Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Whatsapp web pe pc

Sfat achizitionare un laptop din ...

Ce este si la ce foloseste?
 Buton pornire Esprimo E5645 d2984

Recomandare HDD

Nesebar

Problema ecran ASUS ROG Strix G15...
 MONITOR 27' Viewsonic 27"...

Preschimbare permis auto

Funcție de auto traducere in...

Cablu intrare in apartament cu pr...
 Construire casa in regie proprie

Legea Interoperabilitații, pentru...

Identificare melodii

pentru cine a mai facut visinata
 

Camere supraveghere cu Audio Over Coaxial

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
PaunDutzi

PaunDutzi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 211
  • Înscris: 15.01.2012
Salut!
Vreau sa cumpar componentele unui sistem de supraveghere video, folosind un DVR si camere cu functia Audio Over Coaxial.
Stiu ca sistemul functioneaza conectand camerele si DVR-ul prin cablu coaxial, dar mi-ar fi mai usor sa folosesc cablu FTP.
Stie cineva daca functioneaza si cu acest cablu, FTP?

#2
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,689
  • Înscris: 17.05.2004
Ai de lecturat fix aici

https://www.supraveg...pentru-exterior

#3
PaunDutzi

PaunDutzi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 211
  • Înscris: 15.01.2012
Multumesc pt raspuns!
Fix acolo am lecturat atunci cand m-am decis sa montez sistem de supraveghere cu audio, dar nicaieri nu scrie daca pot folosi cablu FTP in loc de coaxial RG-6.
As vrea sa folosesc FTP ca sa conectez doua camere asezate in linie cu acelasi cablu. Avand patru perechi cu cate doua fire torsadate, sa folosesc doua perechi la o camera si doua la alta.(o pereche pt alimentare si una pt semnal)
In plus, cablul coaxial cu alimentare e mai greu si pe distante mari trebuie cablu cu sufa.

#4
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,689
  • Înscris: 17.05.2004
Eu zic ca nu ar merge dar nu ma pricep. Suna la ei, au date de contact, și întreabă ...

#5
PaunDutzi

PaunDutzi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 211
  • Înscris: 15.01.2012
Nici eu nu ma pricep si de-aia intreb. M-am gandit ca pe aici sunt si profesionisti care se ocupa cu acest domeniu care au instalat astfel de sisteme.
Si eu consider ca atata timp cat denumirea este Audio Over Coaxial, merge doar cu cablu coaxial. O sa cumpar cablu coaxial cu alimentare, daca intre timp nu primesc raspuns de la cineva avizat ca merge si FTP.
Nu am sunat la ei, insa am trimis mail-uri la mai multi si astept raspuns.

#6
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,428
  • Înscris: 07.08.2008
Dacă nu ai nevoie de audio atunci caută un sistem de tip PoE cu cablu ftp.
În general sunet se poate transmite prin cablu ftp dar nu sunt sigur că se poate la sisteme de supraveghere.
https://www.jeffgeer...thing-over-cat5

Edited by vgabi, 25 October 2020 - 14:53.


#7
PaunDutzi

PaunDutzi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 211
  • Înscris: 15.01.2012
La camerele de supraveghere, important e sa vezi ce se intampla sau ce s-a intamplat, insa daca se si aude, cu atat mai bine.
Nu am cumparat nimic din componente. Acum fac necesarul. Vreau sa supraveghez gospodaria de la tara .
Am studiat si despre sistemele cu PoE, dar acestea se pot folosi doar pe camere IP si sunt mult mai scumpe decat cele analog. Binenteles si calitatea imaginilor mult mai buna.
Pana la urma o sa folosesc un cablu coaxial cu alimentare 2x0,75 de cupru .

#8
bonygy

bonygy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,403
  • Înscris: 08.02.2007

 PaunDutzi, on 24 octombrie 2020 - 20:22, said:

As vrea sa folosesc FTP ca sa conectez doua camere asezate in linie cu acelasi cablu. Avand patru perechi cu cate doua fire torsadate, sa folosesc doua perechi la o camera si doua la alta.(o pereche pt alimentare si una pt semnal)

Un sfat prietenesc, fiind Stan Patitu'...
Pentru rezultate bune, foloseste alimentari separate pentru fiecare camera... nu sunt scumpe, ai sa iti multumesti mai tarziu. Si... alimentarea sa fie cat mai aproape de camera, pentru a evita pierderile pe traseu.

#9
PaunDutzi

PaunDutzi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 211
  • Înscris: 15.01.2012
Multumesc pt sfat!
Pt semnal folosesc cablu coaxial, iar pt alimentare cablu de Cu 2x0,75 mm separat pt fiecare camera.
Camerele au consum de 3,7w (0,31A), Sursa va fi de 12V/15A/9iesiri(1,66A/iesire), iar distanta aproximativa pana la cea mai indepartata camera va fi de 30m.
Nu am cum sa duc 220V  si alimentator individual pt fiecare camera pt ca majoritatea vor fi amplasate in aer liber, pe stalpi din teava, la marginile proprietatii.

#10
bonygy

bonygy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,403
  • Înscris: 08.02.2007

 PaunDutzi, on 25 octombrie 2020 - 16:10, said:

Multumesc pt sfat!
Sursa va fi de 12V/15A/9iesiri(1,66A/iesire),

Iti dau eu o sursa din aia cadou, nu isi merita banii, iar ca sa ma razbun, o dau degeaba... in cateva ore mergi si cauti surse noi...
Tocmai am spus... surse separate pentru fiecare camera...
1,66A per iesire? Visezi... in momentul in care camerele iti trec pe IR, o sa ai pureci de tip TV cu lampi... mergi pe surse de 2A bucata...

Attached File  Capture 001.JPG   153.8K   8 downloads

Edited by bonygy, 25 October 2020 - 20:29.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate