Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...
 Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei
 E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM
 Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard
 

Caine nu vrea sa manance

- - - - -
  • Please log in to reply
47 replies to this topic

#37
mcd2020

mcd2020

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,957
  • Înscris: 02.05.2020
Si inca un detaliu important,animalele de companie multe vor sa gaseasca mincarea la locul ei,cind au chef.De multe ori e posibil alteori se poate deprecia.

#38
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,491
  • Înscris: 15.09.2010
Cainii au si ei gusturi. Unora le plac boabele care contin vita, altora-pui s.a.m.d. Al meu manca cu mare pofta o anumita marca cu somon si pui. A fost o pauza in aprovizionare si nu aveau decat cu miel. I-am luat cu miel, ce era sa fac, dar au inceput fitzele. Culmea ca o alta catea care facea mofturi la mancarea cu pui, mananca hulpav boabele cu miel.
Asta e compozitia, eu zic ca e ok pentru 15 lei/kg. Sa nu spuneti ca de banii astia as putea sa-i dau hrana gatita, nu am nici timp, nici chef si nici nu am unde depozita oale cu mancare pentru 4 caini de talie medie-mare
Ingrediente:
miel (min 45% - miel uscat, miel fără oase, grăsime de miel), cartofi (min 26%), pulpă de sfeclă, drojdie de bere, sos de miel, ouă uscate, ulei de somon, minerale, semințe de in, vitamine, extract de Yucca, merișoare, nucleotide, mannanoligozaharide (MOS), fructooligozaharide (FOS), glucozamină, MSM, condroitină.

#39
adythekiller

adythekiller

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 580
  • Înscris: 25.04.2010
Si al meu avea figuri in cap, cand i-am taiat chestiile bune si i-au ramas bobitele, a inceput brusc sa le manance. Si acum face mofturi daca are ciorba si carne/oase, dar ii pun bobitele in cusca iar dimineata nu mai sunt.

#40
mcd2020

mcd2020

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,957
  • Înscris: 02.05.2020
Boabele au potentiatori de aroma si gust,de aia nu le pot rezista animalele.Dar si aici vorbesc degeaba,ca e mai important sa detii un animal,decat cum il tratezi.Mai bine ma retrag.

#41
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,491
  • Înscris: 15.09.2010

View Postmcd2020, on 07 noiembrie 2020 - 21:40, said:

Boabele au potentiatori de aroma si gust,de aia nu le pot rezista animalele.Dar si aici vorbesc degeaba,ca e mai important sa detii un animal,decat cum il tratezi.Mai bine ma retrag.
Boabele de proasta calitate, da. Dar sunt si boabe care nu au asa ceva si au o compozitie mai mult decat decenta, cum e asta cu 16 lei/kg
Ingrediente
Carne proaspătă de pui (41 %), fulgi de cartofi, proteină de curcan (10 %, uscată), proteină de pasăre (10 %), amidon de cartofi (6,3 %), pulpă de sfeclă uscată (dezaharisită), grăsime de pasăre, semințe de in, lignoceluloză, drojdie de bere (uscată), clorură de sodiu, ou (uscat), ulei de somon, carbonat de calciu, fructe de pădure (0,3 %, uscate: merișoare, coacăze, zmeură, soc), ulei de floarea-soarelui, verdețuri (0,2 %, uscate: pelin, sunătoare, frunze de urzici, mușețel, coada șoricelului, podbal, rădăcină de păpădie), drojdie (uscată, = 0,2 % b beta-glucani și manan-oligozaharide), măr (uscat), inulină din cicoare (0,1 %).
Sau Simpson cu 18,7 lei/kg cu un continut de carne de 82%
Ingrediente:
pui dezosat (27%), pui uscat (16%), somon dezosat (13%), cartofi dulci, cartofi, hering uscat (7%), somon uscat (5%), curcan uscat (4%), grăsime de pui(2%), sos de pui (2%), ouă întregi uscate (2%), pește alb dezosat (2%), fibre de mazăre, lucernă, minerale, vitamine, mere, morcovi, spanac, alge, merișoare, cicoare, glucozamină, MSM, fructo-oligozaharide FOS, anason, schinduf, condroitină, cimbru, măghiran, oregano, pătrunjel, salvie.
Ultima are cam multa grasime, cred ca buna pentru caini sub 7 ani.

@initiator: cumpara cate 100g din mai multe marci de hrana si vezi pe care o accepta. Eu am o catelusa de talie mini care nu accepta decat 2 marci, una din ele fiind Petkult. Au si ei preferinte ca si oamenii.

Edited by Freddy12, 08 November 2020 - 13:16.


#42
IcecreamAlex

IcecreamAlex

    12 -> Cel mai căpitan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,252
  • Înscris: 10.04.2013
Mancarea pentru animale trebuie diversificata. Un animal nu poate sa manance in fiecare zi doar boabe. Asta e clar. Trebuie sa fie obisnuit cu carne, lapte, branza, chiar si fructe si legume. Daca nu vrea sa manance nimic, ar trebui sa aungi cat mai repede la un veterinar, eventual cu niste analize.

Edited by IcecreamAlex, 06 January 2021 - 17:52.


#43
CovertTwo

CovertTwo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,057
  • Înscris: 16.09.2019
Corect, si in sălbăticie, lupii azi mănâncă o oaie, mâine doar sug niste lapte, poimâine ronțăie niste foi de varză.

Acu, eu nu zic să vă bateți joc de animale, dar si atât scârmat in coarne iar nu e bun.

Câinele n are nevoie de 3 mese pe zi, chiar una singură consistentă ii este suficientă.

Boabele alea sunt soluția comodă, proastă dacă sunt ieftine, mult prea scumpă dacă sunt de calitate.
Sigur, dacă banii sunt doar un amănunt, ii dai boabe de 20 de lei kg, nu e problemă, merge.
Dacă nu, de 20 de lei ii iei 1,5 kg de carne, o prepari si ieși mult mai câștigat.

#44
anca0an

anca0an

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 124
  • Înscris: 30.12.2020
Si cainele meu e mofturos. Mielul nu ii place, il manca doar de nevoie, dar mai cu sila, asa :). De boabe cu peste nu se atinge. In plus, am observat ca nu ii plac boabele goale. Le mananca o zi, doua, daca sunt noi, dar apoi le refuza. Solutia mea a fost sa ii cumpar conserva pentru caini (acum mananca Dolina Noteci cu rata) si sa ii pun peste fiecare portie de boabe cate o jumatate de lingura. Cat de putin pot, le amestec bine-bine si mananca tot din castron. Fara mofturi.
De cateva ori i-am luat cate 50-100 de grame din mai multe sortimente de boabe, i-am pus cate una din fiecare in fata si am urmarit pe care a mancat-o prima oara. Apoi am cumparat gramaj mai mare din mancarea respectiva.

#45
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Nu-l duce suficient, dar e posibil să ajungă să bage boabele în gură, să lingă partea umedă și să scuipe boaba. A mea așa face dacă fac asta cu amestecat boabe cu hrană umedă.

Trăgând linie, ca posesor de câine mofturos, doar "tough love" a funcționat. N-are bani sau posibilitatea să-și ia de mâncare, ori mănâncă ce îi dau, ori face foamea. Stă flămândă 24 de ore dacă se încăpățânează, pe urmă înfulecă orice i-aș da. Nici un câine nu se va înfometa într-atât încât să îi fie afectată sănătatea. Stau o zi, două, nemâncați, pe urmă mănânce orice i-ai da. Și credeți-mă am trecut și eu prin faza "vai, să îi dau să pape, că nu poate sta nemâncată", și alergam după ea ca după copil mic, cu bobițe, carne, toate cele. Dacă-i dau carne, bagă, dar dacă scapă la carne, nu mai bagă boabe. Pentru a mea, funcționează un singur tip de mâncare și aia e. Taste of The Wild cu somon îi dau acum, bagă doar de-alea, de două ori pe zi, gramaj strict.

Și la boabe, mofturile nu sunt stricte. Adică, nu e mereu ok să-i dai odată câte 50g din fiecare și să vezi care-i convin mai mult. Motivele pot fi diferite pentru care preferă unele în detrimentul altora. Te poți trezi că peste o lună le preferă tocmai pe-alea pe care nu le-a preferat inițial. E mai bine să vezi și scaunul, sunt unele care sunt recunoscute de a face scaunul mai moale (Eukanuba), iar altele pot chiar constipa. Bineînețeles, depinde de câine, de aia trebuie să încerci. Cel mai bine iei o cantitate mai mare, îi dai măcar o săptămână un singur tip, și vezi cum se înțelege cu ele. Și nu există că nu-i plac, până la urmă îi vor plăcea toate.


Problema cu hrana proaspătă sau gătită poate fi mai complicată. O amică e adepta acestui sistem de hrănire. Îi dă hrană gătită, carne de pui, porc, orez cu carne și legume. A avut mai mulți câini, tuturor le-a dat așa. Acum, de exemplu, câinele ei se cacă moale de vreo trei zile, cu scos afară la 2 noaptea pentru diareea de la ora 2, trezit dimineața la 6, pentru aia de la 6. I-a dat niște porc în urmă cu câteva zile. La fel și câinii pe care i-a avut precedent, nu au avut de suferit din punct de vedere al sănătății, dar au tot frecat-o cu diaree și probleme de genul. Nu spun că e rău sau bine, dar n-am chef să-mi bat capul nici cu gătit, nici cu scos câinele afară să se cace moale, nici să-mi fac probleme dacă diareea e din cauza mâncării sau din cauza altor afecțiuni, care poate ar fi bine să le descopăr mai devreme.

#46
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,321
  • Înscris: 04.05.2006

View Postcutzu_rexi, on 05 noiembrie 2020 - 18:59, said:

Am un caine de talie mare - ciobanesc german care sta la curte. Are suprafata mare la dispozitie, gazon etc.

Eu ii dau oase de 2 ori pe zi si le fierb ca sa le manance mai usor.
Si pe langa asta ii pun si boabe.
El mananca/roade oasele dar nu si boabele, decat cateva din cand in cand.
Am incercat cu toate felurile de la cele mai ieftine la cele mai scumpe, chappy etc.

Nu inteleg din ce traieste acest caine. Nu cred ca oasele acelea ii ofera nutritia de care are nevoie ca nu au nu stiu ce carne pe ele. Sunt luate din magazin si aia le razalesc la maxim ca disperatii.
Este ceva psihologic, e caine prost, ii lipseste instinctul de conservare?
Eu daca nu as avea altceva ce sa mananc decat boabe logic ca le-as manca si pe alea decat sa stau infometat
Am avut experiența cu un câine incapatanat, cu care mi-a luat 5 zile sa ii schimb obiceiurile alimentare defectuoase, in cazul meu create de alții.
Lăsând la o parte faptul ca nu recomand mâncarea industrială pentru caini, încetează sa ii mai dai oase zilnic, nu ii fac bine oricum. Și da-i doar boabe, dacă cu asta alegi sa îl hrănești. Mai devreme sau mai târziu, va ceda. Foamea învinge întotdeauna.

View PostFreddy12, on 07 noiembrie 2020 - 17:33, said:

Cainii au si ei gusturi. Unora le plac boabele care contin vita, altora-pui s.a.m.d. Al meu manca cu mare pofta o anumita marca cu somon si pui. A fost o pauza in aprovizionare si nu aveau decat cu miel. I-am luat cu miel, ce era sa fac, dar au inceput fitzele. Culmea ca o alta catea care facea mofturi la mancarea cu pui, mananca hulpav boabele cu miel.
Asta e compozitia, eu zic ca e ok pentru 15 lei/kg. Sa nu spuneti ca de banii astia as putea sa-i dau hrana gatita, nu am nici timp, nici chef si nici nu am unde depozita oale cu mancare pentru 4 caini de talie medie-mare
Ingrediente:
miel (min 45% - miel uscat, miel fără oase, grăsime de miel), cartofi (min 26%), pulpă de sfeclă, drojdie de bere, sos de miel, ouă uscate, ulei de somon, minerale, semințe de in, vitamine, extract de Yucca, merișoare, nucleotide, mannanoligozaharide (MOS), fructooligozaharide (FOS), glucozamină, MSM, condroitină.
Nu, dar de banii ăștia ii poți lua barf ;)
E un dezavantaj, e adevărat: trebuie ținuta in congelator și decongelata periodic, după nevoie

#47
IcecreamAlex

IcecreamAlex

    12 -> Cel mai căpitan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,252
  • Înscris: 10.04.2013
Am uitat sa spun ceva important. Cainele nu poate manca prea mult timp mancaruri ce contin foarte multe grasimi. Daca vreti sa aveti un caine sanatos nu-i dati sa manance prea multe mancaruri grase.

#48
bonygy

bonygy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,790
  • Înscris: 08.02.2007
Mai, oameni buni... cainii aceia ai vostri sunt prea bine hraniti/rasfatati si stiu ca daca fac nazuri imediat incepeti sa va dati peste cap sa le aduceti ceea ce vor ei... nu au facut foamea sa stie ce inseamna sa nu aiba ce sa manance...
E adevarat, este greu sa le rezistati, dar trebuie...
Mai lasati prostiile astea, ca nu mor ei de foame asa usor...
Hraniti cainii si pisicile cu ce aveti la dispozitie la acel moment... resturi de mancare, oase, boabe, etc...
Nu vor sa manance, lasati-i sa tina post, ca dupa ce da foamea in ei, vor manca si lemne...
IMPORTANT este sa nu le lipseasca nici o secunda APA... sa o aiba la dispozitie in orice moment si la discretie...

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate