Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

Probleme in familie. Cum sa gestionez situatia?

* * - - - 4 votes
  • Please log in to reply
389 replies to this topic

#1
SilviaPP

SilviaPP

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 90
  • Înscris: 12.11.2020
Buna seara!

Apelez la acest forum cunoscut pentru a primi niste sfaturi, niste idei, despre cum as putea sa gestionez o situatie care ma depaseste.

Situatia este urmatoarea:

Eu momentan nu ma aflu in tara, am plecat de cca. 1 an in Elvetia, ca reprezentant al companiei la care lucrez. De atunci nu am mai revenit in tara (planuisem sa revin cateva zile in vara aceasta, dar data fiind situatia actuala, nu am mai venit).

Acum cateva zile, cea mai buna prietena a mea, care sta pe aceeasi strada cu mama, mi-a spus ca mama si iubitul meu sunt impreuna.

Logic ca nu am crezut prima data, adica, pe bune??? Sa fim serioase, nu ne  mai uitam la telenovele de 15 ani...cam asta i-am raspuns prima data prietenei mele...Ea a incercat sa ma convinga ca nu-i arde de glume proaste si ca este cat se poate de adevarat, ca nu se ascund, ca se afiseaza impreuna...I-am spus sa-i surprinda cumva si sa-mi trimita poze pentru ca altfel nu pot sa-mi inchipui asa ceva. Am primit si pozele respective si asta a fost...intr-adevar sunt impreuna. Nu mai zic ca au recunoscut in fata prietenei mele, deci mai clar de atat...

I-am sunat sa imi explice ce se intampla, dar niciunul nu vrea sa vorbeasca despre asta. Spun doar " nu putem sa vorbim despre asta acum, vorbim cand vii in tara".

Momentan nu pot reveni in tara si ma simt ca un leu in cusca pentru ca nu am nicio explicatie de la ei, pentru ca nu pot sa-i infrunt...sentimentul asta ma omoara, imi vine sa ma duc peste ei.

Ma simt extrem de ranita, tind sa intru in depresie, dar sunt si nervoasa in acelasi timp. Chiar nu-mi vine sa cred, cum s-a putut intampla asa ceva?? Ei mereu s-au inteles bine, au facut o echipa buna, dar sa se ajunga la asa ceva?

Incerc sa gasesc o explicatie in faptul ca mama intotdeauna a fost o fire mai aventuroasa, mai libertina in relatia ei de cuplu cu tata, a mai calcat si stramb, tata o iubea foarte mult si mereu inchidea ochii si trecea peste, pana intr-o zi cand mama a cam sarit calul si tata nu a mai suportat si a divortat...mama a fost mereu o femeie frumoasa, aranjata, dorita de barbati...dar dorita de iubitul meu? El are 32 de ani, ea are 55...

Alt aspect important de mentionat este faptul ca eu si iubitul meu (daca ii mai pot spune asa) avem o fetita de 2 ani care este in tara, in grija mamei mele. Am lasat-o cu toata increderea cu mama, stiam ca o sa aiba grija de ea, pentru mine si pentru sora mea a fost o mama grozava si este o bunica super...dar acum cand ma gandesc la situatia asta imi vine sa o iau de acolo, nu suport sa o stiu cu cei doi "porumbei". Ma gandesc la situatii practice si mi se face rau...fiica noastra doarme si ei doi...in fine...

Pe de alta parte, am o oarecare retinere in a ma certa foarte rau cu mama sau a ajunge sa nu ne mai vorbim. Acum cativa ani am pierdut-o pe sora mea, a murit intr-un accident de masina, pe mama a daramat-o, nici in ziua de azi nu stiu daca si-a revenit complet, plus divortul de tata, pe care stiu ca in sufletul ei l-a iubit, apoi si-a pierdut sora, practic eu si fiica mea i-am mai ramas...dupa ce s-a intamplat cu sora mea, nu stiu cum ar suporta sa ne piarda si pe noi, o iubeste foarte mult pe fiica mea...Dar pana la urma nu eu trebuie sa ma gandesc la asta, ea trebuia sa se gandeasca, inainte sa faca ce a facut.

Ce as putea sa fac in situatia asta? Cum sa actionez? Si mai ales, cum sa rezist aici, fara sa imi pierd mintile, ca simt ca innebunesc? Voi ce ati face daca ati fi in locul meu?

Multumesc,

Silvia



#2
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Dragă Silvia,  o femeie la 55 de ani poate fi la fel de atractivă ca una de 32.    Deci,  cu partea asta nu are rost să îți bați mintea pentru că atracția poate exista și poate fi normală.

Întrebarea este dacă chiar există vreo relație amoroasă între cei doi.   A se citi  “sex”.   Este posibil să fie doar o apropiere bazată pe grija comună față de copil și cei din jur să o interpreteze într-un sens eronat.   Dar, dacă chiar o fi așa,  știu că-i aiurea, dar bine că nu-i cu vreo fufă.  Tu acolo, el aici ... la un moment dat, Arsenia Boca să fie și tot poate cădea în ispită.   Așa,  măcar nu intră pe mâna alteia.   Mama ce să-i facă?   Să-l ia de bărbat?  

Oricum nu vei afla niciodată, pentru că vor spune nu, nu, nu și nu,  iar tu nu ai cum verifica ce au făcut ei doi când erau singuri.  
Așa că,  poate ar fi bine să te liniștești și să ai răbdare.    Odată ajunsă acasă vezi tu care-i situația.

Nu că aș vrea să par nepoliticos,  dar dacă poți să-mi trimiți niște poze cu mama ta,  cred că aș putea să îți spun dacă chiar sunt șanse să fie ceva sau nu.  Din afară se vede mai bine și bărbații au acel detector de ființe cu inimă zburdalnică.

#3
DGecko

DGecko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 724
  • Înscris: 31.07.2012
Din exterior nu pare foarte complicata situatia, cel putin dupa parerea mea. Nici unul dintre cei 2 nu mai sunt demni de incredere din moment ce te-ai convins ca au o relatie, banuiesc ca pozele te-au lamurit 100%. Eu spun sa-ti vezi de viata ta si fiica ta, asta e tot ce conteaza pentru tine in prezent, ia-o de acolo si refa-ti viata. Asa cum ai scris si tu mai sus, nu este necesar sa te certi cu nimeni, poti pastra legatura, doar ca dupa aceasta experienta neplacuta nu cred ca vei mai putea sa-i privesti la fel. Daca totusi ai dubii si pozele nu dovedesc 100% poti avea rabdare si vei afla in tara cand vei avea o discutie cu cei 2. Mult succes, vei avea nevoie!

#4
gammadark81

gammadark81

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 655
  • Înscris: 29.05.2020
Silvia,

Este o situatie extrem de complicata.

Mama ta este probabil narcisista, iar iubitul este o victima sau si el este narcisist. Este momentul lor,dar  cand o sa te intorci o sa se schimbe foaia, probabil mama ta se va alia cu tine impotriva lui. Oricum, niciunul nu este om cu care sa faci treaba in viata.  Cel mai bine e sa-i lasi sa creada ca te-au pacalit si sa-i lovesti rapid si pe neasteptate. Indiferenta ta ii va pune pe ganduri si va baga raca intre ei.

#5
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,492
  • Înscris: 15.09.2010
Incurcata situatie. Daca nu era copilul, era mult mai simplu. Dar poate ca nu e adevarat, lumea e foarte rea, chiar prieteni buni iti pot infige pumnalul pe la spate din pura rautate. Ce poze ai primit de esti atat de sigura ca relatarile prietenei sunt adevarate?  Stii vorba romaneasca: Doamne, apara-ma de prieteni ca de dusmani ma apar singur.

Edited by Freddy12, 13 November 2020 - 00:05.


#6
fashion_consultant

fashion_consultant

    New Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 7
  • Înscris: 12.11.2020
Draga Silvia...din punctul meu de vedere situatia este si nu este simpla....
Sa incep cu partea cea mai simpla : nu mai sunt la curent cu legiile din Elvetia insa stiu sigur ca in unele cantoane cand vii sa lucrezi legal cu contract de munca,etc,legea-ti permite sa vii insotita de unul sau mai multi membrii ai familiei ( ATENTIE : doar rude de gradul I .... asta daca nu cumva s-a schimbat legea )...de aici ( in opinia mea ) poti incepe demersurile pentru ati aduce copilul langa tine .
Partea pe care nu o vad simpla : este faptul ca in relatia cu "fostul" tau prieten ( deja il poti numi asa ),este implicata mama ta.

#7
SilviaPP

SilviaPP

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 90
  • Înscris: 12.11.2020
Totul a plecat de la faptul ca prietena mea i-a surprins sarutandu-se. Este vecina cu mama, casa prietenei mele este vis a vis de a mamei si mergea des pe la ea. Mi-a spus ce a vazut, prima data mi-a venit greu sa cred asa ceva si am vrut dovezi. I-am spus sa se duca pe la ei si sa incerce sa-i surprinda iar si sa-mi trimita poze, altfel nu stiu daca puteam sa cred asa ceva, nu e vorba ca ma indoiesc de prietena mea, dar totusi asa ceva...la fel cum ai zis si tu, prima data m-am gandit ca poate nu a vazut bine, ca a interpretat gresit etc.
Cand i-a surprins a doua oara, i-a si confruntat. Si au recunoscut ca au o relatie,  ca nici ei nu au vrut sa se intample asta, dar s-a intamplat, ca este mai bine sa nu imi spuna nimic prin telefon, mai bine sa aflu de la ei cand ajung in tara etc.,mi-a redat exact vorbele lor...deci eu prin asta inteleg clar ca au si relatii sexuale...si faptul ca i-am intrebat la telefon daca este adevarat, ce se intampla, daca s-au culcat, si ei nu neaga, spun doar vorbim cand vii in tara, este clar, ce sa mai...
Ok, sa zicem ca am plecat de 1 an si ca nu a rezistat si m-a inselat. Ma rog,nici asta nu as fi acceptat, dar sa zicem. Una este sa ma insele cu o oarecare si cu totul alta sa ma insele cu mama, pe bune?
In orice caz, mai scarbita sunt de ea decat de el. Pana la urma barbatii mai vin si mai pleaca, dar mama sa-ti faca asa ceva??
Si o mama cu care ai avut o relatie apropiata?
O mama care si-a pierdut deja o fiica, lucru care a daramat-o? Sa riste sa-si piarda si unica fiica ramasa? Sa-si piarda nepoata, care e slabiciunea ei? Nu inteleg!!!


#8
AlbastruIndigo

AlbastruIndigo

    Anima Sola

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,998
  • Înscris: 16.09.2014
Mama e si ea femeie care-si poate pierde capul. Cine stie ce slabiciuni o incearca, ce vrea sa-si demonstreze la varsta asta.

Cand te intorci iti iei fetita si pa. Lasa-le loc in viata ei si cam atat, sunt totusi tata si bunica de care copilul are nevoie.

#9
fashion_consultant

fashion_consultant

    New Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 7
  • Înscris: 12.11.2020
@AlbastruIndigo : in cazul de fata,nu mama ei este de vina...opinia mea,ci el...chiar daca nu sunt inca insurati,la mijloc este vorba de un copil....ca barbat , in momentul in care devii " tata " ( am sa explic dece am pus ghilimele ),lucrurile in viata ta se schimba major asta daca esti destul de cerebral,in sensul ca deja s-a facut primul pas pentru intemierea unei familii...
@SilviaPP : in momentul in care l-ai anuntat ca esti insarcinata,el cum a reactionat?


Am folosit termenul "tata" mai sus : ca devii tata biologic este foarte simplu....ca sa devii tata=parinte in adevaratul sens al cuvantului este foarte greu.

#10
AlbastruIndigo

AlbastruIndigo

    Anima Sola

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,998
  • Înscris: 16.09.2014
Ghilimelele tale sunt valabile si pentru termenul 'mama'. Mama ei, in situatia de fata.

#11
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
Da, este frumos ca-ti intelegi mama, prin tot ce a avut de trecut. Numai ca una ca asta nu se face copilului tau. Indiferent ce.
Indiferent cat de mare, unica si intensa ar fi, sa zicem, iubirea ce apare la orizont. Varianta pozitiva.
Varianta negativa ar fi ca nu-i nicio iubire, este doar invidie pe propria fiica. Cel putin asa spun psihologii. Ca aceasta invidie ar da nastere la astfel de legaturi. Dintre toti barbatii din lume, barbatul propriei fiice pare a fi cel mai frumos dintre toti.

View Posttomaso, on 12 noiembrie 2020 - 23:46, said:

Dragă Silvia,  o femeie la 55 de ani poate fi la fel de atractivă ca una de 32.    Deci,  cu partea asta nu are rost să Ă®ți bați mintea pentru că atracția poate exista și poate fi normală.

ĂŽntrebarea este dacă chiar există vreo relație amoroasă Ă®ntre cei doi.   A se citi  â€śsex”.   Este posibil să fie doar o apropiere bazată pe grija comună față de copil și cei din jur să o interpreteze Ă®ntr-un sens eronat.   Dar, dacă chiar o fi așa,  știu că-i aiurea, dar bine că nu-i cu vreo fufă.  Tu acolo, el aici ... la un moment dat, Arsenia Boca să fie și tot poate cădea Ă®n ispită.   Așa,  măcar nu intră pe mâna alteia.   Mama ce să-i facă?   Să-l ia de bărbat?  

Oricum nu vei afla niciodată, pentru că vor spune nu, nu, nu și nu,  iar tu nu ai cum verifica ce au făcut ei doi când erau singuri.  
Așa că,  poate ar fi bine să te liniștești și să ai răbdare.    Odată ajunsă acasă vezi tu care-i situația.

Nu că aș vrea să par nepoliticos,  dar dacă poți să-mi trimiți niște poze cu mama ta,  cred că aș putea să Ă®ți spun dacă chiar sunt șanse să fie ceva sau nu.  Din afară se vede mai bine și bărbații au acel detector de ființe cu inimă zburdalnică.
Pentru ea, era mai bine sa fie cu o fufa. Nu prea ai idee cum se simte sa fii inselat pe la spate, de toate persoanele in care ai avut cea mai mare incredere.

Edited by Cr1spy, 13 November 2020 - 02:33.


#12
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

View PostCr1spy, on 13 noiembrie 2020 - 02:33, said:

Nu prea ai idee cum se simte sa fii inselat pe la spate

Am o vastă expertiză în domeniul acesta.  :)
Aș putea ține cursuri ...

#13
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,537
  • Înscris: 03.04.2013
Ai ochi de sticla?
Picior de lemn?
Etc?
Nu?
Chiar nu ti-a facut nimeni cu ochiul acolo?
N-ai oftat dupa nici unul pe strada?

Cum zicea colegul, ia-ti pustoaica si vezi-ti de viata.... n-ai doua vieti, si felul in care ti-a fost inselata increderea nu lasa loc de discutii.

E greu... te cred... dar, oricat ti-ar fi de apropiati cei doi faptasi, asa ceva nu se iarta. Nu vei face decat sa te chinui singura, si in final sa te distrugi.
Go Planet. Dasfidania.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/9-L9Mh5EIBs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#14
stevetlangat

stevetlangat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,733
  • Înscris: 24.10.2019
Eu nu cred povestea. Daca este adevarata, imi cer scuze si imi pare rau pentru situatia ta.

Sunt cateva lucruri pe care le consider exagerate. Si ma fac sa trag aceasta concluzie.

1. Unul ar fi ca mama si iubitul se saruta pe strada. Si nu o data, ci de mai multe ori. Suficient cat sa ii prinda prietena cand doreste, si ba mai stau si la poza. Cam cata minte iti trebuie, sa te pupi pe strada? Strada ta. Repetat. Ca sa te vada cunoscutii. Cand poti sa faci asta in casa. Ba poti sa o faci suficient cat sa fii complet satul pe strada.

2. Treci foarte exhaustiv peste poza. Dovada centrala. Ce contine.Unde. In ce ipostaza. O femeie ar fi in stare sa redea si insemnatatea culorii ojei purtate de adeversara. Asta dupa o poveste complicata intinsa pe 2 ore. Cu paranteze din 7 mari si zari. La tine. Zero detalii.

3. Sa stai departe de ei 3, mama, fiica si iubit, mai mult de 1 an de zile este foarte dificil pentru toti.  Toti cei implicati au nevoi. Daca la ei s-a gasit o rezolvare, care e rezolvarea la tine? Cum iti alini dorul de copil si iubit?

4.Lipsa detalii despre activitatea de acolo. Lipsa explicatii de ce nu ai luat copilul acolo. Lipsa explicatii de ce nu venit el, daca nu puteai pleca tu.




Adevarata sau nu, eu iti doresc,
Succes!

Edited by althea, 13 November 2020 - 08:35.
ia vezi...!


#15
honeybee

honeybee

    tougher than the rest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,467
  • Înscris: 21.04.2014

View PostAlbastruIndigo, on 13 noiembrie 2020 - 00:41, said:


Cand te intorci iti iei fetita si pa.

Nu-i chiar asa de simplu sa scoti un minor din tara fara acordul celuilalt parinte.

Va trebui sa cistige in Instanta tutela copilului. :)

View Posttomaso, on 13 noiembrie 2020 - 06:18, said:



Am o vastă expertiză Ă®n domeniul acesta.  :)


Eati detectiv particular ? :tomato: :D

#16
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

View Posttomaso, on 13 noiembrie 2020 - 06:18, said:



Am o vastă expertiză Ă®n domeniul acesta.  :)
Aș putea ține cursuri ...
Nu inteleg. De ce sa spui atunci ca nu este cea mai trista situatie ? Ca era mai rau daca isi gasea pe altcineva ?

#17
smddms

smddms

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,490
  • Înscris: 16.12.2018
In loc sa te bucuri pt fericirea lor si tu sa-ti vezi de Elvetia , stai si te consumi degeaba . Dragoste cu forta nu se poate . Cauta-ti alt barbat cu care sa locuiesti efectiv nu unu aici si unu dincolo si aia e .
P.S. Tot respectu pt mama ta !

#18
anducoj

anducoj

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,233
  • Înscris: 04.03.2006
Trolleala de 2 lei. Faci puscarie in Elvetia? Vezi ca ai dreptul la 48-72 de ore invoire, macar sa-ti vezi copilul! Daca esti angajat/a vezi ca ai dreptul la concediu legal de odihna. Situatia din vara? Care situatie te impiedica sa ajungi in RO sa ti imbratisezi familia? Saruturi in plina ulita intre un adult si o batranica? Haida de acum chiar ca ai dat cu bata n balta. Era si french kiss probabil, nu? Vecina/prietena dna. Mannix adica intra peste cei 2 amorezi cand erau in focul actiunii dezlantuite, ii pozeaza si ei, sfasiati de rusine dar plini de pasiune, ii marturisesc dulcele adevar? Au avut grija sa zambeasca in poza si dna matura sa si aranjeze desuurile ( in caz ca le mai avea la purtare)?
Silvia, draga, incearca sa ai o viata in lumea reala, telenovelele de proasta factura afecteaza grav sanatatea!
Problemele nu sunt cele expuse de tine, sunt putin mai sus, intelegi tu...

Edited by anducoj, 13 November 2020 - 14:16.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate