Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Intrebare salariu IT.

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
71 replies to this topic

#37
dem3ntor

dem3ntor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,121
  • Înscris: 16.04.2007
Ce sa ofere la 2 ani experienta?
Dupa 10 poti spune ca ai un bagaj de cunostinte, indiferent ca e IT sau gastronomie!

#38
RedDev

RedDev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,924
  • Înscris: 29.10.2014
Programarea orientata obiect e chestie serioasa?

Un programator junior poate sa-ti faca o aplicatie cap-coada daca ii explici ce vrei.

Un programator senior te asculta jumatate din ce vrei sa-i spui ca sa iti zica: "Oh shit, here we go again". Pur si simplu a mai trecut prin ceva similar. Amandoi sunt in stare sa-ti faca arhitectura, adica sa stabileasca ca intra si ce iese din programul cerut.

Problema este ca unii nu stiu ce vor sau daca au un software facut pentru ei, nu stiu cum a fost facut. Si apoi se tem de juniori ca "nu stiu programare" - pe cand problema lor e ca ei nu stiu sa explice.

Mai toti vor seniori - dar ce vor sunt oameni care au lucrat fix pe problema lor si pot sa le ofere o solutie instant. Sunt cazuri in care se asteapta nu numai sa le ofere solutia, dar si sa le explice ce probleme au ei in business-ul lor + solutiile care sunt deja gata implementate.

Asa, din pacate, am inceput si eu. Vreau sa facem o aplicatie similara cu alta. Ce face aplicatia noastra? Nu stim. Ce face aplicatia celorlalti? Nu stim, dar face mai multe. Cati programatori avem noi? Doi. Cati au ei? Ultima oara erau peste 200. Clar.

Edited by RedDev, 23 November 2020 - 12:22.


#39
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,193
  • Înscris: 24.02.2007

View Postgammadark81, on 23 noiembrie 2020 - 11:33, said:

Cunosc programatori care iau si 8k euro pe luna in Romania pe tehnologii cu multa matematica in spate

Sunt mai mult de vreo 10 in toata tara care sa castige atat de pe urma matematicii? Ce face pasionatul de matematica cand vede ca nu reuseste sa intre intr-un club atat de select, dar vede alti colegi ca ajung la sume chiar mai mari cu matematica la nivel de gimnaziu, daca prind vreun contract generos de implementat ERPuri?

#40
Gbr_smt

Gbr_smt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,330
  • Înscris: 29.09.2011

View PostRedDev, on 23 noiembrie 2020 - 12:12, said:

Programarea orientata obiect e chestie serioasa?
a fost un simplu exemplu care mi-a trecut prin minte.
am uitat sa adaug un alt argument care mi se pare poate chiar cel mai important: aia care sunt scula, scula, sunt de multa vreme plecati pe afara. si aia da, intorc banii cu lopata..

#41
gammadark81

gammadark81

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 655
  • Înscris: 29.05.2020

View Postdani.user, on 23 noiembrie 2020 - 12:19, said:

Sunt mai mult de vreo 10 in toata tara care sa castige atat de pe urma matematicii? Ce face pasionatul de matematica cand vede ca nu reuseste sa intre intr-un club atat de select, dar vede alti colegi ca ajung la sume chiar mai mari cu matematica la nivel de gimnaziu, daca prind vreun contract generos de implementat ERPuri?
E o explozie de cand cu AR/VR, iar munca e foarte light pentru ca lucrurile sunt asa de complexe incat poti estima cum vrei tu, numai sa le faci ca e clientul disperat.

Pana la urma cand esti senior incerci sa-ti maximizezi profitul raportat la timpul investit si uzura.

Asta e si cheia cand vrei multi bani, sa gasesti echipa potrivita, sa te faci util la maxim si sa fii satisfacut. Evident, cunostintele astea avansate nu sunt asa utile in orice echipa, dar daca gasesti echipa care trebuie sunt foarte profitabile.

#42
romanasu

romanasu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,204
  • Înscris: 26.05.2005
Salariul creste cand schimbi firma; majoritatea firmelor uita sa ajusteze salariul vechilor angajati; dar, ca sa angajeze oameni noi, trebuie sa plateasca salariul de pe piata. Bine, sunt si exceptii; depinde de firma si de angajat.

Aveam un coleg odata si era mare stres ca era deadline cu niste strainezi... colegul asta zice ca se duce sa ceara marire; ii zic: hai sa terminam deadlineul asta si cerem dupaia; ala nu, acuma e momentul; dupaia nu ne mai dau nimic.
Iarasi e bine daca ajungi sa fii cunoscut de cineva care imparte bugete; in mod normal pentru ei esti doar un numar, o resursa (am 3 secretare, 4 femei de servci, 2 paznici, 100 de it-isti etc..); dar, daca ajungi cumva sa ii rezolvi o problema urgenta direct astuia mare, te-ai aranjat (dar, daca e fluxul normal de lucru, si ala mare stie ca echipa sefului tau a rezolvat problema, e degeaba, seful tau ia toate laudele).
Cateodata merge cu amenintarea.. mimezi ca ai o oferta mai mare si vrei sa pleci si apoi accepti contraoferta de la angajatorul tau; de multe ori merge (daca esti om de baza in viziunea lor; daca nu, faci obrazul gros si ramai acolo - ai grija totusi sa nu semezi demisia, sa fie doar vorbe; altfel, ai o luna sa gasesti angajator).

Cel mai simplu e sa mergi la interviuri non-stop, pana iese ceva; si cand obtii un salariu suficient de mare, poti sa pleci. Daca nu iese nimic, mai invati; sau, poate ai atins maximul posibil in zona pentru aptitudinile tale (de interviu).
Teoretic, nu e bine sa schimbi firmele prea repede; hasheristele sunt mai relaxate in ultima vreme, daca ai un an vehime, pentru ele nu e niciun red flag. Dar, daca apare super oferta in primele 3 zile - o luna la noul job...vezi tu atunci cum e mai bine; mai intai sa ajungi acolo.
Conteaza si negocierea; daca firma e disperata sa te angajeze si tu te pricepi sa faci pe negociatorul, poti sa obtii procente bune in plus fata de oferta initiala, facand pe neinteresatul; sau, poti sa iti iei teapa si oferta initiala sa expire. Aveam un project manager care le zicea oamenilor din echipa: mergeti la interviuri si cereti dublu decat aici; daca iese bine, daca nu nu, nu aveti ce pierde.

#43
Nenea Zap

Nenea Zap

    Zuperman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,984
  • Înscris: 10.04.2006

View PostGbr_smt, on 23 noiembrie 2020 - 11:59, said:

am 9 ani de IT si sunt la a 4 a corporatie mare (toate situate in primele 6 ca si nr de angajati din Romania) si ma minunez de unele posturi de pe acest topic.

@initiator: nu ai un salariu rau avand in vedere background-ul tau. asa cum ti-a zis un alt coleg mai sus, ca sa cresti substantial, probabil vei sari dintr-o companie in alta la 1-2-3 ani pana te vei stabili undeva.

in alta ordine de idei, am auzit ca 10k RON sunt apa de ploaie. am si eu o intrebare: cati oameni cunoasteti voi care stiti sigur (nu ca se lauda ei la bere) ca iau mai mult de atat? eu va zic din proprie experienta: oamenii care au mult mai mult de atat sunt :

1. manageri (care au responsabilitate, primesc escalari la orice ora din zi si din noapte, sunt disponibili 24/7 si nu pot sa stea fara telefonul de munca langa ei, care stiu doar cand vin la birou, nu si cand pleaca)
2. programatori cu experienta 7-8+ ani care dezvolta chestii serioase: programare orientata obiect, arhitectura de sistem etc.

as putea continua lista, dar nu are rost. nu mai credeti tot ce auziti, sunt si locuri de munca in care se castiga sume exorbitante, dar trebuie sa si oferi pe masura. in general, in Romania ce este peste 10K RON este destul de bine..
Probabil nu esti foarte bun.
Am prieteni cu 2-3 ani experienta care iau 10 000 ron pe luna.
Cu diferenta ca sunt buni ;)
La fel cum am prieteni care iau 3000e sau 4000e, fara sa fie manageri sau nici macar team-lead.

#44
Gbr_smt

Gbr_smt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,330
  • Înscris: 29.09.2011

View PostNenea Zap, on 23 noiembrie 2020 - 16:07, said:

Probabil nu esti foarte bun.
esti tu asa de sigur?
dar, de dragul conversatiei: care a fost cel mai mare salariu care ti-a fost tie personal oferit la un interviu in IT? nu auzite de la prietenii "d-aia buni"

Edited by Gbr_smt, 23 November 2020 - 16:28.


#45
cipri2bau

cipri2bau

    Violonist sarac care nici nu mai canta de disperat ce e

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,859
  • Înscris: 30.11.2017

View Postbv01, on 23 noiembrie 2020 - 10:00, said:

Software-ul este folosit ]n absolut toate ramurile industriale. Posted Image)
Fără software, ăla care produce automobile, probabil că ar fabrica sape și lopeți.
La fel în medicină, industria alimentară (nu integral aici).

păi şi se fac mai multe softuri decât automobile pe bandă? un soft odată creeat trebuie să-şi amortizeze investiţia ca si strungul lopata camionul calculatorul orice.

Incă in It sunt salarii peste medie din cauza chiţibuşiilor cu suportul virusii updaturile, toate astea creeate intentionat ca să tot fie nevoie de reparatii. Ca si la regii asfaltului care reasfaltezaă prost ca să se strice si să se tot reasfalteze sau la unele boli care te legaă pe viaţă de cheltuiala cu unele medicamente. E ca un tribut de fapt.

Un produs dacă nu se mai strică falimentează producătorul, asa că e făcut să se strice. Un soft n-ar trebui să se strice niciodată ptr că nu are părti mecanice care să producă frecări şi uzură. dacă-mi iau un soft cu care să tai tablă ptr maşini softul trebuie să functioneze 1000 de ani până apare altul care să se merite cumpărat insă se uzează cutitul de tăiat tablă intradevar, dar nu softul.

Oricum cu atâtea soft si calculatoare si nu-s in stare să facă vt 100% online. Adică de bifat cu mausul o căsută.

#46
bv01

bv01

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,098
  • Înscris: 06.12.2012
^^ Lucrurile nu sunt nicidecum atât de simple. :))

#47
filipxxx

filipxxx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,917
  • Înscris: 25.04.2006
@cipri2bau Nu mai scrie omule ca te faci de ras. Cum sa nu se faca mai multe softuri deat automobile pe banda, tu traiesti la tara fara curent? TOT ce folosesti, tot ce atingi are niste soft in spate la un moment dat. Si daca cumperi rosii din Olanda ai soft de la automatizarea picaturi de apa care ii curge la radacina, trecand prin tot ce inseamna logistica si terminand cu supermaketul care iti vinde rosia peste tot sunt softuri. Daca cumperi cu cardul deja e o intreaga lume care activeaza in spatele tranzactiei tale. Deci, revenind: unde e mai mare nevoie la aia care scriu cod sau la aia care insurubeaza la o masina?

#48
bv01

bv01

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,098
  • Înscris: 06.12.2012
@cipri2bau, dacă e să mergem pe logica că un software nu are nevoie de înlocuire, putem zice că lumea e cretină că a renunțat la Windows 95? Sau nu, hai Windows 3.1. Mai bine, de ce nu MS DOS? Nu putem gândi chiar așa, iar salariile alea din IT de 20000 net / lună sunt super justificate. Dacă nu investești în lucruri noi, R&D, mâine s-ar putea ca concurența să ți-o ia mult înainte, să pierzi cotă de piață, eventual să dai afara oameni de pe linie etc etc...

#49
no_imagination1991

no_imagination1991

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 23.11.2020
Oameni, legat de intrebarile mele de pe pagina 2?

#50
marele

marele

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,860
  • Înscris: 22.01.2007

View PostGbr_smt, on 23 noiembrie 2020 - 11:59, said:

am 9 ani de IT si sunt la a 4 a corporatie mare (toate situate in primele 6 ca si nr de angajati din Romania) si ma minunez de unele posturi de pe acest topic.

@initiator: nu ai un salariu rau avand in vedere background-ul tau. asa cum ti-a zis un alt coleg mai sus, ca sa cresti substantial, probabil vei sari dintr-o companie in alta la 1-2-3 ani pana te vei stabili undeva.

in alta ordine de idei, am auzit ca 10k RON sunt apa de ploaie. am si eu o intrebare: cati oameni cunoasteti voi care stiti sigur (nu ca se lauda ei la bere) ca iau mai mult de atat? eu va zic din proprie experienta: oamenii care au mult mai mult de atat sunt :

1. manageri (care au responsabilitate, primesc escalari la orice ora din zi si din noapte, sunt disponibili 24/7 si nu pot sa stea fara telefonul de munca langa ei, care stiu doar cand vin la birou, nu si cand pleaca)
2. programatori cu experienta 7-8+ ani care dezvolta chestii serioase: programare orientata obiect, arhitectura de sistem etc.

as putea continua lista, dar nu are rost. nu mai credeti tot ce auziti, sunt si locuri de munca in care se castiga sume exorbitante, dar trebuie sa si oferi pe masura. in general, in Romania ce este peste 10K RON este destul de bine..
DevOps, 3 ani experienta, peste 11k. In Bucuresti. Fara rol de manager/lead si fara 24/7, lucrul in ture sau in weekend.
In Bucuresti salariile de peste 10k sunt foarte intalnite in IT. Trebuie doar sa stii sa negociezi. :)

Edited by marele, 23 November 2020 - 17:31.


#51
bv01

bv01

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,098
  • Înscris: 06.12.2012
Nu zice nimeni că nu există, doar că nu sunt la ordinea zilei în zona de începători, adică până în 3-4 ani experiență. Normal că sunt și excepții, dar cel mai probabil, salariile au fost oferite pe boom economic sau constrângere internă, cineva SĂ AIBĂ NEVOIE FIX ATUNCI de un om. Oho.. sunt cazuri d-astea, doar că ele nu reprezintă regula.

#52
Gbr_smt

Gbr_smt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,330
  • Înscris: 29.09.2011

View Postbv01, on 23 noiembrie 2020 - 17:40, said:

Nu zice nimeni că nu există, doar că nu sunt la ordinea zilei în zona de începători, adică până în 3-4 ani experiență. Normal că sunt și excepții, dar cel mai probabil, salariile au fost oferite pe boom economic sau constrângere internă, cineva SĂ AIBĂ NEVOIE FIX ATUNCI de un om. Oho.. sunt cazuri d-astea, doar că ele nu reprezintă regula.
sau, din experienta sotiei, ajungi in companie la inceput de proiect cand sunt bugete mari si bani de dat..si atunci se dau salarii.

#53
marele

marele

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,860
  • Înscris: 22.01.2007
Pai nu ma refeream la zona de incepatori. In Bucuresti un junior cu facultate pe domeniu, fara experienta de munca dar ceva cunostinte la activ, eventual mici proiecte personale, poate sa castige 4000-4500 net salariul de inceput.

Edited by marele, 23 November 2020 - 18:23.


#54
gammadark81

gammadark81

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 655
  • Înscris: 29.05.2020

View PostNenea Zap, on 23 noiembrie 2020 - 16:07, said:

Probabil nu esti foarte bun.
Am prieteni cu 2-3 ani experienta care iau 10 000 ron pe luna.
Cu diferenta ca sunt buni Posted Image
La fel cum am prieteni care iau 3000e sau 4000e, fara sa fie manageri sau nici macar team-lead.
Nu are legatura cu cat esti de bun. Trebuie sa stii sa negociezi.
Eu va recomand sa negociati toti tare, asa avem toti venituri mari, ca tinem sumele sus. Nu fiti invidiosi. Respectati succesul. Cel mai rau e cand vine un disperat si negocieaza jos. Strica toata treaba.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate