Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

interpretare vis

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
username2349

username2349

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 21.02.2020
salut!

sunt constient ca internetul este un fel de canal cu dejectii al subconstientului uman, iar forumul este mediul de expresie perfect.
totusi imi incerc norocul cu o intrebare - in fond si prin canale mai gasesti cate un crocodil: ce inseamna cand iti visezi o ruda decedata din nou si din nou. mi se intampla de cateva luni; de fiecare data mergem undeva impreuna, imi si vorbeste. este bunicul meu pe care l-am apreciat foarte mult. mi se apropie ceasul? e o interpretare logica.

multumesc pentru raspunsuri.

#2
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,364
  • Înscris: 11.08.2003
E foarte adevarat ca ti se apropie ceasul. Si mie, si vecinului de la 4, tuturor.
Tu crezi ca mintea s-a prins ca urmeaza s-o mierlesti si s-a gandit sa-ti dea niste sugestii fara mare legatura, in vise, in loc de vreo durere in locul cu pricina.
Daca l-ai apreciat, bucura-te de ce primesti in acele vise si nu mai incerca sa le gasesti vreo logica. Cand vei ajunge la urmatoarea chestie care te va obseda sau care va crea o legatua in minte, atunci vei visa acel lucru.
Totusi, daca tu crezi cu putere ca visul ala e ceva foarte important si-i cauti o interpretare logica, poate ar fi cazul sa-ti citesti (zilnic) si horoscopul. E la fel de logic.

#3
themis

themis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 21.04.2011
In traditia populara, se spune ca in asemenea situatii ar trebui sa dai de pomana pentru sufletul celui decedat. Nu strica sa faci asta, mai ales ca a fost ziua mortilor

#4
vladutgm

vladutgm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,165
  • Înscris: 19.01.2008
Eu cred ca esti in fata unei schimbari majore (pozitive) in viata ta. Vazandu-ti bunicul in vis - iti auzi sufletul caruia mintea ta ii da o forma: bunicul.
Nu esti singurul in aceasta situatie: am discutat cu mai multe persoane de am ajuns la aceasta concluzie. La fiecare se poate manifesta in mod diferit, dar cauza este aceeasi. Am discutat cu persoane care au iesit din corp si s-au speriat pentru ca mintea lor nu a inteles ce se intampla. La tine este mai simplu: vezi o persoana iubita care nu mai este si poti intelege ca mai exista o lume accesibila sufletului in primul rand si apoi mintii.

Daca vei persevera vei ajunge sa cunosti multe.

Ce spun e doar o parere si nu trebuie luata ca o profetie.

#5
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,376
  • Înscris: 01.12.2001

View Postusername2349, on 04 noiembrie 2020 - 00:21, said:

e o interpretare logica.
Nicio interpretare logica. Ești prea agitat. Bea ceva de calmare. Sau cal mare. ;)
Un ceai, vin, țuică... Vezi ce e îți priește.

#6
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Poate tașamentul tău emoțional față de bunicul decedat îți induce visul ăsta.
E o nevoie de a mai avea contact cu el, și creierul lucrează cum știe el.

După ce a murit bunica de pe linia maternă, de care am fost foarte atașat, am visat mult timp că venea și vorbea cu mine, iar în ultimele dăți și-a luat rămas bun de la mine.
Ea locuind la vreo 360 de km de noi, deși a stat la noi acasă, în perioada cât a fost bolnavă și au alergat părinții cu ea la spitale, ba la Mediaș ba la Târgu Mureș, după intervenții a vrut să stea acasă la ea - județul Mureș - aproape de Sighișoara.

După ultimele operații își revenise și era acasă, după care brusc a picat iar, și după câteva zile, s-a dus... Noi n-am fost acolo la moartea ei, ne-am dus de abia cum am aflat de la unchii mei.
Că or exista spirite și că unele comunică pe un plan mai greu accesibil unora, că e o invenție de-a creierului, afectat de durerea pierderii unei ființe dragi... poate o să aflăm vreodată.


Ăia care-au dat cu mișto-uri vis-a-vis de pățania colegului după decesul bunicului - rușine.

Edited by waterman, 04 November 2020 - 09:25.


#7
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,027
  • Înscris: 07.11.2006

View Postusername2349, on 04 noiembrie 2020 - 00:21, said:

mi se apropie ceasul? e o interpretare logica.


Normal.Cu cat de indepartezi de momentul nasterii,cu atat te apropii de momentul mortii.
Scurgerea timpului are o singura directie:MOARTEA.Posted Image

Edited by adisz, 04 November 2020 - 11:35.


#8
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,859
  • Înscris: 25.01.2002
offtopic: in fond, cu totii am intrat in mileniul mortii...

ontopic: personal, nu cred ca visele se pot interpreta (de o alta persoana). macar prin prisma faptului ca nici o persoana nu este identica cu alta, asa ca nici visele unei persoane nu pot fi interpretate cu acuratete de o alta. adica lipseste o baza comuna...

LE
pareri cum ca o fi asa si pe dincolo poa' sa aiba toata lumea. insa alea nu se pot numi ''interpretari de vise".

Edited by tEo, 04 November 2020 - 11:48.


#9
neks

neks

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 701
  • Înscris: 04.04.2020
Daca te trezesti dupa acel vis: aprinde-ti o tigara, toarna-ti un coniac in pahar, pune TV-ul pe Rock TV si baga-ti plua in el de vis, oricum se lumineaza de ziua si incepe o noua zi al naibii de frumoasa Posted Image

#10
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004

View PosttEo, on 04 noiembrie 2020 - 11:46, said:

ontopic: personal, nu cred ca visele se pot interpreta (de o alta persoana). macar prin prisma faptului ca nici o persoana nu este identica cu alta, asa ca nici visele unei persoane nu pot fi interpretate cu acuratete de o alta. adica lipseste o baza comuna...

https://ziare.com/li...siholog-1405239

Quote

Ce sunt visele?
Visele sunt un produs al inconstientului, care de multe ori poate lua infatisari ale simbolurilor. Visele apar sub forma de imagini, care pot forma povesti. Daca incercam sa ascultam mesajele inconstientului, visele ne pot transmite frici, dorinte, sperante, conflicte.
Cu ajutorul viselor putem sa ne cunoastem mult mai bine, sa vedem ce ne place si ce nu ne place, putem sa devenim mai creativi si sa invatam sa gasim solutii la problemele curente.
In ce etapa a somnului visam?
Visam in fiecare seara, doar ca multi dintre noi avem tendinta de a uita ce am visat. Somnul fiecaruia dintre noi urmeaza un ciclu regulat in fiecare noapte, mai intai un somn usor, apoi un somn adanc, apoi apare somnul REM (in aceasta faza, somnul este mai putin adanc) si apoi, ciclul se reia.
Somnul REM incepe la aproximativ 90 de minute, dupa ce adormim. Noi visam atunci cand somnul nostru se afla in REM. Visele ne ocupa cam un sfert din timpul somnului.
Au visele vreo legatura cu viata reala?
Visele sunt modul in care creierul nostru sorteaza informatiile intalnite zilnic. Visele sunt in general vazute ca un mod de exprimare a sperantelor si trairilor reprimate. Inconstientul incearca sa aduca astfel de probleme la suprafata, pentru a ne ajuta sa la infruntam si sa le rezolvam.
Doua mistere ale vietii: somnul si visele
Au visele vreun scop? Omul de stiinta G. William Domhoff sustinea ca nu au niciun scop si ca nu sunt legate de viata reala.
Visele pe care le avem ne pot ajuta sa intelegem problemele pe care le intampinam, ne ajuta sa procesam informatiile acumulate de peste zi si sa ne exploram nevoile emotionale. Pot aparea idei si sentimente pe care in mod constient nu am indraznit sa le traim.
De ce unele vise ni le amintim si altele nu?
De multe ori se intampla sa uitam visele, deoarece creierul nostru considera ca nu sunt vise utile si se mai intampla sa uitam acele vise care au un impact emotional puternic asupra noastra, desi de multe ori, tocmai acelea ne pot prezenta situatia de conflict sau problema din viata de zi cu zi.
Sunt persoane care nu se pot odihni noaptea din cauza cosmarurilor? Ce trebuie sa faca acestea?
Daca vei invata sa te relaxezi inainte de culcare, vei avea mai mult succes in relatia cu visele tale.
Este foarte important sa ai un ritual sanatos de somn: O baie calda, un ceai de plante, o cana de lapte cald, o muzica de relaxare si foarte importanta este si alimentatia inainte de culcare. Nu este indicat sa te culci cu stomacul gol, dar nici cu el foarte plin.


#11
Margelatul_TR

Margelatul_TR

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 01.02.2017
Salut !
Eu ma aflu in aceeasi situatie. Bunicul meu, de care am fost foarte apropiat, a decedat brusc acum 4 ani. Starea lui de sanatate s-a deteriorat brusc, iar dupa 3 luni de umblat doar la doctori si spitale, a murit.
Inca il visez, dar nu caut o explicatie. Pur si simplu cred ca se intampla datorita faptului ca tineam mult la el, si a fost un soc faptul ca el a plecat la Doamne-Doamne. ☹
In concluzie sfatul meu este sa nu mai cauti motive si explicatii. Viata merge inainte, iar el nu se mai intoarce.

Edited by Margelatul_TR, 04 November 2020 - 18:49.


#12
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
Visele au si un rol de reglare/echilibrare psihica a.i. de multe ori suplinesc o nevoie, la tine aceea de a te mai vedea/intalni cu bunicul tau.
In plus, orice relatie afectiva semnificativa ajuta in evolutia noastra ca oameni. Asa ca, este de asteptat ca visele tale cu bunicul sa contina si elemente cu o anumita semnificatie pentru tine, care sa te invete ceva/sau sa te ajute cu ceva, la un moment dat.
Dar ptr interpretarea lor este nevoie sa apelezi la cineva avizat (psihanalist), fiindca asta nu se face dupa ureche. De exemplu, cum ai zis tu ca vei muri. (adica in mod fals)

Edited by Cr1spy, 09 November 2020 - 10:04.


#13
barbu78

barbu78

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,590
  • Înscris: 03.11.2011

View Postusername2349, on 04 noiembrie 2020 - 00:21, said:

salut!

sunt constient ca internetul este un fel de canal cu dejectii al subconstientului uman, iar forumul este mediul de expresie perfect.
totusi imi incerc norocul cu o intrebare - in fond si prin canale mai gasesti cate un crocodil: ce inseamna cand iti visezi o ruda decedata din nou si din nou. mi se intampla de cateva luni; de fiecare data mergem undeva impreuna, imi si vorbeste. este bunicul meu pe care l-am apreciat foarte mult. mi se apropie ceasul? e o interpretare logica.

multumesc pentru raspunsuri.
Ce îți zice bunicul tău?
Trebuie să faci ceva, în afară de a da o dezlegare la o biserică.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate