Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Portare abonament Orange spre Vod...
 La multi ani @Therockstar!

Compresor AC

Tratament stranut invers caini

Sfaturi pentru o pompa de fantana
 Se pot refolosi ?

Numar de telefon ciudat

Ansamblul Nordis Mamaia

Isi va reveni unghia aceasta?
 Analize medicale de preventive

Invertor sudura Stahlwerk ARC 200...

Program decupare si indreptare do...

Schimbat capete de bara
 

De ce nu poate să fie djl precum restul?

 • Please log in to reply
277 replies to this topic

#37
djl

djl

  G.D.P.R. sucks. Boycot China and Russia.

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 104,244
 • Înscris: 13.06.2004
Păi să zicem că fani Disco anii '70-'90 mai găseşti, deci aici m-aş integra. Dar pasionaţi de trenuri sau de fotografie pe film (nu o resping pe cea digitală, dar cea pe film are un anume farmec), cam câţi? Cum zicea Neaceaşcă, sunt pasionat de trenuri într-o ţară de automobilişti. Iar astea s-ar putea să nu fie chiar cele mai fine lucruri.

#38
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 471
 • Înscris: 03.02.2009

View Postdjl, on 18 octombrie 2020 - 02:00, said:

Păi să zicem că fani Disco anii '70-'90 mai găseşti, deci aici m-aş integra. Dar pasionaţi de trenuri sau de fotografie pe film (nu o resping pe cea digitală, dar cea pe film are un anume farmec), cam câţi? Cum zicea Neaceaşcă, sunt pasionat de trenuri într-o ţară de automobilişti. Iar astea s-ar putea să nu fie chiar cele mai fine lucruri.

Un numitor comun in ce-ai enumerat e regresia in trecut (cand "erau vremuri mai bune (pt tine)", cand aveai computer vechi, era muzica 80-90, mergeai cu trenul, etc), Daca-i asa (adica o regresie), e doar o etapa din viata unui om, fuga in trecut, nu poti sa extrapolezi si sa zici ca cu astea ramai toata viata. Nostalgii din trecut gasesti la multi, Eu de exemplu am tot jucat Diablo2 lod. Dar cum zic eu "daca cuceresti casa atunci vrei sa iesi afara", adica atunci cand ti-e bine, vrei sa te dezvolti inspre lucruri noi (pana si pisicile fac asta),
Eu te vad sa-ti gasesti o preocupare actuala, gen activism, politica, ceva relevant si important, chiar si pe net. Pana la urma importanta e actiunea comuna, acolo apar "colegii", de exemplu cand 2 se duc la pescuit (ce sa faci cu pasiunea pt poze pe film, daca nu faci nimic impreuna cu acel om), sau se urca pe munte, sau s-au angajat undeva unde trebuie sa invete, etc actiuni comune. Actiuni comune inseamna scopuri comune. (daca ai deja preocupari de activism, impinge mai tare pe net cu ele).
Astea vin fortat datorita vietii. Si la scoala a trebuit sa mergi. Sau cand trebuie faci o munca iarasi apare situatia de colegi. Lumea e fortata sa stea impreuna, colegialitatea (colaborarea) are un beneficiu practic.
Nu cunosc ce scop ai,ce activitate prin care vrei sa "evoluezi" (sa castigi bani, sau sa afectezi lumea actuala - gen activism), si nu cunosc ce-ti da blocaj (de trebuie sa te bucuri din regresie).
Azi cu covidul intr-adevar e mult mai greu, dar lucrurile se muta pe net, intr-un fel esti avantajat. Dar cred ca-i important sa te gandesti inainte, si nu in trecut.

Edited by bursucelu_viesel, 18 October 2020 - 08:17.


#39
underb

underb

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 16,443
 • Înscris: 08.03.2015
Intrebare de baraj.
DJL poate fi ca ceilalti?
Ca sa stim daca a fost o alegerea sau a fost doar impins in zonele necompetitive si necompetitionale ale vietii.

#40
djl

djl

  G.D.P.R. sucks. Boycot China and Russia.

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 104,244
 • Înscris: 13.06.2004
Posibil ca faptul de a fi altfel să ţină şi o anumită moştenire genetică şi parţial de educaţie. Mie încă din copilărie şi din început de adolescenţă îmi plăceau unele lucruri din trecut, deci ceea ce se poate numi dragostea după unele lucruri pe care nu le-am prins nu e ceva recent. Însă până la o anumită vârstă (în orice caz, cam după 18 ani) mă regăseam şi în prezent, dar pe măsura trecerii anilor, o dată ce lumea nu a mai avut aceleaşi gusturi şi idei m-am simţit din ce în ce puţin conectat la lumea modernă. Unul dintre motive e că lumea nu e cum mă aşteptam în trecut să fie şi asta nu-mi convine deloc.

#41
AlexEn

AlexEn

  Spoiled brat

 • Grup: Moderators
 • Posts: 17,663
 • Înscris: 18.12.2007
dj-ule, nu trebuie sa te justifici fata de nimeni sau sa te scuzi fata de nimeni pentru cum esti.
Esti constient ca esti diferit dar nu vad motivele pentru care te-ai scuza. Toti suntem asa cum suntem.

In alta ordine de idei, poate iei legatura cu baiatul care a facut chestia asta. L-am vizitat acum vreo 3 saptamani si e foarte misto, asta din perspectiva unei persoane nepasionate de trenuri :)

#42
L0RELYAN

L0RELYAN

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 720
 • Înscris: 30.04.2020

View Postdjl, on 18 octombrie 2020 - 12:32, said:

Posibil ca faptul de a fi altfel să ţină şi o anumită moştenire genetică şi parţial de educaţie.....
Unul dintre motive e că lumea nu e cum mă aşteptam în trecut să fie şi asta nu-mi convine deloc.

Lumea a luat-o razna !

Nu seamana deloc cu asteptarile, mostenirea genetica si educatia nu se mai regasesc.
Sub acest aspect nu esti unic, nu poate să fie djl precum restul, dar poate sa fie restul precum djl !

#43
djl

djl

  G.D.P.R. sucks. Boycot China and Russia.

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 104,244
 • Înscris: 13.06.2004
Nu mă scuz. Unii mă acuză că-s antisocial şi au parţial dreptate, pentru că am destule clipe când am chef să fiu singur, fie că fac sau nu fac ceva. Dar am şi momentele în care sunt social, dar fiind mai diferit, nu pot socializa la fel de mult precum alţii, iar asta îmi dăunează mie personal!

#44
lupini

lupini

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 17,601
 • Înscris: 29.12.2006

View Postdjl, on 08 octombrie 2020 - 00:03, said:

De ce mi-aş dori să fiu ca restul lumii? Pentru că m-aş integra mai uşor. Şi nu aş fi aşa de criticat.

DJL-ule, eşti un om curajos ! Cine are curajul să fie original, şi să arate asta Lumii, e nu numai curajos, ci şi cu caracter puternic ! De regulă oamenii diferiţi schimbă lumea. Numai cine e diferit poate face lucruri diferite.

Din ce ai scris pe aici, am văzut că încă nu ţi-ai găsit perechea, dar nici n-o cauţi. Bine faci că nu cauţi: cea mai "frumoasă pereche" e cea care nu e căutată", ci cea care e găsită...fără a fi căutată ! Şi, dacă vreodată în viaţă vei găsi o "pereche" a ta care să aibă aceleaşi idei considerate "aiurite", va fi...fascinant !

#45
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 471
 • Înscris: 03.02.2009

View Postdjl, on 18 octombrie 2020 - 12:32, said:

Posibil ca faptul de a fi altfel să ţină şi o anumită moştenire genetică şi parţial de educaţie. Mie încă din copilărie şi din început de adolescenţă îmi plăceau unele lucruri din trecut,

Genetica ar putea fi decat daca de exemplu te nasteai cu o malformatie, care te-ar fi izolat social, caz in care ai deveni altfel datorita izolarii sociale. Iar educatia ar putea fi daca nu te referi la sensul conventional, ci la oamenii de la care ai luat modele comportamentale, care, daca ai stat mai izolat de lume, poate ca au fost oameni despre care ai citit in carti, si apoi oamenii de prin lume cu care ai luat contact pe internet. Desi nu esti asa tanar, ca sa fi prins un internet asa bine conturat ca acum. (numai asl pls pe mirc si conectare dial-up si spre zero continut media, nu prea poti sa preiei cultura "internationala").
E vorba de plasare. Ia un om normal, educat normal, si pune-l in varful dealului sa priveasca lumea (da-i de mancare ca sa-l tii acolo, sa nu coboare), si ai sa vezi cum se distanteaza de lume ca ganduri / preocupari / observatii. Totul depinde de pozitia in care esti plasat.
Copiii pot fi fascinati de istorie, dar tu esti axat pe ani copilariei. Asa si mie-mi place gypsy jazz-ul interbelic, Si alte stiluri din vechi, inclusiv arta n jurul anului 1900. (si muzica si pictura), dar evident ca asta nu-i o regresie spre timpuri pe care le-am trait.

Oricum, la baza piramidei stau banii (siguranta materiala). Banii dicteaza daca un barbat are partenera sau nu (eu toti oamenii fara servici / stabilitate-independenta financiara pe care-i cunosc n-au partenera, indiferent ca au 20ani, 30ani, sau 45 ani). Dicteaza cate amante are (toti pe care-i stiu ca venitul cel putin dublu fata de salariul minim ..au amante (ocazional sau nu)).
Dicteaza si cum functioneaza relatia. De exemplu o fosta prietena era f indragostita de mine, pana cand am terminat facultatea si si-a dat seama ca raman in urma dpdv material, caz in care dragostea si fericirea normal ca i-a pierit, pentru ca incepea sa-si dea seama ca trebuie sa caute un alt partener cu care poate sa construiasca un camin (pt un copil),
Si dicteaza pana si pozitia in care se face dragoste, dar nu-i locul pt detalii de-asta aici.

Cert e ca relatia amoroasa / matrimoniala e o rezultanta a societatii (a interactiunii cu societatea).

Edited by bursucelu_viesel, 18 October 2020 - 14:13.


#46
dani.user

dani.user

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 28,852
 • Înscris: 24.02.2007

View Postdjl, on 08 octombrie 2020 - 00:03, said:

Înainte de a trece cumva la explicarea întrebării, ştiu că mi se va zice că dacă aş lucra nu m-aş gândi la toate chestiile sau m-aş schimba. Cu siguranţă nu ar fi aşa. Probabil aş folosi spart făunul sau tableta, dar în rest nu cred că m-aş schimba radical.
Ştiu că mi se va zice că vreau să mă apropii de 100.000 de posturi. Ţin să anunţ că pe "Convorbiri contrare" nu se contorizează posturile, deci nu voi face un post count în plus, şi nici voi nu veţi face.
Deci cum să fiu ca alţii?
1) Să-mi placă tehnologia nouă, adică telefon entelgent, televizor L.C.D. (inteligent sau normal), dar şi alte chestii
2) Să-mi placă clădirile stil nou;
3) Probabil să folosesc target în loc de ţintă, focusat în loc de concentrat, deşi asta nu e neapărat;
4) Să fiu înebunit după ultimele seriale (fără a fi chiar depedent), să ascult ultimele muzici, chiar dacă-s o prostie. Idem la cărţi;
5) Să-mi placă mai mult maşina decât trenul sau deşi merg cu trenul, să nu mai fiu pasionat de trenuri. Unii oameni merg cu trenul, dar fie o fac din lipsă de alternativă, fie pentru că preferă să meargă cu trenul din anumite motive, dar fără a fi pasionaţi de trenuri. Idem transportul în comun;
6) Să fiu pasionat de fotbal;
7) Să-mi placă Mountain Bikeurile, nu cele de oraş;
8), care nu e neapărat. Să fiu înnebunit după maşini (nu neapărat recente, dar nici de acum 40+ de ani) sau maşini electrice. Şi după eco;
9) Să le consider foarte frumoase pe cele care-s machiate vizibil (rar îmi place vreuna).
Ştiu că vor sării unii cu ura, dar asta e. Şi sunt curios care vor fi cei mai aprigi atacanţi. Poate am o curiozitate sado-maso.
De ce mi-aş dori să fiu ca restul lumii? Pentru că m-aş integra mai uşor. Şi nu aş fi aşa de criticat. Mă întreb de ce nu pot să fiu ca restul, ca să-mi fie mai bine.

Ai insirat aici (si nu doar aici) niste clisee care arata ca habar n-ai pe ce lume traiesti. Daca-mi permiti o comparatie mai dura: precum cineva care si-a format o parere despre occident citind doar ziarul partidului sau cineva care n-a intrat niciodata intr-un restaurand sau club dar stie de la biserica ce rau e.

Nu te obliga nimeni sa-ti placa una sau alta, dar tu ai ajuns sa urasti cu patima o gramada de chestii doar fiindca sunt mai noi. Totul la tine pare alb sau negru.
 • Crezi ca toti sunt pasionati de tehnologie? Folosesc un telefon fiindca ii ajuta in viata de zi cu zi, tot mai interconectata. Isi instaleaza un televizor LCD in camera fiindca ofera o diagonala si imagine buna la pret decent fata de un CRT de acum 30 de ani. Nu se pun sa vorbeasca toata ziua despre asta, sau sa scrie recenzii pe blog.

 • "cladirile stil nou" => iar etichetezi ceva negativ doar fiindca nu e vechi. Exista o sumedenie de stiluri de arhitectura in lumea asta. Incearca sa intrii si tu in detalii sa aflii ce nu-ti place. Nu-ti plac cladiri foarte inalte, sau nu-ti place conceptul open-space sau vreo anumita forma geometrica. Nici o problema, or fi destui carora sa nu le placa. La fel cum apar si altfel de cladiri care poate ii impresioneaza. Dar tu nu... e nou deci trebuie sa fie nasol.

 • Lumea din jur e diferita de ce auzi la televizor

 • Iar gasesti niste clisee si crezi ca se aplica omului obisnuit din ziua de azi.

 • Poti fi pasionat de trenuri fara sa urasti masina.

 • Cunosti mai multa lume => constati ca prea putini stiu macar numele jucatorilor din echipa nationala

 • Ai vazut ce diversitate de biciclete e prin orasele mari? Cine te obliga sa folosesti un anume tip?

 • Clisee si iar clisee. Atitudinea normala fata de mai orice lucru tehnic e sa nu pui la suflet. Folosesti masina ca ai nevoie de ea. Faptul ca alegi sa mergi cu masina la servici fiindca ti-e mai bine din cine stie ce motiv nu te face nici pasionat sau innebunit de masini, nici inamic al trenurilor.

 • Cunosti mai multa lume => constati ca femeia obisnuita e machiata decent sau deloc.
Daca ai lucra (in vremuri normale, cand se merge linistit la locul de munca) ai avea in primul rand ocazia sa cunosti mai multa lume. Sa constati ca lumea obisnuita nu se comporta cum credeai tu ca se va comporta. Ca lumea obisnuita n-are timp sa stea toata ziua la TV sa urmeasca seriale, ca nu asculta doar top 5 melodii de saptamana asta, etc.

View Postdjl, on 08 octombrie 2020 - 00:03, said:

Ştiu că vor sării unii cu ura, dar asta e.

Ura e in primul rand din partea ta. Mi se pare ca nu exista cale de mijloc la tine, ce nu iubesti cu pasiune parca urasti. Adesea fara sa intelegi insa despre ce e vorba, sau avand o parere deja formata din surse dubioase.

Incearca sa intelegi lumea intr-o lumina pozitiva, sa intelegi de ce le place unora treaba X. Sa ai o viziune mai larga, mai diversificata. Nu-ti cere nimeni sa te tranformi in stereotipul adolescentului din ziua de azi.

Edited by dani.user, 18 October 2020 - 14:14.


#47
djl

djl

  G.D.P.R. sucks. Boycot China and Russia.

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 104,244
 • Înscris: 13.06.2004
1) Nu era vorba de pasionaţii de tehnologie. Chiar dacă nu eşti pasionat de tehnologie, cine mai foloseşte azi televizor C.R.T. sau ascultă radio la un radio vechi (20+ ani?);
2) Open space nu-mi place. E ca vagonul necompartimentat. E vorba de stilul arhitectural, sticlă, culori, forme... Mai ies şi clădiri o.k., dar sunt o picătură într-un ocean;
3) Pe net am găsit expersiile alea, deci nu e doar la televizor;
4) Cunosc ceva pasionaţi de seriale, văd şi pe forum, deci nu e doar clişeu. Poate tu cunoşti alţi oameni;
5) E părerea unor că dacă îţi plac trenurile, urăşti maşina. Sunt curios dacă există pasionaţi auto care urăsc trenurile (sau transportul în comun în general);
6) Aşa o fi, dar tot discuţi măcar la modul general;
7) E diversitate, dar cred că majoritatea-s cu M.TB. Am să studiez să văd care-s mai comune;
8) Închupuie-ţi discuţie acum 22-23 de ani: mulţi cu maşini mai noi, eu visez la "Opel" Rekord P2, "Mercedes" W110 ("coadă de rândunică"), "Wartburg" din ăla rotunjor, "G.A.Z." M21 Volga, "F.I.A.T." 1800, "Peugeot" 404, poate vreun "Cadillac" de la început de anii '80 (asta fiind cea mai nouă maşină)... sau la o maşină care să arate ca pe vremuri. Nu e vorba stricit de utilitate, dar par ciudat dacă-mi doresc vechituri, care nici măcar nu-s maşini sport sau "muscle car";
9) Mă mai uit la persoane de sex feminin şi văd destule machiate la modul care nu-mi place. Pentru mine şi ăsta e un domeniu de studiu.

Nu stereotipul adolescentului, dar aproape de stereotipul persoanelor de 24-40 de ani din ziua de azi.

Edited by djl, 18 October 2020 - 14:31.


#48
dani.user

dani.user

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 28,852
 • Înscris: 24.02.2007
 • Lucru ce ar trebui sa dea de gandit. Televizorul e ceva de utilitate practica, implementat cu tehnologia vremii, nu ceva de arta.

 • Spune atunci "nu-mi plac cladirile noi de duzina" sau ceva similar, pornesti altfel discutia. Sa nu-ti placa open-space care-i un mod de organizare ar cam trebui sa fi avut ocazia cateva luni/ani sa-l folosesti la locul de munca. Nu cred ca-i cazul.

 • Pe net poti gasi infinit mai multe lucruri de calitate mai slaba decat la TV. Acel termen pana la urma nici nu-i chiar rau sa stii de el, mai ales cand ajungi sa lucrezi intr-o multinationala

 • Exista... si ce daca? E rau sa fi pasionat de filme? Te obliga cineva daca cunosti un pasionat de filme sa juri credinta acestei pasiuni?

 • Nu trebuie sa-ti spuna altii ce sa urasti

 • Nu...

 • -

 • Prea putini sunt innebuniti dupa masini. Nu te obliga nimeni nici sa fii, nici sa nu fii
Ziceam de stereotipul adolescentului fiindca mai tot ce ai zis tu aici se incadreaza: gandul doar la ultimele telefoane/melodii/seriale/masini.

Edited by dani.user, 18 October 2020 - 14:45.


#49
autom2

autom2

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,443
 • Înscris: 26.01.2007

View Postdjl, on 08 octombrie 2020 - 00:03, said:

Înainte de a trece cumva la explicarea întrebării, ..............
De ce mi-aş dori să fiu ca restul lumii? Pentru că m-aş integra mai uşor. Şi nu aş fi aşa de criticat. Mă întreb de ce nu pot să fiu ca restul, ca să-mi fie mai bine.

Fiindca esti alintat!
Fiindca ai fost crescut in puf!
Fiindca nu ai avut responsabilitati!
Fiindca nu ai facut armata!
Fiindca te complaci!
Fiindca , datorita felului ciudat de viata, ai primit compasiunea si simpatia celor de aici , zona unde traiesti.

Mai zic?

Oricum, acest tip de personaj, cum este cel al intiatorului, va sfarsi in depresie.

#50
djl

djl

  G.D.P.R. sucks. Boycot China and Russia.

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 104,244
 • Înscris: 13.06.2004
Poate reuşeşti să-mi spui cum responsabilităţile sau armata m-ar fi făcut să am alte gusturi.

#51
rihan

rihan

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 242
 • Înscris: 26.09.2020
djl e un conservator si traditionalist neinteles.

Dar sunt si progresisti care privesc spre viitor si sunt neintelesi fata de restul, asa ca karax   care e un geniu progresist neinteles.

Intrebare: e greseala lui djl si a lui karax ca tind spre extreme, fiindca  unul se uita in trecut cu nostalgie , celalalt  priveste spre viitor cu fantezie ?  
Unul traieste cu amintiri, celalalt traieste cu vise.  
Sau suntem noi "restul"  niste ignoranti cu ochelari de cal care nu stiu sa vada mai departe de bildul propriu cu mancare, preocupati doar de PREZENT ?

Las acest bust al zeului Ianus pentru contemplare. ) :  : (
Dupa aia incepeti sa comentati.

Acum sa facem putina liniste si sa meditam asupra bustului!  

[ https://www.hermitagemuseum.org/wps/wcm/connect/659d4851-e1d4-4b9f-8559-02a2075e7c7d/WOA_IMAGE_1.jpg?MOD=AJPERES&0cbfc0f5-652f-47a0-871b-ae0ea8157fb7 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

,

Edited by rihan, 18 October 2020 - 21:19.


#52
schismatrix

schismatrix

  Member

 • Grup: Validating
 • Posts: 266
 • Înscris: 30.09.2020

View Postrihan, on 18 octombrie 2020 - 21:18, said:

karax care e un geniu progresist neinteles.
Posted Image))))))))))))))))))))))) ce aia geniu, mă?
moamă, numai jenii avem pe forum !

#53
petit_christian

petit_christian

  Homo mirabilis

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 7,522
 • Înscris: 15.08.2014

View Postdjl, on 18 octombrie 2020 - 20:36, said:

Poate reuşeşti să-mi spui cum responsabilităţile sau armata m-ar fi făcut să am alte gusturi.
Probabil ca nu te ar fi facut sa ai alte gusturi, dar te ai fi raportat altfel la ele si ai fi avut alta relatia cu societatea.
Tu crezi ca esti singurul om de pe fata pamaintului care are nemultumiri fata de vremurile de azi, sg care are pasiuni mai altfel ? Sunt multi ca tine, inclusiv eu, dar sunt detasat. Hobyurile mele sunt ale mele, vb cu alti pasionati pe forumuri de specialitate, daca e sa vb. Nu deschid in bucla topice pe banda rulanta pe SP despre mereu aceleasi Marii cu alte palarii.
Iar faptul ca unele aspecte ale societatii de azi imi displac, asta e. Eu cu ale mele restul cu ale lor, fiecare dupa cum isi asterne pina la urma.
Cum te am mai intrebat, daca ai avea de ales intre o viata de mizerie si a te integra cit de cit, ce ai alege ? Daca rsp tau e viata de mizerie, bravo, esti un om care isi asuma destinul. Dar eu cred mai degraba ca te ai integra pt ca nu esti tu omul care sa doarma la 10 grade si sa manince piine uscata cu apa pt pasiunile sale.
Asadar,cum am mai zis, nu vrei sa fi altfel decit esti.

#54
djl

djl

  G.D.P.R. sucks. Boycot China and Russia.

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 104,244
 • Înscris: 13.06.2004
Dacă e vorba de lucru, m-aş integra. Ca să supravieţuiesc. Dar în rest, nu.
Eu sunt şi din ăla care iau uneori lucrurile prea în serios.
Pe forum postez mult şi pentru că eu din păcate sunt o persoană foarte vorbăreaţă. Motiv pentru care nu mi-au plăcut petrecerile... nu pot sta de vorbă.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate