![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Ionii moleculari
Last Updated: Oct 05 2020 16:06, Started by
karax
, Oct 03 2020 14:54
·
0

Posted 03 October 2020 - 14:54

Intreb si eu 2 chestii despre ionii moleculari:
au camp magnetic avand in vedere ca is ioni deci is charge carrier? cu ce altceva formeaza legaturi sau nu exista vreo limita la legaturile pe care le pot forma? Am gasit despre ei pe pagin asta https://en.wikipedia.../Polyatomic_ion |
Posted 03 October 2020 - 15:24

Formeaza legaturi cu cei de
Intotdeauna Anionii si Cationii sunt in echilibru perfect, nu fiecare de capul lui. Edited by pasilla, 03 October 2020 - 15:26. |
Posted 03 October 2020 - 16:31

eu ma stiu cu moleculele ionice
te intereseaza amanunte? |
Posted 03 October 2020 - 20:35

Baga si tu niste (NH4)+(NO3)-) + motorina + scanteie si vezi ce iese
![]() |
Posted 05 October 2020 - 12:00

Clasic:
Sarcinile electrice produc camp electric. Sarcinile electrice in miscare produc si camp magnetic. Cuantic: E mai complicat deoarece miscarea in sens clasic capata alte intelesuri. Dar ai momente magnetice orbitale si momente magnetice de spin, care pot fi considerate ca fiind direct cauza, nu efectul a ceva(miscare). |
Posted 05 October 2020 - 15:04

Cautam sa vad se pot obtine campuri magnetice puternice datorita legaturilor dintre ioni moleculari , sau dintre ionii moleculari si alti atomi normali. Sau in rarele cazuri in care avem specii de atomi cu numar de protoni diferit de numarul de electroni , ce s-ar lega de ioni prin deplasarea in mixturi s-ar obtine campuri magnetice puternice? Poate se pot forma pelleti pentru confinement prin inertie sau pentru confinement magnetic cu astfel de substante ce formeaza campuri magnetice puternice astfel fiind necesar doar lasere mici sau toroide mici comparativ cu ce is astazi , scazand pretul si durata de constructie
Insa asta ar insemna mixturi peste mixturi. Nu stiu sa se obtina specii de atomi cu numar diferit de protoni comparativ cu electronii atomului altfel decat prin raze x sau gamma. Ca in caz ca s-ar realiza prin mixturi chimice ar fi usor , nu ar fi nevoie de surse de raze x sau gamma , si astfel s-ar putea scadea pretul si timpul de constructie al laserilor si toroizilor Doar ca legile de conservare a energiei si masei zic altceva Deci ramane sa vedem mixturile formate din ioni ce campuri magnetice pot oferi. Sau eventual ceva din atimaterie cu charge diferit de zero insa nu stiu in cazul asta nimic, ce este necesar pentru a produce astfel de specii Cate chestii am invatat tot cautand pe net ![]() ![]() ![]() |
Posted 05 October 2020 - 15:30

N ai învățat absolut nimic.
Ti au intrat niste informații in cap pe care nu le poți nici organiza, nici folosi pt că nu ai un fundament teoretic, sunt degeaba si le vei uita in scurt timp. Esti la genunchiul unuia care stie bine fizica de liceu, chit ca ala habar nu are de confinement si peletii tai. Învață omule principiile, ce nu pricepi ? Arată că a avut dreptate @maccip când a zis că te duce mintea. Parcurge toate manualele de fizică de liceu, de la mecanica la teoria lui Einstein, intelege le si apoi vorbim. Eu, in liceu, am fost la națională la fizică, dar citesc si uneori accept, fără să inteleg demonstrația, posturi ale lui @mdionis sau @maccip. Mă depășește nivelul aparatului matematic prin care ajung la acele concluzii. C'est la vie, împacă te si tu cu asta... |
Posted 05 October 2020 - 15:52

Am gasit pe internet cate ceva despre izotopi ce pot fi ioni ceea ce ar insemna atomi cu net charge diferit de zero. S-ar putea ioniza atomi izotopi ce dupa ionizare sa fie combinati cu ceva si sa se deplaseze cu viteza astfel oferind camp magnetic
https://chemistry.st...n-isotope-exist |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users