Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Reglaj motocoasa. BaiKal

Cum isi mai petrec romanii vacant...

Fronius Gen24 Hibrid country code?
 Compatibilitate placa de baza/pro...

Identificare soi vita de vie

Iritatie ciudata pe picior

Problema Phillips 50PUS8536/12
 Examen restant

Colonoscopie

sisteme de operare 32 bit si 64 b...

Recomandari producatori pergole, ...
 Prima iesire cu masina in Grecia,...

A mai cumparat cineva tastaturi d...

Generator hidro artizanal

Convertire imprimanta pt sublimare
 

Trimitere SMS cu Airplane Mode activat ( over wifi )

* * - - - 1 votes
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
ct10dre

ct10dre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,032
  • Înscris: 03.05.2006
Salutare ,   din greseala am trimis un PDF prin SMS/MMS  ( credeam ca ii dau share pe whatsapp ) si culmea a si ajuns.   Telefonul era in airplane mode doar cu Wi-fi activat.

Are cineva idee cum merge chestia asta ,  ?  Pana acum nu stiam de ea  . Telefonul e un Samsung S9+  .

Edited by ct10dre, 16 October 2020 - 04:16.


#2
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Vowifi

#3
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 17,858
  • Înscris: 18.12.2007
Ce provider? Orange nu are SMSoWiFi.

#4
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,098
  • Înscris: 26.02.2010
Funcția chat de la messages este disponibila și pe date wifi.

#5
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 229,403
  • Înscris: 08.10.2015
RDS.

#6
ct10dre

ct10dre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,032
  • Înscris: 03.05.2006
Providerul e Vodafone . Totusi , cum am spus  , telefonul era pe airplane mode , deci nu era conectat la reteaua GSM  ca sa conteze providerul .

View Postaris86, on 16 octombrie 2020 - 06:56, said:

Funcția chat de la messages este disponibila și pe date wifi.

Intradevar ,   intrebarea mea e  cum merge asta ? Cine plateste pentru SMS-uri   si ce limita au ?

#7
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 62,525
  • Înscris: 15.06.2004
Telefonul meu teoretic poate face si apeluri Wi-Fi.
N-am incercat niciodata.

#8
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 17,858
  • Înscris: 18.12.2007

View Postct10dre, on 16 octombrie 2020 - 07:42, said:

Providerul e Vodafone . Totusi , cum am spus  , telefonul era pe airplane mode , deci nu era conectat la reteaua GSM  ca sa conteze providerul .
Intradevar ,   intrebarea mea e  cum merge asta ? Cine plateste pentru SMS-uri   si ce limita au ?

Voice sau SMS over wifi inseamna ca ajungi la reteaua operatorului tau peste internet si nu prin GSM. Da, in mod clar conteaza providerul, semnalizarea peste WiFi este un serviciu oferit tot de providerul de servicii mobile. Practic iti da acces la un 'VPN' prin care poti accesa reteaua in mod securizat, prin internet.
Tu platesti pentru sms-uri, evident. Consumi din resursele incluse, nu este nicio diferenta daca trimiti prin GSM sau peste WiFi.

#9
Pololica

Pololica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,806
  • Înscris: 04.01.2015

View Postct10dre, on 16 octombrie 2020 - 07:42, said:

Providerul e Vodafone . Totusi , cum am spus  , telefonul era pe airplane mode , deci nu era conectat la reteaua GSM  ca sa conteze providerul .



Intradevar ,   intrebarea mea e  cum merge asta ? Cine plateste pentru SMS-uri   si ce limita au ?

Vodafone e singurul provider mobil care permite sms si voce prin WiFi (daca semnal GSM=0 (zero), dar esti conectat la WiFi, vei avea toate serviciile Vodafone).

#10
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 17,858
  • Înscris: 18.12.2007
Voce peste WiFi permit toti din cate stiu.

#11
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 113,099
  • Înscris: 07.02.2003

View Postct10dre, on 16 octombrie 2020 - 07:42, said:

Intradevar ,   intrebarea mea e  cum merge asta ? Cine plateste pentru SMS-uri   si ce limita au ?
Poate nu sunt sms-uri ci chat-uri, prostii dinalea de la Rich comunications cum e la Samsunguri. Eu le dezactivez.

Edited by andreic, 16 October 2020 - 08:25.


#12
ct10dre

ct10dre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,032
  • Înscris: 03.05.2006

View Postandreic, on 16 octombrie 2020 - 08:24, said:

Poate nu sunt sms-uri ci chat-uri, prostii dinalea de la Rich comunications cum e la Samsunguri. Eu le dezactivez.

Naiba  stie , ideea ca  primitorul  a avut instiintare de SMS .

#13
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 17,858
  • Înscris: 18.12.2007
Ca idee, prin SMS oricum nu poti trimite altceva decat text.
Daca ai avut ceva atasamente ori s-a trimis prin alt serviciu, cum zice colegul andreic, ori s-a transformat in MMS.

#14
Pololica

Pololica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,806
  • Înscris: 04.01.2015

View PostAlexEn, on 16 octombrie 2020 - 08:23, said:

Voce peste WiFi permit toti din cate stiu.

Da toti au voce pe WiFi, doar Vodafone permite si SMS. Daca a fost SMS, e singura explicatie (bine, sa fie si telefonul compatibil).

#15
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 17,858
  • Înscris: 18.12.2007
Da, doar ca mai mult ca sigur ca a fost MMS de fapt daca a trecut prin WiFi si nu s-a dus prin alte servicii.

#16
craciuncostel

craciuncostel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 937
  • Înscris: 03.04.2005
Nu sunt specialist și nici nu am un terminal extraordinar dar recent eram prin Maramureș într-o zonă unde nu era semnal în perimetrul pensiunii în care eram cazat. Trebuia să ies în drum ca să am cât de cât semnal. Am observat că mi-a apărut iconița cu wow Wi-Fi și am putut da telefon în momentul în care m-am conectat la rețeaua de wifi a pensiunii. Dura mult până apela, se auzea destul de rău și cu ecou, dar mergea.

#17
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 17,858
  • Înscris: 18.12.2007

View Postcraciuncostel, on 16 octombrie 2020 - 09:25, said:

Dura mult până apela, se auzea destul de rău și cu ecou, dar mergea.

Conexiunea slaba la internet :)

#18
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,516
  • Înscris: 01.11.2005

View Postct10dre, on 16 octombrie 2020 - 08:31, said:

Naiba  stie , ideea ca  primitorul  a avut instiintare de SMS .
Daca ai iphone, da, se face prin imessage :D

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate