Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

iuteala mustar - reteta de mustar care sa nu fie iute

- - - - -
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,716
  • Înscris: 29.02.2004
salutare tuturor, ma chinui de multa vreme sa fac mustar in casa (din boabe galbene) si orice as face, iesa iute, nu-l poti manca.
am urmat retetele de pe net, cam toate cate poate scoate gugalul la iveala si tot iute iesa.
acum, ultima data, am pus boabele 2 zile in frigider, inmuiate in otet din vin de 9 grade.
tot iute, chiar daca mai putin.
am amestecat cu maioneza... chiar daca s-a mai redus, tot nu l-am putut manca, din cauza iutelii.

intrebare 1: un sfat sa nu iasa iute (am pus miere, zahar, degeaba). Se pun boabele la inmuiat in altceva? Imi scapa ceva? Am prins un lot iute din cauza secetei sau alt factor?

intrebare 2: mustarul din comert, ala dulce, cat mustar contine si cat aspartam sau indulcitor artificial?

incep sa am dubii despre unele ingrediente din mustarul din comert, adica suspectez ca baga indulcitori periculosi sau pun multa faina si zic ca e mustar...

Edited by odastramosilor, 13 September 2020 - 16:56.


#2
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
buna, am facut si eu versiunea asta cu otet, cutie inchisa, la frigider - a iesit mai iute decat as fi vrut, dar se putea manca.

uite o idee, nu am testat-o: http://www.cookingfo...pic.php?p=23719

So if you want a mild mustard, use yellow mustard seeds, more vinegar than water, hot (boiling) water and gently cook it. If you want hot mustard, darker seeds, less vinegar and cold water. (https://www.chowhoun...y-851620?page=2)

Edited by irina2014, 13 September 2020 - 17:24.


#3
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007
mananci cate putin pana te obisnuiesti, nu exista prea iute!

Edited by alexpet, 13 September 2020 - 17:32.


#4
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,716
  • Înscris: 29.02.2004

 irina2014, on 13 septembrie 2020 - 17:18, said:

buna, am facut si eu versiunea asta cu otet, cutie inchisa, la frigider - a iesit mai iute decat as fi vrut, dar se putea manca.

uite o idee, nu am testat-o: http://www.cookingfo...pic.php?p=23719

So if you want a mild mustard, use yellow mustard seeds, more vinegar than water, hot (boiling) water and gently cook it. If you want hot mustard, darker seeds, less vinegar and cold water. (https://www.chowhoun...y-851620?page=2)

multumesc!

depinde, daca mananci cu carne, cine stie.. mai pui si u pahar cu bere.. :) eu sunt vegetarian, nu prea am alte alimente sa-i tai taria :)

#5
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,159
  • Înscris: 27.10.2007
si eu suspectez ca se baga mult amidon  in mustar.
totusi cat mustar mananci, sa iti  faci mustar in casa ? intrebarea este pe bune, nu retorica...

Edited by strongsss, 13 September 2020 - 17:40.


#6
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,716
  • Înscris: 29.02.2004

 alexpet, on 13 septembrie 2020 - 17:31, said:

mananci cate putin pana te obisnuiesti, nu exista prea iute!
am incercat, nu te poti obisnui. Imi venea rau numai cand ma gandeam la mustar. A trebuit sa treaca vreo luna ca sa imi dau curaj sa incerc din nou.

 alexpet, on 13 septembrie 2020 - 17:31, said:

nu exista prea iute!

ei, nu.
da o adresa!

 strongsss, on 13 septembrie 2020 - 17:39, said:

si eu suspectez ca se baga mult amidon  in mustar.
totusi cat mustar mananci, sa iti  faci mustar in casa ? intrebarea este pe bune, nu retorica...

de ce sa nu mananci?
mustarul de foloseste la maioneze, sosuri, pe langa consumul direct
vreau sa fac in casa pentru a sti ce mananc, in primul rand, iar abia apoi ca ies mai ieftin.

merge la cartofi, dovlecel, vinete, conopida, peste...

mai inainte mi-am facut niste inele de ceapa prajita. Aveam nevoie de mustar...

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/s6y7zf9Lx-w?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#7
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,491
  • Înscris: 15.09.2010
Pune apa fiarta peste boabe si nu va mai fi iute.

#8
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
din ce am citit: boabele isi lasa iuteala in apa fierbinte. Incearca sa oparesti boabele, sa le lasi un timp in apa calda/fierbinre, apoi sa le pui la frigider in otet, cum ai tu reteta.  
Si cand le pui la blender, sa adaugi apa calda (daca e cazul)

Testezi pana iese cum vrei tu:)

#9
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,716
  • Înscris: 29.02.2004
mersi mult

voi incerca si publica aici cand va fi cazul, sper in vreo 2 zile

sa inteleg ca in comert, in varianta dulce le si oparesc nu numai ca adauga aditivi?

#10
Mike05

Mike05

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 163
  • Înscris: 30.08.2020
Uite,aici te învață cum să procedezi,să nu mai iasă așa iute,cum poți să-i controlezi iuțeala...A mea așa-l face și nu iasă prea iute. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/BNFoCmMh9X0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#11
Serpent

Serpent

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,218
  • Înscris: 09.01.2004
Ala din comert are muuuulte alte chestii (mai ieftine decat mustarul) in el, si doar aprox. 30% faina de mustar.
Iar cel iute nu e iute de la mustar, ci de la capsaicina...
Faina aia de mustar isi pierde iuteala cu trecerea timpului. Cu cat trece mai mult timp de la macinare, cu atat e mai "mild".
Dar isi pierde si din aroma, oricum nu ca prin oparire...

Incearca asa: macina boabele(cat de fin iti place), intinde praful in strat subtire intr-o tava in care ai pus ceva hartie/carton, lasa-l undeva la umbra, ferit de soare si umezeala.
Si apoi il verifici periodic, cand il mai si intorci.
O sa vezi cum pierde din iuteala, cu trecerea timpului.

#12
Raku99

Raku99

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 502
  • Înscris: 21.06.2020

 odastramosilor, on 13 septembrie 2020 - 17:38, said:


multumesc!

depinde, daca mananci cu carne, cine stie.. mai pui si u pahar cu bere.. Posted Image eu sunt vegetarian, nu prea am alte alimente sa-i tai taria Posted Image
Dar ce pacate ai de te-a batut asa Dumnezeu?

#13
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,716
  • Înscris: 29.02.2004

 Serpent, on 13 septembrie 2020 - 18:51, said:

Faina aia de mustar isi pierde iuteala cu trecerea timpului. Cu cat trece mai mult timp de la macinare, cu atat e mai "mild".
pai nu ma intereseaza sa-l fac mai comestibil prin oxidare, asta e u nproces de deteriorare.

 Raku99, on 13 septembrie 2020 - 18:55, said:

Dar ce pacate ai de te-a batut asa Dumnezeu?
vegetarian, dar nu vegan, mananc peste si oua, nu carne si lactate.

#14
Serpent

Serpent

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,218
  • Înscris: 09.01.2004
Pai si prin fierbere se deterioreaza...

#15
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,716
  • Înscris: 29.02.2004

 Serpent, on 13 septembrie 2020 - 18:58, said:

Pai si prin fierbere se deterioreaza...
ei, nu cred ca e la fel de rau ca oxidarea
plus ca l-am lasat inmuiat mai multe zile in otet si in apa, apoi l-am lasat si dupa preparare, deci nu cred ca metoda e eficenta... prin fierbere suna mai bine pt ce ma intereseaza :)

#16
Serpent

Serpent

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,218
  • Înscris: 09.01.2004
E mustarul tau, fa-l cum vrei! Posted Image

#17
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,716
  • Înscris: 29.02.2004

 Serpent, on 13 septembrie 2020 - 19:14, said:

E mustarul tau, fa-l cum vrei! Posted Image

ei, multumesc de interventii, oricum
incerc sa nu iasa iute, asa il vreau
pana acuma, doar rateuri :)

#18
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007

 odastramosilor, on 13 septembrie 2020 - 17:42, said:


ei, nu.
da o adresa!

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/s6y7zf9Lx-w?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
cultiv si mananc Carolina Reaper de ceva ani...stiu ce spun, crede-ma....mustarul tau il mananc la micul dejun

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate