Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Panouri PV - TVA de 5%, dar nu pt...

Inca doua zile libere in ianuarie

vt-x not support acer predator
 Furt intre soti

Casa verde fara injectare in retea

huawei p20 & p20 pro

Comanda de grup Signal Stick
 Recomandare becuri LED

Pot inchide un abonament de telef...

Lista firme austriece in Romania

Toyota bZ3, noul sedan electric
 Recomandare melodii in genul asta

Ce capacitor trebuie micsorat sa ...

Alegere Corecta Boxe/Amplificator

Franciza 5 to go
 

PC & laptop - 1 sg. monitor

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1
Pieptoasa

Pieptoasa

    38G

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,774
  • Înscris: 31.07.2011
Buna,
Detin un sistem dar si un laptop. Pt ambele exista doar un sg. monitor la dispozitie si anume : Dell U2719D
Acest monitor vine cu : 1. AC power connector | 2. HDMI connector | 3. DP connector (in) | 4. DP connector (out) | 5. Audio line-out porti | 6. USB upstream port | 7. USB downstream ports (x1 with Power Charging) | 8. Stand lock | 9. USB downstream Ports (x1 with Power Charging)

Pt. laptop mai am un docking station de la dell si anume : Dell WD19TB
Acesta vine cu : 1. USB-C 3.1 Gen 2 | 2. USB-A 3.1 Gen 1 with PowerShare | 3. Combo Audio/Headset | 4. Audio Out | 5. DisplayPort 1.4 | 6. HDMI 2.0b | 7. USB-C Multifunction DisplayPort | 8. Dual USB-A 3.1 Gen 1 | 9. Gigabit Ethernet RJ45 | 10. Power In | 11. Thunderbolt 3

Doresc in principiu ca monitorul sa fie conectat atat la laptop..adica docking station (prin hdmi) cat si la PC (display-port) in acelasi timp. Imagine de pe pc sau laptop vreau sa obtin separat..adica cand folosesc pc sa preia de la pc si cand folosesc laptop..de la laptop. e posibil fara sa scot unul din fire din monitor? Adica tranzitia sa tina doar de sursa de la care vine imaginea..fara sa fac eu altceva.

Ma intereseaza sa le am conectate si cand folosesc vreunul sa fie si monitorul disponibil fara alte operatiuni.

Pupici
Pieptoasa

#2
danX

danX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,430
  • Înscris: 26.06.2003
Damn, ai nick-ul asta si in 15 min n-a raspuns nimeni? Legi PC-ul pe HDMI si laptopul pe display port si setezi sursa video a monitorului pe auto si gata.
Doar sa nu le ai pe amandoua pornite simultan, ca va trebui sa selectezi "ad labam" sursa din meniul monitorului.

#3
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,276
  • Înscris: 15.04.2019
Laptop-ul n-are display? Sau faci asta ca sa-l utilizezi cu ecranul pliat? Vezi ca asa n-o sa mai ajungi la butoane.

#4
Pieptoasa

Pieptoasa

    38G

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,774
  • Înscris: 31.07.2011
As vrea pc-ul sa il conectez prin display port.. si laptop-ul prin hdmi..nu merge? Imi puteti recomanda cablu hdmi bun pt conexiunea cu laptop-ul?

De asemenea..din router as vrea sa vina 1 cablu de net in pc si 1 in docking. Si tot asa..pe rand folosite..cred ca nu e vreo problema.

#5
xymzar

xymzar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,597
  • Înscris: 14.10.2004

View PostPieptoasa, on 13 octombrie 2020 - 17:21, said:

As vrea pc-ul sa il conectez prin display port.. si laptop-ul prin hdmi..nu merge? Imi puteti recomanda cablu hdmi bun pt conexiunea cu laptop-ul?

De asemenea..din router as vrea sa vina 1 cablu de net in pc si 1 in docking. Si tot asa..pe rand folosite..cred ca nu e vreo problema.
Cablu HDMI din Carrefour 1.5m 10 lei este suficient.

#6
coniac

coniac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 17.12.2019
N-am putut sa ma abtin
3. DP connector (in) | 4. DP connector (out)
Deh , nick-ul  :)

#7
Pieptoasa

Pieptoasa

    38G

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,774
  • Înscris: 31.07.2011

Quote

Cablu HDMI din Carrefour 1.5m 10 lei este suficient.
ok..dar am vazut ca sunt In & OUT. De care ar fi nevoie? Nu e diferenta de calitate semnal intre brand-uri etc?

Edited by Pieptoasa, 13 October 2020 - 20:04.


#8
danX

danX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,430
  • Înscris: 26.06.2003

View PostPieptoasa, on 13 octombrie 2020 - 20:03, said:

ok..dar am vazut ca sunt In & OUT. De care ar fi nevoie? Nu e diferenta de calitate semnal intre brand-uri etc?
Atentie insa la ce rezolutii sunt suportate pe ce porturi.
De exemplu e am un Thinkpad T460 care stie 4k doar pe displayport, pe HDMI nu duce mai mult decat 1080p.
Un PC va duce in general 2k/4k si pe display port si pe HDMI.
Cablurile displayport si HDMI sunt bidirectionale, doar sa conectezi in portul de "IN" din monitor.
Daca vrei ceva cabluri mai de soi (conectori auriti, poate variante mai flexibile ca sa poti face cable management mai usor, incearca conectica.ro , au aproape tot ce ti-ai putea dori.

#9
Pieptoasa

Pieptoasa

    38G

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,774
  • Înscris: 31.07.2011
pc-ul are o placa grafica evga gtx 660 iar laptop-ul.. are NVIDIA Quadro T1000.
Se vede diferenta intre cablu normal si cel cu conectori auriti etc?

#10
danX

danX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,430
  • Înscris: 26.06.2003

View PostPieptoasa, on 14 octombrie 2020 - 11:03, said:

pc-ul are o placa grafica evga gtx 660 iar laptop-ul.. are NVIDIA Quadro T1000.
Se vede diferenta intre cablu normal si cel cu conectori auriti etc?
da, una e galbena si cealalta e argintie :).
Ia ce cabluri gasesti si ti se potrivesc.

#11
Pieptoasa

Pieptoasa

    38G

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,774
  • Înscris: 31.07.2011
Ma refer la imagine pe ecran.. daca se simte diferenta inrte aurit si.. normal.
Ma intereseaza si rezolutiile sa mearga pe maxim.. adica laptop-ul vine cu 1920x1080 iar monitorul 2560x1440 . Cablul sa suporte(60hz). Vreo recomandare? Posted Image

Pieptoasa

#12
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,862
  • Înscris: 22.04.2019
Orice cablu mai acătării dp ar trebui să fie ok. Mufele aurite asigură un contact mai bun în timp. Ar mai fi opțiunea ecranarii, deși la semnal digital e greu de crezut să fie influențat de ceva.

Uite un exemplu care e ok inclusiv pentru 8k
https://www.tme.eu/r...t/goobay/49969/

#13
Pieptoasa

Pieptoasa

    38G

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,774
  • Înscris: 31.07.2011
Laptop-ul e capabil de HDMI 2.0. Docking station-ul la care e conectat prin Thunderbolt™ 3 are HDMI 2.0b. Voi putea obtine rezolutia de 2560x1440 pe monitor si 1920x1080 pe laptop simultan?
PC-ul cu monitorul merg la rez. maxima prin cablul DP pe care il am deja, ca am incercat.

Pt semnal video : https://altex.ro/cab.../cpd/CABHD4K18/
Pt cablul de internet.. vi se pare ok asta? : Cablu de retea Ethernet CAT6e MYRIA MY8726, 3m, gri

Edited by Pieptoasa, 14 October 2020 - 20:48.


#14
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,862
  • Înscris: 22.04.2019
Posibil. La cât costă e simplu de aflat

#15
danX

danX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,430
  • Înscris: 26.06.2003
Dar care e laptopul? Ca mai conteaza si sursa.

#16
Pieptoasa

Pieptoasa

    38G

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,774
  • Înscris: 31.07.2011
Precision 5540 Mobile Workstation cu T1000
Intre timp am luat un HDMI.. l-am conectat alaturi de display-port la monitor. Toate bune dar singurul lucru destul de ciudat (probabil) e ca luminozitatea e mult mai accentuata pe HDMI.
Trebuie sa refac setarile de luminozitate pe HDMI dar.. nu cumva nu le influenta si pe cele de pe DP? Presupun ca setarile raman aceleasi indiferent de tipul de conexiune. Nu am vazut ceva specific pe HDMI si DP prin meniul monitorului.
Trecerea se face automat de la un cablu la altul fiind pe..auto.

Ar fi nasol sa trebuiasca sa le refac pt fiecare..si as renunta total la idee. Ce parere aveti?

Prin hdmi e conectat docking-ul si laptop-ul.
Prin DP e conectat PC-ul.

Edited by Pieptoasa, 15 October 2020 - 19:31.


#17
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,266
  • Înscris: 24.02.2007
N-are cum sa fie luminozitatea mult mai mare folosind HDMI fata de DP decat daca are setari diferite pentru fiecare...

#18
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,216
  • Înscris: 17.05.2004
Luminozitatea e data și de device ul din care dai semnalul video, in cazul de fata laptopul.
Deci o micșorezi din tastele dedicate.

Edited by waterman, 18 October 2020 - 11:30.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate