Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Bani putini? - probleme multe!

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
51 replies to this topic

#37
DuskGerman

DuskGerman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,516
  • Înscris: 12.07.2019

View Postgushpi, on 14 octombrie 2020 - 09:20, said:


7.fă poze de detaliu la tot ce construiești/modifici (io am peste 10000 de poze de la construcția casei... și de 6 ani tot am nevoie de ele)
7.1.lucrările ascunse au obiceiul prost de a se uita, iar când vei dori modificări sigur vei da gaură-n cablul/țeava deja existentă
7.2.salvează pozele pe „căprării” într-un HDD mobil
Anul viitor vreau sa izolez, sa vezi petrece amuzanta cand o sa trebuiasca sa aflu pe unde sunt trase tevile prin curte, pe sub pavaj.
Ca eu izolez dar nu renovez si baia, nu imi permit financiar, sau NU CA NU IMI PERMIT... dar nu vreau financiar intr-un an de pandemie si criza sa fac praf toate economiile.
Si o sa vezi ce frumos o sa fie ca o sa trebuiasca sa sap dupa tevile de apa sa ma prind pe unde vin, poate sa inclocuiesc ceva de pe acolo ca nu stiu ce este in pamant.
Si la urma o sa fac o gaura undeva ca atunci cand o sa renovez baia sa nu mai fie nevie sa sparg ceva in izolatie sau daca sparg ceva macar sa stiu cum vin tevile.

Tot asa trebuie vopsita teava de gaze ca a ruginit.
Poze, poze ca ajuta, ca te motiveaza ca ete ce de lucruri bune ai facut si ca te ajuta sa stii pe unde vin anumite treburi si mai exact ce s-a facut acolo.

O sa astup haznaua, darama haznaua si o sa trebuiasca sa pun piatra cublica, o sa trebuiasca sa pun cativa metri de gard.
Deci cheltuiei la casa se gasesc.

Si dupa ce am terminat renovarea mi-a crapat gletul intr-un hol si pisicei au sarit pe cleanta de la usa deschida usa. Deci nu trebuie sa te uiti la toata aventura asta ca la un stres, trebuie sa te gandesti la o chestie placuta.
Este si asta o activitate placuta.

#38
yocha85

yocha85

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 20.11.2015

View Postgushpi, on 14 octombrie 2020 - 09:20, said:

1.te-a mâncat în cur...
2.8000 mp e FANTASTIC  de mult (io am 1800 și mi-au ieșit oasele prin piele Posted Image )
2.1. pune toamna asta 50 de pomi fructiferi pt țuică (nimeni nu va mânca fructele Posted Image ); țuica se vinde bine-n sat!!!
2.2. restul fă cultură de lucernă - irigă frumos și-n zona respectivă scoți cel puțin 2 culturi/an. lucerna se vinde bine pt oi și alte alea...
3.lasă naibii fântâna și fă puț forat la 50 metri adâncime
3.1. odată pt că încă 10 ani vom avea secetă
3.2. odată pt că tre să irigi serios culturile de pe 8000 mp (dacă vrei să ai bani de mers mai departe)
4.imaginează-ți de pe acum traseele de apă din teren, întinde țeavă PEHD de 1” la 100 cm adâncime și vei scoate robineți de conexiune peste tot unde vei avea nevoie
4.1.tot irigatul se poate face automatizat: un programator săptămânal de irigare îl găsești la 200/300 lei în funcție de moft
5.înțeleg că vei funcționa cu fosă septică
5.1.fă în așa fel încât să întinzi 20...40 metri de țeavă de dren de la fosa septică spre și printre viitorii pomi; astfel în viitor apa din fosă va „hrăni” rădăcinile pomilor
5.2. folosești de la-nceput microorganisme pt fosa septică și vei scoate ceva nămol sedimentat odat' la 3 ani (cum am zis, lichidul fuge-n livadă)  

voi continua pe măsură ce te „văz” înaintând!

6.uzucapiunea are termen de 10 ani
6.1.vezi că trebuie să dovedești că ai lucrat și întreținut respectivul teren în această perioadă
6.2.în acest sens fă poze pt a putea dovedi că ai arat/semănat/cultivat/îngrijit respectiva parcelă
7.fă poze de detaliu la tot ce construiești/modifici (io am peste 10000 de poze de la construcția casei... și de 6 ani tot am nevoie de ele)
7.1.lucrările ascunse au obiceiul prost de a se uita, iar când vei dori modificări sigur vei da gaură-n cablul/țeava deja existentă
7.2.salvează pozele pe „căprării” într-un HDD mobil
2.1 - 50 de pomi.. inseamna ceva investitie. si ceva timp de stat acolo, pe care in acest an nu il mai am. Am mai primit acest sfat! Multumesc!
2.2 -  Este lucerna si in acest moment acolo.
3 - Fantana a fost alegerea de moment, pentru bugetul pe care l-am avut. Am vorbit cu firme care executa foraje, iar pentru o garantie a lucrarii, in zona, trebuie forat undeva la un minim de 90m, folosind un utilaj cu ciocan de fund.. Deoarece de la 20m incepe roca. Am gasit un pret mai bun, dar mi s-a transmis ca nu se incurca decat cu lucrari industriale, si cerea 70 Eur/m, iar celalalte 6 tentative, s-au finalizat toate cu acelasi pret, si anume 100 Eur/m forat.
3.1 - Cei care au fantani sapate, si exploatate, mi-au spus ca atat timp cat am tuburi jos, pe minim 2-3 m, mai ales ca am sapat-o acum cat a fost seceta in zona, daca am dat de apa, sa nu imi fac probleme. Ideea este ca ar trebui sa scot apa din fantana si chiar daca nu imi trebuie. Cel care mi-a facut tuburile pentru fantana, mi-a explicat ca are fantana de 14 ani, si iriga 4000mp cu ea. Cel care a sapat fantana, spala si masinile vecinilor, numai sa consume apa.. Ce este drept, am vazut si cealalta situatie, chiar la mine in curte, dar si la unii vecini mai varstnici, care nu mai aveau necesar de apa, sau nu ii mai tineau puterile. In timp au pierdut alimentarea fantanii cu apa, datorita faptului ca nu au scos apa din ea, dupa care se surpau malurile si cam aia era.
3.2 - deocamdata, stiu ce trebuie vreau sa fac sa pregatesc zona. Nu stiu exact, in acest moment, cu ce va fi "populata"/cultivata. Aici trebuie sa tin cont foarte mult si de persoanele dispuse sa ma ajute, dar si de experienta persoanelor respective.
4 - am facut deja un plan. Zilele acestea vreau sa imi instalez SolidWorks, si sa pot sa va postez ceva grafic.. eu  si creionul.. ne descurcam doar in relatia intima... dar nu este pentru public.
5 -  am uitat sa precizez. Exista o fosa septica de aproape 20mc zidita cu piatra masiva si turnata o placa de 10 deasupra cu gura de vizitare. Este nefolosita, si se afla fix in spatele casei pe unde intra apa in casa.
6 - este pe 30 de ani, voi incarca o poza dupa-amiaza cand ajung acasa.
6.1 - am inteles ca trebuie sa merg la primarie si sa vorbesc cu cei responsabili de acolo. Altcineva mi-a spus ca ar trebui sa ma duc sa platesc impozit si pentru acel teren. Voi merge sa ma interesez despre ce este vorba!
7 - nu exagerez, dar cred ca am deja 2000 de poze facute acolo, nu neaparat pe lucrari. Totusi, acolo unde am apucat sa fac modificari, mai ales cu tevile, asa, avand relatia mea intima cu un creion, mi-am notat pe o schita,pe unde si la ce distanta de colt am teava, pe unde am tras cablul de curent, etc. Totusi lucrez in domeniul ingineriei, si gasesc nativ indivizilor din regnul igineresc, sa isi tina un carnetel cu niste date de genul.

View PostPiscopescu, on 14 octombrie 2020 - 09:36, said:

Vad ca, colegul, mi-a luat-o inainte cu un post Posted Image. Inainte sa te arunci la cheltuieli, din entuziasm bine intentionat - asa cum sunt si sfaturile celorlalti colegi - eu as verifica mai intai cu un avocat din *domeniu* eventualele chitibusuri legate de dreptul de proprietate asupra pamantului. Sa nu bagi bani in el si pe urma te vei uita lung cum se duc pe apa...

PS De ce peste Dunare si nu in Moldova, in jud. Galati n-ar fi fost mai ieftin?
Am drept de proprietate pe 5700 si ceva la care se adauga si ceilalti...
Am tot cautat imediat dupa vanzarea din Botosani, si gasisem un teren in Vrancea, 3Ha, cu o casa batraneasca, care daca ma sprijineam in ea, pica, undeva la aceeasi bani. Doar ca terenul era dificil, in piept, iar in caz de ploi, toata apa matura totul in cale spre casa. Doream sa o cumpar, dar prostul obicei, nu m-a lasat pana n-am pus intrebari, atat la biserica, dar si la carciuma, sau pe la vecini. Pana la urma, dezamagit, am ales sa renunt.
Nu inteleg de ce, dar in Galati e totul foarte scump.... Si mai e o chestie. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar nu as vrea sa stiu ca in cazul in care ceva merge prost, ar trebui sa ma retrag acasa in Galati. Nu imi place. Mi-ar fi placut Botosani, dar ca zona in care sa ma dezvolt, e complet moarta, si infrastructura... la pamant.. Nu spun mai multe, pentru ca nu caut sa starnesc pe cineva. Am mai gasit in Braila, relativ aproape de Braila, doar teren, pentru care trebuia sa ma intalnesc cu respectivul sa ii dau arvuna intr-o sambata, dar aparuse oportunitatea asta, si vineri am plecat dupa munca direct spre Constanta sa vad fizic aceasta locatie. Brusc, am schimbat ce stabilisem cu cel de la Braila, deoarece era mult, mult mai interesant ce gasisem aici.

View Postgushpi, on 14 octombrie 2020 - 09:40, said:


nu mă pot abține Posted Image
direcția este evidenta: Grecia!
(BT...GL...CT... ...GR)
Nu este o directie evidenta neaparat.. Cum am spus si mai sus.. Obisnuit sa fiu un nomand!

View PostDuskGerman, on 14 octombrie 2020 - 09:49, said:

Anul viitor vreau sa izolez, sa vezi petrece amuzanta cand o sa trebuiasca sa aflu pe unde sunt trase tevile prin curte, pe sub pavaj.
Ca eu izolez dar nu renovez si baia, nu imi permit financiar, sau NU CA NU IMI PERMIT... dar nu vreau financiar intr-un an de pandemie si criza sa fac praf toate economiile.
Si o sa vezi ce frumos o sa fie ca o sa trebuiasca sa sap dupa tevile de apa sa ma prind pe unde vin, poate sa inclocuiesc ceva de pe acolo ca nu stiu ce este in pamant.
Si la urma o sa fac o gaura undeva ca atunci cand o sa renovez baia sa nu mai fie nevie sa sparg ceva in izolatie sau daca sparg ceva macar sa stiu cum vin tevile.

Tot asa trebuie vopsita teava de gaze ca a ruginit.
Poze, poze ca ajuta, ca te motiveaza ca ete ce de lucruri bune ai facut si ca te ajuta sa stii pe unde vin anumite treburi si mai exact ce s-a facut acolo.

O sa astup haznaua, darama haznaua si o sa trebuiasca sa pun piatra cublica, o sa trebuiasca sa pun cativa metri de gard.
Deci cheltuiei la casa se gasesc.

Si dupa ce am terminat renovarea mi-a crapat gletul intr-un hol si pisicei au sarit pe cleanta de la usa deschida usa. Deci nu trebuie sa te uiti la toata aventura asta ca la un stres, trebuie sa te gandesti la o chestie placuta.
Este si asta o activitate placuta.
Intr-adevar! Desi sunt inca tanar, am trecut prin ceva probleme, unele foarte mari, am fost si derbedeu, si poate ca nimeni, niciodata, nu se gandea vreodata ca eu sunt capabil de astfel de decizii, sau sa iau o astfel de turnura, si totusi sa incep sa "fac" ceva. Alor mei le era rusine cu mine, acum vreo 10 ani. Eram un dezastru total!

#39
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,067
  • Înscris: 17.01.2012
deci ești pe drumul cel bun: convertirea!
1.din inginer în agronom
2.din „am fost si derbedeu” în fiu de casă
:P

în drum spre mare trec io pe la tine să „văz” ce mai faci (că tot tre să fac pauză de cafea :) )

#40
yocha85

yocha85

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 20.11.2015

View Postgushpi, on 15 octombrie 2020 - 08:30, said:

deci ești pe drumul cel bun: convertirea!
1.din inginer în agronom
2.din „am fost si derbedeu” în fiu de casă
Posted Image

în drum spre mare trec io pe la tine să „văz” ce mai faci (că tot tre să fac pauză de cafea Posted Image )
Te/va asteptam cu mare drag. Sa ma anunti inainte sa pun ceva la rece si sa fie focul facut!


Planul pentru acest weekend:
1. Gaurire perete pamant pentru tevile prin care se va extrage apa din fantana.
2. Gaurire perete pamant pentru eliminare apa din rigola caminului.
2. Zidire camin hidrofor cu BCA
3. Montare sistem alarma
4. Montare sistem supraveghere
5. Evacuare apa din fantana


Ok, acum ceva experienta m-ar ajuta extraordinar. Vreau sa va cer parerile in legatura cu urmatoarele aspecte:

a) Pe "podeaua" caminului, din beton armat, am lasat loc de o rigola in care sa se adune apa in caz ca trebuie sa se adune(eventuale interventii, sau golirea instalatiei pe timpul iernii). Teoretic acea apa este una "curata". Este o idee tampita, ca din acea rigola sa cobor cu o teava pana pe marginea interioara a unui tub din fantana? Adica teoretic sa trimt apa inapoi in fantana printr-o teava prinsa de peretii fantanii, pana la primul tub si acolo sa se prelinga, asta ca sa nu mi se adune apa in camera tehnica? Daca ideea este tampita, ce alternativa pot avea, fara sa implic o pompa care sa imi scoata/trimita apa de acolo?
b) Pentru zidirea caminului la hidrofor, am nevoie de 100 bucati bca cu dimensiunile 600x100x200. Cat mortar trebuie sa cumpar pentru zidirea celor 4 pereti care inglobeaza 100 bucati de BCA?

#41
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,067
  • Înscris: 17.01.2012
https://ro.decorexpr...adyvat/rastvor/

https://depozitmater...culator-zidarie

https://forum.softpe...tar-pt-zidarie/

#42
sacos

sacos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,826
  • Înscris: 17.03.2008
Eu nu as zidi cu BCA. BCA-ul este hidroabsorbant. Iar daca mai si ingheata..... Mai bine zidesti cu boltari din ciment.


#43
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017
Sau alta varianta cu săpătură dreapta ,cofraj interior din xps 5 prins cu adeziv la tub , o plasa de 4x100x100 și turnare beton intre peretele de pământ și cofraj.
Ar rezulta un cămin de aprox 115x115 cm sau 115x140 cm la interior . Daca se dorește se poate finisa cu plasa și adeziv peste xps.

Edited by roman_roman, 16 October 2020 - 18:35.


#44
yocha85

yocha85

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 20.11.2015

View Postgushpi, on 16 octombrie 2020 - 11:11, said:

Mulțumesc

View Postsacos, on 16 octombrie 2020 - 17:46, said:

Eu nu as zidi cu BCA. BCA-ul este hidroabsorbant. Iar daca mai si ingheata..... Mai bine zidesti cu boltari din ciment.
Este mai ieftin.

View Postroman_roman, on 16 octombrie 2020 - 18:31, said:

Sau alta varianta cu săpătură dreapta ,cofraj interior din xps 5 prins cu adeziv la tub , o plasa de 4x100x100 și turnare beton intre peretele de pământ și cofraj.
Ar rezulta un cămin de aprox 115x115 cm sau 115x140 cm la interior . Daca se dorește se poate finisa cu plasa și adeziv peste xps.

Groapa are 200x140.

Totuși, nimeni nu spune nimic despre a)???



Și dacă tot am intrat, cam asta am făcut în seara aceasta.
Mâine bag în groapă.

Attached Files



#45
sacos

sacos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,826
  • Înscris: 17.03.2008
Referitor la a), nu trage conducta in puț. BCA-ul se va macina, apa va antrena particulele dezagregate. Iar acestea vor ajunge in fantana.
Cu BCA poate ca e mai ieftin (nu stiu ce calcule ies), dar nu cred ca va rezista mai mult de 2-3 ani. Dupa ce se va acumula umezeala, greu se va elimina.

#46
dan_mesterel

dan_mesterel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,652
  • Înscris: 06.02.2008

View Postyocha85, on 13 octombrie 2020 - 10:58, said:


Multumesc!

8000 peste 30 ani, ca acum sunt 5700 si ceva.

Ce scrie în actul de vânzare-cumpărare?
Ti-a trecut în posesie și diferența de 2300 mp? Dar în cartea funciară este înscrisă posesia?
Dacă este înscrisă posesia în cartea funciară, după 3 ani poți solicita intabularea proprietății pentru cei 2300 mp.

#47
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,067
  • Înscris: 17.01.2012

View Postyocha85, on 14 octombrie 2020 - 10:59, said:


6 - este pe 30 de ani, voi incarca o poza dupa-amiaza cand ajung acasa.


https://lege5.ro/Gra...5-28#p-56650271

VEZI ARTICOLUL 930!

#48
dragosdascalu

dragosdascalu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 17.10.2010
Salut, daca se poate m-ar interesa si pe mine daca este o localitate cat de cat "curata" (fara elemente dubioase), daca exista si apa de la retea in comuna si cam care sunt preturile aprox la teren sau teren cu ceva demolabil pe el.
Multumesc frumos !

Edited by althea, 01 April 2021 - 12:00.


#49
yocha85

yocha85

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 20.11.2015
Dragilor,
Stiu ca nu intereseaza pe nimeni, dar hai sa ma fac un update dupa o pauza destul de lunga. O sa consider ca pare interesant si pentru voi....

17 Octombrie, ultima mea postare.. Cate s-au schimbat de atunci..

O sa fac o prezentare alandala Posted Image :
Am reusit si am arat.
Am bagat BCA-ul in caminul pentru hidrofor
Am facut focul in casa
N-am plantat nici un copac. doar am mutat doi pui de salcam.
Nu am tras apa in casa

Totusi, roadele muncii mele.. m-au propulsat intr-o noua directie. Am ajuns in Macedonia de Nord. Lucrez in Skopje. Prima data am venit 2 saptamani in decembrie, iar din ianuarie, dupa ce am scapat de COVID, m-am mutat definitiv cu jobul aici. Si parti bune, gen salarizare, conditii, dar si parti proaste... Relativ departe de tara, nu e chiar usor sa vii cu masina in fiecare weekend.

Asadar, din decembrie pana la finalul saptamanii trecute, nu s-a intamplat mare lucru acolo. Adica nimic. Am mai ajuns eu odata pe luna sa scot apa din fantana.

Bun.. Ce este nou!
La finalul saptamanii, a acceptat maica-mea sa isi lase jobul, si sa se duca sa locuiasca acolo. Ne-am inteles sa ii dau eu bani lunar pentru a se descurca pana incep sa iasa niste franci din acel teren.
Iar de acum, va voi prezenta ce se intampla cu acest teren si cu aceasta casa din vorbind la persoana a 3-a.

A inceput sa planteze diverse.. ceapa, usturoi, castraveti, vinete, cartofi, cuiburi pentru rosii... un fel de agricultura primitiva.. randuri cum fac batranii la tara.
Asteapta sa primeasca un solar undeva saptamana viitoare(4x16 metri).
Asteapta sa vina cineva sa masoare cat material trebuie pentru a face cofrag si a turna placa deasupra caminului.
Asteapta sa vina un excavator de la primarie sa sape o groapa in pamant unde a fost putul vechi(a se vedea cercul rosu din prima postare). Intentionez sa introduc un bazin de acumulare si sa il acopar astfel incat acesta sa nu stea in soare(astept opinii.. o fi bine, o fi rau..)
Asteapta acelasi excavator pentru a scoate din radacini 2 tufe de gutui si 1 tufa de corcodusi
Asteapta sa vin inainte de Paste sa ii montez solarul..
Asteapta ca pana in toamna sa pun in picioare 2 magazii si un beci.

Iar eu incerc sa pic la tocmeala pentru inca 4 hectare chiar langa proprietate.

Planul in acest moment: Pe terenul arat, cel care este in posesia mea acum, pe care a fost lucerna inainte, imediat dupa ce se va zvanta, se va insamanta cu porumb. Prin el.. ca la tara la aia batrani.. un bostan, o fasole, o furajera.
Nu stiu exact cum, o sa ii fac si ei cont sa postezePosted Image .
Partea buna este ca jumatate din numele acestui topic s-a schimbat. O sa revin mai tarziu cu niste poze si totodata o sa imi fac timp sa postez mai des, deoarece o sa cred in continuare ca intereseaza pe cineva!Posted Image

View Postdragosdascalu, on 01 aprilie 2021 - 11:47, said:

Salut, daca se poate m-ar interesa si pe mine daca este o localitate cat de cat "curata" (fara elemente dubioase), daca exista si apa de la retea in comuna si cam care sunt preturile aprox la teren sau teren cu ceva demolabil pe el.
Multumesc frumos !

Salutare si tie.
Dupa cum probabil ai aflat din acest post, eu nu locuiesc acolo. Din punct de vedere al localitatii, initial am crezut ca este plina de oameni de nationalitate rroma desi ma interesasem inainte sa achizitionz de componenta etnica. (nu ca ar fi o problema cu rromii, cel putin nu din punctul meu de vedere). Dupa o perioada de 6 zile de stat acolo consecutiv, m-am gasit integrat perfect in peisaj, adica aratam si eu ca ceilalti de acolo.. Gen eram alb-inchis la piele, asadar mi-am explicat rapid de ce am avut aceasta impresie. Din punct de vedere al aspectului, ordinii si al curateniei, nu mi se pare un sat luxos, dar nicidecum un sat cu o situatie defavorizata. Exista apa trasa, desi am inteles ca toata lumea se plange ca e scump mc, in toamna am semnat pentru gaze si eu.. Adica consider ca nu e un cot cu 3 case rupt de lume pe varful unui munte. Curatenia, mi se pare ok. Mi se pare iarasi ok, avantul ce il au pentru a asfalta ulitele prin sat.

DAR   !!!!!!

Acestea sunt lucruri pe care le percep eu. Poate altcineva, mai experimentat, mai trait, sau de ce nu, cu mai putina experienta, poate vedea lucrurile pe care le-am relatat eu, complet diferit.
Ce vreau sa spun este ca nu as da niciodata un sfat cuiva sa isi caute ceva intr-un loc in care mie mi se pare ceva ok. Eu cel putin, am luat fara prea multe cunostinte. Nici acum nu pot sti daca am facut sau nu bine ca am luat aici. Pot spune sincer ca eu, in situatia in care ma aflam, si de fapt in care ma aflu, sunt foarte foarte multumit. Dar sfaturi nu pot da.
Cat despre preturi in zona.. Tot ce stiu este ca sunt in urcare. Chiar am avut si eu o oferta, de am fost foarte foarte tentat sa bat palma. Erau multi bani fata de ce am bagat eu. M-a certat maica-mea rapid, viitoarea nevasta si ea, am vazut imediat cum s-a schimbat la fata si n-a vorbit cu mine 2 zile cat am zis eu ca vand..

Cel mai bine, daca esti interesat de zona, fa o vizita prin sat, de ce nu si prin satele vecine, vezi cum arata campurile pe langa sate, vezi cum arata casele, curtile.. iar in final mergi la primarie si intreaba de preturi, ca iti spun ei de acolo ce si cum. Ba chiar mai mult te pot ajuta sa iei ceva ce a ramas fara mostenitori. Asta vad eu pentru drept solutie pentru cei care nu cunosc cum sa cumpere un teren, Sau poti apela la cineva care cunoaste terenurile, zonele.. sunt multi sfatuitori(de toate felurile).. dar eu nu sunt unul dintre ei.

#50
dragosdascalu

dragosdascalu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 17.10.2010
Mie imi place foarte mult ideea de la care ati pornit toti trei. Eu voi urmari cu siguranta jurnalul si ma bucur ca nu ai vandut !
Este foarte buna ideea asta cu mostenirile vacante de la primarie. Multumesc !
Pe mine ma intereseaza ceva doar pentru intervalul iunie - septembrie, strict pt vacanta. Mai cantaresc problema ..
Mult succes la noul job !

#51
yocha85

yocha85

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 20.11.2015

View Postgushpi, on 14 octombrie 2020 - 09:40, said:


nu mă pot abține Posted Image
direcția este evidenta: Grecia!
(BT...GL...CT... ...GR)

Am ajuns la cativa km de Grecia! Ai stiut tu ce ai stiut!

#52
yocha85

yocha85

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 20.11.2015
Uite ca mi-am facut ceva timp si am reusit sa fac cateva lucruri importante....

Am venit din Skopje direct imbracat in salopete de munca, si cum am ajuns m-am pus la montat solarul. Intre timp s-au pus rasaduri in el.. vedem ce iese.
Am luat ciment, pietris, nisip, pompa apa, furtun, am scos betoniera din bucatarie... acolo o tin eu.. si am pus placa la camera hidroforului plus ca am unit si fantana cu o alee. De acum mai trebuie sa cumpar filtre si teava si pam pam.. am apa in casa! Hidroforul il am deja..
Pana sa vina materialele de constructii, am toaletat curtea, dat cu var copacii.. Arata altfel acum.

Totusi, desi gandeam altfel pana acum ceva timp, in acest moment am 4 prioritati pentru acest an(ordinea fiind aleatorie.. oarecum, ca daca ploua non stop... sau daca nu ploua..) (aaa. da.. o sa imi spuneti ca mi s-a spus deja.. dar ca sa dau cezarului ce este al cezarului... recunosc! Tin cont de parerile expuse aici! Aveati dreptate!)
1. Acoperis, si asta urgent.. ca nu cumva sa ma apuc de construit peste 4-5 ani alta casa.
2. Reconsolidare temelie si tras niste cordoane de beton pe verticala
3. Rupere capilaritate(cred ca asta inseamna) dintre podea si perete in toata casa.. am pus eu un desen facut cu piciorul intr-un post anterior.
4. Achizitionare 2 bazine de 3000 litri pentru instalatia de irigare.

Daca fac aceasta lista de 4 anul acesta... Pai inseamna ca m-am descurcat al naibii de bine!

Aia 2 suntem noi.. Din pacate, mai frumosi nu s-a putut.. Faceti abstractie de "moace" si considerati ca tocmai am facut cunostinta!

Attached Files



Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate