Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

avarie usoara

Rotoare, statoare și alte ge...

Achizitie logan nou (ce cutie, ce...
 La multi ani @micutu82!

Olivia Newton-John va ramane prin...

Refuz comanda rapida ?!

Certion - proiecte la mare ș...
 Pe Windows 10 am dat o scanare a ...

Nedumerire Bticino Living Now Sma...

personal cloud? Cum si ce?

Efect advers brahiterapie
 Recomandare laptop gaming

One plus 9 Pro sau Realme GT2 Pro

Cum scap de buruieni ?

Router HG8143A5 limiteaza viteza ...
 

Firewall - Teramind

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
eddierwalker

eddierwalker

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 22.04.2009
Buna ziua, băieți și fete.
I have a request.

În condițiile actuale de pandemie, compania la care lucrez a decis că putem lucra de acasă. Totul bine și frumos, doar că aceștia au cumpărat licențe TERAMIND pentru a putea monitoriza activitatea mea și a colegilor mei. Unora deja le-a fost instalat Teramind hidden agent. Problema mea (și a colegilor mei) este că noi folosim calculatoarele și să ne facem treaba dar și pentru scop propriu (facebook, youtube, căutarea de alte joburi, etc.) și nu dorim să fim urmăriți.

Am nevoie de un sfat cum să blochez în firewall sau cumva instalarea acestui agent.

#2
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,388
  • Înscris: 25.01.2002
de ce ai face ACASA ceva personal pe calculatorul firmei?
sa inteleg ca nu ai propriul PC?

#3
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,352
  • Înscris: 23.10.2006
Daca este pe calculatorul de la firma, pe care lucrezi de acasa nu este indicat sa faci nimic si sa iti folosesti calculatorul personal, pentru ce vrei tu sa faci in particular, daca au pretentia sa iti instalezi pe calculatorul personal soft de monitorizare, poti sa le dai mumu...

#4
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 62,962
  • Înscris: 15.06.2004
Pai calculatorul firmei il folosesti ptr firma si al tau ptr activitate personala.
Unde e problema ?

#5
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 243,995
  • Înscris: 08.10.2015
Este foarte bine ca au facut asta. Pe laptopul/PC-ul firmei nu accesezi chestii personale. Asta ar trebui sa fie litera de lege si daca nu ar fi instalate solutii software dedicate.

Ce faci privat si ce tine de viata ta privata trebuie sa ramana strict pe dispozitivele personale.

#6
bbox

bbox

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 639
  • Înscris: 12.05.2005
Poate lucreaza de pe calatorul personal, OP nu a specificat ca e calculatorul firmei.

#7
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 243,995
  • Înscris: 08.10.2015
Daca e pe calculatorul personal e alta discutie si nu trebuie acceptat, dar ma indoiesc. Nu orice angajator iti permite sa lucrezi remote, deci nu e un job oarecare.

#8
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,388
  • Înscris: 25.01.2002
ma indoiesc ca o firma ar instala software de urmarire pe un calculator al angajatului.
sau... lucrezi la o institutie FOARTE importanta, de genul celor care au numele formate din citeva litere, de obicei mari? ca in cazul ala, nu cred ca poti sta nesupravegheat...

#9
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 243,995
  • Înscris: 08.10.2015
Probabil e laptop de la firma si e normal, conform cu politicile de securitate, ca pe acel laptop sa se instaleze un soft de monitorizare care printre altele se ocupa si de DLP.

#10
eddierwalker

eddierwalker

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 22.04.2009
E calculatorul firmei. Am si calculator personal dar nu am spatiu de 2 birouri in camera. Si nu e comod deloc de fiecare data cand doresc sa folosesc calculatorul personal, ca sa scot toate cablurile de la unitate si sa pun unitatea mea. Pana acum, cand munceam de la birou, nu era nici o problema sa se folosesca (in limita bunului simt) calculatorul si pentru chestii personale.

#11
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,786
  • Înscris: 07.03.2006
Din pacate chiar daca blochezi teramind-ul vor vedea almost instant (cei care trebuie).
Asa ca optiunea gandita de tine nu prea sta in picioare (ma refer la blocat programul).
Ca fapt divers de blocat e usor, dar de explicat de ce l-ai blocat se poate lasa cu chestii mai nasoale pt tine.

#12
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 243,995
  • Înscris: 08.10.2015

View Posteddierwalker, on 20 noiembrie 2020 - 15:13, said:

Lucrezi pe sistemul tau, daca vrei sa faci si chestii extra in timpul programului de lucru, iar la sistemul de la munca te conectezi remote ca sa lucrezi pe el. Sau la fel de usor, switch KVM.

#13
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,056
  • Înscris: 11.08.2003
Daca ti-au dat unitate, cere si cabluri si monitor. Pentru spatiu, iti poti lua un suport de monitoare si le spanzuri de el.
O alta varianta de avarie, poti conecta ambele unitati la acelasi monitor (ar trebui sa aiba cel putin 2 intrari) si faci comutarea din monitor.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate