Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 

Casa parter langa Iasi

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
90 replies to this topic

#19
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017

View Postviotl, on 13 septembrie 2020 - 12:43, said:

At all costs, eu asta nu as face...
Decât să intru în giratoriu și să ies pe ultima ieșire mai degrabă aș alege varianta din vestibul. Posibil sa fie doar prima varianta. Eu as mai cere câteva variante de dispunere ,cu o alta forma și cu scara în altă poziție. Evident că nu e ușor cu o așa panta ,dar e bine de vazut și alte variante in faza de anteproiect.


#20
AlexCezar

AlexCezar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 14.08.2007

View Postroman_roman, on 13 septembrie 2020 - 12:23, said:

As face o ușă la CT pentru exterior daca îți permite panta și terasa din spatele casei.   - Da - nu sunt modelate la subsol usa la CT si geamurile si usa de access spre terasa din locul de joaca.


Intrarea la dormitorul matrimonial se poate face și din vestibul , apoi prin eliminarea ușii la acest dormitor se formează un sas in care se poate pune un dulap înainte de a intra în baie. - ne dorim matrimonialul un pic izolat de restul casei si e in regula acolo.


Casa scării trebuie închisă cu ușa către demisol. - da- o sa vina perete cu usa ca altfel nu mai incalzesti coerent spatiile.

View Postviotl, on 13 septembrie 2020 - 12:43, said:

Eu zic sa nu-l freci prea mult pe arhitect.
Eu zic hai sa mai discutam, iti notezi ce strambe mai bagam noi pe aici, mai intrebi un prieten sau doi, si cand ai oarecare idee cam ce ai vrea mergi iar la el. daca-l freci prea mult s-ar putea sa-ti tranteasca hartiile in fata si sa-ti zica sa-ti faci proiectul singur.

De acord - o sa ii dau feedback-ul tot o data (e f bine - schimba tot :):):)  ).

Deasupra scarii poti face un chepeng circulabil. Desi, dupa cum vad, pare ca scara aia va fi folosita ceva, destul de intens.
Daca iti place ciorba calda si daca sotia obisnuieste sa faca, vezi cum faci sa aibe drumul cel mai scurt posibil de la bucatarie la camara. Altfel, in afara de clasica tigaie cu fatza ta, te vei trezi si fara ciorba calda. Si... adu-mi un borcan, adu-mi cratita aia cu coada, adu-mi doi morcovi, adu-mi o sticla de ulei... sa vezi ce muschi faci la picioare.

Are bucatarie lunga (dulapuri sus si jos) si o sa ascunda tigaile acolo. Scara de access la subsol vreau sa o fac din vestibul nu dinspre holul interior si mai scurtam drumul.

Vrei neaparat bucataria acolo? Ce ar fi daca ai inversa? Ce misto, cand vine si suna cineva la usa, si ii vine un damf de ceapa prajita.... -

Avem deja open space si o hota puternica face toata treaba (5 ani de cand folosim si gatim in casa pentru copiii). Am experimentat si cu musafiri - cand a fost de gatit ceva toata lumea vroia mancare si a fost zona de socializare. Similar am petrecut 2 concedii in US (3 saptamani) in case similare si ne-a placut tot timpul faptul ca toata lumea poate contribui si se socializeaza. Din punctul asta de vedere noi am imbratisat bucataria deschisa cu livingul - cunoastem si contra-argumentele si tot ne place.

Si.... apa si focul never ever una langa alta! ca vine maestru' Feng shui si iti rupe manuta cu care ai desenat si iti da cu ea in cap pana te ia ameteala.

Te referi la chiuveta si plita alaturi? Acum am vazut ce a pus baiatul asta din program - nu are legatura; are sotia deja dulapurile numerotate si unde vin fiecare: chiuveta o sa aiba un blat de 50 cm (blat de lucru) in stanga si apoi vine plita. Am sa ii spun sa ne modeleze mobila si atasez schita updatata.


At all costs, eu asta nu as face...

=========================
Micsunico, esti cumva doamna @alex? Posted Image

View Postvestale, on 13 septembrie 2020 - 14:21, said:

Dupa cum sunt schitele iese o casa cu amprenta ok la sol , dar SEMIdecomandata, sau mi se pare mie?

Doar zona din living/bucatarie e gandita ca spatiu de trecere (deci nedecomandata). Ca sa mai modelam inca un hol pe acolo mi s-a parut inutil.

View Postcrocko.dilul, on 13 septembrie 2020 - 13:14, said:

Imi pare rau dar proiectul asta pare ca nu e gandit de catre un arhitect.
Acolo e un labirint.
Daca nu e prea tarziu as zice sa renuntati la proiectul asta si sa dati altui arhitect tema de proiectare. Doar tema, nu schite sau viziuni proprii...
Este doar parerea mea, sper sa nu deranjeze.

Asa este - cum am spus noi am avut noi o multime de discutii unde sa vina si cum sa vina fiecare. Cochetam cu ideea de a definitiva proiectul asta si apoi sa rugam proiectantul sa preia doar tema si sa ne propuna ceva - dar acum cum mentiona si Viotl, le luam treptat.

#21
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,481
  • Înscris: 03.04.2013

View PostAlexCezar, on 13 septembrie 2020 - 15:46, said:

cum am spus noi am avut noi o multime de discutii unde sa vina si cum sa vina fiecare.
Aaa, da? Credeam ca numai noi "astialanti " am avut discutii din astea. Posted Image !

View PostAlexCezar, on 13 septembrie 2020 - 15:46, said:

Cochetam cu ideea de a definitiva proiectul asta si apoi sa rugam proiectantul sa preia doar tema si sa ne propuna ceva
Aaaa, daa? Credeam ca numai noi "astialalnti" ne-am propus asa. Posted Image !

View PostAlexCezar, on 13 septembrie 2020 - 15:46, said:

Cochetam cu ideea de a definitiva proiectul asta si apoi sa rugam proiectantul sa preia doar tema si sa ne propuna ceva
Uite, fara caterinca, vezi la mine pe jurnal, prima pagina, comentarii. Eu sunt unul din cei carora li s-a sugerat sa schimbe proiectul in mod aproape vehement. Totusi, din sfaturile primite nimic nu a fost care sa fi considerat la ora aia ca mi se potriveste, desi era o mare gasca de oameni draguti si destul de priceputi la vremea aia. Si acum, dupa atatia ani, nu cred ca faceam prea mult daca schimbam proiectul initial, nu aveam idei clare in cap. Acum vad ca unele chestii n-au fost gandite bine... dar asta e, da-mi mintea de pe urma.
Repet, nu freca prea mult arhitectul. Agreeaza cu el ca vrei sa mai analizezi si dupa ce hotarasti mai discutati. Si intre timp mai calculeaza.
De exemplu, masa aia intre usi s-ar putea sa fie deranjanta mai tirziu.
Scara si daca o faci in "L" tot iti va lua din podea. Vezi pe jurnalul "squirrel_2013 cum a taiat din tavan pentru ca deschiderea era prea scurta.

Locul de luat masa e generos dar insuficient de lat, pozitia televizorului in bucatrie e proasta, vederea din bucatarie e proasta (sunt 7 geamuri si o usa), vederea spre poarta e proasta, intrarea in curte e proasta, vederea casei dinspre strada e proasta, casa e foarte vizibila din strada, livingul ar fi fost ok dar cand am pus semineul s-a micsorat urat, semineul e prea mare pentru camera aia, am 3 metri deschidere la living dar vederea e proasta. Si tot asa. De aia iti zic, gandeste bine.

Edited by viotl, 13 September 2020 - 19:29.


#22
AlexCezar

AlexCezar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 14.08.2007
Inca un punct de vedere - am insistat sa fac subsolul pe toata amprenta casei in idea ca acele camere care sunt la 2,90 ingropate complet vor fi mult mai reci. Ieri am vizitat un vecin la 5 case mai jos de mine si care are tot subsolul si surpriza:
- afara erau 29 grade; camera care e la mine Beci avea o temperatura de 25 grade(4 grade mai putin ca afara); omul a sapat sub placa acestei camere inca 2 m adancime si a facut o camera de 2m pe 1.80 unde avea o temperatura de 10-11 grade. Mi-a spus ca asa e tot anul in camera aia mica de jos - 10-11 grade. Deci abia la 4,90m ingropat ajungi la beci real.
- camera din dreapta unde are camara si tine mere avea tot 25 grade.

Intrebarea este daca are rost sa torn atata zona de subsol sau nu?

Attached Files



#23
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017
Un beci îngropat integral în pământ și pe direcție nordica ,fără bătaia soarelui ,ajungi la 15-17 grade maxim vara și 12-14 grade in rest. Însă temperatura variază pe înălțimea beciului.
La tine e mai mult un demisol ,nu subsol așa cum ar fi recomandat pentru un beci.


Referitor la intrebarea daca are rost sa torni atat beton , cam da ,datorita pantei terenului . Nu îți place ideea ?schimba terenul :)

#24
AlexCezar

AlexCezar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 14.08.2007
2. Sunt colegi aici care poate pot modela o scara? Proiectantul mi-a propus pe cea in U din desen. Apoi mi-a arata o varianta cu scara lunga explicand de ce nu am putea cu scara lunga. Eu mi-as dori ceva in L ca in desen ca sa pot face un mic dressing (D) acolo la parter.

Ultimul punct - Semineul. Putem alege intre semineu cu lemne sau unul electric? Diferenta intre cele 2 este ca la cel electric nu trebuie horn.

Cei care au semineu il folositi sau e de forma?

Attached Files



#25
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017
Se poate realiza scara în formă de L, dar pe zona de podest vei avea un evantai cu 3-4 trepte.
Deranjant e când deschizi ușa înspre scară și trebuie să cobori din prima , sau la urcare trebuie sa deschizi ușa după care să cobori 2-3 trepte apoi sa urci. Când faci des această mișcare devine deranjant.

#26
AlexCezar

AlexCezar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 14.08.2007

View Postroman_roman, on 13 septembrie 2020 - 21:29, said:

Se poate realiza scara în formă de L, dar pe zona de podest vei avea un evantai cu 3-4 trepte.
Deranjant e când deschizi ușa înspre scară și trebuie să cobori din prima , sau la urcare trebuie sa deschizi ușa după care să cobori 2-3 trepte apoi sa urci. Când faci des această mișcare devine deranjant.

Dar as putea sa deschid usa spre vestibul si atunci eliminam problema cu deschisul usii de pe scari. Scarile in evantai pe podest erau si acum proiectate pe scara in U. Maine il rog pe baiat sa proiecteze....

#27
AlexCezar

AlexCezar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 14.08.2007

View PostAlexCezar, on 13 septembrie 2020 - 22:04, said:


Dar as putea sa deschid usa spre vestibul si atunci eliminam problema cu deschisul usii de pe scari. Scarile in evantai pe podest erau si acum proiectate pe scara in U. Maine il rog pe baiat sa proiecteze....

Am cercetat cu proiectantul - nu ii ies 3 scari si mi-a propus sa "taiem" din vestibul de la intrare asa ca probabil renunt la idee si ramanem cu scare in U.

Revin cu Semineu - Putem alege intre semineu cu lemne sau unul electric? Diferenta intre cele 2 este ca la cel electric nu trebuie horn.

Cei care au semineu il folositi sau e de forma?

#28
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,176
  • Înscris: 23.02.2007
Il folosim de forma :) Adica de placere. Daca nu crezi ca vei vrea sa spargi, cari, depozitezi, usuci, aprinzi lemne, golesti cenusa, chemi hornrar sa curete cosul atunci nu cheltui 3-5k eur. Electric eu nu as pune, caci imi place flacara de lemn. De backup nu cred ca are rost... Nu am avut curent 24 de ore intr-o iarna, gaz era. T int a scazut de la 23 la 22 de grade, fara a face focul.

#29
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,481
  • Înscris: 03.04.2013
Attached File  chemineu 2.jpg   61.56K   36 downloads
stiu si eu...
era 12 noaptea si nu puteam sa-i scot de acolo... au pus polistirene pe jos si s-au intins.
numa' trosniturile si te-apuca visarea...
eu zic ca face.

#30
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,481
  • Înscris: 03.04.2013
Excluzi din start mansarda? Ar putea fi o idee. Cu siguranta vei avea recunostinta vesnica a copiilor.
Daca consideri, sigur vei primi sfaturi suficiente aici pentru o solutie buna.

PS. um e un pic complicat la tine, as sugera sa oferi arhitectului ceva in plus si sa aibe rabdare sa mai analizeze. Crede-ma pe cuvant, o chestie care acum ti se pare marunta e posibil sa iti provoace nervi serios mai tarziu. Vorba lui @roman, eu cu sensul ala giratoriu nu ma impac si pace.

#31
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,176
  • Înscris: 23.02.2007

View Postviotl, on 15 septembrie 2020 - 21:11, said:

Attachment chemineu 2.jpg
stiu si eu...
era 12 noaptea si nu puteam sa-i scot de acolo... au pus polistirene pe jos si s-au intins.
numa' trosniturile si te-apuca visarea...
eu zic ca face.
Am patit exact la fel :D Dupa ce am facut la rosu si am pus geamuri si usi am facut semineul.

#32
AlexCezar

AlexCezar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 14.08.2007
Salutare

Revin cu schitele pentru spatiul functional - cam aia e forma finala.
Si randari intermediare de fatade.

Deasupra intrarii o sa avem o copertina usoara din fier forja cu plexiglas; deasupra terasei pe care iesim din living vrem sa punem tot o copertina fier forjat cu plexiglas ca permitem intrarea luminii in living (in opozitie cu o un acoperis terasa clasic care ar intuneca zona).

Am depus pentru certificatul de urbanism - cei de la Primarie mi-au spus ca dureaza 2 saptamani.

Saptamana care vine ma racordez si la alimentarea cu apa (curent este tras 380/220). Gazul e...pe vine. Pana atunci am proiectat centrala pe lemne cu hornul aferent

Attached Files



#33
crocko.dilul

crocko.dilul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,506
  • Înscris: 30.07.2007
Poate nu inteleg eu bine: veti transporta lemnele prin "labirint" (hol, bucatarie, living, hol, scari) pana la subsol?

#34
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017
Ce să caute prin interiorul de la parter daca are ușa exterioara la demisol ?

#35
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,694
  • Înscris: 17.04.2015
crocodilule, asta din foto pare usa (ca parca vad acolo o ceva ce pare clanta)... o ia omu la vale pe scari in jurul casei si-si duce si lemnele

(desi fie vorba intre noi, postarea ta #16 e cea mai buna de pe acest topic)

Attached Files



#36
AlexCezar

AlexCezar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 14.08.2007
Salut

Cu lemnele aprovizionam pe usa de la subsol. Probabil o sa le depozitez pe partea exterioara a casei(latura unde este hornul). Altfel statia de reglare gaz pe gazoductul Iasi-Ungheni-Chisinau e la 2 km de locatie. Primarul spune ca are proiectul aprobat de tras gaz la noi acolo; pana termin eu casa sper sa ajunga si conducta de gaz si sa scap de lemne.

Intrebare - avem vreun coleg care stie instalatii de alimentare apa? Am 36-40 mp de la caminul meu la caminul de alimentare cu apa, am gasit om cu bobcat mic sa sape la 1.3 m sa pun conducta si am o singura nelamurire: ce fel de teava si ce diametru pun la teava PEHD ?

Teava PEHD apa, PE80, D 32 mm, PN 6 sau Teava PEHD apa, SDR17, PE100, D 32 mm, PN 10? Merg pe 32 (1 si 1/4 toli) sau 40 (1 si 1/2 toli)

Edited by AlexCezar, 20 September 2020 - 14:31.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate