![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Backlight bleed acceptabil? Dell S2721HGF
Last Updated: Nov 16 2020 18:58, Started by
Rexob
, Nov 15 2020 19:38
·
0

Posted 15 November 2020 - 19:38

Salut,
Recent mi-am cumparat monitorul acesta, Dell S2721HGF si am observat ca are backlight bleed. Nu e neaparat deranjant, dar sincer, il am de doar 4 ore si ma enerveaza putin. Credeti ca e acceptabil? Sa incerc sa-l schimb? E cumparat de la emag deci sunt sigur ca nu vor fi probleme la schimbat. [ https://i.redd.it/876fd3s2wfz51.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
Posted 15 November 2020 - 19:51

Din moment ce te enerveazã, ce mai întrebi?
Retur sau schimb. P. S. E mult, mult mai mult decât acceptabil. |
Posted 15 November 2020 - 19:53

Ma enerveaza mai mult ideea ca nu e perfect.
Mai am un panel tot VA, mult mai ieftin si e perfect, 0 backlight bleed. Am impresia ca e un efect putin accentuat de faptul ca e un monitor curbat totusi.. Si imi e frica, totusi, ca daca-l schimb am sansa sa primesc unul mai prost. De asta intreb, mai mult, daca voua vi se pare acceptabil sau l-ati schimba.. Edited by Rexob, 15 November 2020 - 19:54. |
Posted 15 November 2020 - 19:56

Era impachetat si chemat deja curierul daca eram in locul tau.
|
Posted 15 November 2020 - 20:17

Backlight bleeding-ul nu reprezinta problema de garantie.
Daca te tin nervii,il trimiti inapoi de atatea ori de cate ori vrei,pana cand gasesti ceva ce iti convine.Dar trebuie sa afli in prealabil cine plateste returul,pentru ca conform legii,returul cade in sarcina cumparatorului.Insa la emag s-ar putea sa fie si altcumva. ps. Nu credeam ca si panelurile VA au asemenea bleed. |
Posted 15 November 2020 - 20:18

Rexob, on 15 noiembrie 2020 - 19:38, said:
Salut, Recent mi-am cumparat monitorul acesta, Dell S2721HGF si am observat ca are backlight bleed. Nu e neaparat deranjant, dar sincer, il am de doar 4 ore si ma enerveaza putin. Edited by andreic, 15 November 2020 - 20:19. |
Posted 15 November 2020 - 20:51

E destul de aiurea, am un AOC G2U, nici 10% din cat ai tu. Retur!
|
Posted 15 November 2020 - 21:13

adisz, on 15 noiembrie 2020 - 20:17, said:
Backlight bleeding-ul nu reprezinta problema de garantie. Daca te tin nervii,il trimiti inapoi de atatea ori de cate ori vrei,pana cand gasesti ceva ce iti convine.Dar trebuie sa afli in prealabil cine plateste returul,pentru ca conform legii,returul cade in sarcina cumparatorului.Insa la emag s-ar putea sa fie si altcumva. ps. Nu credeam ca si panelurile VA au asemenea bleed. mkdan2004, on 15 noiembrie 2020 - 20:52, said:
La ce luminozitate este facuta poza? O sa incerc sa vorbesc cu cei de la emag de un schimb direct, fara service. Au trecut doar 4 ore de la ridicarea produsului, e un "defect" din fabrica. Daca nu, ma mai gandesc, am 30 de zile. Dar nu cred ca voi gasi ceva mai bun la pretul la care l-am luat (800 de lei) Edited by Rexob, 15 November 2020 - 21:14. |
Posted 15 November 2020 - 22:12

Daca nu-ti place fa retur.
Curiozitatea mea totusi este de ce monitor curbat? Mai ales ca e destul de mic, daca era ceva ultrawide si cu diagonala mare poate mai intelegeam. Da vreun avantaj in jocuri sau te ajuta in vreun fel la ceva? |
|
Posted 15 November 2020 - 22:23

eu am luat versiuna plata S2721HGF si sunt multumit. dupa cautari si citit ce si cum am vazut ca doar peste 27" incepe sa conteze ecranul curbat. si mai e o alta discutie legat de in ce aplicatii ai nevoie.
|
Posted 15 November 2020 - 22:30

Backlight bleed nu se verifica la 100% luminozitate. Verifica la luminozitate normala, cea pe care o utilizezi tu. E totusi un LCD - ceva backlight bleed este normal.
https://www.displayn...ght-bleed-test/ "In normal lighting conditions, that’s ~30-50% depending on your display’s maximum luminance. Just don’t leave it at 100%." In poza arata foarte nasol dar pozele tind sa exagereze mult acest efect, iar daca folosesti si luminozitate maxima, nu este foarte relevant ce vedem noi. |
Posted 15 November 2020 - 22:32

Si eu cand ma gandeam ca am ratat ceva bun de blackfriday la 800 ron...pana la urma pretul da masura valorii. Si mie mi se parea un best buy la pretul asta.
Sunt curios al doilea care iti vine cum e. |
Posted 16 November 2020 - 02:12

Am facut astazi cererea sa-l schimb, dar se pare ca tot trebuie sa astept sa ajunga la ei la depozit si sa fie "verificat"..
O sa postez un update. mkdan2004, on 15 noiembrie 2020 - 22:30, said:
Backlight bleed nu se verifica la 100% luminozitate. Verifica la luminozitate normala, cea pe care o utilizezi tu. E totusi un LCD - ceva backlight bleed este normal. https://www.displayn...ght-bleed-test/ "In normal lighting conditions, that’s ~30-50% depending on your display’s maximum luminance. Just don’t leave it at 100%." In poza arata foarte nasol dar pozele tind sa exagereze mult acest efect, iar daca folosesti si luminozitate maxima, nu este foarte relevant ce vedem noi. |
Posted 16 November 2020 - 07:54

Pot sa intreb si eu ceva... nu sunt hater (sau troll).
Cu ce deranjeaza faptul ca "se vede" backlight-ul pe fundal negru, cat timp ... imaginea (calitatea experientei de vizionare, ca utilizator) este buna ? Mai nimeresc cativa care gasesc 2-3 pixeli morti la un laptop, si parca intra in fibrilatie ventriculara. Intreb toate astea ca sa inteleg psihologia din spate... Edited by Rhesus, 16 November 2020 - 07:57. |
|
Posted 16 November 2020 - 08:46

Rexob, on 16 noiembrie 2020 - 02:12, said:
Am facut astazi cererea sa-l schimb, dar se pare ca tot trebuie sa astept sa ajunga la ei la depozit si sa fie "verificat".. O sa postez un update. Eu inteleg, dar, am tot un VA ce a costat 200-300 de lei acum 4-5 ani si nu are pic de backlight bleed la 100%. Ori am castigat eu loteria monitoarelor ori am avut ghinion cu dell-ul asta, ce e 1100 de lei la pret intreg,, Corect, dar e posibil ca monitorul vechi, la luminozitate maxima sa aiba totusi o luminozitate, in valoare absoluta, mai mica. Din cauza asta este normal sa testezi la luminozitatea la care utilizezi monitorul. |
Posted 16 November 2020 - 18:58

mkdan2004, on 16 noiembrie 2020 - 08:46, said:
Corect, dar e posibil ca monitorul vechi, la luminozitate maxima sa aiba totusi o luminozitate, in valoare absoluta, mai mica. Din cauza asta este normal sa testezi la luminozitatea la care utilizezi monitorul. Rhesus, on 16 noiembrie 2020 - 07:54, said:
Pot sa intreb si eu ceva... nu sunt hater (sau troll). Cu ce deranjeaza faptul ca "se vede" backlight-ul pe fundal negru, cat timp ... imaginea (calitatea experientei de vizionare, ca utilizator) este buna ? Mai nimeresc cativa care gasesc 2-3 pixeli morti la un laptop, si parca intra in fibrilatie ventriculara. Intreb toate astea ca sa inteleg psihologia din spate... Edited by Rexob, 16 November 2020 - 18:59. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users