Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...
 

Programul la Corporatii in Romania

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#19
Villefort

Villefort

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,061
  • Înscris: 22.04.2016

 radu103, on 06 decembrie 2020 - 22:33, said:

De cand lucrez acasa  nici nu mai stiu care era programul de lucru.
Ma trezesc pe la 10 si termin pe la 16.30 sau 17.00 depinde de chef si call-uri (de obicei n-am dupa amiaza)
Pauza de masa dureaza destul de putin la pranz, maxim 30min
Pana acum, totul e zen, nu s-a intamplat nimic
Pai pauza de pranz nu e normal 30 minute si la birou?

Am vorbit cu o prietena care lucreaza in Bucurest (de acasa) la o corporatie Fortune 300 americana si trebuie sa faca check in si out in sistem, practic sa stea online mereu intre orele de lucru.

#20
Cool_Kick

Cool_Kick

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,283
  • Înscris: 06.09.2017

 Villefort, on 26 septembrie 2020 - 20:44, said:

Nu inteleg care e logica din spatele tinutului angajatului fortat la birou
Logica este ca romanul accepta orice i se infige pe gat sau in alte gauri. Daca e nevoie sta si capra....

#21
radu103

radu103

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,451
  • Înscris: 15.11.2003

 Villefort, on 07 decembrie 2020 - 00:17, said:

Pai pauza de pranz nu e normal 30 minute si la birou?

Am vorbit cu o prietena care lucreaza in Bucurest (de acasa) la o corporatie Fortune 300 americana si trebuie sa faca check in si out in sistem, practic sa stea online mereu intre orele de lucru.
Teoretic e 30 min, practic poate fi chiar 1h in functie de cat dureaza procurarea hranei, transportul daca e necesar si un minim de 10-15 min de umplut burtica.
La americani e sclavagism inuman, se stie. Ceva nou ?

#22
cattavencu

cattavencu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,774
  • Înscris: 19.09.2006

 Villefort, on 26 septembrie 2020 - 20:44, said:

Salut,

Am vorbit cu 2 amici din Bucuresti mai demult. Ambii lucreaza la 2 corporatii diferite de care sunt foarte multumiti. Am intrebat despre flexibilitatea la serviciu, iar aici sunt cateva lucruri care m-au mirat tare pe mine (nu si pe ei).

Unul a zis ca daca intarzie peste 15 minute, ii scade salariul pentru timpul cat a intarziat. Celalalt a zis ca trebuie sa stea logat/activ/in birou fix 8 ore lucratoare, chiar daca treaba e gata. De lucru de acasa (inainte de pandemie) nici nu vine vorba.

Acum, la mine la lucru (in strainatate, 2 companii pana acum), am putut sa lucrez de acasa oricand voiam (si inainte de pandemie), iar daca imi terminam treaba in 6-7 ore in loc de 8 ore, puteam sa plec acasa fara sa cer aprobari / sa dau socoteala nimanui. Daca fac overtime sunt platit, ori pot sa imi iau liber in functie de cat am stat peste program. La 5 jumate toti colegii sunt plecati din birou.

Nu inteleg care e logica din spatele tinutului angajatului fortat la birou atat timp cat lucrul e gata? Cum incurajeaza asta creativitatea, eficienta si imbunatatirea procedurilor?

Villefort, nu te mira de jegul asta de aici. Oamenii de afara sunt invatati cu o anumita lejeritate, lejeritate cu care firmele nu se pot lupta, adica nu pot sa faca pe zbirii cu angajatii. De ce? Pai, pentru ca asa e toata societatea afara - relaxata. Nimeni nu se inghesuie, nimeni nu e cu hei rup.

Eh, aceleasi companii, cand vin intr-o tara de-asta vai steaua ei, dupa ce ca economisesc bani (in trecut, acum 8-12 ani, economiseau de nici lor nu le venea sa creada) de pe urma salariilor mai mici, profita de faptul ca gasesc oameni umili, carora li se pare ca daca au prins un loc pe o mie de euro la o multinationala de-asta de-a delocalizat joburile TESA aici, e o mare realizare a vietii lor. Si atunci se dau zbiri in fata atitudinii de om umil, servil, atitudine pe care o simt (si e vizibila) la multi angajati.

Stii cum e: te vede cineva umil si smerit, dornic sa-ti asumi, sa faci, sa dregi? Eh, pe tine pune "biciul" muncii. Nu pe altcineva care refuza sa joace rolul de prost.

Cei mai multi care nu au plecat de aici macar 2-3 ani afara, macar sa vada cum e la alt birou din UE, mai ales pe libertatea asta de miscare,  imi par niste prostani carora le-a fost teama de necunoscut, adica le-a fost teama sa plece afara si sa caute sa se angajeze la aceleasi multinationale, dar pe alti bani, intr-alta societate, cu alte ritmuri profesionale, cu alte ritmuri ale "biciului muncii". Vorbesc de oameni care o pot face (care pot sa plece), nu de cei prizonieri in relatii, cu plozi, nevasta, credite. Aia sunt giuruiti sa fie prostii angajatorilor.

Mai sunt oamenii care nu schimba locul de munca, desi e naspa si au vazut si ei pe la un prieten, pe la o cunostiinta ca sunt alte joburi mai flexibile si mai permisibile cu viata ta personala. De ce nu fac schimbarea? Nu stiu...tot asa, de prosti.

Nici un om nu ar trebui sa stea la un serviciu daca e nefericit de cand vine dimineata si pana pleaca acasa.

Edited by cattavencu, 10 December 2020 - 14:38.


#23
Villefort

Villefort

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,061
  • Înscris: 22.04.2016
Bun mesaj @cattavencu.

Pai si daca un strain vine in Romania sa lucreze, e marginalizat ca e mai relaxat?

#24
spider8

spider8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 834
  • Înscris: 14.01.2006
Ce nu înțelegeți voi atunci când criticați obligația să faci 8 ore de program este că doar la puține activități poți face in 6 ore ce ar trebui sa faci in 8.
Deci, cu alte cuvinte, in principiu, un om intr-o ora poate să facă un număr finit de activități - indiferent că el culege mere, ansambleaza mașini, face state de plata, înregistrează facturi, verifica acte etc.- adică, in medie, într-o oră vor fi culese X mere, vor fi ansamblate Y piese, pot fi citite și analizate Z acte etc, deci aici e evident că dacă muncești 6 ore nu poți face ce ai face in 8.
Singurele activități care pot fi finalizate mai repede sunt cele creative - trebuie sa pictezi un tablou, să creezi un program IT, să compui o melodie etc. - da, aici dacă ai inspirație le faci mai repede decât timpul alocat.

In rest unii o să spuna că ei muncesc mai repede și fac în 6 ore ce face altul în 8, doar că nu e chiar așa deoarece munca este in principiu calculată pentru un om mediu, care poate munci constant.Din experiența mea, in general, chestia asta cu eu pot face in 6 ore ce ar trebui sa fac in 8 este o minciună, pur și simplu oamenii fac o treabă de mântuială, doar că să termine mai repede și să stea sau sa se uite pe telefon sau sa facă orice altceva.
Fara discuție că există și excepții, dar la modul general vorbind atitudinea față de munca in Romania nu e chiar OK - iar asta se poate vedea foarte ușor în jurul nostru, pentru că dacă în România ar fi așa multi oameni care ar putea face in 6 ore treaba pentru 8 ore ar fi trebuit să depășim Germania, doar că nu e chiar așa.

#25
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
La noi in corporatie (lol) exista un program de pontaj in care tre sa dai un click cind ajungi si un click cind pleci. Singurul motiv pentru care s-a introdus este ca a fost cerut de legislatia romana. Dupa ce am tot uitat sa dau click-uri mi-am facut un programel care imi scuipa un popup pe ecran :lol:

Faza cu cartelele de acces cu functioneaza pentru cacartelele de acces tin de infrastructura cladirii si aparatele alea nu-s integrate cu minunile din companie. In plus, fiindca exista si lucru de acasa, nu prea ai ce face.

Programul e flexibil, cu o perioada obligatorie de la 10-16, dar si aia e de fapt flexibila, eu de obicei stateam intre 6:30 si 15:30, ca sa evit inghesuiala. Inainte de pandemie aveam 5 zile pe luna home office, acum s-au dublat, adica dupa ce s-o termina cu porcaria asta, pentru ca deocamdata e doar remote.

Referitor la conditiile de birou, la noi sint mai bune in Romania decit in Jermania, aia acolo n-au aer conditionat in cladire decit la sefu mare in birou si cafeaua e pe bani :lol:

#26
Frankie

Frankie

    Bad Motherfucker

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,577
  • Înscris: 13.04.2004
@Mosotti, viitorul muncii de birou va fi 100% remote. Nu stiu peste cate luni/ani dar asa va fi intr-un final.
Cat despre cafeaua/AC la birou... Who give`s a fuck ? Pana la urma doar salariul net conteaza ! Posted Image

Edited by Frankie, 24 December 2020 - 02:00.


#27
blitz09

blitz09

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 425
  • Înscris: 05.11.2007

 Frankie, on 24 decembrie 2020 - 01:54, said:

@Mosotti, viitorul muncii de birou va fi 100% remote. Nu stiu peste cate luni/ani dar asa va fi intr-un final.
Cat despre cafeaua/AC la birou... Who give`s a fuck ? Pana la urma doar salariul net conteaza ! Posted Image
Depinde. Ma astept ca dupa pandemie sa se poata lucra mai mult de acasa, dar nu 100%. Si s-ar putea sa nu vrei, ca daca toti vin 50% din timp la birou si tu nu, e posibil sa te pomenesti exclus accidental din unele discutii. Acum asta nu e o problema, pentru ca toti suntem remote, dar asta se va termina.

Pe majoritatea ne intereseaza si conditiile de munca, nu doar salariul. Mie daca mi-ar oferi 1000 RON in plus pe luna, dar fara AC si fara cafea probabil as refuza. Nu ca nu as putea, dar e suspect. Dincolo de disconfortul dat de munca fara AC vara in Bucuresti, o atitudine de genul asta mi-ar pune intrebari serioase privitoare la firma.

#28
Zyx

Zyx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,542
  • Înscris: 14.02.2005
Programul fix e de obicei in corporatiile ce fac suport tehnic, ca trebuie sa asigure mereu suportul; sau in orasele mai mici unde nu exista concurenta si cred ca fac legea daca platesc putin peste medie.


 Mosotti, on 13 decembrie 2020 - 10:08, said:

Referitor la conditiile de birou, la noi sint mai bune in Romania decit in Jermania, aia acolo n-au aer conditionat in cladire decit la sefu mare in birou si cafeaua e pe bani Posted Image

Pai normal, la nemti nu le mai ramane bani de alte perksuri, in Romania fac profit cel putin 50% si te aburesc cu cafele si covrigi :)))

Pe unde am fost, in aceeasi corporatie in Germania aveau cam 8mp/birou, in Romania 4mp/birou. In Germania birouri reglabile, in Romania fixe, desi regulile ergonomice se aplica pt toti, da altii sunt mai egali.

Doresc sa subliniez ca depinde de la corporatie la country manager, daca cere sau nu; iar in Romania stim bine ca mai putin conteaza echipa si sa se promoveze manageru.

#29
Cool_Kick

Cool_Kick

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,283
  • Înscris: 06.09.2017
Nu inteleg de ce ai avea nevoie de aer conditionat in Germania. Acolo cand sunt 30 de grade vara, este eveniment national.

In Romania aerul conditionat este o necesitate la birou. Daca n-ar exista, vara ar mirosi numai a transpiratie prin birouri.

#30
calle

calle

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 944
  • Înscris: 04.03.2009

 strongsss, on 26 septembrie 2020 - 21:15, said:

m-ai dezamagit... pontajul e pontaj, iar condica e condica...
am fost acum vreo luna la o uziana de apa, aveam mult de treaba si am ajuns la 7.25.
intr-un chisoc, era portarul care avea puteri absolute: Condica, doamna, condica, cine nu semneaza condica nu intra striga dupa niste femei care nu il bagau in seama. Pe mine m-a umflat rasul, dar omul mi-a explicat ca e un sef nou care a dat jos disciplina din pod, si, prima masura ... a bagat condica...

La intrare in valdiri trebuie sa existe o condica. In caz de incendiu, dupa ce se presupune ca persoanele au evacuat cladirea si s-au indreptat catre locul de refugiu, se verifica cu ajutorul condicii daca a mai ramas cineva blocat in cladire. De asta trebuie semnat la intrare si la iesire.

#31
Villefort

Villefort

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,061
  • Înscris: 22.04.2016

 Cool_Kick, on 27 decembrie 2020 - 23:49, said:

Nu inteleg de ce ai avea nevoie de aer conditionat in Germania. Acolo cand sunt 30 de grade vara, este eveniment national.

In Romania aerul conditionat este o necesitate la birou. Daca n-ar exista, vara ar mirosi numai a transpiratie prin birouri.

Pentru ca de cativa ani sunt valuri de caldura care dureaza saptamani intregi. Lumea prefera sa stea la birou decat sa stea acasa, ca e mai racoare

#32
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006
in telemunca la stat trebuie să trimitem un mail cu un text predefinit de tipul 'am început activitatea la ora h si mm minute conform notei atașate deciziei nr xx din yy'.  - ăsta ține loc de condică
evident că am setat un robot care trimite singur mail-urile astea în timp ce eu dorm sau sunt pe câmpii..   nu știu cum e la corporații dar la stat tot ce contează e programul, e sfânt.

dacă semnezi condica când trebuie ești cel mai bun angajat, poți să nu faci nimic în rest, să stai 8 ore să te uiți la un perete gol sau să joci solitaire, dar ești premiat și niciodată dat afară sau admonestat

#33
crs12decoder

crs12decoder

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 523
  • Înscris: 27.12.2005

 _Smiley_, on 27 septembrie 2020 - 07:28, said:

chestia asta mie nu-mi suna prea corect.
in primul caz pornesti de la premiza ca estimarea a fost corecta ("am 8 ore sa termin acest task, l-am terminat in 6"), in al doilea caz pornesti de la premiza ca estimarea a fost gresita ("am 8 ore sa termin acest task, l-am terminat in 10"). in ambele cazuri (estimare gresita / estimare corecta), tu ai de castigat (sau timp liber, sau bani).

Hai frate si cu estimarile. Estimarile aia sunt: estimari...
Am avut o discutie cu PM-u in care i-am dat o estimare de 2 luni pentru o aplicatie si a zis ca nu se poate.. ca solution architectu' i-a zis ca maxim 2 saptamani ia cu totul. Asa ca a zis ca o sa caute pe altcineva sa implementeze . Pana la urma tot la mine a ajuns dar cu o saptamana mai tarziu (probabil se grabea).
Normal ca ar fi perfect sa se poata zice exact cand e gata dar nu e ca si cum poti sa dai estimari cum da bucatarul pentru o pizza.

Edited by crs12decoder, 27 April 2021 - 00:32.


#34
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,032
  • Înscris: 24.02.2006
da, "estimarile sunt estimari".
dar iti poti da seama de corectitudinea unui sistem uitandu-te cine are de castigat in fiecare caz. si in postul citat de mine, OP-ul avea de castigat in toate cazurile. chestia asta nu-i sanatoasa (economic vorbind).

#35
chaosss

chaosss

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,730
  • Înscris: 24.10.2005

 Villefort, on 26 septembrie 2020 - 20:44, said:

Salut,

Am vorbit cu 2 amici din Bucuresti mai demult. Ambii lucreaza la 2 corporatii diferite de care sunt foarte multumiti. Am intrebat despre flexibilitatea la serviciu, iar aici sunt cateva lucruri care m-au mirat tare pe mine (nu si pe ei).

Unul a zis ca daca intarzie peste 15 minute, ii scade salariul pentru timpul cat a intarziat. Celalalt a zis ca trebuie sa stea logat/activ/in birou fix 8 ore lucratoare, chiar daca treaba e gata. De lucru de acasa (inainte de pandemie) nici nu vine vorba.

Acum, la mine la lucru (in strainatate, 2 companii pana acum), am putut sa lucrez de acasa oricand voiam (si inainte de pandemie), iar daca imi terminam treaba in 6-7 ore in loc de 8 ore, puteam sa plec acasa fara sa cer aprobari / sa dau socoteala nimanui. Daca fac overtime sunt platit, ori pot sa imi iau liber in functie de cat am stat peste program. La 5 jumate toti colegii sunt plecati din birou.

Nu inteleg care e logica din spatele tinutului angajatului fortat la birou atat timp cat lucrul e gata? Cum incurajeaza asta creativitatea, eficienta si imbunatatirea procedurilor?

Totusi nu ne-ai zis si cu ce se ocupa acei doi amici. Daca lucreaza cu clienti, gen help desk, service desk atunci programul e putin mai strict, chiar si prin afara. Asta cu am terminat munca si trebuie sa stau inca la birou nu prea are relevanta. Chiar si printr-un program flexibil tot trebuie sa iti faci norma din contract. Daca nu le convine modelul asta, poate ar trebui sa isi caute un job cu plata la ora, part-time etc. Poate ar fi bine sa discute situatia asta cu sefii aia romani, care la cum ii stiu eu pe ai nostri odata ajuns pe o pozitie de conducere, s-ar putea sa fie mai catolici decat papa.

Edited by chaosss, 09 May 2021 - 08:53.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate