Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Cadrul legal pentru a crea o platformă prin care să plătesc din firmă persoane care nu dețin SRL sau PFA

* * - - - 5 votes
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
spinnered12

spinnered12

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 21.09.2020
Buna Ziua , doresc sa infintez o firma ce vinde servicii 100% online in intreaga lume ( America/Europa/Asia/Oceania), serviciile pe care le vom oferi sunt acestea: Elo Boosting pentru anumite Jocuri pe Calculator/xbox/playstation


In ce consta serviciul de "Elo Boosting"?- Serviciul ar functiona cam asa :

1. Clientul cumpara un pachet de servicii pentru un anumit joc pe calculator pentru care oferim servicii de "elo boosting" ca de exemplu pentru jocul "Valorant"

2.Dupa ce clientul finalizeaza comanda, una dintre persoanele care lucreaza cu noi va intra pe contul de jucator al clientului din jocul respectiv (Contul de Valorant ca de exemplu) si acesta va indeplini cerintele clientului pe contul de joc al acestuia.


Persoanele care vor lucra cu noi sa indeplineasca cerintele clientului se numesc "Boosteri" in acest domeniu.

Acesti "Boosteri" sunt persoane care stiu sa joace un joc pe calculator/xbox/playstation foarte foarte bine (ca de exemplu Valorant).

Dupa cum am spus, la noi pe site vor putea sa cumpere servicii de tip "Elo Boosting" persoane din toata lumea si din acest motiv noi vom avea nevoie de persoane care sa lucreze cu noi ("Boosteri") din toata lumea deoarece daca un client cumpara servicii de la noi din America, nu putem avea de exemplu o persoana din Europa care sa intre pe contul clientului de joc sa indeplineasca aceste servicii, vom avea nevoie sa avem o persoana din America care sa indeplineasca cerintele clientului.


# Intrebarile mele pentru dumneavoastra


1. Este o firma ca cea descrisa de mine posibila (legala) in Romania?

2. in aceast firma eu vreau sa fiu oarecum singurul angajat daca intelegeti.

Sa zicem ca un client cumparara servicii in valoare de 100 de USD$ , eu pur si simplu contactez un ''Booster''' care va intra pe contul clientului sa indeplineasca serviciile cerute de el si in return boosterul va primii un procent din comanda ( sa zicem 70%), acest '''Booster'' nu are contract de munca daca intelegeti.
'''Boosterul''' actioneaza ca un ''FreeLancer''' , este ca si cum m-as duce pe un site ca asta: https://www.fiverr.com si gasesc pe cineva sa faca comanda respectiva.

Asa ceva este legal nu-i asa?


3. Care sunt pasii pe care are trebui sa-i fac pentru a infinta o asemenea firma?

Toate firmele din acest domeniu functioneaza in modul descris de mine mai sus, este practic imposibil sa functioneze in alt mod pentru acest domeniu.

exemple de siteuri ce functioneaza in modul descris mai sus: elo-boost.net / boostroyal.com sau https://cheap-boost.com/



Multumesc.

#2
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,570
  • Înscris: 30.07.2003
Discuta cu un contabil (e obligatoriu) iar la Registrul Comertului infiintezi firma si-ti spun ei pasii.

#3
cristian_puscasu

cristian_puscasu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 280
  • Înscris: 21.09.2020
Salut.
1. Da. Nomenclatorul CAEN acoperă ce vrei tu să faci.
2. Legal da, dar nu așa cum cred eu că ai înțeles tu. Freelancerii ăia de pe Fiver (și orice freelancer dealtfel) este deja ''încadrat'' într-o formă legală (desfășoară o profesie liberală, este PFA, etc etc).
3. a) Cerere rezervare denumire firmă (+ emblemă dacă vrei);
    b) Redactare Act Constitutiv;
    c) Dovada spațiului pentru sediul social (cu sau fără înregistrare la ANAF, în funcție de forma de folosință);
    d) Deschidere cont de capital social (și dovada depunerii lui);
    e) Completare documente specifice (cerere înregistrare firmă, cerere înregistrare fiscală, vreo 2 declarații, specimen de semnătură etc)
    f) Plată și depunere dosar. Dacă ai semnătură digitală, poți face absolut tot de acasă. Te costă 130 de lei. (Legea Societăților Comerciale nr. 31/1991)
Astea ca răspunsuri punctuale la întrebările tale.
Problema este și va rămâne la legalitatea formei sub care boosterul face ce vrei tu și încasează bani. În România există 40 de profesii liberale (niciuna în domeniul necesar ție), deci eventualii freelanceri trebuie să fie cel puțin PFA, ca tu să poți încheia măcar un contract de colaborare. Exclus ca boosterul să fie simplă persoană fizică, dacă vă prinde ANAF-ul, el clar nu scapă, dar să te văd pe tine cum demonstrezi că ''n-ai știut'' că boosterul face evaziune fiscală (care între timp a devenit infracțiune).
Oricum, asta nu trebuie neapărat să te sperie. Cum am spus deja, freelancerii au deja asigurată o formă legală de colaborare cu oricine (e interesul lor). Tu trebuie doar să găsești unii care știu să se joace și să se combine la afacere.
Și apropos... personal cred că e perfect posibil să-ți creezi o echipă de boosteri exclusiv din RO, nu prea văd relevanța poziției geografice într-un context exclusiv online. Plus că ai un singur set de reguli de implementat (Codul Fiscal din RO), ceea ce e mult mai ok față de 28 de seturi de reguli (cât are UE, de exemplu).

#4
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Ca sa inteleg mai exact vrei sa faci o echipa de trisori pentru jocuri pe care o poate inchiria oricine ?
Nu e un nonsens fata de cuvantul  "joc" ? De ce ar trebui sa trisezi pentru ceva ce se presupune ca e distractiv ?
O alta chestie .... Ce se intampla daca esti suspendat sa zicem pe un anume joc in urma actiunilor realizate de trisori ?
Habar nu am de jocurile moderne si nu ma pasioneaza....

Edited by keta, 22 September 2020 - 01:14.


#5
bossake

bossake

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,629
  • Înscris: 22.11.2007
Daca boosterii sunt din Romania e complicat. Trebuie sa aiba ori contract de munca cu tine (sa fie angajati) ori sa isi faca PFA/Firma lor proprie. Orice altceva nu merge.

Nu stiu in schimb ce se intampla daca sunt din afara tarii si ce legislatie se aplica.Tu ca sa ii poti plati pe ei din firma ta ei trebuie sa iti faca o factura pt serviciul prestat. Iar doar o persoana inregistrata fiscal (cu CIF/CUI) poate emite o factura.

Nu stiu de ce iti bati atat capul, cei care se ocupa cu ce faci tu sunt obligati sa mearga la negru. In primul rand profiturile sunt prea mici incat sa mai platesti si taxe si in al 2lea rand implica si FOARTE multa birocratie.

Edited by bossake, 22 September 2020 - 01:51.


#6
spinnered12

spinnered12

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 21.09.2020
Mersi mult pentru raspunsuri,


1. Acesti "Boosteri" fac acest job doar ca sa castige niste bani extra, nu exista boosteri care sa frecventeze acest job full time pentru ca .Pur si simplu nu sunt destule comenzi si pe multe siteuri sunt prea multi boosteri majoritate timpului, deci chiar daca ei ar vrea sa faca acest job full time, le-ar fi foarte greu.


2. Pe Website  planuiesc sa am 9 Jocuri pe calculator pentru care voi vinde servicii de boosting, un "Booster" care poate indeplini comenzi pentru jocul "Valorant" nu poate de exemplu sa faca comenzi pentru alt joc ca de exemplu "League of Legends" .

  3.A De ce? - Pentru a efectua servicii de "Boosting" pentru un anumit joc pe calculator trebuie sa fi foarte bun la acel joc si pentru a deveni foarte bun trebuie sa investesti mult timp si efort.


Ganditiva cati angajati ar trebui sa am si cate contracte/ batai de cap  pentru a avea suficienti boosteri pentru fiecare joc in parte si pentru fiecare regiune a jocului in parte, acest lucru ar fi imposibil si din acest motiv nici-un site care ofera servicii in acest domeniu nu face acest lucru.

Majoritate jocurilor au 4 regiunii si pentru ca planuiesc sa vand servicii pentru 9 jocuri (as vrea sa adaug mai multe pe viitor) ar veni sa am 36 de angajati pentru a avea cate un angajat pentru fiecare regiune a fiecarui joc in parte.


Chiar daca as avea acesti 36 de angajati cum am explicat mai sus problema tot nu se va rezolva si va dau mai jos un exemplu:

1. Sa zicem ca un client cumpara un serviciu pentru jocul Valorant pe regiunea EUROPA si boosterul pe care l-am angajat pentru acea regiune nu este online, poate doarme, poate nu poate sa faca comanda din diferite motive ETC... ce pot face eu atunci?

Cand un client cumpara servicii el se asteapta ca comanda sa inceapa imediat dupa ce cumpara, pentru ca acest lucru ar trebui sa am aproximativ cel putin 10 boosteri pentru fiecare regiune a fiecarui joc in parte (360 de angajati)

Cum as putea eu care sunt o singura persoana sa angajez 360 de persoane care locuiesc in tari diferite

Pe de alta parte nu voi putea angaja nici-o persoana daca va trebui sa-i cer documente sau alte chestii pentru ca nici-un alt website din domeniu nu le va cere asemenea chestii, ca de exemplu webisteul eloboost24.eu





# Nu este posibil ca de exemplu:

Clientul face comanda de 100 usd  dupa care acest booster care lucreaza pentru mine (fara contract/ sau pfa) finalizeaza comanda si primeste  de exemplu 70% din comanda la randul lui.

Nu pot sa inregistrez la firma ca am incasat 100 usd si 70 de usd i-am folosit pentru a reinvestii in firma?

Adica, cei 70 usd pe care i-am platit boosterului in loc sa inregistrez banii aia ca si cum ar fi un salariu pur si simplu inregistrez acei 70 usd ca si cum aia ar fi fost bani pe care i-am reinvestit in firma.

Ca de exemplu acei 70 usd i-am folosit sa cumpar un software pe calculator

Dar ma gandesc ca pentru a face asta ar trebui sa ofer un fel de dovada nu-i asa? Nu ma pricep deaia intreb

#7
spinnered12

spinnered12

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 21.09.2020
Mersi mult pentru raspunsuri,

1. Majoritatea boosterilor nu sunt din Romania, sa evit boosterii din Romania si sa apelez la boosteri din alte tari nu ar fi o problema.

3. De exemplu acest site: eloboost24.eu , nu functioneaza cu contracte /pfa pentru boosterii ce lucreaza pentru ei si credema pe cuvant ca ei fac cateva mii de dolari pe zi profit , ei au peste 100 de comenzi pe zi.

am cautat pe internet si am gasit pagina asta despre compania lor: https://beta.compani...ompany/10516646


deci nu cred ca ei lucreaza la negru, da poate sunt companii foarte mici care fac intre 1-5 comenzi pe zi si lucreaza la negru asta e adevarat dar nu prea stiu cum poate o companie care face 1000 euro sau mai mult de profit pe zi sa lucreze la negru.

#8
spinnered12

spinnered12

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 21.09.2020
Mersi de reply


Da ma gandeam sa discut cu un contabil dar am vrut sa intreb aici pentru ca am 0 experienta si nu as vrea sa platesc un contabil si el sa imi zica ca ce vreau sa fac nu este posibil de exemplu, singura problema pe care o am este cum sa platesc acesti boosteri legal pentru a nu avea probleme

nu am multi bani si mai trebuie sa platesc si pentru site asa ca incerc sa gasesc singur raspunsurile fara sa folosesc bani cand am posibilitatea

#9
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,980
  • Înscris: 24.02.2006
poti colabora cu persoane fizice (neautorizate) in baza unui contract de colaborare. esti obligat sa retii la sursa impozitul (10%) si sa evidentiezi asta in niste declaratii (D100 lunar si D205 anual, daca tin bine minte)
cauta un avocat bun care sa-ti scrie contractul de colaborare, pentru ca e foarte important. cel mai mare risc e sa ai control de la ANAF si sa-ti incadreze colaboratorii la activitate dependenta, caz in care trebuie sa platesti din urma taxele ca pentru un angajat (deci 35-40% din ce l-ai platit deja).

#10
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,718
  • Înscris: 12.01.2018
și dacă bosterul intră în contul clientului și-o dă în bară bine de tot?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate