Recomandare program simplu pentru editare video
Last Updated: Mar 09 2023 18:45, Started by
Mike05
, Oct 29 2020 06:23
·
1

Posted 29 October 2020 - 06:23

Vă anunț de la la început că nu am experiență în editare video,cu toate că mă pricep la PC-uri (în special partea hardware) și știu să lucrez cu multe softuri (editare imagini,conversii audio etc.) dar la capitolul video sunt în ceață...pe scurt ce vreau să fac.Am un documentar lung de 3 ore pe parcursul căruia vorbesc mai multe personaje,opt mai exact,dar esența și lucrurile cu adevărat importante sunt spuse doar de trei dintre aceștia.Din păcate ele nu apar liniar,ci vorbesc în diverse momente din film.
Eu aș vrea să decupez doar fazele care le consider importante și apoi să le unesc,rezultând în final un film mai scurt dar care cuprinde esența documentarului.V-aș ruga să-mi recomandați un program cât mai simplu pentru ceea ce vreau să fac (și bineînțeles gratuit) Nu intenționez să inserez în el nimic sau să umblu la culori și alte chestii complexe,pur și simplu vreau să tai fazele relevante și apoi să le unesc. Menționez că am încercat în ultimele zile cu 3 programe gratuite,le-am instalat (pe rând) dar toate s-au dovedit mult prea complexe pentru nivelul meu,pur și simplu mi-am bătut capul cu ele în jur de o oră cu fiecare și cu toate că în descriere scria că au funcțiile de tăiere și lipire,mi-am prins urechile...De aceea v-aș ruga,dacă îmi puteți recomanda un program simplu și intuitiv de folosit ținând cont de nivelul meu de experiență...Mulțumesc anticipat! PS- am găsit și un site online care spunea că face chestia asta (https://online-video-cutter.com/) dar când am văzut că au trecut peste 40 de minute și nu mi s-a încărcat pe site nici 5 % din film,am renunțat... |
Posted 29 October 2020 - 08:24

PS- am găsit și un site online care spunea că face chestia asta (https://online-video-cutter.com/) dar când am văzut că au trecut peste 40 de minute și nu mi s-a încărcat pe site nici 5 % din film,am renunțat... Gasesti si instructiuni pentru ceea ce vrei sa faci pe site-ul lor, daca nu te descurci din prima cu comenzile/interfata. |
Posted 29 October 2020 - 08:37

OpenShot Video Editor am folosit si eu ultima data. Am avut de selectat si eu niste momente dintr-un filmulet mai lung si am reusit cu asta. Are si efecte de tranzitie simple, dar suficiente pentru ce am vrut eu.
A fost primul gasit pe google, gratuit, l-am instalat, m-am prins relativ repede de el si am reusit. Nu mai incerca cu site-uri de editare online, ca nu are rost. Cel mai probabil ai film ce ocupa foarte mult spatiu si dureaza pana il uploadezi pe site. Apoi dureaza si editarea, ca nu cred ca are resurse foarte mari. Mai poate avea unele limitari pentru ca e gratuit sau te trezesti la sfarsit ca mai pune si ceva watermark cu numele site-ului pe filmulet. Edited by bai3tzash, 29 October 2020 - 08:41. |
Posted 29 October 2020 - 11:49

Posted 29 October 2020 - 12:22

io editez prostiile filmate de camera video auto cu movie maker!
cel mai mișto e că poți mări/scădea viteza de redare pe fiece secțiune dorită... |
|
Posted 29 October 2020 - 12:49

Vă mulțumesc mult tuturor pentru promptitudine,am zis să încerc cu prima sugestie,mi-am instalat OpenShot Video Editor,când vin de la job mă pun să văd dacă reușesc cu el,o să vă țin la curent.
|
Posted 15 December 2020 - 10:20

Davinci Resolve e gratis. Daca te uiti la cateva ''tutoriale'' pe youtube numai la ''cut'' ''edit'' te prinzi imediat cum functioneaza.
|
Posted 01 January 2023 - 17:34

Eu recomand cu căldură VideoPad Video Editor
https://www.nchsoftw...opad/index.html Este free pentru nevoi personale, și are mari capabilități. O notă pentru subtitrarea adevărată, cu fișiere de subtitrare (.ssa) , nu cu texte inserate în video. |
Posted 09 March 2023 - 18:45

Nu poti da gres cu Davinci Resolve. Pare complicat in prima faza dar in 2-3 zile maxim poti invata chestiile de baza si mi se pare foarte intuitiv facuta interfata. Plus ca e program folosit de profesionali si chiar si de Hollywood. Asa ca nu strica sa inveti sa lucrezi intr-un program renumit de genul asta. Varianta free oficiala are tot ce ai nevoie.
Edited by andrei_turca, 09 March 2023 - 18:46. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users