Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
iuteala mustar - reteta de mustar care sa nu fie iute
Last Updated: Sep 16 2020 11:04, Started by
odastramosilor
, Sep 13 2020 16:55
·
0
#1
Posted 13 September 2020 - 16:55
salutare tuturor, ma chinui de multa vreme sa fac mustar in casa (din boabe galbene) si orice as face, iesa iute, nu-l poti manca.
am urmat retetele de pe net, cam toate cate poate scoate gugalul la iveala si tot iute iesa. acum, ultima data, am pus boabele 2 zile in frigider, inmuiate in otet din vin de 9 grade. tot iute, chiar daca mai putin. am amestecat cu maioneza... chiar daca s-a mai redus, tot nu l-am putut manca, din cauza iutelii. intrebare 1: un sfat sa nu iasa iute (am pus miere, zahar, degeaba). Se pun boabele la inmuiat in altceva? Imi scapa ceva? Am prins un lot iute din cauza secetei sau alt factor? intrebare 2: mustarul din comert, ala dulce, cat mustar contine si cat aspartam sau indulcitor artificial? incep sa am dubii despre unele ingrediente din mustarul din comert, adica suspectez ca baga indulcitori periculosi sau pun multa faina si zic ca e mustar... Edited by odastramosilor, 13 September 2020 - 16:56. |
#2
Posted 13 September 2020 - 17:18
buna, am facut si eu versiunea asta cu otet, cutie inchisa, la frigider - a iesit mai iute decat as fi vrut, dar se putea manca.
uite o idee, nu am testat-o: http://www.cookingfo...pic.php?p=23719 So if you want a mild mustard, use yellow mustard seeds, more vinegar than water, hot (boiling) water and gently cook it. If you want hot mustard, darker seeds, less vinegar and cold water. (https://www.chowhoun...y-851620?page=2) Edited by irina2014, 13 September 2020 - 17:24. |
#3
Posted 13 September 2020 - 17:31
mananci cate putin pana te obisnuiesti, nu exista prea iute!
Edited by alexpet, 13 September 2020 - 17:32. |
#4
Posted 13 September 2020 - 17:38
irina2014, on 13 septembrie 2020 - 17:18, said:
buna, am facut si eu versiunea asta cu otet, cutie inchisa, la frigider - a iesit mai iute decat as fi vrut, dar se putea manca. uite o idee, nu am testat-o: http://www.cookingfo...pic.php?p=23719 So if you want a mild mustard, use yellow mustard seeds, more vinegar than water, hot (boiling) water and gently cook it. If you want hot mustard, darker seeds, less vinegar and cold water. (https://www.chowhoun...y-851620?page=2) multumesc! depinde, daca mananci cu carne, cine stie.. mai pui si u pahar cu bere.. eu sunt vegetarian, nu prea am alte alimente sa-i tai taria |
#5
Posted 13 September 2020 - 17:39
si eu suspectez ca se baga mult amidon in mustar.
totusi cat mustar mananci, sa iti faci mustar in casa ? intrebarea este pe bune, nu retorica... Edited by strongsss, 13 September 2020 - 17:40. |
#6
Posted 13 September 2020 - 17:42
alexpet, on 13 septembrie 2020 - 17:31, said:
mananci cate putin pana te obisnuiesti, nu exista prea iute! alexpet, on 13 septembrie 2020 - 17:31, said:
nu exista prea iute! ei, nu. da o adresa! strongsss, on 13 septembrie 2020 - 17:39, said:
si eu suspectez ca se baga mult amidon in mustar. totusi cat mustar mananci, sa iti faci mustar in casa ? intrebarea este pe bune, nu retorica... de ce sa nu mananci? mustarul de foloseste la maioneze, sosuri, pe langa consumul direct vreau sa fac in casa pentru a sti ce mananc, in primul rand, iar abia apoi ca ies mai ieftin. merge la cartofi, dovlecel, vinete, conopida, peste... mai inainte mi-am facut niste inele de ceapa prajita. Aveam nevoie de mustar... [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/s6y7zf9Lx-w?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#8
Posted 13 September 2020 - 17:59
din ce am citit: boabele isi lasa iuteala in apa fierbinte. Incearca sa oparesti boabele, sa le lasi un timp in apa calda/fierbinre, apoi sa le pui la frigider in otet, cum ai tu reteta.
Si cand le pui la blender, sa adaugi apa calda (daca e cazul) Testezi pana iese cum vrei tu:) |
#9
Posted 13 September 2020 - 18:08
mersi mult
voi incerca si publica aici cand va fi cazul, sper in vreo 2 zile sa inteleg ca in comert, in varianta dulce le si oparesc nu numai ca adauga aditivi? |
#10
Posted 13 September 2020 - 18:42
Uite,aici te învață cum să procedezi,să nu mai iasă așa iute,cum poți să-i controlezi iuțeala...A mea așa-l face și nu iasă prea iute. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/BNFoCmMh9X0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
|
#11
Posted 13 September 2020 - 18:51
Ala din comert are muuuulte alte chestii (mai ieftine decat mustarul) in el, si doar aprox. 30% faina de mustar.
Iar cel iute nu e iute de la mustar, ci de la capsaicina... Faina aia de mustar isi pierde iuteala cu trecerea timpului. Cu cat trece mai mult timp de la macinare, cu atat e mai "mild". Dar isi pierde si din aroma, oricum nu ca prin oparire... Incearca asa: macina boabele(cat de fin iti place), intinde praful in strat subtire intr-o tava in care ai pus ceva hartie/carton, lasa-l undeva la umbra, ferit de soare si umezeala. Si apoi il verifici periodic, cand il mai si intorci. O sa vezi cum pierde din iuteala, cu trecerea timpului. |
#12
Posted 13 September 2020 - 18:55
#13
Posted 13 September 2020 - 18:58
Serpent, on 13 septembrie 2020 - 18:51, said:
Faina aia de mustar isi pierde iuteala cu trecerea timpului. Cu cat trece mai mult timp de la macinare, cu atat e mai "mild". Raku99, on 13 septembrie 2020 - 18:55, said:
Dar ce pacate ai de te-a batut asa Dumnezeu? |
#15
Posted 13 September 2020 - 19:00
Serpent, on 13 septembrie 2020 - 18:58, said:
Pai si prin fierbere se deterioreaza... plus ca l-am lasat inmuiat mai multe zile in otet si in apa, apoi l-am lasat si dupa preparare, deci nu cred ca metoda e eficenta... prin fierbere suna mai bine pt ce ma intereseaza |
|
#17
Posted 13 September 2020 - 19:14
#18
Posted 13 September 2020 - 19:22
odastramosilor, on 13 septembrie 2020 - 17:42, said: ei, nu. da o adresa! [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/s6y7zf9Lx-w?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users