Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Ce riscuri sunt daca folosesc vop...

Trafo microunde

Tethering Telefon -Xbox series S ...
 Boxa Portabila - buget ~1.500 RON

Sisteme second hand

Laser circular basculant cu glisare

Permis suspendat - intrebare
 Care a fost primul film din istor...

Inlocuire bloc pedalier

Sa-i actionez in judecata?

Google Stadia se Închide
 Sorin Cimpeanu și-a dat demi...

Mailer Daemon-am fost blocat?

Port popular?

A murit Alexandru Arsinel.
 

Monitor pentru lucru wide

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
Bursul

Bursul

    alias Petrov

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,529
  • Înscris: 30.10.2003
Am un laptop cu mufa HDMI si un monitor DELL U2414H. M-am gandit sa imi iau un monitor mai lat unul wide de 29 sau 34.
Care ar fi mai bun pentru lucru, cu rezolutie 2560 x 1080 sau 3440 x 1440?
Plat sau curbat? Pentru ce mi-ar trebui curbat? Merita?

Un monitor care seamana cu al meu si e wide ar fi Dell UltraSharp U3415W - 86 cm (34 Zoll), insa nu as da 600 euro pe el. Exista alternative mai bune si mai ieftine?

Din pacate n-am apucat sa merg pana la un magazin sa compar niste monitoare intre ele. Poate ma lamuriti voi. :D

#2
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,421
  • Înscris: 15.06.2004
In primul rand verifica ce standard HDMI suporta placa ta video - s-ar putea sa ai ceva limite de rezolutie, HDMI-ul fiind utilizat mai curand ptr AV si mai putin ptr PC, standardele sunt limitate.

Curbat sau Plat - depinde de gusturi. Fiind un monitor e posibil sa poti respecta si pozitionarea necesara la un monitor curbat - trebuie sa fii pe centrul ecranului - la un TV mai greu.
Personal as prefera mereu sa fie plat.

#3
Bursul

Bursul

    alias Petrov

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,529
  • Înscris: 30.10.2003

View Posteiffel, on 23 noiembrie 2020 - 12:28, said:

In primul rand verifica ce standard HDMI suporta placa ta video
Am Asus TUF A15 cu 1060Ti. Unde mai vad si standardul asta?

Standard: DP 1.4a, HDMI 2.0b, DL-DVI-D
Rezolutie max: 7680 x 4320 bei 120 Hz

de aici: https://www.nvidia.c...ds/gtx-1660-ti/

Edited by Bursul, 23 November 2020 - 12:39.


#4
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,421
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Standard: DP 1.4a, HDMI 2.0b, DL-DVI-D
Rezolutie max: 7680 x 4320 bei 120 Hz
Pai trebuei sa fie undeva trecut rezoilutia maxima suportata pe fiecare port in parte. Pe DP de principiu ar duce cel mai mult.
HDMI 2.0 de principiu ar fi 4K-ul de TV normal.

Ai putea intreba la Asus Suport cat duce HDMI-ul., sau poate scrie in manualul laptopului. Pe site n-am gasit.
Asta depinde de implementarea producatorului palcii sau laptopului in cazul asta, nu de ce e capabil chipsetul.

Edited by eiffel, 23 November 2020 - 13:13.


#5
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 245,290
  • Înscris: 08.10.2015
Cu siguranta duce rezolutia. Problema e ca monitoare care sa suporte mai mult de "full hd" sunt cam scumpe (2560 x 1080 sau 3440 x 1440). O alternativa ar fi putut sa fie 2 monitoare de 24inch, dar problema e ca laptopul are un singur port hdmi...

#6
Bursul

Bursul

    alias Petrov

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,529
  • Înscris: 30.10.2003
Ok, presupunem ca duce.

La un monitor de 34 ich, ce rezolutie ar fi recomandata?

#7
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 245,290
  • Înscris: 08.10.2015
Pai cam cea mai mare pe care ti-o permiti fiindca banuiesc ca nu te ajuta cu nimic daca-ti iei un monitor de 34" care are 1920×1080...

Edited by MembruAnonim, 23 November 2020 - 13:43.


#8
MD

MD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,629
  • Înscris: 08.08.2002
3440x1440, nu-ti lua 34" cu rezolutie mai mica doar pentru ca e mai ieftin . Xiaomi parca avea un 34" mai ieftin, cu 1440p la vreo 2000 lei.

Edited by MD, 23 November 2020 - 14:42.


#9
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,888
  • Înscris: 17.08.2007
Mai bine un docking station si 2 monitoare "normale"

#10
MD

MD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,629
  • Înscris: 08.08.2002
singurul avantaj e pretul ...

#11
Bursul

Bursul

    alias Petrov

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,529
  • Înscris: 30.10.2003

View Postatupi, on 23 noiembrie 2020 - 15:14, said:

Mai bine un docking station si 2 monitoare "normale"
Nu e loc. Am avut PC cu 2 monitoare, dar atunci nu lucram de acasa. Si imi ajunge ecranul de la laptop si un monitor. Doar ca acum trebuie sa imi iau altul si am zis sa fie mai mare si mai frumos :D

#12
Bursul

Bursul

    alias Petrov

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,529
  • Înscris: 30.10.2003
Am fost azi la doua magazine mari din oras. Ce gluma proasta la prezentarea de monitoare. Oricum m-am lamurit cu monitorul de 34" wide. Prea mare. Poate unu de 29" sau chiar 27 ar fi ok.. Mai ma documentez.

#13
Bursul

Bursul

    alias Petrov

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,529
  • Înscris: 30.10.2003
M-am documentat, nu exista monitoare mai mici de 34" cu rezolutie 3440 x 1440. :(

O alternativa la wide poate ar fi un monitor 4k.

#14
Bursul

Bursul

    alias Petrov

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,529
  • Înscris: 30.10.2003
Tocmai am instalat Philips 345E2AE - 86 cm (34 Zoll), LED, IPS-Panel, AMD FreeSync, UWQHD
A costat vreo 320 euro. Imaginea nu ma da pe spate, dar pentru lucru este super ok.

#15
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,931
  • Înscris: 21.12.2006
la acelasi pret se gaseste si in RO
https://www.compari....2ae-p596281149/

Ce nemultumiri ai legate de imagine?

PS. De 2 zile am trecut la LG 34WN750-B, si ma intreb cum am putut lucra pana acum fara el 🤔

#16
Bursul

Bursul

    alias Petrov

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,529
  • Înscris: 30.10.2003
Nu stiu cum sa zic. Nu pare imaginea clara. Cand misc cursorul parca e in ceata. Posibil sa fie de la refresh. Pe laptop am 144Hz si cursorul se vede clar. Pe monitor parca nu e asa clar.
Oricum nu-s din ala care nu poate trai fara asa ceva. Sunt multumit ca am 4-5 ferestre deschise si pot lucra mai bine. Doar pentru asta l-am luat.

Am vazut in weekend LOTR II. Ecran full fara dungi. Misto.

#17
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,931
  • Înscris: 21.12.2006
in Windows, ce frecventa de refresh are? Posibil sa fie cablul de vina... Al meu, cu cablul din cutie nu trece de 30Hz, cu alt cablu pe care-l aveam in casa reda la 60Hz

Edited by nei-k, 30 November 2020 - 13:23.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate