona wifi a main-ului). Mai poți încerca și varianta lan-lan între main și satelit. Uită-te și aici

https://community.tp...um/topic/620656

#1170
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,041
  • Înscris: 26.04.2007
PPTP este un protocol VPN foarte vechi cu probleme de securitate.... As sta departe de el. Poți seta un OpenVpn pe PC să pornească singur că serviciu iar PC-ul configurezi sa accepte WOL
In ruter setezi bind pe MAC-ul PC-ului că sa îl poți trezi de afara

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate