Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...
 BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim
 Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Va rog recomandati echipa serioa...

Termostat frigider - verificare
 Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?

Acoperire gol extrior intre termo...
 

Probleme sunet - scoala online

- - - - -
 • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
Marlboro_Red

Marlboro_Red

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 423
 • Înscris: 14.08.2020
Salutare! Eu am intrat in clasa a 9-a la un liceu tehnologic destul de bun.Cand facem scoala online noi,cei de acasa nu vedem si nu auzim absolut nimica,eu am verificat ca nu e doar de la mine aceasta problema,e defapt la toti! Internetul liceului este slabut,camera de la calculator este HD dar in niciun caz nu a ajuns la acea calitate iar profesoarele si profesorul se aud foarte compresati si cu ecou,ecou in care nu poti auzi litere individuale dar mai ales un cuvant intreg.Ce as putea face,eu si cu colegi mei sa avem o experienta mult mai buna si sa nu fie o risipa completa de timp? Multumesc anticipat.

#2
Dany_Darke

Dany_Darke

  ✠ Fear of the dark ツ

 • Grup: Super Moderators
 • Posts: 21,820
 • Înscris: 07.06.2014

 AlexNAC04, on 18 septembrie 2020 - 15:44, said:

Eu am intrat in clasa a 9-a la un liceu tehnologic destul de bun.

nu are treaba liceul cat de bun e, cu conexiunea. desi treaba cu liceul o tot repeti

 AlexNAC04, on 18 septembrie 2020 - 15:44, said:

Cand facem scoala online noi,cei de acasa nu vedem si nu auzim absolut nimica [...] iar profesoarele si profesorul se aud foarte compresati si cu ecou

pai hai sa o lamurim. nu vedeti si nu auziti nimic, insa ii auziti pe profesori cu ecou? pai ii auzi sau nu? de altfel, cum nici nu vedeti absolut nimic, desi ai si poza cu transmisia din clasa?

pe de alta parte, daca stati toti cu microfoanele oprite, dupa cum si imaginea arata, nici ca o sa puteti comunica ceva.

Edited by Dany_Darke, 18 September 2020 - 19:45.


#3
Leo2006

Leo2006

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 10,731
 • Înscris: 30.08.2006
Pentru ca nu are microfon tip lavaliera. Cu microfonul la 2 metri distanta intr-o sala mare se va auzii inevitabil cu ecou.

#4
Xman_ghio

Xman_ghio

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 4,183
 • Înscris: 26.06.2009
Profesoarei ii trebuie un microfon tip lavaliera bluetoth; altfel o sa se auda fix 0 (adica doar fosnet/sunet de fond si eventual ceva foarte slab cu ecou). La fel cu camera - este nevoie de o camera de rezolutie mare care sa fie indreptata inspre tabla (sau tabla inteligenta care sa transmita in timp real celor care sunt online).

Daca pui laptop, internet caumea, microfon lavaliera, camera buna + tabla inteligenta ajungi deja la echipamente de vreo 2000 euro. Asa ar trebui sa aiba fiecare clasa pentru o lectie online de calitate, dar ma indoiesc ca sunt multe scoli care isi permit asa ceva... din pacate!

#5
sailor62

sailor62

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,208
 • Înscris: 28.07.2008
Pierzi timpul aici.
Incearca la PROTV , a sa deveniti cu totii vedete

#6
1000FPS

1000FPS

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 541
 • Înscris: 29.12.2016

 Dany_Darke, on 18 septembrie 2020 - 19:45, said:

nu are treaba liceul cat de bun e, cu conexiunea. desi treaba cu liceul o tot repetipai hai sa o lamurim. nu vedeti si nu auziti nimic, insa ii auziti pe profesori cu ecou? pai ii auzi sau nu? de altfel, cum nici nu vedeti absolut nimic, desi ai si poza cu transmisia din clasa?

pe de alta parte, daca stati toti cu microfoanele oprite, dupa cum si imaginea arata, nici ca o sa puteti comunica ceva.
E logic sa stea cu microfonul oprit, daca toti ar sta cu el pornit in acelasi timp, s-ar auzit doar sunete de fundal. Microfonul il pornesti cand ai ceva de spus.

#7
EMPP

EMPP

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 10,777
 • Înscris: 12.01.2018
mai peste tot este de rahat conexiunea și copii nu aud sau chiar nu se pot conecta de loc că nu au nu știu ce coduri de primit.niște teste n-au putut face toată vara și i-a surprins începutul anului cu sistemul jos

#8
Marlboro_Red

Marlboro_Red

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 423
 • Înscris: 14.08.2020

 Dany_Darke, on 18 septembrie 2020 - 19:45, said:


mda,am facut o greseala de exprimare,am vrut sa spun ca nu inteleg mai nimica din ce spune profa,si ca tot nu intelegem nimica de pe tabla.Stam cu microfonul oprit ca sa nu intrerupem profesoara si sa incercam sa auzim ceva.Nu mai diseca asa greselile astea de exprimare,daca ai ceva folositor de a spune in acest fir,spune-l

 Leo2006, on 18 septembrie 2020 - 20:07, said:


Ok,asta este clar o posibila solutie la problema,multumesc.Dar cum am putea noi sa procuram un microfon de acela? Si cum am putea sa il conectam la calculator,fara fir cand calculatorul clasei e o rasnita(foarte vechi,depasit)?

 Xman_ghio, on 18 septembrie 2020 - 21:05, said:


ar fi bine sa fie cum spui tu! asa lectile online nu ar fi o risipa mare de timp,cum sunt la liceul meu si cum este de exemplu si la liceul traian(am prieteni acolo)!
Calculatorul clasei este foarte depasit.Nu are bluetooth sigur,cum as putea sa conectam o casca de aceea la calculator? Si daca nu merge cu casca,ce am putea face cu camera?

Edited by Dany_Darke, 19 September 2020 - 12:53.


#9
Dany_Darke

Dany_Darke

  ✠ Fear of the dark ツ

 • Grup: Super Moderators
 • Posts: 21,820
 • Înscris: 07.06.2014

 AlexNAC04, on 19 septembrie 2020 - 10:38, said:

greselile astea de exprimare

cand ai o problema, dar spui ca de fapt e o alta, trebuie clarificat. exact asta te-am intrebat mai sus. cand spui ca nu auzi si nu vezi nimic e total diferit de a nu intelege despre ce e vb acolo. ca sa intelegi de ce punctez acest fapt, fiind la un liceu tehnic, nu merge cu .... m-am exprimat gresit. in tehnica ce e alb e alb, ce e negru e negru. nu merge cu ... e ceva colorat acolo, iar la final restul ar trebui sa inteleaga ca ce vrei tu sa zici e negru si doar ca te-ai exprimat gresit. nu merge asa.

idem si cu titlul care ieri ti l-am corectat. titlul tau initial era "scoala online e o mare risipa de timp". la fel ca si in prima postare, ca si mai sus, tot o greseala de exprimare este? titlul zice ceva, dumneata de fapt incercai sa gasesti o solutie la problema de sunet. 2 situatii total opuse si fara legatura de dezbatere.

nu pt morala ti-am scris ieri si acum, insa priveste-o ca pe un sfat de la cineva mai in varsta care a trecut prin etapele ce acum esti tu, mai ales in domeniu tehnic, unde ceea ce spui/scrii inseamna mare lucru asupra mesajului ce-l transmiti mai departe. aduna-ti gandurile mai bine inainte de a te exprima.

legat de problema, numai tu ai sesizat ce ne scrii aici? restul colegilor cum vad situatia? daca numai la tine e problema, vezi la tine ce se intampla. daca toti aveti problema, faceti o petitie la conducerea scolii vizavi de situatie si cereti sa se rezolve. daca sunteti mai multi poate se mai misca ceva, daca stati doar in fotoliu, nu se va face nimic pt ca va merge din inertie.

legat de vizualizare, cred ca si acea camera din clasa trebuie pozitionata mai bine, din poza de mai sus se vede clar ca o foarte proasta pozitionare. in unghi spre directia luminii cu peste 60% din imagine fiind peretii frumosi si geamurile clasei. da-o naibii de treaba, ca nu ii costa nimic sa pozitioneze o camera video cum trebuie. nu au nevoie de ingineri de la nasa si nici mii de lei sa-l plateasca pe gica de la scularie. si pe o banca daca ar pune-o si tot ar fi mai bine pozitionata.

legat de microfoane ti s-a scris mai sus. microfonul trebuie la purtator, nu la 5m distanta de sursa sunetului. altfel auzi si cioara din copacul din afara clasei

#10
Marlboro_Red

Marlboro_Red

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 423
 • Înscris: 14.08.2020
Toti colegii mei din grupa au constatat asta.Doar 2(din 15) din ei stau in Constanta restul,din toate colturile judetului.I-am spus la digirinta,si ea a spus ca asta e situatia si sa ne obisnuim cu ideea ca scoala online e o risipa de timp.Nu stiu cum am putea face o petitie,ai putea terog frumos sa imi spui cat sti despre asta? Si despre cioara din copac,nu se mai aude.Ca vine ambulanta nino nino Posted Image

Edited by Dany_Darke, 19 September 2020 - 18:56.
nu se citeaza postarea imediat anterioara


#11
Dany_Darke

Dany_Darke

  ✠ Fear of the dark ツ

 • Grup: Super Moderators
 • Posts: 21,820
 • Înscris: 07.06.2014
petitia, pai faceti frumos o hartie unde va treceti frumos toti cei implicati, fie direct in numele clasei, fie numele fiecaruia si o inaintati conducerii scolii. scrieti despre problemele intampinate si ca nu puteti urma orele asa cum trebuie. ideal ar fi ca acest demers sa fie inaintat si de parinti. astfel aveti mai multe sanse. si parintii au ceva de zis in acest sens, nu doar copiii.

o inregistrati la secretariatul scolii si daca nu se rezolva nimic, puteti inainta si la inspectoratul scolar. scoala sigur va zice ca nu are bani, ca e greu, etc. dar vb aceea, scoala e inchisa de 7 luni, nu s-a mai cheltuit nimic, dar tot nu sunt bani.

legat de camera aceea, si femeia de serviciu o poate aseza ca sa puteti vedea la tabla, serios daca inteleg de ce se codesc atata pt un nimic. in felul acesta, daca se foloseste microfonul camerei, nici ecoul nu va mai fi asa de mare. cand camera e indreptata spre clasa, preia ecoul din toata clasa, daca e direct spre tabla, ecoul e mai redus, vocea e "mai din scurt". nu aveti nici un profesor de fizica in acel liceu?

Edited by Dany_Darke, 19 September 2020 - 19:07.


#12
Marlboro_Red

Marlboro_Red

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 423
 • Înscris: 14.08.2020
Chiar diriga noastra e de fizica dar o doare direct in popou,iar parinti nostri sunt ocupati consumand gunoaiele postmoderniste numite "filme",stat pe facebook,stat la carciuma satului sau uitanduse la bravo ai stil,etc. Suntem doar noi,elevii iar cei din grupa 1 nu le pasa de noi chiar daca situatia o sa se schimbe peste 1 saptamana,nestiind ca o sa fie in aceeasi situatie ca noi intr-o saptamana

-Offtopic- ia uite,is membru junior!

Ok,vad solutia ms moderatorului ca mi-a explicat si oamenilor care au spus ce sa cerem de la directoare.Acum despre microfonul camerei,nu avem,camera e de 40 de lei luata de pe olx probabil folosita inainte

Edited by Dany_Darke, 19 September 2020 - 19:26.


#13
Dany_Darke

Dany_Darke

  ✠ Fear of the dark ツ

 • Grup: Super Moderators
 • Posts: 21,820
 • Înscris: 07.06.2014
si mai sus am editat sa-ti elimin citatul, acum iar. nu mai cita degeaba, "zgarie" privirea si e inutil. cand vb cu cineva nu repeti ce zice el ca sa poti sa-i raspunzi, ii raspunzi direct, nu? asa si aici. ms de intelegere

daca pe ea o doare popoul, atunci luati haturile in mana si faceti ceva, e pt voi pana la urma. profesoara stie deja materia, voi abia acum urmeaza sa o aflati. cat despre ce ai scris de parinti ... nu mai scriu pt ca nu ti-ar place ce as scrie.

Edited by Dany_Darke, 19 September 2020 - 19:29.


#14
Marlboro_Red

Marlboro_Red

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 423
 • Înscris: 14.08.2020
scrie,nu ma supar,daca ma critici nu e nimica,cat timp sa fie critica constructiva

Edited by Dany_Darke, 19 September 2020 - 21:21.
ti-am scris si mai sus legat de citat


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate