Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat pentru aprinderea automata a...

Masina de copt paine - pareri

Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv
 Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare
 Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android

Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.
 Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri

Sfat / recomandare construire aco...
 

Termostat inteligent PNI CT36 fara fir, cu WiFi, control prin Internet, pentru centrale termice, APP TuyaSmart - Suport, Testare, Pareri

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
219 replies to this topic

#73
guitz

guitz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 10.06.2007
Am achizitionat recent acest termostat care are un raport pret/calitate excelent. Acesta functioneaza perfect cu o centrala pe gaz - Immergas. Punctul forte il reprezinta histerezis de 0.2 grade (reglabil) si conectivitatea la internet. Desi in specificatii se mentioneaza doar apliactia TUYA, acesta functioneaza perfect si cu aplicatia Smart Life. Termostatul a necesitat imperechere dupa instalrea care este extrem de usor de facut.

Un minus il reprezinta receptorul care se leaga la centrala deoarece nu are o scobitura pentru fire (firul de alimentare si cel de control care merge la centrala), astfel acesta nu se aseaza perfect pe perete. Nu am intalnit sa se deconecteze de la receptor sau de la internet pana acum (il folosesc intr-un apartament). Cu siguranta merita banii, il recomand cu cea mai mare incredere!

#74
nekkyy3

nekkyy3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 28.07.2012
Vă salut! Am achiziționat acest tip de termostat PNI CT36, aș avea nevoie de ajutor pentru a-l conecta la centrala termică,  dacă m-ar ajuta cineva care are centrala IMMERGAZ ar fi super,  dacă e nevoie las și un id de messenger pt a decurge convorbirea mai repede.  Vă mulțumesc.

#75
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Ce ai făcut și unde te-ai blocat ?
Centrala a avut pina acum termostat ?

#76
nekkyy3

nekkyy3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 201
  • Înscris: 28.07.2012
Centrala nu a avut până acum termostat,  nu știu cum se alimentează și cu ce acel receptor și unde se leagă la centrala termică IMMERGAZ și după aceea setările digitale

#77
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
La receptor trebuie sa-i pui un cablu cu un stecher, pe care sa-l bagi intr-o priza. In centrala, exista un loc unde ai o punte care trebuie eliminata si in locul ei legate firele ce vin de la termostat (scrie in manualul centralei).
La cum pui problema, cred ca mai bine chemi pe cineva care se pricepe, ca sa nu strici ceva.

#78
buka

buka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 08.11.2006
la voi se vede senzorul de temperatura in gaura mica din partea inferioara a unitatii centrale ?

am achizitionat in CT36 si am senatia ca PNI, stiind ca eu sunt ala care a largit gaura la senzorul de la CT35 (https://forum.softpe...6#entry27120521 ) au zis sa ma scuteasca de un efort si mi-au trimis un CT36 cu senzor ascuns Posted Image

Attached Files


Edited by buka, 06 October 2021 - 18:55.


#79
nacks

nacks

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 06.07.2007

View Postnacks, on 01 octombrie 2021 - 08:48, said:

@suport_PNI

- am schimbat canalul, (stau la casa si nu am interferente - nu exista alte retele in zona)
- sunt 6 dispozitive inteligente si nu cred ca de aici este problema (o sa le deconectez si verific daca se schimba ceva)
- distanta intre router si receiver este de aprox. 5m
- am testat doua routere si o sa incerc si un al 3-lea

[ https://ibb.co/nm3nHRg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Multumesc.

View Postsuport_PNI, on 01 octombrie 2021 - 08:40, said:

nacks: - puteti incerca sa schimbati canalul de comunicare wireless din router .Sunt aplicatii care identifica cel mai puternic canal din cele 12 ( parca).
   = aca aveti foarte multe dispozitive pe wireless pot aparea astfel de manifestari: deconectari ale dispozitivelor
   - verificati micsorati distanta intre receiverul termostatului si router de curiozitate
   - puteti testa si cu alt model de router?

   In functie de aceste modificari/verificari putem decide mai departe cum procedam.

Am gasit problema ... firewall-ul imi bloca anumite pachete si de aici deconectarile (rezolvat prin modificare reguli).

Multumesc.

#80
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,826
  • Înscris: 21.01.2013
Senzorul este acolo in interior langa acele fanta de aer . Functionarea produsului nu este afectata de pozitia senzorului, carcasa fiind foarte bine aerisita.

#81
buka

buka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 08.11.2006
deci are alta pozitie fata de CT35 ? nu mai "scoate capul" prin gaura ?
deja pozitia la CT35 nu era stralucita, fiind influentata de suprafata pe care se afla unitatea si distanta fata de aceasta ( de aici micile artificii ale userilor de a pune picioruse suplimentare ). daca este pitit in carcasa si este acelasi tip de senzor va avea o inertie si mai mare in a masura cat mai corect temperatura aerului din camera si nu cea din carcasa lui.
nu vreau sa ma gandesc cum ar functiona senzorul daca nu este lipit pe circuit ci conectat cu fir lung, ca la CT35. legea lui murphy spune ca va sta fix lipit de carcasa.

rog daca se poate o confirmare/infirmare de la unui coleg de pe forum, daca la el se vede senzorul prin gaura respectiva.

#82
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,826
  • Înscris: 21.01.2013
buka: practic ati testat in paralel cu alt termometru digital si ati sesizat diferente de masurare? Noi la testele efectuate nu am constatat probleme de acest gen. Repet carcasa are fante de aerisire prin care circula aerul, la fel ca multe alte termostate de pe piata ( verificate personal) si sensibilitatea senzorului nu este afectata.

          Haideti sa depasim partea de presupunere, supozitie, scenaristica si sa tragem concluzii pe ce am testa noi personal, comparat si sa prezentam rezultatele.

#83
buka

buka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 08.11.2006
haideti sa va schimbati putin atitudinea fata de client si sa plecati mereu de la presupunerea "clientul are dreptate" si apoi sa mergeti pe firul apei, nu invers: "noi avem dreptate" si apoi mergem pe firul apei.

in poza avem asa: un CT35 si 3 termometre care indica faptul ca CT36 care are senzorul pozitionat gresit da erori de masurare. mai precis un delta de 0,4 grade.

intrebarea mea era simpla: la celelalte produse vandute senzorul se "vede" prin gaura sau nu ? bunul simt tehnic ne spune ca un senzor intr-o carcasa nu va masura la fel de precis/rapid temperatura ca un senzor care este in exteriror.

p.s. si pentru a evita orice alte speculatii adaug faptul ca testul a fost facut pe parcursul a cca 15-20 minute, aducand toate cele 4 echipamentele in acelsi timp intr-o alta camera fata de cea in care stau in mod uzual, lasandu-le timpul necesar sa stabilizeze temperatura masurata. nu le-am atins, nu am stat langa ele, nu erau usi deschise, nu s-a plimbat nimeni pe langa ele, nu am suflat peste ele, boxele din spate nu functionau iar materialul pe care stateau era o simpla comoda in lemn. nu am incalzire prin pardoseala.

Attached Files



#84
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,826
  • Înscris: 21.01.2013
Noi ne bazam pe testele repetate efectuate pe acest produs PNI CT36 si pe felul in care se comporta acest produs.  Orice supozitie sau presupunere care nu este bazata pe teste  poate fi subiectiva si poate fi interpretata gresit de oricine citeste acest topic.  Pentru a pastra profesionalismul acestui topic va rog sa verificati si cele de mai jos, sau sa le detaliati daca le-ati facut/constatat deja:
1. Ati calibrat senzorul intern de la CT36 la o valoare de referinta? Din cate observ la dumneavoastra referinta este acel termostat patrat.
2. Mai departe verificarea se face plecand de la aceeasi temperatura masura ( calibrata daca e cazul) si afisata pe toate dispozitivele.
3. Ulterior se creste sau se scade temperatura pentru a se observa manifestarea termostatelor intr-o perioada de timp. Daca exista diferente, deviatii, daca se stabilizeaza in timp sau nu, si care este timpul in care se constata.  As merge pe valori masurate din 5 in 5 minute de exemplu , si as inregistra chiar si 4 - 6 seturi de valori pentru comparatie.

Astfel il eliminam si pe Murphy din ecuatie Posted Image

#85
buka

buka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 08.11.2006
mi-ar fi placut sa primesc rapid raspunsul la intrebarea initiala: la celelalte produse vandute senzorul se "vede" prin gaura sau nu ?

am facut exact aceeasi pasi/verificari/calibrari ca anul trecut cu CT35 cand, la fel ca acum, insistati ca testele facute de voi arata ca produsul functioneaza impecabil. va reamintesc ca pana nu am largit gaura in asa fel incat senzorul sa nu mai atinga carasa termostatul nu reusea sa indice corect temperatura
https://forum.softpe...6#entry27120521

anul trecut am avut o intreaga discutie atat pe chat-ul PNI cat si pe forum incarcand sa aflu de la voi care este regula de rotunjire cand se afiseaza temperatura. tot eu a trebuit sa trag concluzia testand ca nu este vorba de rotunire ci ca  "se afiseaza ultimul prag de 0.5 atins". nu vorbim de histerezis, vorbim de afisarea temperaturii din camera.
https://forum.softpe...6#entry27121121

consider suficente testele facute pana acum cu CT36, am cerut retur la emag cu mentiunea ca doresc inlocuirea produsului. va rog sa-mi trimiteti  unul care are senzorul "la vedere".

nu inteleg de ce insistati sa credeti ca aveti clienti rau intentionati. ca tot veni vorba de profesonialism va arat cum am pregatit produsul pentru transport ( cu folie cu bule ) si cum l-am primit de la voi: cutie in cutie, proptit cu una din aripioare, ca sa nu se balangane.

Attached Files


Edited by buka, 08 October 2021 - 10:13.


#86
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,826
  • Înscris: 21.01.2013
Am raspuns inca de acum 4 postari si cu riscul de a ma repeta citez:
"Senzorul este acolo in interior langa acea fanta de aer. Functionarea produsului nu este afectata de pozitia senzorului, carcasa fiind foarte bine aerisita"

Eu v-am exemplificat mai sus cum procedam noi cand facem aceste teste si care este relevanta lor. Asa ca va rugam sa ne ajutati cu aceste date clare inregistrate regulat.

Daca obtineti alte rezultate, in conditii similare de testare va rugam sa le impartasiti cu noi sa le analizam si sa le verificam.

#87
buka

buka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 08.11.2006
va ajut cu drag, desi nu sunt tester al produsului.

din perspecitva unui simplu client ar trebui sa scot produsul din cutie sa-i pun baterii si sa ma bucur de el.

18:55 abatere 0.3 grade
19.01 abatere 0,3 grade
19.05 abatere 0,4 grade.

Attached Files


Edited by buka, 08 October 2021 - 11:07.


#88
takashi90

takashi90

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,526
  • Înscris: 04.03.2014
Am primit și eu termostatul, l-am legat la o centrala Viessmann, vitodens 050.
Până acum totul funcționează perfect, împerecherea a fost rapidă, fără probleme.
Manualul este destul de bine conceput, astfel încât să nu ai probleme la montaj.
Durează undeva la 5 secunde din momentul ce dai comanda de modificare temperatura și până când afișează pe receptor, decent zic eu, pentru prețul plătit.
Receptorul este luminos, poate fi văzut cu ușurință și de persoanele în vârstă.

#89
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,826
  • Înscris: 21.01.2013
buka:
Constatari:
- Patratel a crescut temperatura cu 0,1 grade, CT36 cu 0,2 grade. in 10 minute.  Deci diferenta de masurare este de doar 0,1 grade  Posted Image   nicidecum 0.4 grade. . . .
- Diferenta pe care o invocati de 0.4 se datoreaza faptului ca nu ati plecat cu masuratoarea de la aceeasi temperatura, respectiv nu ati calibrat senzorul la  CT36, dupa referinta dumneavoastra:  patratel conform recomandarilor de aici de pe topic si din manual.
- Am fost de acord si am acceptat ca referinta sa fie patratel, in acest caz.  Intrebarea mea e: Este patratel verificat metrologic?
Alte detalii:
- aveti un CT35 care afiseaza temperatura cu prag de 0.5 grade , deci va trece la valoarea urmatoare abia cand atinge 21,5 grade. Deci nu este relevant in aceasta comparatie.
- aveti un CT36 care afiseaza temperatura cu prag de 0.1 grade , si care inregistreaza o crestere de temperatura de 0.2 grade
- aveti 3 termostata patrate asezate pe mobila care afiseaza o crestere de 0.1 grade. Oare inertia termica nu poate fi influentanta de temperatura mobilei , algoritmii diferiti de masurare afisare? si din acest motiv pot aparea mici diferente? respectiv o schimbare mai intarziata a temperaturii? zic si eu .  
- Presupunem ca aveti ca valoare de referinta temperatura de la termostatele patrate. Nu ati calibrat senzorul la CT36 ca sa aveti aceeasi valoare de plecare, respectiv niste rezultate mult mai realiste a  evolutiei temperaturii in timp.
- Testati si cu patratelele in aer de curiozitate daca tot facem teste .
- Ce este clar este ca termostatele folosesc algoritmi diferiti de interpretare a temperaturii care se pot reflecta in afisarea mai rapida sau mai intarziata a temperaturii, inertie termica, histerezis, etc

#90
buka

buka

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 08.11.2006
am testat cu mai multe termometre, toate verificate in prealabil.
termometrele de test masoara temperatura cu praguri de 0,1 iar pozele cu CT35 erau o simpla comparatie pentru a observa ca indica mai bine temperatura decat CT36, conform algoritmului bazat pe praguri de 0,5
am masurat si fotografiat la diferite intervale orare, am scos senzorii pe balcon, i-am dus in casa, am facut teste in zile diferite pe parcursul weekendului. am testat in camere diferite. am pornit centrala si am urmarit cum evolueaza la cresterea temperaturii etc
concluzia la care am ajuns este ca din toate termometrele pe care le am in casa CT36 este cel care are abaterile cele mai mari. in ceea ce priveste inertia termica la creseterea temperaturii este iar campion,  la scadere brusca ( scos pe balcon se descurca onorabil).
aveti dreptate, calibrare nu am facut insa daca exista o diferenta fata de valoarea de referinta, nu ar trebui sa se pastreze ? adica sa vedem ca mereu CT36 arata sa zicem cu 0,4 in plus ? poate nu am fost destul de explicit, acea diferenta la mine variaza:  0.2, 0.3, 0.4, 0.5, 0.6 in functie de... "carcasa aerisita" Posted Image

probabil o fi al meu defect.

Attached Files



Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate