Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ruse vs Rusesti

Le mai putem da pe brazda? tipsuri

Recomandari gips carton tavane. (...

ce fel de activitate intretinere ...
 Se poate imbunatati o poza sa se ...

Folosește cineva syncthing? ...

Închidere fereastra dupa deschidere.

Kit AC contine brate Unitatea ext...
 smart switch fara neutru

Ierbicid pentru parul porcului.

Smecher de talie grea

PH apa plata
 Recomandare Mocheta -pe suport pa...

ram upgrade asus rog strix

Alegere memorie USB

Manere clasice mobila sau push to...
 

Caut Programator pentru : Soft de proiectare a schelelor metalice.

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
incsc33

incsc33

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 16.08.2016
Plecand de la elementele ce alcatuiesc o schela metalica ,dimensiunile acestora si a cladirii unde urmeaza sa fie amplasata aceasta schela am nevoie de un
soft care sa-mi realizeze desenele tehnice, schema de asamblare si schita schelei metalice in format 2D si 3D.


Scopul Software-ul va fi pentru a prezenta proiectul clienților și pentru a face un necesar al materialelor necesare.


[ https://i.imgur.com/62HBLqa.jpeg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


[ https://i.imgur.com/bqJRXad.jpeg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2
stevetlangat

stevetlangat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,746
  • Înscris: 24.10.2019

 incsc33, on 28 octombrie 2020 - 21:28, said:

Plecand de la elementele ce alcatuiesc o schela metalica ,dimensiunile acestora si a cladirii unde urmeaza sa fie amplasata aceasta schela am nevoie de un
soft care sa-mi realizeze

desenele tehnice,
schema de asamblare si
schita schelei metalice in
format 2D
si 3D.


Scopul Software-ul va fi pentru a prezenta proiectul clienților și pentru a face un
necesar al materialelor necesare.


Nici nu ai pretentii.

Cat o fi bugetul din moment ce exista deja soft care face asa ceva.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/yFChKLeJYaU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by stevetlangat, 28 October 2020 - 22:20.


#3
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,823
  • Înscris: 12.01.2018
schela se inchiriaza la metru patrat.cladire de 10 m inalta de 6m  dau 60mp de schela care costa 5 lei.
sau vrei sa para schela mai complexa ca lucrarea?

#4
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,866
  • Înscris: 01.11.2005
Parerea mea e ca nu ai nevoie de nici un soft, ci doar de un script in AutoCad, la fel cum e si iScaf.
In schimb complexitatea ceruta e cam mare, sincer.
Asa ca cel mai simplu lucrezi cu librarii in Autocad, fara nici un script sau soft pentru ca schelele oricum au dimensiuni fixe de la model la model. Singura chestie care trebuie sa o faci in schimb este sa iti desenezi tu cladirea, pentru ca banuiesc ca e vorba doar de dimensiunile cladiri - dimensiunile de perimetru si inaltimea ei nicidecum detalii de genul ferestre. Dar si alea se pot face daca lucrezi un pic mai mult.
Asta le poate face cineva care stie AutoCad (sau orice alt soft similar gen DraftSight ).
Daca vrei ceva mai misto, atunci te poti orienta spre Fusion360...

Daca vrei sa faci ceva iScaf, iti trebuie bani multi.

Edited by tehnics, 28 October 2020 - 23:23.


#5
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Cred ca asemenea cerere o poate face doar cineva care nu stie deloc programare. Un asemenea soft nu poate fi facut prin compilatie si nici doar de un singur programator. Asta poate fi o tema de lucru pentru o companie, pe un interval destul de mare de timp. Ceea ce inseamna niste costuri,.......

#6
incsc33

incsc33

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 16.08.2016
stati ma baieti ca inca nu s-a inteles, cred ca v-ati dus prea departe. Am vazut ca cineva a pus un video cu un soft care se pare ca nu aparae nici o schela nu stiu ce face softul ala pala la urma, eu v-am dat doua print screenuri din alt soft deci asta e rezultattul care am eu nevoie. In softul respectiv nu vreau sa bag nici un plan sau ceva complex cum apare in videol respectiva.
Ci doar sa trasez baza unei cladiri unde apar dimensiunile laturilor si inaltimea peretelui.(vezi exemplu din imagine).Programul sa aibe toatate elementele de schela si dimensiunile acestora iar eu sa am posibilitatea sa le pun pe fiecare ca un fel de drag and drop si care sa se incadreze in dimensiunile date de mine

[ https://s1.imghub.io/9wTUV.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#7
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,866
  • Înscris: 01.11.2005
Da, merge, dar cu librarii.
Asta inseamna un soft specializat de modelare 3D (asta daca vrei si vedere 3D). In cazul asta Fusion360 e cel mai ieftin de pe piata si destul de potent.

#8
incsc33

incsc33

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 16.08.2016
Am nevoie de ceva automatizat. Sa pot introduce numarul de etaje/inaltimea si, in baza unor setari stabilite (distanta intre placile orizontale, intre stalpi, grosimi, etc) sa mi se genereze schita 2D cu cotele si vedere 3D + necesarul de materiale. Ce ofera Fushion si Autocad nu imi este de folos; am nevoie sa introduc parametrii, si dupa sa-mi genereaze pdf cu schita

#9
stevetlangat

stevetlangat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,746
  • Înscris: 24.10.2019
Programul exista de ani buni. Ma indoiesc ca nu ai auzit de el lucrand in domeniu.
Nu au preturi pe site, semn ca-s foarte scumpi.
Uite si un demo exact cu ce vrei.

https://youtu.be/TywliGswX0g?t=322


Ce incerci tu suna mai degraba a incercare de a folosi cunostintele pentru a veni cu un soft mai ieftin. Fara sa realizezi cat de complex este si cat de putini sunt clientii potentiali.

#10
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,866
  • Înscris: 01.11.2005

 incsc33, on 02 noiembrie 2020 - 20:11, said:

Ce ofera Fushion si Autocad nu imi este de folos; am nevoie sa introduc parametrii, si dupa sa-mi genereaze pdf cu schita
Ai incercat tu Fusion si stii ca nu iti ofera asta ?
Ai incercat tu Autocad si stii ca nu-ti ofera asta ?
Eu intreb pentru ca lucrez zilnic cu Autocad si stiu ce poate. Fusion il folosesc foarte rar ce-i drept pentru ca pentru modelare 3D folosesc Siemens NX, dar stiu ce-i poate capul si la Fusion.

Pai ia uita-te la iScaf pana la sfarsit ca ai sa vezi ca iti ofera tot ce vrei. Baietii aia care au facut acel add-on pentru Autocad se pare ca stiu bine cu ce se mananca schelele...

Edited by tehnics, 03 November 2020 - 11:29.


#11
incsc33

incsc33

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 16.08.2016
daca e asa greu 3 D barem asa :

[ https://imgur.com/2tUmxnK - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://imgur.com/2tUmxnK - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]<blockquote class=[ https://i.imgur.com/2tUmxnK.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://i.imgur.com/F83Cb8F.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#12
halflife

halflife

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 761
  • Înscris: 31.05.2015
Mai e nevoie de softul asta sa l faca cineva sau e gata ?

#13
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,262
  • Înscris: 24.02.2007
Cat estimezi ca ti-ar lua tie sa-l faci?

#14
halflife

halflife

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 761
  • Înscris: 31.05.2015

View Postdani.user, on 02 decembrie 2020 - 20:55, said:

Cat estimezi ca ti-ar lua tie sa-l faci?
Care sunt datele de intrare si iesire ? Ce format trebuie sa aiba desenele tehnice rezultate ? Imagine jpeg, png, bmp, format special al unui anumit soft de proiectare ?
Cum introduc datele de intrare ? Intr-o interfata grafica, le citesc dintr-un fisier cu un anumit format ?
Ce limbaj de programare trebuie sa folosesc ? Aplicatie de tip desktop sau web ?
Pe ce sisteme de operare trebuie sa ruleze ?
Care sunt costrangerile de resurse ?

Ce spuneti voi programatori de succes ?

#15
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,639
  • Înscris: 30.07.2003

View Posthalflife, on 03 decembrie 2020 - 09:32, said:

Ce limbaj de programare trebuie sa folosesc ? Aplicatie de tip desktop sau web ?
Care sunt costrangerile de resurse ?
Ti se pare a fi un client ce face outsourcing? El vrea sa-i rezolvi problema, nu stie din astea tehnice. Tu alegi ce vrei, numai sa obtii rezultatul.

Poti sa te rezumi deocamdata la atat:

View Postincsc33, on 02 noiembrie 2020 - 20:11, said:

Sa pot introduce numarul de etaje/inaltimea si, in baza unor setari stabilite (distanta intre placile orizontale, intre stalpi, grosimi, etc) sa mi se genereze schita 2D cu cotele

Edited by neagu_laurentiu, 03 December 2020 - 11:34.


#16
Log-off

Log-off

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 501
  • Înscris: 03.08.2008

View Posttehnics, on 03 noiembrie 2020 - 11:27, said:

Ai incercat tu Fusion si stii ca nu iti ofera asta ?
Ai incercat tu Autocad si stii ca nu-ti ofera asta ?
Eu intreb pentru ca lucrez zilnic cu Autocad si stiu ce poate. Fusion il folosesc foarte rar ce-i drept pentru ca pentru modelare 3D folosesc Siemens NX, dar stiu ce-i poate capul si la Fusion.

Pai ia uita-te la iScaf pana la sfarsit ca ai sa vezi ca iti ofera tot ce vrei. Baietii aia care au facut acel add-on pentru Autocad se pare ca stiu bine cu ce se mananca schelele...

Omul probabil vrea sa reinventeze roata.

Edited by Log-off, 05 December 2020 - 17:56.


#17
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,500
  • Înscris: 10.08.2005
Intrebarea este "cine se incumeta sa o reinventeze?", pe langa halflife.

Edited by MarianG, 05 December 2020 - 18:10.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate