Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
"Mafiotii" revin in forta...

Branșament gaze 2024 sau pom...

Lamurire bec led h7

Preturi momeala ? (dar care e sme...
 Realizare tavan fals rigips

Alternative pod Giurgiu - Ruse

Cat spatiu stocare aveti in total...

Reflux
 Centrale termice compacte

Portofoliu incepator pe Bursa New...

Probabil inselatorie pe OLX

Istoric Google
 Copil cu temperament sangvinic

ADA TEL SERVICES

inlocuire bara fata clio 4

Ce avem de platit in 2024 la cump...
 

Probleme conexiune 4G Note 10

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
PIO77

PIO77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 05.04.2007
Buna ziua,
am un Note 10 adus din America in luna Martie. Toate bune si frumoase, a functionat telefonul ireprosabil pana prin August, cand au inceput problemele cu semnalul 4G. Se intrerupea netul de cateva ori pe zi si trebuia sa repornesc telefonul. Am sunat la Vodafone, mi-au retrimis setarile de net, mi-au facut "reconcilierea" la ei in sistem, dar de atunci nu mai am 4G, doar LTE si uneori H+. Am tot sunat la ei, am schimbat si cartela, am facut proba cartelei intr-un Iphone 11 si am 4G la Iphone. Raspunsul celor de la Vodafone a fost ca este de vina telefonul, fiind adus din America. OK, sa zicem, dar totusi, de ce a functionat fara nici o problema din Martie si pana in August?
Vreo idee de rezolvare a problemei? Sa fie cum spun cei de la Vodafone, dar ramane intrebarea DE CE A FUNCTIONAT BINE CATEVA LUNI?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

#2
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,892
  • Înscris: 06.01.2008
Varianta de US are benzi putin diferite fata de cea globala, s-ar putea sa fi aparut problema din cauza asta, si daca operatorul tau telecom a schimbat niste antene prin zona.

#3
PIO77

PIO77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 05.04.2007

 Hider141, on 27 noiembrie 2020 - 14:34, said:

Varianta de US are benzi putin diferite fata de cea globala, s-ar putea sa fi aparut problema din cauza asta, si daca operatorul tau telecom a schimbat niste antene prin zona.

Problema este ca nu mai am 4G nici in alte zone ale Bucurestiului, nici macar in alte orase.

#4
stoshiba

stoshiba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,876
  • Înscris: 22.02.2014
Incearca si alt operator de telefonie mobila.

#5
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,921
  • Înscris: 01.01.2010
Intrebarea care se pune este: ai avut vreodata 4G? Eu cred ca ti s-a parut.

#6
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,343
  • Înscris: 13.03.2017
Asta ca sa va lecuiti de telefoane luate din US

Cel mai probabil, in urma "reconcilierii" facute de Vodafone precum si a schimbarii SIM-ului, s-a trecut pe banda LTE 38
Ghinion - banda asta NU exista pe versiunea US
Si ca sa fie si mai amuzant - sunt mai multe benzi folosite in EU care nu se regasesc pe telefoanele US version Posted Image

#7
PIO77

PIO77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 05.04.2007

 YOUR_GOD, on 27 noiembrie 2020 - 14:58, said:

Intrebarea care se pune este: ai avut vreodata 4G? Eu cred ca ti s-a parut.

Hai ca esti foarte amuzant!Posted Image Posted Image Posted Image

#8
lawrence74

lawrence74

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,965
  • Înscris: 10.07.2014
@Pio77 si eu am un Note20U cu snapdragon,nu-i din SUA,dar la fel imi arata LTE in loc de 4G si asta din prima zi.Sunt ceva diferente intre benzile din SUA si cele din Europa dar trebuie vazut ce-ti lipseste.Telefonul daca e branduit e si mai complicat.Incearca sa instalezi acest program si vezi ce benzi ai disponibile.

Samsung Band Selection
https://play.google....ngbandselection

.

E posibil in urma vreunui update software lunar facut de telefon sa apara acest conflict.Ai incercat un reset network settings din settings/general management/reset.Reseteaza toate setarile tale de retea facute de-a lungul timpului si trece pe default.

Attached Files



#9
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,921
  • Înscris: 01.01.2010
Poate sunt amuzant, dar ca să o ținem pe aceeași linie a glumelor, știai ca LTE este varianta îmbunătățită a rețelelor 4G?
Iar pe unele telefoane, semnalul se citește ca LTE, chiar dacă este de a patra generație.

#10
PIO77

PIO77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 05.04.2007

 lawrence74, on 27 noiembrie 2020 - 15:52, said:

@Pio77 si eu am un Note20U cu snapdragon,nu-i din SUA,dar la fel imi arata LTE in loc de 4G si asta din prima zi.Sunt ceva diferente intre benzile din SUA si cele din Europa dar trebuie vazut ce-ti lipseste.Telefonul daca e branduit e si mai complicat.Incearca sa instalezi acest program si vezi ce benzi ai disponibile.

Samsung Band Selection
https://play.google....ngbandselection

.

E posibil in urma vreunui update software lunar facut de telefon sa apara acest conflict.Ai incercat un reset network settings din settings/general management/reset.Reseteaza toate setarile tale de retea facute de-a lungul timpului si trece pe default.

Am sa incerc, multumesc!

 YOUR_GOD, on 27 noiembrie 2020 - 20:18, said:

Poate sunt amuzant, dar ca să o ținem pe aceeași linie a glumelor, știai ca LTE este varianta îmbunătățită a rețelelor 4G?
Iar pe unele telefoane, semnalul se citește ca LTE, chiar dacă este de a patra generație.

"Goagalu'" spune altceva, si anume ca LTE si 4G nu inseamna acelasi lucru. Am vrut sa pun un link cu diferentele dintre 4G si LTE, dar este "site nepermis" (playtech.ro).

Chiar si cei de la Vodafone mi-au spus ca LTE este un fel de marketing pentru 4G.

#11
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,921
  • Înscris: 01.01.2010

 PIO77, on 27 noiembrie 2020 - 21:50, said:

Crede-ma pe cuvânt. LTE, poate, poate e marketing, dar in niciun caz nu este sub 4G.

#12
lawrence74

lawrence74

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,965
  • Înscris: 10.07.2014
@Pio77,telefonul meu e din Coreea.Chiar am cautat ieri in samsung member.kr imagini postate de utilizatori.Nu au pictograme 4G,4G+ doar LTE.Acum daca nici coreenii n-au retele cum trebuie,nu mai e nimic de spus.

.

Attached Files



#13
breitner

breitner

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,819
  • Înscris: 17.05.2010
https://www.digitalt...bile/4g-vs-lte/

#14
PIO77

PIO77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 05.04.2007

 lawrence74, on 28 noiembrie 2020 - 13:29, said:

@Pio77,telefonul meu e din Coreea.Chiar am cautat ieri in samsung member.kr imagini postate de utilizatori.Nu au pictograme 4G,4G+ doar LTE.Acum daca nici coreenii n-au retele cum trebuie,nu mai e nimic de spus.

.

Nu vreau sa analizez ce retele au altii si cum functioneaza. Eu am intrebat doar daca are cineva idee sau daca s-a mai lovit cineva de problema mea: sa arate telefonul 4G dupa care, la un moment dat, fara nici o interventie in setarile telefonului (dor update-urile automate atat ale aplicatiilor, cat si ale sistemului), sa dispara iconita 4G si sa apara doar LTE sau H+. Repet: NEDUMERIREA MEA CONSTA IN FAPTUL CA AM AVUT ICONITA 4G SI "S-A TRANSFORMAT" BRUSC SI DINTR-O DATA IN LTE / H+. No offence! Posted Image
P.S.: atasez si un print screen cu viteza LTE. Slabut rau de tot!

Attached Files



#15
lawrence74

lawrence74

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,965
  • Înscris: 10.07.2014
Slabut,asa e.Tu stii ce telefon ai,ce versiune mai exact,nebranduit,branduit,trebuie doar sa vezi cu aplicatia de mai sus ce benzi are disponibile,daca sunt compatibile cu cele de noi.Asta trebuie sa afli.

#16
PIO77

PIO77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 05.04.2007
Telefonul nu este branduit, este liber de orice retea.
Am resetat setarile de retea => nu este nici o diferenta. Am instalat aplicatia Samsung Band Selection si mi-am prins putin urechile Posted Image . Pana la urma am selectat pe rand fiecare banda in parte. Unele (foarte putine) arata LTE si H, altele (majoritatea) "omoara" semnalul de tot. Dar nici una nu este si nu arata iconita 4G. Cred ca o sa strang bani pentru un Motorola RAZR.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate