Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

3 intrebari legate de electroliza...

Sfat cumparare auto 4500 euro

Setare permisiuni user Linux Mint...
 Probleme cu extenderul

drumuri expres...

Evacuare chiriasi PJ

Recomandare grosime BCA pentru ma...
 Magazine cash and carry

Recomandare mouse, buget 200 lei

Boot de pe SSD M2

XP NTLDR is missing
 NVIDIA RTX 4090 vs RTX 3090 Ti | ...

I5 10400F sau I5 11400F?

Google Pixel 6 vs Samsung S21 Fe

Abatere de la autorizatie casa
 

No signal, no beep, no nada !

- - - - -
  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#19
cain2k

cain2k

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 890
  • Înscris: 29.06.2008

View PostMaster_Yoda, on 29 septembrie 2020 - 14:56, said:

Are sistemul de 8 ani, mie mi-a picat sursa Seasonic dupa doar 6, deci eu as incepe verificarile cu sursa.

Buba nu-i că a crăpat, buba-i că nu știu (încă) ce anume a picat. Trebuie să-l car la o rudă și să-i dezasamblez PC-ul și să văd care-i bubița ... Mai întâi schimb placa video - dacă-i aia e super ok. Dacă nu-i aia, urmează sursa - dacă-i aia e ok. Dacă nu-s alea, cumpăr din prima altă mobo și gata ...

Prea multe opțiuni n-am ..

#20
cain2k

cain2k

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 890
  • Înscris: 29.06.2008
Verificat așa:

- altă placă video - nimic;
- scos totul, lăsat doar sursă + o plăcuță ram + scos coolerul : CPU-ul în 5 - 10 secunde e fierbinte.

Ce mai rămâne ? Sursa.

Trag o fugă la eMag - dacă nu-i aia, îi dau înapoi sursa.

#21
Motanu13

Motanu13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,603
  • Înscris: 10.02.2011

View Postcain2k, on 29 septembrie 2020 - 17:21, said:

Ce mai rămâne ? Sursa.
Sau placa de baza. Nu poti face o proba fara placa video dedicata ? ca de obicei in 90% din cazuri cu no signal se duce placa video mai ales daca-i sh si cu reflow. Si alea noi se duc. Ai zis ca ai incercat si cu alta placa video da poate ii din aia mai fitoasa care nu-i compatibila cu placa ta de baza. Ar mai putea fi de la ram, de la sursa mai rar.

Edited by Motanu13, 29 September 2020 - 18:52.


#22
cain2k

cain2k

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 890
  • Înscris: 29.06.2008

View PostMotanu13, on 29 septembrie 2020 - 18:51, said:

Sau placa de baza. Nu poti face o proba fara placa video dedicata ? ca de obicei in 90% din cazuri cu no signal se duce placa video mai ales daca-i sh si cu reflow. Si alea noi se duc. Ai zis ca ai incercat si cu alta placa video da poate ii din aia mai fitoasa care nu-i compatibila cu placa ta de baza. Ar mai putea fi de la ram, de la sursa mai rar.

... m-ai băgat în ceață ... Deci eu acu” ce fac ? Placa de bază nu are placă video dedicată. Placa de video testată funcționa fără a trebui conectată și la sursă - deci era ok. Am remontat în vechiul PC și funcționa ok (placa video utilizată pentru test).

Am folosit metoda lui L0RELYAN pentru a testa placa de bază (dacă a fost serios, și nu mi-a „servit” o metodă de a prăji CPU-ul). Din 4 plăcuțe de RAM, nu se puteau strica toate - am verificat cu câte una pe primul slot și tot nimic ... Bineînțeles, este posibil să fie „ceva” la placa de bază și sursa să fie ok, deoarece sursa distribuie curentul prin placă (se încinge CPU-ul) și la ventilatoare + DVD-rom.

Ideea este că pot comanda o sursă nouă și dacă tot nu pornește, o returnez (știu, sunt un nesimțit !) și cumpăr o placa de bază nouă.

Any other ideea ?

Edited by cain2k, 29 September 2020 - 19:21.


#23
Motanu13

Motanu13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,603
  • Înscris: 10.02.2011

View Postcain2k, on 29 septembrie 2020 - 19:21, said:

Bineînțeles, este posibil să fie „ceva” la placa de bază și sursa să fie ok, deoarece sursa distribuie curentul prin placă (se încinge CPU-ul) și la ventilatoare + DVD-rom.
Eu zic ca ti s-a ars placa de baza, probabil mosfetii sau placa video veche. Ca tot nu ai semnal pe monitor nici cu a doua placa de proba ar putea fi si o chestie de incompatibilitate.
Daca iti porneste unitatea si nu ai alimentare separata pentru placa video sursa nu prea ar avea nici o legatura cu lipsa de semnal, atita ar alimenta cat sa-ti dea imagine la pornire. Chiar daca alimentarea pentru procesor are 8 pini nu cred sa se fi ars ceva in sursa.
Ai mai putea incerca placa video veche pe o alta placa de baza la un prieten sa vezi daca-ti merge.

#24
cain2k

cain2k

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 890
  • Înscris: 29.06.2008

View PostMotanu13, on 29 septembrie 2020 - 19:59, said:

Ai mai putea incerca placa video veche pe o alta placa de baza la un prieten sa vezi daca-ti merge.

M-am gândit și la asta, dar nu știu dacă placa mea video funcționează fără alimentare direct din sursă. Sursa PC-ului de test (mai vechi), nu are alimentare pentru placa mea video ...

#25
L0RELYAN

L0RELYAN

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 720
  • Înscris: 30.04.2020

View Postcain2k, on 29 septembrie 2020 - 06:37, said:

Bună ziua,

Seara închid PC-ul în mod normal, iar a doua zi, când să-l pornesc - liniște ! ...

Configurația mea:

Placa de bază - Gigabyte GA-970A-UD3 (cică Ultra Durabilă)
...
CPU AMD Phenom x4 9550
...

Am recitit postarea initiala in incercarea de a cunoaste cat mai multe despre componente.
Recunosc, m-a luat valul si am "vazut" X4 955 in loc de x4 9550.
Pai X4 9550 este socket AM2 / Socket AM2+.nu este socket AM3 / AM3+ si nu se regaseste in lista procesoarelor compatibile GA-970A-UD3

Ce ram ai ?

#26
cain2k

cain2k

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 890
  • Înscris: 29.06.2008

View PostL0RELYAN, on 30 septembrie 2020 - 10:22, said:



Am recitit postarea initiala in incercarea de a cunoaste cat mai multe despre componente.
Recunosc, m-a luat valul si am "vazut" X4 955 in loc de x4 9550.
Pai X4 9550 este socket AM2 / Socket AM2+.nu este socket AM3 / AM3+ si nu se regaseste in lista procesoarelor compatibile GA-970A-UD3

Ce ram ai ?

Rectific - când l-am curățat am descoperit că este FX-8350 😳

Am 24 GB DDR3:

- 16 DDR HyperX Fury (2 x 8GB slot 2-4)
- 8 DDR KingMax (2 x 4GB slot 1-3)

Edited by cain2k, 30 September 2020 - 11:18.


#27
cain2k

cain2k

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 890
  • Înscris: 29.06.2008
P.S: citesc pe net că CPU-ul din cauza căldurii poate duce la arderea plăcilor de bază, fără o răcire adecvată. Eu am 3 ventilatoare în carcasă, și un airflow bine direcționat.. dar cine știe ..

#28
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,066
  • Înscris: 28.10.2006
Poti sa ai si gheata in carcasa, daca transferul termic intre plate-ul procesorului si plate-ul cooler-ului este prost, sau ventilatorul de pe cooler este subdimensionat sau nu functioneaza corect, pastila procesorului poate sa depaseasca cele 61 grade prevazute in foaia de caracteristici.
Sincer, eu unul nu am intalnit situatia ca incalzirea excesiva a procesorului sa se lase cu arderea placii de baza, de fapt defectarea ei.
Procesoarele, vorbim de astea cat de cat moderne, au protectie termica incorporata si placile de baza au senzori de temperatura la procesor.
Daca ai dezactivat alarma de OVERTEMP de la placa de baza, nu ai siguranta ca ceva nu se va defecta.
Daca s-a defectat ceva din cauza depasirii temperaturii, eu mizez pe procesor, nu pe placa de baza.

#29
cain2k

cain2k

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 890
  • Înscris: 29.06.2008
La câte dude pot fi, cred că mai aștept puțin și trec pe alt socket. După ce testez fiecare componentă, vând ce pot și aia e. Decât să bag bani într-o problemă, mai bine mă reorientez.

Mulțumesc !

#30
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,066
  • Înscris: 28.10.2006
Pe bani putini, o RECOMANDARE
Sau ASTA
ASTA este limitat la 16 GB RAM, are doar 2 sloturi de memorie. Mai bun, dar dublu la pret.
Daca vrei piese noi, te orientezi in piata!

Edited by viceroy56, 30 September 2020 - 13:13.


#31
cain2k

cain2k

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 890
  • Înscris: 29.06.2008
Eu m-am uitat la ceva mai actual ...

Attached Files



#32
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,066
  • Înscris: 28.10.2006
Eu recomandasem in ideea de SH.
Mortar este mai ieftina la Evomag.
Pai si cu placa video ce faci?
Ramai cu amortita aia la asa platforma?

Edited by viceroy56, 30 September 2020 - 15:14.


#33
cain2k

cain2k

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 890
  • Înscris: 29.06.2008

View Postviceroy56, on 30 septembrie 2020 - 15:12, said:

Eu recomandasem in ideea de SH.
Mortar este mai ieftina la Evomag.
Pai si cu placa video ce faci?
Ramai cu amortita aia la asa platforma?

Momentan - da. Nu mă mai joc pe PC de cca. 5-6 ani. Pentru mine, și o placă integrată este ok ☺

Sau voi achizitiona un desktop office HP sau Lenovo. HP mă încântă mai mult deoarece are sloturi pentru HDD de 3.5 și pot să-mi pun hardurile mele..

Attached Files


Edited by cain2k, 30 September 2020 - 17:13.


#34
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,435
  • Înscris: 07.06.2014
iar acel procesor ales nu are integrata. asa ca ai ales gresit.

#35
cain2k

cain2k

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 890
  • Înscris: 29.06.2008

View PostDany_Darke, on 30 septembrie 2020 - 17:12, said:

iar acel procesor ales nu are integrata. asa ca ai ales gresit.

Știu că nu are placa video integrată, făceam comparația pentru a înțelege nevoia mea de o placa video mai potenta decât vechea Sapphire Radeon HD 6770 ..

Edited by cain2k, 30 September 2020 - 17:16.


#36
L0RELYAN

L0RELYAN

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 720
  • Înscris: 30.04.2020
Putin curios faptul ca initiatorul renunta asa de usor, in contextul in care, asa cum a precizat in postul #1, seara a inchis pc-ul in mod normal.
Pot presupune ca in afara de procedurile subliniate in acelasi post #1:
"scot cablurile de la HDDs - nimic;
- scot plăcuțele ram - nimic;
- montez doar o singură plăcuță ram - nimic;
- conectez monitorul la laptop prin HDMI - monitorul merge;
- scot bateria de la BIOS, o mestec puțin, aia-i zic; schimb bateria la BIOS - nimic;"


...probabil au mai existat si altele, care nu-s amintite, tot asa cum s-a descoperit ca procesorul nu este cel mentionat x4 9550 ci FX-8350 !
Cam greu sa le confunzi, d-aia presupun ca s-a jucat cumva testand, de aici si problema !

Iar daca tot a mestecat putin bateria de bios, nu strica sa incerce si un reset, aducand placa de baza la setarile initiale.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate