Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sa ne pregatim de un nou razboi: ...

Executarea unei hotarari

Discutie plata impozit anaf

Vreau sa dau la Nutritie si Diete...
 Birou credit 4 ani!

Limba romana - limba moarta in vi...

Investitii in Transgaz: adevar sa...

Ziua de salariu in Romania
 Teorie univers alternativa

Pareri anvelope

stanleybet

BMS potrivit pentru 24 v 280 ah
 o mare iubire pierduta neasteptat...

Fașait ureche dupa otita

Photoshop, setari - Cum maresc pa...

Polistiren extrudat si parchet in...

Probleme de orientare...

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
16 replies to this topic

Pac_Man

Pac_Man

Senior Member

• Grup: Senior Members
Poate trebuia postat la generalitati... da' in sfarsit...

Pe ce limbaj de programare sa ma axez?

Am trecut prin baze (c, pascal), m-am jucat putin si cu OOP (Visual Basic - yuck!!!, C++ Builder, Delphi - yeah!!) dar nu m-am decis.

Am vazut ca se cauta programatori in MS VC++, dar eu am ramas cu sechele de la VC++ 4.0 - a fost o trecere prea brusca de la VB la C++. Nu stiu cum e acum dar atunci numai RAD nu era.

In schimb delphi chiar imi place (f. mult) dar nu stiu cum sta piata muncii.

Acum am vazut ca se face o programare 'web based' - php and stuff. Sa trec pe d-astea?

Dati-va si voi cu parerea!

cretze

cretze

Veteran

• Grup: Members
... depinde ce vrei sa faci cu el ( adica zi si tu ce vrei sa faci cu el )
... eu ti-as recomanda Visual C++ ;) insa daca nu o sa vrei sa faci chestii cat decat complexe ... s-ar putea sa nu merite efortu' ... care o sa fie destul de mare

Cretze :cya:

GabiMoraru

GabiMoraru

Junior Member

Mda...
          vesnica discutie:
Limbajul meu de programare e mai bun! Ba nu, al meu e mai bun...
bla, bla, bla
Cind eram in facultate, nu era zi in care noi astia RealTime sa nu ne certam cu cei OnLine.

Care e treaba:
Daca vrei sa fi un oarecare si sa faci programare pentru altii (o firma tot oarecare), atunci pune mina pe VisualBasic. Se cauta ca piinea calda. In plus, si motanul meu ar putea sa programeze in VB. Mai e "la moda" de asemeni Java.  (sper ca n-ai de gind in cazul asta se te apuci de grafica sau alte chestii supersonice)

Ia un ziar si numara anunturile cu "cautam programatori..." si ai sa te convingi.

Daca vrei sa programezi de dragul programarii si vrei sa scoti ceva de care sa nu-ti fie rusine, invata CBuilder sau Delphi.
Delphi se cauta foarte bine in Franta si Canada. Java si Linux in Germania (m-a interesat pt ca vreau sa-mi iau zborul).

Iar daca vrei sa faci capodopere invata ASM.
YUHUU! Is god like!!!!

Problema e urmatoare: cu cit vrei sa faci ceva mai rotund, cu atit trebuie sa te spetesti mai mult. Crede-ma nu exista cale usoara!
Insa asa cum spuneau filozofii chinezi exista cale de mijloc.

Dupa parerea mea aceasta ar fi DELPHI!
E realtime!       -in primul rind
... aceasta atrage dupa sine viteza (cot la cot cu viteazul C)
Apoi ar mai fi ergonomia, faptul ca e dezvoltat de o firma pe care o cheama Borland si nu Micro$oft, tendinta CLARA de a cistiga teren...
Plus ca daca duci mina stresinã la ochi, poti vedea Viitorul:
               mult asteptatul limbaj crossplatform
(aici Java si celelalte nici nu indraznesc sa intre in discutie din cauza limitarilor in anumite planuri)

Asadar alegerea limbajului tine de tine. Daca vrei sa faci o alegere bune gindeste-te unde vrei sa ajungi si de partea cui vrei sa fii (higherground sau underground)!

Eu te-as indruma sa ocolesti totusi interpretoarele online sau pseudo-limbajele.
Fa programare si nu ocupa cicli procesorului cu fleacuri.
Fii beton!

pstdgt

pstdgt

Monseurizat

• Grup: Administrators
mda,

dupa parerea mea:

1)VB sucks bad
2)Java sucks - nu e destul de rapid
3)Delphi sucks -- de ce ? -- pt ca pascal sucks...
4)CBuilder sucks -- e drept mai merge, e C/C++ dar tot nu-mi place

5)VC++ ------ hooray --- doar aici ma simt bine, simti ca esti cu adevarat programator, ca scrii o aplicatie (bine, daca intr-adevar scrii una, nu chestii cu un dialog si trei butoane)... ce sa zic, delphi nu-mi da senzatia asta. Iar despre viteza... ai vazut jocuri scrise in delphi??
eu nu.

GabiMoraru

GabiMoraru

Junior Member

Ce legatura are Pascal cu Delphi?

La fel ca maimuta preistorica cu omul modern!
Oricum ma bucur ca esti de acord ca limbajele OnLine nu merita.
Cit despre jocuri in Delphi...
    sper ca in curind sa-l vezi pe-al meu.
Problema (singura!) cu Delphi a fost incompatibilitatea (relativa) cu functiile API. Cum DirectX e API...
Insa acum apar tot mai multe interfete de programare care sa faca puntea intre Delphi si DirectX. Una din ele ar fi DelphiX.
Plus: eu am vazut jocuri in Delphi (e adevarat nu din acestea monumentale) dar privind in fata viitorul promite ca Dephi in va avea locul sau si in domenium jocurilor.
Plus: am vazut si eu liniile de cod (aproape spagheti) necesare C-ului pentru accesarea functiilor multimedia (si nu numai!).

Inca odata; nu zic ca VC ar fi prost, dimpotriva. E vorba doar de un echilibru intre efortul depus si rezultatul obtinut.
Daca tu uiti de efort (iar C-ul se maninca cu nervi, exact ca mustarul pe piine) atunci, iti pot spune ca Cul este copil mic pe linga ASM.
In plus Pac_man se gindea si la viitor (si bine se gindea).
Dupa parerea mea de om inteligent, viitorul nu apartine Micro$oft-ului. NU TRBUIE sa apartina.
Apropo Micro$oft in nebanuita sa inteligenta si neimplinita sa lacomie, a intentat proces Lindows-ului.

pstdgt

pstdgt

Monseurizat

legatura dinre pascal si delphi este limbajul in care scrii codul. Delphi este un mediu vizual (chiar RAD s-ar zice) care se bazeaza pe Object Pascal...iata si legatura dintre maimuta preistorica si omul modern (programator as adauga eu :)

Imi place ca te-ai apucat sa scrii un joc in delphi, detalii nu dai??? .. as vrea sa-l vad/testez :)

Oricum, as putea sa pun pariu ca daca l-ai scrie in VC ar fi mai rapid (nu da cu bata` :)))

Cat de mare e efortul depinde de om. Mie nu mi s-a parut ca C-ul se mananca (cacofonie) cu nervi, dar trebuie sa recunosc ca am luat-o oarecum pe o panta ascendenta : Basic,Pascal,C,C++

Pai oricum viitorul nu va apartine cuiva anume, nici M$-ului, nici altcuiva...(apropos: prea multa ura pentru M$ in ultima vreme... totusi au facut si chestii bune, caci presupun ca rulezi delphi pe win32, nu?

Procesul cu Lindows e o chestie normala, nu crezi? (adica, tu n-ai fi facut la fel daca dupa ce ai fi inceput sa-ti vinzi pe piata jocul tau scris in delphi si eu as fi facut unul in VC si l-as fi denumit FFFFF asemanator si as fi inceput sa-l vand si eu? (situatia e pur teoretica :)))

PS. imi place totusi o chestie: integrarea intre Delphi6 si Kylix, iar asta ar fi singurul motiv care m-ar putea face sa folosesc delphi-ul pt ca aplicatii vizuale pt Xwindows pe linux, cam greu.. exista KDevelop dar oricum mi se pare destul de greoi (fata de VC, si cum *nu cred* ca M$ va face VC 4 Linux...:D ) chiar si asa ar fi f greu, pt ca m-am obisnuit cu C-ul si mi s-ar parea "nu stiu cum" sa scriu iar cod de pascal (fie, ObjectPascal) :)

mmariusel

mmariusel

Member

Nu ash vrea sa jignesc pe nimeni cu ceea ce voi posta, shi din cauza asta poate ar fi bine sa prezin pozitzia din care postez. Am terminat un liceu cu profil de informatica, facultatea de informatica, shi master la informatica. Am lucrat ca shi programator din primul an de facultate pana acum, actualmente lucrez pentru o firma germana. 70% din colegii mei de facultate lucreaza in afara tzarii.

Parere mea e asta ca cei care n-au nici in clin shi in maneca cu programarea sa lase ciocu mic. Pai lucruri de tipul "Pascalul nu are nimica cu Delphi" e o prostie imensa. Sa spui ca VB se cere e alta prostie.

Daca itzi iei o revista de tipul Piata shi o revista americana sau europeana o sa vezi cam asha:
1. Se cere pe locul unu la apropiere C++, Java shi SAP
2. Se cere mult orientat pe web, distribuit etc ( Java, C++ )
3. Se cere mult pe limbaje de programare ezoterice: cobol, prolog, lisp, normal shi altele
4. Delphi cer doar firmele marunte care fac programe de 2 lei.

Sa nu ma intzelegetzi greshit, sunt programator inrait in Delphi am o multzime de aplicatzii care sunt extrem de complexe, dar nu este limbaj in care potzi sa implementezi un porgram fiabil shi sigur.

Shi cine o zis ca Java e inceata. Halloo!!! Era scuza de acum 2-3 ani. Acuma computerele au toate 128 ram, shi nu mai exista problema asta.

Parerea mea ca Java shi C# sunt cele mai de viitor, prima prin puterea care o are deja pe piatza shi a doua prin firma care este in spatele ei, Microsoft.

Shi de ce nu VB.net, Delphi.net acre va aparea in curand

Marius

cretze

cretze

Veteran

... se vede ca s-a cam incins discutia pe aici ... eu zic sa luam lucrurile putin mai usor. Consider este destul de greu sa dai un sfat cuiva despre ce limbaj de programare ar fi bine sa invete ... Disutii d'astea vor fi miile. Pot sa zic ca discutia asta se incadreaza perfect in discutiile de genu' : Intel vs AMD, Microsoft vs ORICINE_AR_FI ;), Windows vs Linux ... si lista ar mai putea continua. Ideal ar fi sa le sti pe toate insa asta nu prea este posibil. Fiecare are avantajele si dezavantajele lui si asta eu zic ca ar trebui sa o stie toata lumea; niciunul nu este "perfect".
pt. Pac_Man :
   .... daca vrei un raspuns "bun" :confused: ;) da si ceva detalii despre ce ai vrea sa faci cu el : web, desktop, win, linux, pt Romania, pt. afara ;) ....
pt mmariusel:
   ... sunt partial de acord cu tine. De ce nu sunt in totalitate ??? Pai nu stiu ce sa zic de limbaju' viitorului, insa Java si C# mai au destul de mult dezvoltat pentru a fi niste limbaje "complete", insa cine stie, de ce nu si ele??? Ai uitat sa zici ceva C++ din pachetu' .NET, nu ??? ;) (am vazut ca de VB.net, Delphi.net ... ai amintit ceva) ... iar cealalta chestie : piata locurilor de munca din Romania este destul de diferita fata de cea de afara. Intr-adevar se cauta partea de dezvoltare de web ( Java, .... ), insa C++ nu mai este asa de cautat ca pe vremuri  (personal, cand mi-am schimbat serviciul, acu' vre-un an, am cautat destul de mult  pentru un post pe C++) in timp ce VB se cauta destul de mult pe aici ... o legatura poate fi ceea ce ai zis si tu : firmele de 2 lei.

Cretze :cya:

r3ddr

r3ddr

Active Member

Daca vrei sa faci ceva in viata invata cum sa prinzi din zbor anumite chestii si sa le explici unora intr-un mod in care ei sa creada ca este maestro, chiar daca tu nu esti guru pe tema respectiva. Important e sa-i pui pe ei pe drumul drept, ca doar ei fac treaba  :o

Asta e difenta intre negrul care codeaza si albul ce da directii.
Trebuie sa ai idee despre ce vorbesti, sa stii sa prezinti bruma de informatie impecabil si sa stii pe cine sa intrebi in cazul in care ti se cer detalii  :D

Deci, la urma urmei, limbajul nu conteaza...

Doar maiestria de a te exprima  :drac:

Aldocor

Aldocor

Member

Robotzel, tu ce faci? Codezi sau dai informatii? Ca sa stiu ce culoare ai :)

r3ddr

r3ddr

Active Member

Originally posted by Aldocor
Robotzel, tu ce faci? Codezi sau dai informatii? Ca sa stiu ce culoare ai :)

sunt mulatru  :yeah baby

CBogdan

CBogdan

Moderator

Parerea mea e ca ar trebui sa stii cam de toate. Avand in vedere tendinta in tara asta ar trebui sa stii si sa faci un site k lumea si programe care mai de care mai diferite. Asta ar insemna sa stii si java, php si delphi si vb chiar (pentru firme care nu-si permit delphi) fara sa uit de vc bineinteles. Si mai era (cel putin intr-o vreme) problema lipirii abtibildului acela (windows compatible sau ceva de genu asta) care daca aplicatia respectiva nu era facuta in vc sau vb era f f f groaie (daca intelegeti ce vreau sa zic). Eu acum dupa 4 ani de delphi cred ca o sa ma axez pe vc++.
Asta e parerea mea.

pstdgt

pstdgt

Monseurizat

pai...
java poate ca o fi el rapid pe calculatoare cu 128ram, dar... nu TOATE calculatoarele au 128ram ... cum nu TOATE calculatoarele au rezolutii  >= 1024x768x32bit

de acord cu mmariusel in privinta Delphi...
tendinta M$-ului catre aplicatii web si RAD in scoaterea C#-ului este evidenta si pot sa zic ca-mi place (mai ales chestia cu (de exp) 5.ToString)...by the way are careva MSVS.net?

si inca ceva... Pac_man daca vrei sa inveti php, u need c... ca syntaxa e cam identica :) :) :)

PS. mmariusel, ar trebui sa ma simt jignit? :D

Pac_Man

Pac_Man

Senior Member

• Grup: Senior Members
Mda, m-am mai gandit si eu putin. Se pare ca anul asta si anul viitor voi face la facultate 'algoritimi in pascal' asa ca o sa m-apuc serios de delphi.

Asa mie personal mi-ar place sa programez aplicatii pt linux (e mult mai bine gandit tot SO-ul) dar nu pot sa neglijez wingozu. Cu Delphi s-ar putea sa am sansa sa le fac pe amandoua... who knows...

Multam pt reply-uri!

GabiMoraru

GabiMoraru

Junior Member

Hu! Frumos!

Ce v-am zis discutia odata aprinsa, ne-ar putea tine in fata calculatoarelor ca sa "ne certam" atit de mult incit am uita sa mai si programam.
Eu zic ca important e sa scoatem cod bun nu conteaza in ce fel.

Iar pentru pstdgt, vreau sa-i atrag atentia ca diferentele intre Pascal si ObjectPascal sunt imense (de... lumea evolueaza) desi sintaxa este foarte asemanatoare. Daca nu ar fi fost diferente, am fi programat in continuare in Pascal si nu in Delphi.
Faptul ca Delphi e atit de "judecat" si controversat, arata ca are ceva de spus (iar concurenta...).
Eu (ca fost programator Cpp) zic ca ar trebui doar sa laudam nasterea unui nou limbaj si sa-l lasam sa-si spuna cuvintul.
Eu personal sunt foarte multumit de Delphi.

pstdgt

pstdgt

Monseurizat

pt GabiMoraru: stiu ca sunt diferente intre ObjectPascal si Pascal,... dar nu sunt imense... dupa parerea mea cam ca intre C si C++ (chiar putin mai mare poate..dar nu cu mult)

oricum cred ca odata ce te-ai apucat cu C-ul nu te mai intorci la pascal (delphi sau ce-o mai fi el).. eu unul nu mai pot.. mi-ar lipsi chestii de genul "k++" sau "for(int i=0; i:D

camm atat...

cretze

cretze

Veteran

Originally posted by Pac_Man
Mda, m-am mai gandit si eu putin. Se pare ca anul asta si anul viitor voi face la facultate 'algoritimi in pascal' asa ca o sa m-apuc serios de delphi.  

Asa mie personal mi-ar place sa programez aplicatii pt linux (e mult mai bine gandit tot SO-ul) dar nu pot sa neglijez wingozu. Cu Delphi s-ar putea sa am sansa sa le fac pe amandoua... who knows...

Multam pt reply-uri!

... pai astea fiind zise, cred ca ar fi bine ca disensiunile in ce priveste limbajele de programare sa le discutam intr-un thread separat, nu ???

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate