Insecte intre geamuri (tamplarie din lemn)
Last Updated: Sep 09 2020 08:29, Started by
rokyronnie
, Sep 08 2020 18:53
·
0

Posted 08 September 2020 - 18:53

Am o cabana care are geamuri cu tamplarie din lemn. Geamurile sunt ca cele din poza atasata. Problema este ca intre cele 2 geamuri se tot baga muste, reusesc sa patrunda printre spatiul dintre geam si rama si dupa o perioada in care casa este inchisa, acestea patrund in casa si evident, nu mai pot sa iasa, astfel se aduna foarte multe muste prin toata casa.
Am gasit pe internet mai multe tipuri de banda adeziva insa nu-mi dau seama daca este suficient si daca ar ajuta la problema asta sau daca exista alta optiune. Attached Files |
Posted 08 September 2020 - 19:01

Banda din cauciuc siliconic este buna dar dupa cateva deschideri ale ferestrelor se poate taia/distruge...
![]() Daca ferestrele stau inchise tot timpul, atunci aceasta este solutia buna. Edited by xmanyacs77, 08 September 2020 - 19:02. |
Posted 08 September 2020 - 19:22

Ești sigur ca muștele intra doar pe la geamuri? Cabana are pod/mansarda, coșuri de fum/șemineu sau alte locuri prin care interiorul comunica cu exteriorul? Ușile se închid etanș?
Poți folosi și clasicul purfix (banda de etanșare, din burete). Vezi ca la unele magazine de bricolaj găsești benzi de etanșare autoadezive de genul celei puse de tine în poza, dar cu profil și grosimi diferite, precum și în alte culori. Aceste benzi se vând la metru, îți cumperi cât estimezi ca ai avea nevoie. |
Posted 08 September 2020 - 19:59

La toate geamurile.. se aduna niste metrii liniari, de aceea intrebam. Ca sa testez sa vad daca are efect, trebuie sa etansez toate geamurile din casa.
|
Posted 08 September 2020 - 20:08

Scandurele subtiri si cuisoare, asa intaresti si geamul,sa stea fix.
|
Posted 08 September 2020 - 20:48

Posted 08 September 2020 - 21:06

Voiam sa vad daca cineva a mai avut o problema similara si a reusit sa o rezolve cu o astfel de solutie.
|
Posted 08 September 2020 - 22:24

Poate ar fi util sa pui în cabana și ceva capcane pentru muște.
|
Posted 09 September 2020 - 07:15

rokyronnie, on 08 septembrie 2020 - 21:06, said:
Voiam sa vad daca cineva a mai avut o problema similara si a reusit sa o rezolve cu o astfel de solutie. La geamurile pe care nu le deschideam niciodata, am pus silicon transparent la interiorul primului rand de geamuri. Incearca cu banda de burete, dar vezi ca pe portiunea unde calca bine rama nu vei putea pune banda. Si pe ea scrie, nu mai stiu 1mm la presare. Mai e o banda de cauciuc. |
|
Posted 09 September 2020 - 07:49

@corinadaniela Am pus cateva benzi lipicioase pentru muste insa se pare ca nu s-au prea intersectat
![]() Am sa incerc cu banda de burete sau cauciuc si vedem ce rezultate o sa dea. |
Posted 09 September 2020 - 08:29

Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users