Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

Casa vacanta tara langa Iasi

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
m_r_analyst

m_r_analyst

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 30.04.2020
Salutare,

Ma gandesc sa-mi construiesc o casa de vacanta intr-un sat la aproximativ 30 minute distanta de Iasi, aproape de padure.
Sunt la inceput, nu prea am cunostinte in domeniu si tot rasfoiesc forumul softpedia ca sa aflu cat mai multe.
Am nevoie de cat mai multe pareri (pro + contra) pentru tipul de constructie la care m-am gandit, iar acest forum chiar il consider un loc bun pentru asa ceva.


Suntem o familie cu 2 copii (1 si 3 ani).
Stam intr-un apartament si nu planuim sa ne mutam la casa in urmatorii 15 ani,  intrucat consider ca am pierde prea mult timp in trafic. (O casa in Iasi chiar nu-mi permit).

Asadar, vrem o casa unde sa mergem in weekend pe perioada aprilie - octombrie si mai rar in noiembrie - martie.

Terenul il avem, este intravilan, langa o padure, are aprox 3300 mp, regulat in cea mai mare parte a lui cu aprox 33m latura scurta si 100m latura lunga. Terenul e orientat NNV/SSE cu laturile lungi pe partea Nordica/Sudica. Padurea e inspre partea vestica a terenului, iar strada inspre partea estica.


Utilitatile ... nu sunt... doar curent la aproximativ 75m, dar apa planuiesc sa o rezolv cu o fanatana, iar incalzirea, cand va fi nevoie, prin lemne. Mi-ar placea sa cred ca se poate totul cu un semineu.

Mi-as dori sa pot face casa in buget de 40000 (doar constructia + proiect)
Sunt deschis la constructie pe zidarie/lemn.

Intre timp, atasez un plan asa cum l-as vedea eu pentru o casa de vacanta. (Peretii sunt ganditi pe 25, zidarie portanta, ca asa se fac majoritatea caselor in zona).

Planul:
2 dormitoare (12 + 14) + 2 bai(5+6) + camera terhnica (5m) + zona-gatit-temporar (5.4m) + living 30 m+ vestibul(5m)+ hol 6.3m.

Pe partea de terasa, as prefera ceva de lemn in afara acoperit cu pergola lipita de casa. Nu as vrea fundatie pentru terasa sau extinderea acoperisului pentru terasa (in special datorita costurilor)
Pentru costuri mai mici, m-am gandit la acoperis in 2 ape si forma cat ma simpla: dreptunghiulara.

Dupa ce imi fac un plan si un buget mai bine adaptat planurilor, am sa merg si la primarie/arhitect/structurist pentru detalii.

Astept sugestii pentru imbunatatit.

#2
m_r_analyst

m_r_analyst

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 30.04.2020
Se pare ca nu am urcat schita.
Inca o completare: as prefera ca zona deasupra living-ului a fie libera (deci fara planseu), iar in rest un planseu din lemn cu grinzi vizibile. Deci practic, aproximativ jumatate din casa ar avea un pod locuibil, iar cealalta jumatate ar fi fara pod. Nu vreau sa amenajez deocamdata podul, doar sa am posibilitatea pe viitor.

Attached Files



#3
aliency

aliency

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 20.08.2014
Asta inseamna peste 50k euro,stres cit cuprinde,si mult deranj.Doar ca sa mergi in weekend? Iesi mai ieftin la pensiune.

Citeste niste jurnale de casa ca sa-ti faci o idee despre ce te asteapta

Edited by aliency, 16 November 2020 - 19:34.


#4
m_r_analyst

m_r_analyst

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 30.04.2020
Nu zic ca e o investitie ok. Sunt de acord ca financiar nu se justifica. Ideea de casa de vacanta in general nu se justifica, decat daca o inchiriezi. De aia vreau sa nu fie extraordinar de scumpa. Pe de alta parte, o fac pentru a avea un loc unde sa mergem rapid si des cu copiii, sa gradinarim, sa stam mai mult acolo in vacantele de vara ale copiilor, experiente cu prietenii, etc. Nu cred ca trebuie privit ca si cum arunc banii respectivi (cel putin nu pe toti). Sunt sigur ca o voi putea vinde la un moment dat, daca planurile nu mai sunt aceleasi. Probabil ca as pierde la ea similar cu cat pierzi cand iei o masina noua si o tii mai mult timp. Dar cred ca asta e o alta discutie...

#5
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,302
  • Înscris: 11.08.2003
Stiu pe cineva care si-a facut casa de vacanta in creierii muntilor. Frumos, liniste (din jur), mare (sa poti merge cu tot familionul), ce mai, vis!
Stii care-s activitatile principale? spartul de lemne si facutul de curatenie. :)

#6
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007

 m_r_analyst, on 16 noiembrie 2020 - 19:24, said:

Se pare ca nu am urcat schita.
Inca o completare: as prefera ca zona deasupra living-ului a fie libera (deci fara planseu), iar in rest un planseu din lemn cu grinzi vizibile. Deci practic, aproximativ jumatate din casa ar avea un pod locuibil, iar cealalta jumatate ar fi fara pod. Nu vreau sa amenajez deocamdata podul, doar sa am posibilitatea pe viitor.

Dupa dimensiuni si dupa descrierea, de mai sus, tu vorbesti despre casa mea Posted Image
A mea este un pic mai lata si ... fara suparare ... mult mai bine impartita. Si nu, nu e de vacanta, ci de locuit pe termen lung.

Tot asa, si casa din schita e cam de locuit. Pe moment, singurul lucru care ar califica-o drept casa de vacanta este ... lipsa unui sistem de incalzire, care sa-ti "rezolve" toata casa. Daca te hotarasti, insa, sa construiesti dupa schita pe care ai prezentat-o, nu este decat un pas - destul de mic - sa inlocuiesti, semineul, cu un termosemineu si sa-ti asiguri incalzire in toata casa. Foarte simplist, vorbind ...

Asa ca, inainte de a merge mai departe, iata o foarte importanta intrebare: ce inseamna, pentru tine, o casa de vacanta? Ma refer, in principal, la stilul de viata cand esti in vacanta.

Spor!

Edited by DIY, 16 November 2020 - 20:06.


#7
Kean

Kean

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 14.09.2016
Mie mi se pare asa la prima ochire  ca o baraca de Auschwitz cu camerele ale miniscule de 5mp,plus ca dormitorul nuptial imi pare blindat ca are intrarea prin baie si nimic din interiorul cladirii.
Daca n-ai imaginatie mai bine las-o la cine se pricepe.
Eu ti-as sugera 2 containere de 12m legate intre ele si vei dispune de 70-100mp in functie de distanta lasata intre containere.Ceva de genul,dar se poate varia in functie de dorinte.

#8
hayabusa

hayabusa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 311
  • Înscris: 07.12.2004
Stai linistit, ce vrei tu acolo o sa te duca mult peste 40000 (eu imi fac o casa acum si lucrez cot la cot cu muncitorii deci stiu ce vorbesc). Daca merita? da. Dar iesi mult mai scump decat ai calculat. Sunt tot felul de cheltuieli la care nu poti sa te gandesti acum, iti spun sigur.
Mai ieftin ar fi sa faci o casa din panouri. Chiar mult mai ieftin. Si mai mica. Ptr ceva de week-end nu vad de ce ti-ar trebui mai mult. Ptr ca o casa de genul asta trebuie sa fie ceva intim si voi sa stati mai mult in curte. Sa investesti in gradina, pomi , o magazie, eventual un mic atelier o etc.
Dar daca esti milionar in euro, cauta o firma care sa iti faca tot(cu costuri triple) si nu te mai stresezi.

#9
m_r_analyst

m_r_analyst

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 30.04.2020
Salut,

Da, se pare ca a disparut usa spre dormitor. Era una care dadea din hol in dormitorul matrimonial.
iar toate camerele alea mici de 5mp sunt toate bai, vestibul sau camera tehnica.

Mai atasez o randare 3d facuta in sketchup.

 Kean, on 16 noiembrie 2020 - 20:15, said:



Ms de sugestie si apreciez modul direct de a spune lucrurile. Din acest motiv postez si aici.

Totusi, imi puteti spune care e problema cu compartimentarea? Inteleg ca asta e principala problema.

Practic spatiile in care se locuieste sunt spre sud (in afara de zona de gatit unde am pus totusi un geam la nord pentru ventilatie), baile si spatiile tehnice sunt la nord. In felul asta si ferestrele dinspre nord sunt mai mici. Toate instalatiile de apa sunt in partea de sus si relativ apropriate. Asta ca sa nu ma intind cu ele prin toata casa.  Holul e destul de mic, de aprox 6 mp si e iluminat prin geamul dinspre vest/padure (desi probabil s-ar putea o iluminare mai buna). Bucataria, zona de luat masa si iesirea pe terasa sunt una langa alta. Spatiile de dormit si cel de zi sunt oarecum separate.

Sunt de acord ca baia matrimoniala este cam mare, 6 mp si la fel si dormitorul matrimonial de 14 mp, dar per total aici se pierd cam 4 mp fata de cat le-as vedea ideale, dar nu prea vad cum sa le micsorez. Practic dimensiunea e data de latimea dormitorului matrimonial , pe care nu pot sa o fac mai mica de 3m.

Intrarea din vestibul da direct in living astfel incat atunci cand intrii in casa sa vezi o camera mare + peisajul care se vede pe geamurile orientate spre sud.

Attached Files


Edited by Dany_Darke, 16 November 2020 - 23:16.


#10
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007
In continuare, planul tau ma duce cu gandul o casa obisnuita, micuta, de locuit, pe termen lung. E, mai degraba, un apartament construit pe pamant si nu vad nici o urma de vacanta, distractie, aminitri "de la tara".
Pe langa asta, ai mentionat si un buget destul de micut.

Uite cum as combina, eu, ideea de casa de vacanta si pe cea de buget mic.

In primul rand, as finisa - din start - podul locuibil. La cat te costa structura, invelitoarea, izolatia si alte amanunte ... sa inchizi cu rigips, la interior, nu este cine stie de suma extra. Nu m-as osteni, in prima faza, cu vreun finisaj pentru pardoseala podului. Ceea ce folosesti ca structura pentru planseul dintre parter si pod (OSB sau placaj) poate fi pictat, vopsit, nuantat, lacuit sau ce mai vrei tu. Nu de alta, dar daca-ti vin, in timp, alte idei nu vrei sa te incurce niste finisaje. N-ai talent la pictat? Nu-i nimic, poti face un colaj, lacuit, cu ce vrei tu.
As lasa podul deschis, necompartimentat (eu, de fapt ... chiar asa asa am si facut Posted Image). Daca as mai avea copii mici, in podul asta as organiza lumea lor: un loc de dormit cat mai haios, un loc de joaca si ce mai vrei tu. Cand ploua afara si esti in vacanta poate vrei sa le oferi si altceva decat petrecerea timpului intr-o camera de apartament sau in living, alaturi de adultii care se  relaxeaza. Pana ce termini, tu, constructia, ei sunt numai buni sa aiba spatiul lor.

Mai ai si avantajul ca, daca mergi - in continuare - pe ideea ca singura sursa de incalzire este semineul, odata ce-l pornesti, ti se incalzesc toate spatiile necesare petrecerii unui Craciun ... sa zicem ... in casuta de vacanta. Baile si dormitorul matrimonial nu ar intra in schema asta dar, pentru ele, s-au inventat radiatoare electrice.

Scara spre pod, cu mutarea usii de acces in dormitorul mic, are loc in hol, ancorata de peretele dormitorului cu pricina. O scara, simpla, din lemn, facuta loco, te costa destul de putin.

Dormitorul mic, de la parter, l-as lasa - pentru inceput - ca loc unde sa depozitezi toate ce te vor incurca in timpul finisajelor si unde, in primii ani, cand mai ai de terminat una-alta, sa depozitezi si toate chestiile care se aduna si despre nu stii, inca, daca trebuie sa le arunci definitiv sau nu; si alte asemenea. Cu timpul, camera aceea iti va "spune" ea ce doreste sa devina.
In orice caz, eu nu mi-as face casa cu domitorul matrimonial perete in perete cu dormitorul copiilor.

Nu vreau sa intru in alte amanunte dar, cateva chestii mi-au sarit in ochi. Una ar fi dimensiunea geamurilor, care par mici. Imi imaginez ca sunt geamuri de dimensiuni standard $, pe care le poti achzitiona de la orice magazin de constructii, si nu geamuri facute la comanda $$$. In cazul acesta, ar trebui sa ai mai multe. E casa de vacanta si vei avea, probabil, o gradina si vei dori sa te bucuri de privesti, verdeata, etc.

A doua ar fi aceea ca vrei sa pornesti cu doua bai ... Eu as proiecta, pentru viitor, o baie in mansarda / pod. As trage tevile si tot ce mai trebuie si nu as construi-o, din start. Chestie de buget si de ... vacanta. Asta, insa, ar insemna sa te mai joci cu partiul parterului si sa ajungi la o compartimentare care permite pozitionarea bailor una peste alta. Intre timp ... poate imbunatatesti si "flow"-ul parterului.

Daca, totusi, vrei sa pastrezi si "baia dus" - cum este notata in schita ta - retine, te rog, ca ai probleme de ergonomie cu WC-ul inghesuit in colt. Daca nu ai cum mari baia si daca nu vrei s-o muti, in alta parte, poti incerca moda americana de organizare a obiectelor sanitare: "cada de baie -> WC -> chiuveta" in loc de "cada de baie -> chiuveta -> WC".

Ca tot am pomenit de "flow": cum o sa te intelegi cu usa dinspre vestibul, spre open-space? Usa aceasta, atunci cand este deshisa, blocheaza holul. Iti garantez ca, vara cel putin, usa aceea va sta mai tot timpul deschisa. Aceeasi intrebare si cu usa de spart nasul, cea de la la baie, care - si ea - se deschide spre hol. Mai gandeste-te ...
Oricum, indiferent ce crezi tu, de facut faci cu spun eu chestia urmatoare, da? Posted Image Usa baii matrimoniale se va deschide spre interiorul baii, pe stanga. In felul acesta nu-ti blocheaza nici accesul la dulap si ... bonus(!) maschezi WC-ul. Asta, desigur, daca-ti doresti si WC in baia matrimoniala, fiindca deocamdata vad ca incerci sa vezi cum e fara Posted Image
Si fiindca tot am ajuns la capitolul usi / ferestre ... Vad ca pe toate le-ai proiectat cu deschidere spre exterior $$$ cand, uzual, este ca ele sa aiba deschidere spre interior $

Gata. Ma opresc fiindca, si-asa, nu stiu ce-mi veni ... doar mai am si alte treburi.
Spor!

#11
m_r_analyst

m_r_analyst

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 30.04.2020
Multam fain de sfaturi si pentru ca ti-ai luat timp sa dai un feedback asa de lung. E si wc in baie, langa pere, doar ca din  unghiul in care am facut poza nu se vede Posted Image , cat despre geamuri si deschideri le-am pus doar ca si pozitionare, nu m-am gandit la ele, dar am sa tin cont la urmatoarea schita.

Oricum, in urma feedback-ului primit, am sa o regandesc. Amprenta mai mica la sol si dormitorul copiilor sus.

Edited by Dany_Darke, 16 November 2020 - 23:18.
nu mai cita inutil, chiar nu se observa ca mereu trebuiesc editate postarile tale?


#12
mircea812

mircea812

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,934
  • Înscris: 08.06.2005
Eu asta inteleg prin ''casa de vacanta pentru o familie''. Posted Image


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ljcjWCqsNG0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by mircea812, 17 November 2020 - 08:21.


#13
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,770
  • Înscris: 25.01.2007
nu iesi mai ieftin cu o casa din lemn, prefabricata?
am vazut la cineva, a iesit 20k, 2 camere. el terenul si a facut fundatia, a venit vanzatorul si a montat tot.

#14
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007

 mircea812, on 17 noiembrie 2020 - 08:20, said:

Eu asta inteleg prin ''casa de vacanta pentru o familie''. Posted Image


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ljcjWCqsNG0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Heeeei! Super filmuletul! Eu am, deja, si proiectul pentru casa asta! Posted Image
Nu 100% identic dar foarte, foarte aproape.

Cu alte cuvinte, am construit si o anexa, pe langa casa.
Anexa este o casa canadiana (in adevaratul sens al cuvantului), de 5 x 8 mp, folosita - in prezent - ca atelier, garaj, depozitare. Am construit-o in ideea ca, atunci cand va fi nevoie, o vom putea modifica astfel incat sa devina, in trei saptamani, o casuta locuibila, confortabila, luminoasa, bine izolata.
Ar trebui s-o compartimentam la interior, sa inlocuim usile de garaj cu segmente de perete exterior care sa includa si ferestre, sa inlocuim scara interioara cu una mai fatoasa si mai ergonomica, si sa finisam podul astfel incat sa avem un loft de dormit, sus. Plus, desigur, montata o bucatarie si construit o cabina de dus, fiindca momentan are doar o baie se serviciu.

#15
spider8

spider8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 834
  • Înscris: 14.01.2006

 m_r_analyst, on 16 noiembrie 2020 - 19:49, said:

..............Pe de alta parte, o fac pentru a avea un loc unde sa mergem rapid si des cu copiii, sa gradinarim, sa stam mai mult acolo in vacantele de vara ale copiilor, experiente cu prietenii, etc. Nu cred ca trebuie privit ca si cum arunc banii respectivi (cel putin nu pe toti). Sunt sigur ca o voi putea vinde la un moment dat, daca planurile nu mai sunt aceleasi. Probabil ca as pierde la ea similar cu cat pierzi cand iei o masina noua si o tii mai mult timp. Dar cred ca asta e o alta discutie...

Ceea ce vrei tu să faci este foarte frumos - adică să ai așa, cu o sumă modică, un fel de colț de rai unde să vă refugiați să vă încărcați bateriile, cum se spune prin articolele alea de dezvoltare personală.
Doar că în mod real :
-dn câte îmi dau seama ai vreo 100 mp utili la parter și cam 50 la etaj, deci vreo 150 utili în total, adică vreo 200 mp construiți + tras curent + fantana cu pompă + gard + o alee betonată (unde să lași masina să nu ți-o îngropi în noroi dacă plouă) + altele care nu îmi vin acum în minte - pe care vrei să dai vreo 40.000 euro; asta vine așa mediu vreo 200 euro/mp. Pur și simplu nu ai cum să construiești cu banii ăștia, deci prețul real pentru ce vrei tu este de măcar 100.000 euro, și asta cu diferite sacrificii, gen să cauți oameni pe fiecare etapă, să cumperi tu direct materialele etc, pentru că dacă vrei să faci totul printr-o firmă să nu te doară capul cred că ajungi și la 150.000 euro;
-după ce o termini trebuie să ai grijă de casa aia și de eventualele plante pe care vrei să le pui în grădină - probabil îți dai seama că vremea în România este în general secetoasă și dacă vrei să ai ceva trebuie să mergi maxim la două zile pentru a uda, adică nu mergi acolo când ai chef și stai cât vrei - iar un sistem automat cu picurare sau ce vor mai spune diverși iese din discuție pentru că tu nu stai permanent acolo, nu poți risca să fie vreun scurtcircuit sau altceva similar;
--ce faci când plouă ? - în oraș iei poți să iei mașina/taxi și o umbrelă, mergi la mall, la film, la magazin etc. - în casă vei sta pur și simplu în casă;
-cine păzește casa ? -
De asta, la final când tragi linie și vezi cât costă și ce presupune o a doua casă la 30 - 40 km de orașul unde locuiești cred că nu prea se merită.

Adică, dacă vrei să stai permanent acolo și îți place zona aia e, deși după ce vor începe copii grădinița/școala o să vezi că nu ai ce face acolo, deoarece copii vor dori să socializeze cu alți copii, nu să stea să muncească în grădină, dar așa ca și casă de vacanță nu mi se pare o idee realizabilă - ideea casei de vacanță mi se pare o idee bună doar pentru cei care au foarte mulți bani și care își permit să plătească pe cineva să aibă grijă de casă, astfel încât el să meargă acolo când are chef, să stea cât vrea, cineva să îi facă de mâncare și curat, ca la un fel de hotel.

Edited by spider8, 17 November 2020 - 20:03.


#16
andbozo

andbozo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,308
  • Înscris: 25.06.2006
Banuiesc ca e prin zona Dobrovat. Chiar sunt locuri faine pe acolo, si ar merita de construit o casuta pentru weekenduri.  Din ce s-a scris pe aici, as urma sfaturile lui DIY, poate chiar le-as printa si m-as duce cu ele la un arhitect. Caruia i-as cere o casuta mica, cu acele cerinte si cu posibilitati de extindere daca vreodata va fi cazul

#17
m_r_analyst

m_r_analyst

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 30.04.2020
Suma de 150.000 de euro mi se pare exagerata. Ce-i drept si cei 40.000 mi se par acum putini, iar in momentul de fata ma gandesc cum sa fac ceva mai mic. Nici calculul in care pui x2 suprafata de la parter nu mi se pare realist. Imi dau seama totusi ca sunt costuri mai mari decat la o casa cu etaj.

Nu imi propun sa stau permanent acolo. Cel putin nu in urmatorii 15 ani.  Pe de alta parte, o vad ca o alternativa la casa din oras. Adica sa ma pot bucura de curte, livada, legume si altele. Evident, trebuie sa ma incadrez in bugetul dat de mile, altfel nu se justifica. Ca locatie,  nu e foarte departe. Adica intr-un weekend fac aprox 30 de minute pana in oras.. asta in caz ca nu am ce face acolo datorita vremii. Asta a fost si ideea. Sa nu fac mult pe drum (in weekend ma refer) Am colegi care stau fix langa Iasi si fac in timpul saptamanii mai mult de o ora cu drumul pana la scoala.

Nu imi propun in niciun caz sa merg la 2 zile sa ud. Clar ca ma gandesc la ceva sistem automat. Referitor la incendiu, casa nu e in camp. E in sat. Mai am vecini care stau pe acolo in caz de urgenta.

#18
m_r_analyst

m_r_analyst

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 30.04.2020

 andbozo, on 17 noiembrie 2020 - 20:14, said:

Banuiesc ca e prin zona Dobrovat. Chiar sunt locuri faine pe acolo, si ar merita de construit o casuta pentru weekenduri.  Din ce s-a scris pe aici, as urma sfaturile lui DIY, poate chiar le-as printa si m-as duce cu ele la un arhitect. Caruia i-as cere o casuta mica, cu acele cerinte si cu posibilitati de extindere daca vreodata va fi cazul

Nu chiar pe acolo, dar ceva asemanator. Oricum, am sa incerc sa refac planul si sa revin pentru critica. Pana imi spune cineva ca ma pot incadra in buget. :) Dupa, merg la arhitect.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate