![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Injectie intramusculara(moldamin) Bucuresti

Posted 05 October 2020 - 17:22

CovertTwo, on 05 octombrie 2020 - 16:47, said:
Ai putea să i le faci chiar tu, injecția intramusculară e cea mai simplă procedură. Împarți buca curului in patru si infigi acul in sfertul superior interior. Apoi doar dozezi, încet, încet. MARE ATENTIE ! Nu faceti injectii IIM daca nu aveti pregatire. O puteti da in altele mai grave. Printre altele sa nimeresti vreo vena si sa transformi intramuscular in intravenos. De asta trebuie sa tragi putin de piston sa te asiguri ca nu ai nimerit vreo vena. Se observa imediat pt ca vei trage sange. Bulele de aer iar sunt un pericol. etc edit: Apropo de durere la moldamin. Mai era o practica: xilina. Dar si aici mare atentie la xilina. Unii medici nu sunt de acord cu xilina. Edited by mkscorpion0, 05 October 2020 - 17:26. |
Posted 05 October 2020 - 17:24

EMPP, on 05 octombrie 2020 - 17:14, said: ai incercat vreodata sa stai cu acul in mana? Sigur, am avut o gagică asistenta care m a învățat tot ce făcea ea la școală. Am exersat pe o portocală. A avut apoi încredere să i fac eu niste injecții cand a avut nevoie. Mulțumit ? mkscorpion0, on 05 octombrie 2020 - 17:22, said: MARE ATENTIE ! Nu faceti injectii IIM daca nu aveti pregatire. O puteti da in altele mai grave. Printre altele sa nimeresti vreo vena si sa transformi intramuscular in intravenos. De asta trebuie sa tragi putin de piston sa te asiguri ca nu ai nimerit vreo vena. Se observa imediat pt ca vei trage sange. Bulele de aer iar sunt un pericol. Da, trebuie să cunosti toată teoria, corect. |
Posted 05 October 2020 - 17:26

Karhu, on 05 octombrie 2020 - 16:57, said:
Off topic Ce ai avut? Fragmin, Klexane, așa ceva? Astea se administreaza subcutan, ca și insulina, in vest e instruit pacientul să și le facă, nu să umble aiurea după asistente. Voi cauta cauta scrisoarea medicala, si spun exact ce a primit.
Spoiler
am gasit reteta
Edited by tioopedi, 05 October 2020 - 17:33. |
Posted 05 October 2020 - 17:29

Eu am dat 100 lei la asistenta si mi-a facut timp de un an moldamin. Du-te la primul cabinet medical pe care il gasesti. Inscris la el sau nu, nu refuza omul daca il platesti
|
Posted 05 October 2020 - 17:41

Moldaminul este dificil de facut. Parerea mea este sa accepti pretul propus si inainte de administrare sa treci pe la biserica. Nu oricine se baga la asa ceva.
|
Posted 05 October 2020 - 17:50

Doamne, voi sunteți normali la cap ?
E un rahat de injecție intramusculară, dacă asta e dificil, de intravenos e vb de medic primar cel puțin sau cum ? |
Posted 05 October 2020 - 17:53

Mie acum multi ani mi-a cerut 50 euro sa vina acasa asistenta sa imi faca pe zi.Am decis sa mi le fac singur,in fata oginzii de la baie.Dar eu sunt chitros.
|
Posted 05 October 2020 - 18:27

CovertTwo, on 05 octombrie 2020 - 17:07, said:
Ups, sry, are dreptate @Karhu, am scris la repezeală, e vb de superior exterior. Sry again ![]() Trecand peste asta, nu e ceva banal pe care o poate face oricine cu puțină instruire ? tioopedi, on 05 octombrie 2020 - 17:26, said:
am gasit reteta |
Posted 05 October 2020 - 18:38

Daca nu ai alergie la xilina poti cere celui care iti face injectia sa bage putina in seringa. Disconfortul scade extraordinar de mult.
|
Posted 05 October 2020 - 18:40

@Karhu, mulțumesc pt aprobarea că e banală.
Riscuri există la orice, dar orice infirmier din armată e competent să facă acea injecție intramusculară, nu mai vorbim de asistente. Ah, da, dacă ai chef de toate asigurările din lume pt un prăpădit de moldamin, asta e... |
|
Posted 05 October 2020 - 18:47

Posted 05 October 2020 - 19:06

Marius19891989, on 05 octombrie 2020 - 17:04, said:
Am atașat o poza,cica astia sunt buni,din recenzii. poate doar un aparat sa detecteze vena pt IV...? 80 de lei per injectie este mult. Inteleg ca aici e vorba de transport si impozit pe profit, deci nu raman cu 80 net dar totusi e mult. 80 per intepatura, nu? Ca la mine in zone e 10 lei per intepatura. Tu ai 8. De aici confuzia mea, e vorba de 80 x 8 sau 10 x 8? intreaba pe la cabinete din zona. La spital nu se fac? mkscorpion0, on 05 octombrie 2020 - 17:22, said:
MARE ATENTIE ! Nu faceti injectii IIM daca nu aveti pregatire. O puteti da in altele mai grave. Printre altele sa nimeresti vreo vena si sa transformi intramuscular in intravenos. De asta trebuie sa tragi putin de piston sa te asiguri ca nu ai nimerit vreo vena. Se observa imediat pt ca vei trage sange. Bulele de aer iar sunt un pericol. etc Edited by odastramosilor, 05 October 2020 - 18:56. |
Posted 05 October 2020 - 19:10

Revin si eu cu rugamintea de a nu mai comenta daca nu aveti cunostinte medicale. De soc anafilactic ati auzit? Nu vreau sa va infricosez Moldamin nu este o injectie banala. Cine lucreaza in domeniu stie de ce vorbesc. E adevarat, faptul ca este un medicament vechi nu il scuteste de riscuri. Eu sunt cadru medical si nu m-as risca daca nu as cunoaste istoricul pacientului.
|
Posted 05 October 2020 - 19:54

Bahuru, on 05 octombrie 2020 - 19:10, said:
E adevarat, faptul ca este un medicament vechi nu il scuteste de riscuri. Eu sunt cadru medical si nu m-as risca daca nu as cunoaste istoricul pacientului. n-ai risca sa-l prescrii sau sa-l administrezi? aici e vorba de administrare. Omul intreaba de cadre calificate dar mai ieftine. Socul dupa ce sa survina? Reactia adversa se ia in calcul in functie de pacient la prescriere nu la administrare. |
Posted 05 October 2020 - 19:55

@initiator: daca tii la fundul prietenii, cumpara si niste xilina 1% de la farmacie.
ar trebui sa stie sa o foloseasca, iar daca nu stie, ii spui sa faca 3 ml+3ml ser. |
Posted 05 October 2020 - 20:03

CovertTwo, on 05 octombrie 2020 - 17:50, said:
Doamne, voi sunteți normali la cap ? E un rahat de injecție intramusculară, dacă asta e dificil, de intravenos e vb de medic primar cel puțin sau cum ? Edited by aditomadii, 05 October 2020 - 20:05. |
|
Posted 05 October 2020 - 20:09

Bahuru, on 05 octombrie 2020 - 19:10, said:
Revin si eu cu rugamintea de a nu mai comenta daca nu aveti cunostinte medicale. De soc anafilactic ati auzit? Nu vreau sa va infricosez Moldamin nu este o injectie banala. Cine lucreaza in domeniu stie de ce vorbesc. E adevarat, faptul ca este un medicament vechi nu il scuteste de riscuri. Eu sunt cadru medical si nu m-as risca daca nu as cunoaste istoricul pacientului. Vai de noi, cam care e procentul alora care fac soc anafilactic la administrarea de moldamin ? Habar nu ai, este ? aditomadii, on 05 octombrie 2020 - 20:03, said: Spui ca este un rahat de injectie IM , dar moldaminul precipita si trebuie facut repede. Desi lucrez in TI, nu m-as baga la moldamin. Ar trebui sa fii dat afară cat mai repede. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users