Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei
 E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM
 Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard
 3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...
 

Deplasare cu masina Spania-Romania

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
CrisaB

CrisaB

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 07.11.2020
Buna ziua,

Este cineva care s-a intors in tara zilele astea cu masina? O sa imi mut domicilul stabil din Spania in Romania, sunt cetatean roman.
Am sa plec pe 1 Decembrie din Spania cu masina, ruta Spania-Franta-Italia-Slovenia-Ungaria-Romania.

Este obligatoriu sa imi fac testul Covid PCR? am citit ca este obligatoriu doar pentru transportul cu avionul sau maritim.
Deasemenea cum sunt restrictii intre comunitati in Spania, imi trebuie vreun certificat special sa pot calatoresc?

Am trimis email la consulatul de aici dar imi trimit link-uri la comunicate oficiale....as vrea sa stiu practic..


Multumesc, Cristina

#2
autoplayer

autoplayer

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,481
  • Înscris: 08.01.2010
Nu este nevoie de test. Momentan nici carantina nu este obligatorie pentru Spania. Lista de tari pentru care se impune carantina la intrarea in tara se poate gasi la https://www.cnscbt.r...ectate-covid-19 - ultima actualizare a documentului (20.11). Posibil pe traseu sa fie restrictii - ex: in Ungaria poti opri numai la anumite benzinarii.

Edited by autoplayer, 24 November 2020 - 19:33.


#3
eireman

eireman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,741
  • Înscris: 11.10.2016
Eu am venit cu masina ieri din Irlanda de Nord, absolut nici un control pe drum, am oprit in Austria la Hofer si in Ungaria la Tesco. In Ungaria am parcat chiar langa masina politiei in parcarea Tesco, politistii era la masina si au vazut ca am numere straine dar nu a fost nici o problema... Mai panicati sunt romanii si nu stiu de ce...

#4
strehaia

strehaia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 655
  • Înscris: 08.07.2020
Ca sa nu deschid alt topic: vin si eu acasa :D

Deci, cum fu drumul?

#5
strehaia

strehaia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 655
  • Înscris: 08.07.2020
SAmbata pornesc la drum, sotia si copilul cu avionul si eu cu Motanul. Joi-vineri fac test molecular PCR, pentru tranzitarea Frantei. Am cules ceva date de pe mae.ro:
Documentul care atestă efectuarea testului trebuie să conțină: numele și prenumele persoanei testate, data nașterii, data și ora prelevării probelor, rezultatul testului (pozitiv sau negativ), semnătura persoanei care a efectuat testul, ștampila instituției de testare sau codul de bare, respectiv codul QR.
FRANTA
Începând cu data de 31 ianuarie 2021, ora 00:00, toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în Franța din țările spațiului european au obligația de a prezenta companiei de transport și autorităților care efectuează controlul de frontieră un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării.
Declaratie 1.
Attestation de déplacement et de voyage / L'actu du Ministère / Actualités - Ministère de l'Intérieur (interieur.gouv.fr)
Declaratie 2 deplasare dupa ora 19:00
Eticheta emisie gaze daca trec prin orasele
AUSTRIA
RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI CĂTRE / DINSPRE ROMÂNIA:
Pe cale rutieră: Se recomandă achiziționarea vignetei care dovedește plata taxei de autostradă înainte de a intra în Austria sau de la prima stație de alimentare cu combustibil (imediat după trecerea frontierei). Conform indicațiilor, vigneta se lipește obligatoriu pe parbriz. Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu amendă.
Atenţie! la respectarea restricţiilor de viteză ȋn zonele marcate cu indicator IG-L, adică „Zonă cu poluare ridicată”. Nerespectarea restricţiei de viteză impusă ȋn aceste zone atrage după sine plata unei amenzi până la 2.180 euro.
PUNCT VAMA SI VIGNETA HEGYESHALOM
UNGARIA
Taxa de autostradă se plăteşte pentru toate autostrăzile: M1, M3, M5, M6 şi M7 – prin achiziţionarea înaintea intrării pe autostradă, de la orice staţie de benzină sau on-line de la adresa http://e-autopalyamatrica.hu/ro, a vignetei pentru categoria de vehicul şi perioada corespunzătoare.
Atenţionăm cu privire la prevederile legislației din Ungaria privind vignetele:
    • • Conducătorul auto are la dispoziție 60 de minute să-și cumpere vinietă pentru folosirea drumurilor naționale și autostrăzilor, după ce a intrat pe drumul cu taxă.
Folosirea fazei de întâlnire pe drumurile publice, în afara localităţilor, este obligatorie; Centura de siguranţă: Este obligatorie cuplarea acesteia. Folosirea scaunului pentru copii este obligatorie. Folosirea telefonului mobil la volan: Este interzisă. Aparatele anti-radar şi de detectare a radarului: Este interzisă utilizarea acestora, poliţia ungară amendând utilizatorii şi confiscând aparatele. Staţiile de emisie-recepţie: În afara celor autorizate şi folosite de transportatori, este interzisă utilizarea acestora. Parcarea: Este permisă în locurile special amenajate. Taxele de parcare sunt cuprinse între 180 – 600 forinţi/oră. La unităţile hoteliere cu parcare proprie, taxa este cuprinsă între 16–25 euro / zi.
Trebuie cumparata MATRICA, SAU VIGNETA
Deţinătorii de vignete naţionale sunt exoneraţi de la obligativitatea achiziţionării vignetelor judeţene
Taxa de utilizare a drumurilor (Matrica) se achiziţionează pentru o singură călătorie, într-o singură direcţie de deplasare, la reprezentanţele Serviciului Naţional de Achitare a Taxei de Drum, respectiv la reţeaua de distribuţie (de ex., la benzinării). Matrica (vigneta) se poate achiziţiona şi pe internet de pe site-ul www.hu-go.hu, care dispune şi de variante în mai multe limbi străine, inclusiv în limba română.
În cazul utilizării celorlalte puncte de trecere a frontierei, unde traficul este mai puţin încărcat, iar achiziţionarea matricei nu este posibilă 24h/24h, opţiunile de plată a acestei taxe sunt următoarele:
    • punctul Letkés: poate fi întrebuinţat pentru autovehicule până la 7,5t;
    • după trecerea frontierei, punctul de achiziţionare de la Szob, aflat în benzinărie, este deschis zilnic între orele 06:00-20:00;
    • punctul Vámosszabadi: poate fi întrebuinţat fără limită de tonaj; la punctul de frontieră este deschis punctul de achiziţionare, în timpul săptămânii între orele 00:00-24:00, sâmbătă, între orele 00:00-20:00, iar duminică între orele 18:00-24:00 ;
    • punctele Szécsény-Pösténypuszta, respectiv, Nógrádszakál -Ráróspuszta, cu accesul restricţionat la maxim 12 t. În cazul ambelor puncte de trecere a frontierei, se poate achiziţiona matrica la Benzinăria MOL din Szécsény, în fiecare zi, între orele 06:00-22:00 ;
    • în punctul Somoskőújfalu: nu există limitare de greutate; matrica se poate achiziţiona la benzinăria aflată în punctul de trecere a frontierei, de luni până sâmbătă, între orele 06:00-22:00, iar duminică, între orele 07:00-21:00. punctul Bánréve: nu există restricţie de greutate; nu există posibilitate de achiziţionare a matricei la punctul de trecere a frontierei, dar, înaintea traversării frontierei, în Slovacia, în localitatea Abovce, la benzinărie, în fiecare zi între orele 06:00-18:00, iar pe partea ungară, la MOL-ul din Putnok, în fiecare zi între orele 06:00-20:00, există posibilitatea achiziţionării matricei
- interzicerea circulaţiei între orele 24.00-05.00;
Următoarele puncte de trecere a frontierei sunt deschise pentru tranzitul cetățenilor români:
BORS II – NAGYKEREKI, destinat traficului internațional de persoane şi marfă;
PETEA – CSENGERSIMA, destinat traficului internațional de persoane şi marfă (tranzit);
URZICENI – VÁLLAJ, destinat traficului internațional de persoane (tranzit);
VALEA LUI MIHAI – NYÍRÁBRÁNY, destinat traficului internațional de persoane şi marfă (tranzit);
BORŞ – ÁRTÁND, destinat traficului internațional de persoane şi marfă (tranzit);
VĂRŞAND – GYULA, destinat traficului internațional de persoane şi marfă (tranzit);
TURNU – BATONYA, destinat traficului internațional de persoane şi marfă (tranzit);
NĂDLAC (NAGYLAK) – MAKO, destinat traficului internațional de persoane şi marfă (tranzit);
NĂDLAC 2 (autostradă) – CSANÁDPALOTA, destinat traficului internațional de persoane şi marfă (tranzit);
CURTICI – LOKOSHAZA – destinat traficului feroviar de persoane şi marfă;
SALONTA – MÉHKERÉK, destinat traficului feroviar de persoane.

#6
nico99900

nico99900

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,063
  • Înscris: 09.09.2010
Eu am plecat pe 16 aprilie din zona Ciudad Real , si am oprit in Girona pentru a-mi face testul antigen(care ma costat 40 €) pentru ca in acele momente se zicea ca iti trebuie pentru a trece din Spania in Franta. Si asa am pierdut si doua ore pe langa bani.
Am alimentat la fel ca in toti cei 20 de ani de cand vin in concediu in Romania, in Jonquera, la ultimul peco, inainte de a parasi Spania. Pret la acea data 1,259€/Litru
Pretul e mult mai bun decat pe autostrazile Frantei.
La frontiera politia, doar se uita la mine, si imi face semn sa trec mai departe. Daca nu aveam testul, sigur ma opreau
Urmatoarea mea oprire a fost in Lyon, Centre Commercial Portes de Lyon, Autoroute du Soleil, 69570 Limonest.
Aici oricum platesc iesirea de pe A7 la intrarea in Lyon. Asa ca profit si alimentez cu o motorina ceva mai ieftina. 1,347€/Litru.
Pe la 19.30 ajung in apropiere de Beaune, si consider ca este destul pentru aceasta zi. Mai ales ca stiam ca este interzis sa circuli dupa ora 19.
Dupa Google Maps am facut 1433 Km in 13 ore si 17 minute.
Inoptez la Ibis Beaune - La Ferme aux Vins. Rue Yves Bertrand Burgalat, 21200 Beaune, Francia
Pe la 6 dimineata, dupa un mic dejun, mai mult decat simplu, pentru ca trebuia sa completezi o hartie tip, seara dinainte cu ce vrei la micul dejun. Deci vina mea pentru simplitatea micului dejun. Coborai jos la receptie, iti luai tava gata pregatita si urcai in camera pentru a savura.
Plec mai departe spre Germania si decid sa fac o oprire pentru a savura ceva proaspat si traditional. Asa ca inainte de a parasi Franta, opresc la Boulangerie Pâtisserie Ernst 40 Bis Rue de Thann, 68200 Mulhouse, Francia
Apoi dupa cativa zeci de kilometri, parasesc Franta si ma indrept spre Dannstadt-Schauernheim, unde trebuie sa ma intalnesc cu socrii, care vin din Belgia, ca sa ii duc si pe ei in Romania. Profit de moment si alimentez local in Aral. Pret 1,339€/Litru
Putin dupa 11 pornim toti 3 spre Romania, prin Núremberg-Linz-Viena. Alimentez din nou in Völlerndorf-BP Pret litru 1,602€/L
Dupa vreo 2 opriri prin Hungaria, in locuri permise, pe la 23(24 ora Romaniei) ajungem la vama Bors ll. In Ungaria am folosit ruta M1-M0-M4-E60-M4 si am intrat pe la Vama Bors ll pe A3, Si intr-un final pe la 1,30 ora Romaniei am ajuns acasa. 1750Km in 15 ore si 5 minute dupa Google maps.

Edited by nico99900, 09 May 2021 - 20:01.


#7
strehaia

strehaia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 655
  • Înscris: 08.07.2020
Pentru Franta trebuie test PCR molecular, e 98 euro cel mai ieftin. Alimentez la plecare. Nu stiu daca sa iau si o canistra omologata de 10 litri, e prima mea excursie, Baleno are rezervor de doar 37 litri. Pentru a merge dupa 7 seara prin Franta am sa completez o declaratie si am sa imi incerc norocul. De dormit, sper sa dorm in Germania, in vre-un peco. M-am gandit la traseul
Irun,
Franta   Bourdeaux, Angouleme, Limoges, Mountlucon, Chalon-sur-Salone, Besancon, Mulhouse, DE: Freiburg,Karlsruhe, Ulm, Munich.
Austria: Salzbourg, Linz, Viena.
Ungaria : Gyor, Budapesta
—> Oradea.

#8
strehaia

strehaia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 655
  • Înscris: 08.07.2020
Bordeaux, nu Bourdeaux.

#9
strehaia

strehaia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 655
  • Înscris: 08.07.2020
Se pare ca traseul copiat de pe facebook e scris cu picioarele.

#10
nico99900

nico99900

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,063
  • Înscris: 09.09.2010
De ce nu vii pe ruta Franța-Italia-Slovenia-Ungaria.

Edited by nico99900, 10 May 2021 - 06:28.


#11
strehaia

strehaia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 655
  • Înscris: 08.07.2020
Pentru ca poate ma risc sa dorm o noapte la cumnatu  si la finu in Viena.

Dush, papa bun, la un sfert de ora de autostrada.

Oricum am sa aleg traseul cel mai rapid pe google maps.

Edited by strehaia, 10 May 2021 - 20:46.


#12
strehaia

strehaia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 655
  • Înscris: 08.07.2020
Si zice Romania ca trebuie sa fac carantina 10-14 zile la sosire...bravo spania, fireai a dracu....

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate