Ce monitor / tehnologie pentru monitoare nu strica ochii
Last Updated: Nov 17 2020 12:22, Started by
curios00
, Nov 17 2020 03:39
·
0

Posted 17 November 2020 - 03:39

Puteti sa imi spuneti, va rog, ce monitor / tehnologie pentru monitoare nu strica ochii? Am inteles ca lumina LED da degenerescenta maculara.
Puteti recomanda un monitor bun pentru sanatatea ochilor la ora aceasta, pentru cineva care sta minim 8 ore pe zi? Daca exista un topic pe acet subiect, actualizat pentru momentul curent, va rog sa imi indicati unde sa caut. Va multumesc. |
Posted 17 November 2020 - 06:32

de peste 25 de ani privesc ecrane in mod profesionist (8-14 ore zilnic) si inca nu folosesc ochelari, iar in primii 5 -6 ani am rupt CRT-urile. Daca nu te ajuta zestrea genetica si maine poti folosi ochelari. In rest, orice monitor de calitate din ziua de azi e bun.
|
Posted 17 November 2020 - 08:07

Cat timp luminozitatea monitorului nu este cum mult diferita de a mediului inconjurator, nu te afecteaza. Asa ca regleaza ca atunci cand tragi o privire imprejur iar cand revii in monitor sa nu simti vreun deranj.
Si foarte important, mai priveste creanga afara, in camera, sa nu stea ochiul fix ore bune, muschii ochiului au nevoie de miscare. |
Posted 17 November 2020 - 08:40

Eu folosesc doua monitoare, asa ca ochii oricum se misca de pe unul pe altul. Acum am redus si luminozitatea, daca tot ai mentionat-o.
|
Posted 17 November 2020 - 09:21

Amoled/OLED, dar nu stiu daca iti permiti asa ceva....
|
Posted 17 November 2020 - 10:04

https://addons.mozil...don/darkreader/
Il folosesc de ceva timp pentru ca nu mai suportam alb predominant. Cu background negru, sau un ton de gri, am setat incusiv culorile ferestrelor, in W7. Pentru mine este foarte confortabil asa. |
Posted 17 November 2020 - 10:10

Toate monitoarele sunt ok, trebuie sa-ti reglezi contrastul culoarea si lumina .
|
Posted 17 November 2020 - 11:13

Singura tehnologie care nu strica ochii este butonul de "turn off".
In rest, distatna adecvata fata de echipament, filtru de culoare albastra, iar mai nou pentru a reduce stresul asupra ochilor, leduri pe spatele monitorului. Edited by MarianG, 17 November 2020 - 11:13. |
Posted 17 November 2020 - 12:22

Tehnologie: flicker cat mai redus sau deloc. Si unele monitoare din ziua de azi au flicker nu doar CRTurile.
Setari (reglabile din monitor si/sau din PC):
|
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users