Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum v-a apucat dragostea pentru p...

Intrebare hdmi laptop lenovo

Fezabilitate - Adaugare microinve...

inmatriculare autoturism reprezen...
 2 aere conditionate pe un singur ...

Intarzietor de priza zahar

Oprire update Asus ZenFone 10

Concediu Canada - Gestiunea banil...
 Folii faruri - plastic sau sticla...

Alternative, reducere costuri, pa...

SUMMER HITS!

Conducta pluviala sparta la bloc....
 Medii admitere 2023 UPB - Faculta...

Cum pot crea o iluzie de tipul Fa...

Cand crezi ca le-ai vazut pe toat...

Damsel (2024)
 

Aparat masura parametrii semnal TV CATV

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
cdan

cdan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 17.11.2003
Salut, de ce aparat am nevoie pentru a regla un amplificator de semnal TV CATV (RDS)? Si ce parametrii masor si care sunt valorile normale?
Caut ceva rezonabil pana in 300-400 lei maxim.

Edited by cdan, 10 September 2020 - 16:45.


#2
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,074
  • Înscris: 20.06.2009
Dă drumul la televizor și verifică semnalul direct cu tunerul televizorului! Tre' să ai prin meniu o funcție „Test semnal” sau ceva asemănător, cu aia vezi puterea și calitatea semnalului.
Modul în care sînt afișați acești parametri (cu un singur i, nu doi ca la tine) depinde de la producător la producător. LG, spre exemplu, are ca indicatori putere și calitate. Puterea e bine să fie peste 30% (valoare minim acceptată la care ai ceva imagine), dar preferabil undeva în zona 70-90%. La calitate, cu cît mai mare cu atît mai bine, 100% e ideal. Din cîte îmi aduc aminte, la Samsung ai putere (aceeași regulă ca la LG) și ceva legat de indicele BER (rata de eroare), care în acest caz trebuie să fie cît mai mic posibil.

#3
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,411
  • Înscris: 13.03.2017
N-ai nevoie de niciun aparat
Amplificarea poate fi reglabila cu ajutorul unui potentiometru de reglaj care exista pe amplificator sau mai poate exista un al doilea reglaj de tilt.

#4
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 123,363
  • Înscris: 07.02.2003

 cdan, on 10 septembrie 2020 - 16:35, said:

Salut, de ce aparat am nevoie pentru a regla un amplificator de semnal TV CATV (RDS)? Si ce parametrii masor si care sunt valorile normale?
Caut ceva rezonabil pana in 300-400 lei maxim.
Nu exista rezonabil, aparatele de masura catv sunt scule scumpe profesionale. Ce amplif ai, daca e dinala cu un singur potentiometru e pilaf... un amplif calumea are 3-4 pentru ca trebuie sa faca si liniaritatea in banda.

https://www.promaxel...creen-analyzer/
[ https://www.promaxelectronics.com/assets/images/products/sliderProductos/cable-ranger-31/1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by andreic, 10 September 2020 - 17:13.


#5
maistoru

maistoru

    ex

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,756
  • Înscris: 10.05.2008
cheama service-ul digi
au baietii aparate

#6
cdan

cdan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 17.11.2003
Am amplif cu 2 potentiometre
https://m.emag.ro/am...oxoCM-UQAvD_BwE
Problem este ca cei de la RDS vin si masoara la intrarea in splitter apoi pleaca. Eu am nevoie sa masor la un anume televizor unde am o problema cu cablul si vreau sa masor si reglez pe indelete, eu.
Am gasit niste aparate pe Ali, la 200 de lei. Dar intrebarea este in ce banda trebuie sa masoare si ce parametrii?

Attached Files


Edited by cdan, 10 September 2020 - 18:34.


#7
stoshiba

stoshiba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,920
  • Înscris: 22.02.2014
Un aparat pentru nevoile tale https://www.receptoa...tsc-1100-amiko/

#8
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,396
  • Înscris: 21.04.2005

 cdan, on 10 septembrie 2020 - 18:27, said:

...
Problem este ca cei de la RDS vin si masoara la intrarea in splitter apoi pleaca. Eu am nevoie sa masor la un anume televizor unde am o problema cu cablul si vreau sa masor si reglez pe indelete, eu.
...

Parerea mea e ca il cumperi degeaba , ca oricum nu o sa stii ce sa masori cu el .
RDS-ul masoara corect la intrarea in splitter. De acolo faci socoteala cat se pierde pe fiecare element din retea . Splitter, mufe, cablu ...
Daca stii ca ai probleme cu un cablu , schimba-l . Aparatul ala nu o sa ti-l faca mai bun .

#9
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 123,363
  • Înscris: 07.02.2003

 cdan, on 10 septembrie 2020 - 18:27, said:

Am amplif cu 2 potentiometre
https://m.emag.ro/am...oxoCM-UQAvD_BwE
Problem este ca cei de la RDS vin si masoara la intrarea in splitter apoi pleaca. Eu am nevoie sa masor la un anume televizor unde am o problema cu cablul si vreau sa masor si reglez pe indelete, eu.
Am gasit niste aparate pe Ali, la 200 de lei. Dar intrebarea este in ce banda trebuie sa masoare si ce parametrii?
E bun aparatul, ideea e asa, din egalizare trebuie sa faci ca la tv sa ai semnale apropiate atat in vhf (pana in 300MHz) cat si in UHF (peste 300MHz)... sa nu fie amplilficarea inegala, mai mult pe o parte decat cealalta, iar celalalt e amplificarea bruta.

Edited by andreic, 10 September 2020 - 18:59.


#10
cdan

cdan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 17.11.2003
Cablul nu il pot schimba pt e prin perete. Pot insa regla amplificatorul sa imi dea semnal ok la TV, sa compenseze atenuarea cablului.
Din ce am citit ar trebui sa masor 2 parametrii
pentru semnal analogic ( TV-AM ) 57-75 dBuV si C/N >= 43 dB
Acum mai trebuie sa caut sa vad care potentiometru din amplif regleaza un paramtru si care pe celalat si cum masor acesti 2 parametrii.

#11
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,499
  • Înscris: 08.02.2011
Folosesti cablul vechi sa-l poti trage pe cel nou, doar nu-i ingropat  direct in tencuiala.

#12
cdan

cdan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 17.11.2003
Prefer sa amplific.
Deci pe Ali am gasit acele aparate si masoara cei 2 parametrii. Pe langa cum reglez din potentiometre, stie cineva care este cerinta vizavi de canale? E vreo norma in UE sau depinde de operator (RCS)? Ca asta e singurul impediment inainte sa il iau pe cel de pe Ali.

#13
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 123,363
  • Înscris: 07.02.2003

 cdan, on 10 septembrie 2020 - 19:03, said:

Cablul nu il pot schimba pt e prin perete. Pot insa regla amplificatorul sa imi dea semnal ok la TV, sa compenseze atenuarea cablului.
Din ce am citit ar trebui sa masor 2 parametrii
pentru semnal analogic ( TV-AM ) 57-75 dBuV si C/N >= 43 dB
Acum mai trebuie sa caut sa vad care potentiometru din amplif regleaza un paramtru si care pe celalat si cum masor acesti 2 parametrii.
60dB pe VHF si 65dB pe UHF. Cam asa trebuie sa ajunga semnalul ideal la tv.

Edited by andreic, 10 September 2020 - 19:16.


#14
cdan

cdan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 17.11.2003
Multumrsc. Am retinut asta.
Deci stie cineva vizavi de standardul de canal analogice si digitale in UE (RDS)?
Si cum reglez nivelul de semnal si calitatea din cele 2 potentiometre (equalizer si attenuator, care ce regleaza) de pe amplificator.

Edited by cdan, 10 September 2020 - 19:21.


#15
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,908
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

un amplif calumea are 3-4 pentru ca trebuie sa faca si liniaritatea in banda.
De obicei doar 2 ptr reglare la fata locului - amplificare si tilt.La astea ai acces pe panoul ampliicatorului.
Restul reglajelor sunt deja facute din fabrica - doar daca se defecteaza si se repara trebuiesc refacute. Sunt montate pe circuit si trebuie desfacut amplificatorul ptr a avea acces la ele.

Amplificatoarele moderne vin si cu AGC - nu mai trebuiesc reglate de 2 ori pe an in functie de temperatura de afara.

Si deja incepe sa se renunte la ele - cu FTTH nu prea mai e nevoie decat eventual de amplificatoare de casa.

Initiator - ma tem ca astea sunt printre cele mai ieftine - https://www.mondopla...CATV-pg_catv-16

#16
cdan

cdan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,144
  • Înscris: 17.11.2003
Te poti uita un pic pe specificatiile
ry-s110 signal level meter?
Daca il gasesc cu EU channels standard am rezolvat mult mai ieftin. Este ok?

#17
stoshiba

stoshiba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,920
  • Înscris: 22.02.2014
Se pierd 5 bB la fiecare conexiune dintre o mufa F tata si o mufa F mama. Vezi cate jonctiuni ai si inmultesti cu 5.Din nivelul semnalului la intrarea in casa scazi pierderile si vezi cam ce nivel  de semnal ajunge la tv.La intrarea in tv trebuie sa ai minim 50 dB.

#18
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,396
  • Înscris: 21.04.2005
Dati sfaturi degeaba.
El are impresia ca daca baga semnal cu galeata pe un cablu prost o sa faca semnalul mai bun .
Nu. O sa-l faca si mai prost .

Dar e bine sa se dea cu capul de pragul de sus ca sa-l vada pe cel de jos !
Asa ca baga mare si cumpara cat mai multe aparate de pe Ali.  Ce se mai bucura chinezul cu asemenea clienti !

PS. - RY S110 stie si norme EU . Dar trebuie sa stii sa citesti cum se face asta .

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate