Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

RCA dublat
 Montaj plafoniera baie

Flicker ecran laptop

recomandare stomatolog (implant) ...

Șomaj retroactiv
 Caut vila/pensiune pentru majorat

Probleme amplificator

Copa paulino alcantara (Filipine)

Toyota C-HR este sau nu pentru of...
 One Number - Vodafone

Panou plan care curge

Formatare conditionata tabel exce...

Misiune sub acoperire pentru stat...
 

Termostat inteligent PNI CT36 fara fir, cu WiFi, control prin Internet, pentru centrale termice, APP TuyaSmart - Suport, Testare, Pareri

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
137 replies to this topic

#37
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 21.01.2013
Pentru mine este cel putin deosebita situatia descrisa, dar vom tine cont de solicitarea dumneavoastra de a adauga si functia de OFF in programarea zilnica.
PS: este singura cerere primita la cateva mii de termostate vandute.

sarighiol : inteleg ca dumneaviastra aveti o situatie speciala: o hala de mari dimensiuni, poate o hala industriala.

Poate termostatul nostru nu este solutia pentru dumneavoastra sau pentru hale industriale tocmai datorita altui regim de temperatura utilizat?

Este un aspect ce recomand a fi cercetat inainte de achizitionarea unui echipament dedicat pentru un anumit lucru dedicat.

Temperatura de 5 grade este o temperatura de siguranta generala anti-inghet. O casa in care sunt 5 grade are pereti exteriori cu tevi de apa unde se inregistreaza temperaturi apropiate de cea de inghet. Este un risc pe care si-l asuma direct utilizatorul oprind termostatul manual .  

Chiar si asa: aveti un termostat pe care il puteti verifica si controla oricand de oriunde de pe telefon , deci ii puteti da OFF si ON in cateva secunde. Cat de greu poate fi?

Aveti optiunea smart care permite setarea de alerte pe telefon la atingerea anumitor praguri de temperatura. Exista o postare undeva in acest topic a unui utilizator care si-a setat alerta destul de usor spune el . Am incercat si eu si am reusit iarasi destul de usor sa primesc alerta cand se atinge o anumita temperatura.

Este drept ca acomodarea cu anumite aplicatii/functii noi nu este tocmai usoara deoareca va scoate din zona de confort dar odata familiarizat cu noile functii totul va decurge normal.

Edited by suport_PNI, 16 February 2021 - 09:27.


#38
sarighiol

sarighiol

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 584
  • Înscris: 09.02.2007
După cum se vede în screenshot-ul atașat la celălalt mesaj, funcția OFF este prezentă în meniul de programare zilnică. Nu este însă selectabilă... Dacă nu era deloc, poate că nici nu-mi dădeam seama că se poate.
Pentru mine este o îngrădire inutilă făcută de producător faptul că nu se poate seta temperatură mai mică de 5 grade. De parcă toate clădirile ar avea țevile de apă în pereți și nu în planșeu sau pe pereții interiori. Sau parcă am fi în Israel, unde temperatura minimă este de 1 grad Celsius... Posted Image Un termostat mecanic merge „învârtit” până la zero grade; un termostat electronic și un cronotermostat electronic nu, deși costă mai mult. Ce logică o fi având chestia asta?
Dacă e un termostat doar pentru locuințe (să zicem că asta ar fi explicația lipsei posibilității de a seta temperatura sub 5 grade), de ce se poate seta temperatura de 35 grade maximum? Cine și unde are nevoie de temperatura asta? Nici în această chestie nu văd o logică.
Dar asta e situația: ori ne adaptăm și le luăm pe toate așa cum sunt și să ne acomodăm cu ele, înghițindu-le „nemestecate”, ori suntem condamnați aspru dacă avem curajul să spunem că ar fi mai bine să schimbăm ceva... Loc de mai bine nu există...
Nu am înțeles la ce ar fi utilă funcția de calibrare a senzorului. Cumva din această funcție reușesc să-l fac pe termostat să afișeze 5 grade când de fapt în încăpere sunt de exemplu 3 grade?

#39
khristy36

khristy36

    Sunt bestii care se plimba prea mult pe pamant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,487
  • Înscris: 02.10.2010
L-am cumparat si eu, dar cred ca ii fac retur.Reactioneaza foarte greu, cand trebuie sa porneasca centrala ori sa o opreasca.Spre exemplu unitatea mobila este langa cea fixa, ajunge la temperatura setata, se opreste pictograma de caldura de pe display ,dar cate odata ii ia si 3 minute pentru a opri releul.

#40
khristy36

khristy36

    Sunt bestii care se plimba prea mult pe pamant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,487
  • Înscris: 02.10.2010
Sunt 23 de grade, pictograma a disparut, dar nu are nici o treaba sa declanseze releul.Retur

Attached Files


Edited by khristy36, 07 April 2021 - 15:32.


#41
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 21.01.2013
khristy36 : Poate produsul dumneavoastra chiar are o problema.  Din acest motiv v-am pus atatea intrebari in privat la care nu ati reusit sa raspundeti punctual.
                  Avand in vedere multitudinea de clienti multumiti in general si aici pe forum, nu putem diagnostica o problema tehnica in acest mod.
                  Deci in acest moment cel mai bine este sa il trimiteti la noi, sa verificam cele semnalata si sa luam masurile potrivite.

#42
khristy36

khristy36

    Sunt bestii care se plimba prea mult pe pamant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,487
  • Înscris: 02.10.2010
Poza spune mai mult decat 1000 de cuvinte.Se vede foarte clar, ajunge la temperatura setata, pe display dispare pictograma, si ii da comanda sa opreasca centrala dupa cel putin 3 minute.Nu pot spune ca isi pierde conexiunea, atata timp cat sunt una langa alta.

#43
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 21.01.2013
Conform informatiilor din documentatia produsului si din manualul de utilizare timpul maxim de raspuns de la primirea comenzii pana la activarea releului este de 90 secunde. Rog verificati aspectele declarate cu un cromometru, si de ce nu asteptam si video.
Repet, poate sunteti exceptia, caz in care exista solutii de rezolvare fara echivoc.

#44
calin_trifan

calin_trifan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 03.03.2010
Buna ,am primit si eu termostatul smart  ,desi promotia era datata noiembrie 2020 , mentionez ca am beneficiat acum in luna Mai 2021 de reducerea de 50% pentru calitatea de membru forum.softpedia deci NOTA 10* PNI Posted Image . Montajul  foarte simplu, nefiind nevoie de cunostinte avansate, urmarind doar pasi din manualul din cutie sau mai bine zis pe baza informatiilor  citite chiar aici  pe forum .
Ecranul este ok oricum o sa te uiti la termostat doar ocazional cel mai des folosind aplicatia de pe telefon. Emitatorul l-am montat langa centrala si imperecherea  cu reteua wi-fi din apartament a decurs fara probleme  ,nefiind nevoie sa opresc banda 5 g , aparatele erau imperecheate intre ele  . Am descarcat aplicatia Smart life am facut cont si am adaugat dispozitivul,totul in cateva minute.
Reglarea temperaturii de pe telefon se face foarte simplu, iar comanda ajunge la unitatea centrala ~5  secunde,  tot de pe telefon am facut calibratea temperaturii avand diferente fata de un termometru de camera . Prea multe teste nu am facut deoarece in aceasta perioada nu mai este necesara pornirea / programarea centralei pentru incalzire , dar voi reveni cu impresii cand se „raceste” si vom pune la treaba acest termostat .

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   48.92K   30 downloads
  • Attached File  2.jpg   41.21K   28 downloads

Edited by calin_trifan, 18 May 2021 - 19:00.


#45
f10rin

f10rin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 06.04.2007
Buna tuturor. Am primit si eu astazi termostatul, n-am sa repet aspectele pozitive si negative care au fost deja mentionate, in schimb voi detalia niste probleme pe care le-am observat care pot fi sau nu deranjante de la persoana la persoana.

1. Butoanele capacitive
Nu cred ca au probleme de functionare cum au mentionat multi (cel putin nu la al meu). Problema este modul in care firmware-ul reactioneaza la apasarea butoanelor. Mai exact, termostatul pare sa aiba 2 moduri de functionare dpv al consumului de energie: un mod low power (sa-i spunem sleep, desi nu e chiar un sleep mode) si un mod high power (sa-i zicem active mode). Active mode este atunci cand iluminarea display-ului este aprinsa. Cand este stins backlight-ul, termostatul este in ce am denumit eu sleep mode.
Acum legatura cu butoanele: termostatul sta in majoritatea timpului in sleep mode. In acest mod din pacate nu executa actiunile corespunzatoare apasarii butoanelor. Doar detecteaza apasarea + eliberarea unui buton, si aceasta secventa il scoate din sleep mode si intra in active mode (se aprinde backlight-ul). Abia dupa ce a trecut in active mode proceseaza efectiv apasarea butoanelor si executa actiunile corespunzatoare (ex. creste setpoint-ul temperaturii, etc.).
Din cauza acestei implementari (necesitatea apasarii si eliberarii unui buton, abia dupa aceea fiind luate efectiv in considerare apasarile ulterioare) utilizatorul ramane cu impresia ca este nevoie de doua apasari ca sa aiba loc actiunea.

2. Transmisia comenzilor heating on / off catre unitatea fixa
Cand termostatul este in modul sleep (backlight stins) nu transmite comenzile catre unitatea fixa (si implicit releul nu este actionat de aceasta) decat la intervale de 5 minute de la ultima comanda transmisa, chiar daca se indeplinesc conditiile pentru schimbarea starii releului.
Exemplu: la ora 21:50:00 temperatura ambientala masurata de termostat este 20 de grade, si am schimbat temperatura dorita (setpoint) la 22 de grade. Termostatul a transmis comanda heating ON catre unitatea fixa care a activat releul si a aprins ledul rosu. Am continuat sa tin termostatul in mana, FARA sa apas pe butoane sau sa umblu la aplicatia de pe telefon, doar ca sa il incalzesc. La ora 21:51:00 termostatul masoara o temperatura de 24 de grade, cu 2 peste setpoint. In cateva secunde actualizeaza informatia de pe display (sterge pictograma de incalzire activa) DAR NU TRANSMITE comanda catre unitatea fixa. In consecinta, releul ramane activat si ledul rosu aprins. Am continuat sa mentin temperatura termostatului in asa fel incat sa nu scada sub setpoint-ul de 22 de grade, dar in continuare fara sa apas pe vreun buton sau sa umblu la aplicatie. La ora 21:55:00 (exact 5 minute dupa ultima comanda transmisa la unitatea fixa) se transmite si comanda de dezactivare a incalzirii (cu o intarziere de 4 minute), unitatea fixa dezactiveaza releul si stinge ledul rosu. In continuare daca se manipuleaza temperatura ambientala masurata de termostat (racindu-l sau incalzindu-l prin diverse metode) dar FARA a apasa pe butoane (ca sa ramana in modul sleep), comenzile catre unitatea fixa (daca este cazul) se vor transmite la ora 22:00:00, 22:05:00, etc. Daca in schinm se apasa un buton si termostatul intra in active mode, se va transmite atunci comanda la unitatea fixa, si din acel moment urmatoarea comanda va fi transmisa peste 5 minute daca termostatul ramane in sleep.
Acest comportament este din pacate cel uzual pentru termostat, pentru ca in marea majoritate a timpului el functioneaza autonom, fara interventia utilizatorului, ceea ce inseamna ca timpul de reactie la modificarile temperaturii ambiante poate fi in cel mai rau caz de 5 minute (si nu de ordinul secundelor cum s-a mentionat de mai multe ori). Daca este deranjant sau nu este la latitudinea fiecaruia (procesele termice sunt procese lente si un delay de 5 minute nu va afecta confortul termic). Dar cred ca e bine sa fie cunoscute caracteristicile termostatului in mod corect.

3. Transmiterea comenzilor heating on / off avand la baza modificarile facute in aplicatia de mobil
Am testat ambele aplicatii pe Android, Tuya si Smart Life, cu ambele este acelasi comportament - impresia este ca problema e la termostat, nu la aplicatie, si este similara sau legata de problema descrisa la punctul 2.
Exemplu: am schimbat in aplicatie temperatura (setpoint) din modul manual la 30 de grade si pe cea din modul ECO la 10 grade. Temperatura ambianta masurata de termostat este 20 de grade. Termostatul este in modul ECO (setpoint 10 grade), pictograma de incalzire nu este afisata, releul este dezactivat, ledul rosu stins. Schimb din aplicatie modul pe manual (setpoint 30 de grade). Dupa cateva secunde backlight-ul display-ului se aprinde, se actualizeaza corespunzator informatiile (mod manual, setpoint 30 de grade, pictograma incalzire afisata). DAR pe unitatea fixa releul ramane dezactivat si led-ul rosu stins (ca si cum termostatul nu a transmis comanda heating on catre unitatea fixa). Daca nu mai fac nici o modificare, lucrurile raman in aceasta stare pentru exact 5 minute, dupa care se transmite comanda heating on catre unitatea fixa, releul este activat si ledul rosu aprins. Pare o problema cumva similara cu cea de la punctul 2, doar ca e cumva mai rau. Pentru ca display-ul termostatului se aprinde si informatia se actualizeaza, deci termostatul trece in active mode la cateva secunde dupa modificarile facute in aplicatie, comanda catre unitatea fixa nu se transmite dar cumva termostatul pare sa considere ca a transmis-o (spun asta pentru ca din acest moment trec exact 5 minute pana cand se produc si efectele - releu activat, led rosu aprins).
Am gasit o modalitate relativ bizara de a pacali acest comportament: pe exemplul de mai sus, dupa schimbarea din aplicatie pe mod manual (30 grade setpoint), si dupa ce s-au actualizat informatiile pe display-ul termostatului (dupa cateva secunde), mai selectez odata modul manual din aplicatie. In acest moment se trimite si comanda catre unitatea fixa. Alternativ, in loc de selectarea a doua oara a modului de functionare deja selectat se poate face cam orice modificare in aplicatie care are ca efect trimiterea de informatii catre termostat (de ex. schimbarea in setari a starii detectiei pentru fereastra deschisa, din on in off sau invers, schimbarea histerezisului, etc.)

Mentionez ca duratele de timp mentionate mai sus au fost CRONOMETRATE, nu sunt evaluate dupa ureche. De asemenea nu este cazul sa discutam despre probleme relativ banale deja mentionate in topic, de genul prezentei  foliei de protectie a ecranului sau probleme de pairing intre unitatea fixa si termostat.

Am rugamintea la cei care detin termostatul si au timp / chef sa se joace sa incerce unele din scenariile descrise mai sus si sa-mi confirme sau nu daca si termostatul lor are acelasi comportament. De asemenea am rugamintea catre initiatorul topicului sa-mi spuna daca ce am descris eu este comportamentul normal al acestui model de termostat, sau am primit eu un produs cu probleme.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri, o seara buna tuturor.

Edited by f10rin, 03 July 2021 - 21:29.


#46
bbox

bbox

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 635
  • Înscris: 12.05.2005
Am facut testul de la pct 2 si centrala s-a oprit dupa cateva secunde.
In manual scrie ca trebuie sa se trimita comanda la releu in max 90 secunde, daca la tine e 5 min, probabil e o problema cu termostatul.
Poti sa incerci sa refaci imperecherea receptorului cu unitatea centrala, sau vezi ce zic cei de la PNI.

#47
f10rin

f10rin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 06.04.2007
Multumesc mult pentru ajutor.

View Postbbox, on 04 iulie 2021 - 14:34, said:

Am facut testul de la pct 2 si centrala s-a oprit dupa cateva secunde.
La pct 2 si la mine teoretic poate sa dureze oricat intre cateva secunde si 5 minute, depinde cum se aliniaza planetele. Dar daca la tine s-a nimerit din prima sa fie cateva secunde e mai mult decat probabil ca termostatul meu are o problema.

View Postbbox, on 04 iulie 2021 - 14:34, said:

Poti sa incerci sa refaci imperecherea receptorului cu unitatea centrala, sau vezi ce zic cei de la PNI.
Incercat deja, nici o diferenta. Inca astept raspuns de la PNI, cutia e pregatita pentru retur Posted Image

#48
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 21.01.2013
f10rin : Multumim pentru feedback si va informam ca va stam la dispozitie pe toate canalele de comunicare pentru a discuta despre produs: E-mail, mesaj privat aici pe forum si chat-ul de pe site-ul oficial. Inteleg pe aceasta cale ca ne-ati contactat pe toate aceste canale si nu v-a ajutat nimeni.
            Fiind un produs electronic ca orice alt produs electronic nu putem exclude o posibila problema cu produsul dar va informam ca care se poate remedia gratuit fie contactandu-ne direct fie urmand instructiunile din certificatul de garantie si completand pagina rma.pni.ro.

Mai departe va pot comunica in urma testelor facute personal pe zeci de termostate din acest model, punctual urmatoarele raspunsuri:

1. Termostatul ( unitatea ecran)  are un singur mod de functionare atunci cand este pornit din butonul Power . Fiind butoane capacitive apare senzatia ca nu functioneaza corect in anumite momente.

2. Transmisia comenzilor este conform informatiilor din manual : adica timpul de executie a comenzilor automate generate de programe zilnice sau de modificarea temperaturii din incinta: este de maxim 90 secunde.

3. Si la transmisia comenzilor manuale din aplicatie de catre utilizator nu am intampinat probleme cu privire la timpii de executie: Se incadreaza in timpul maxim de 90 secunde.

    Repet poate produsul ajuns la dumneavoastra are o posibila problema. Solutia este sa il trimiteti gratuit la noi pentru verificare si aducerea la conformitate.

#49
f10rin

f10rin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 06.04.2007
Multumesc pentru informatii, v-am raspuns pe email.

#50
crazykiller

crazykiller

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 643
  • Înscris: 22.09.2007
Buna ziua, revin si eu cu feedback, am beneficiat si eu de promotia de pe forumul softpedia, cu reducerea de 50%.
Review:
- wiring-ul cablurilor este usor de facut, mai ales daca inlocuiesti un termostat vechi. In manualul termostatului apar cateva modele de centrale unde apare cum ce face wiring-ul, totusi as fi preferat sa fie mai multe modele de centrale, daca nu in manualul fizic, macar un link online. De exemplu pentru centrala Immergas nu avea pasii si cred ca este o firma destul de cunoscuta.
- pairing-ul cu wifi-ul si cu aplicatia Smart life este destul de intuitiv si simplu.
- termostatul raspunde bine la comenzi, am facut doar 2-3 teste rapide.
- as fi vrut sa fie compatibil si cu Google Home sau Alexa, termostatul apare acolo, dar nu este disponibila nicio comanda.
- releul conectat direct la centrala face un bazait enervant, mi s-a spus sa strang mai bine firele, se aud la fel, doar cand e liniste.
Overall sunt multumit de produs.

#51
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 21.01.2013
Multumim de review. Ca si informatii utile pentru clienti / montatori:
1. In documentatia termostatului este specificat exact ce fel de comanda transmite catre centrala ( releu neenergizat COM-NO-NC care inchide/deschide un circuit). Deci mai departe trebuie doar confruntata aceasta informatie cu documentatia centralei la capitolul intrare de termostat. Daca sunt compatibile totul ok, daca nu trebuie achizitionat termostat compatibil.  Faptul ca am reusit sa punem cateva modele cunoscute este un plus, dar din pacate nu avem cum sa acoperim toate modelele de centrale de pe piata. Pe langa acest aspect tehnologiile evolueaza si conexiunile se schimba inclusiv pe placile centralelor. Din acest motiv montatorul/instalatorul trebuie sa interpreteze corect informatiile din ambele manuale si sa conecteze corect si in functie de acestea dispozitivele.
2. Din cate retin a fost abordata si in trecut compatibilitatea cu Google Home si Alexa. Stiu sigur ca exista marturii pe acest topic in paginile anterioare cu persoane care au reusit aceasta legatura, respectiv sa verifice temperatura  de pe termostat si sa dea comenzi catre termostat prin Google Home si Alexa.

#52
shadow_x3x

shadow_x3x

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,002
  • Înscris: 09.02.2007
Cu alexa merge setata temperatura prin comanda vocala gen: alexa, set temperature to ...
Dar atat. Cu google home nu am testat.

#53
pevo

pevo

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 05.01.2018
Salut, am cumparat si eu acest termostat si pana acum sunt foarte multumit de el (il am doar de cateva zile). Instalarea e relativ usoara daca urmezi instructiunile din manual si face cam tot ce ai avea nevoie/te-ai astepta de la un termoastat smart.
O singura nelamurire am si poate cineva are informatia asta: daca ecranul termostatului este blocat din aplicatia de mobil (functia de blocare taste pentu copii),  cum se poate debloca ecranul fara aplicata de mobil, adica direct din tastele termostatului?
Intreb asta pentru ca ar exista teoretic posibilitatea ca daca sa presupunem ca il tii cu ecranul blocat mai mult timp si cand vrei sa modifici ceva la el, daca nu iti merge netul trebuie sa deblochezi ecranul fara aplicatia de mobil.
Am incercat combinatia de taste M si ^ (fara ecranul stins pentru ca nu am cum sa il sting fiind blocate tastele) dar nu pare sa mearga.

#54
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,615
  • Înscris: 21.01.2013
Pentru deblocare taste de pe unitatea ecran tineti apasat tasta M timp de 5 secunde.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate