Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Autorizare cofetarie
Last Updated: Aug 28 2020 19:52, Started by
0b3d
, Aug 27 2020 15:32
·
0
#1
Posted 27 August 2020 - 15:32
Buna ziua,
Poate este cineva care s a lovit sau are cunostinte in legatutra cu urmatoarea situatie: Agentul economic 1, produce si vinde produse de brutarie (paine,cornuri) intr-un spatiu autoriza (DSP,DSV). Agentul economic 2, vrea sa produca produse specifice de cofetarie (tortur,prajituri) in acelasi spatiu (vrea sa se autorizeze in acel spatiu), vanzare se va face prin firma agentului economic 1. Nu am gasit nimic concret ca 2 agenti economici diferiti, nu pot produce in acelasi spatiu de productie (totul fiind delimitat, ustensile, frigidere separate), am tot gasit norme, legi, totul este stufos si greoi de inteles pentru mine. Cunoaste cineva exact procedura sau daca este posibila sau nu autorizarea in acelasi spatiu de productie? Multumesc, |
#2
Posted 27 August 2020 - 15:39
Teoretic se poate autoriza, dar n-ar fi mai bine ca unul sa vanda ambele produse (atat ca producator, cat si ca intermediar)? Lucrez pentru o firma care importa bauturi alcoolice si vanzarea se face prin alta firma (adica accizele si demersurile sunt facute pe o firma, care isi asuma accizele, vama si cele necesare importurilor, iar vanzarea in tara este facuta de alta, care isi asuma operatiunile de transport si vanzare, la care se adauga productia de vinuri).
Edited by Pololica, 27 August 2020 - 15:40. |
#3
Posted 27 August 2020 - 15:42
DA - este posibil
Legea 31/1990 actualizata 2020 Art. 17 (4) La acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societăţi numai dacă imobilul, prin structura lui şi suprafaţa sa utilă, permite funcţionarea mai multor societăţi în încăperi diferite sau în spaţii distinct partajate. Numărul societăţilor comerciale ce funcţionează într-un imobil nu poate depăşi numărul de încăperi sau spaţii distincte obţinute prin partajare. Deci autorizarea se obtine numai daca spatiul respectiv este destul de mare incat sa permita functionarea celor 2 societati. |
#4
Posted 27 August 2020 - 16:44
Teoretic e posibil, dar trebuiesc indeplinite normele HACCP si e nevoie de avizul DSP.
Problema este daca chiar e loc, daca sunt spatii de depozitare diferite si daca nu se intersecteaza fluxurile de productie. Oricum, e cam incurcata treaba si am mari indoieli ca se pot respecta normele HACCP de igiena. Edited by Courage, 27 August 2020 - 16:45. |
#5
Posted 27 August 2020 - 17:44
Nu ai cum sa delimitezi, daca este in acelasi spatiu.
Cum faci ? Dimineata vulcanizare, seara restaurant ? Naijax, on 27 august 2020 - 15:42, said:
Deci autorizarea se obtine numai daca spatiul respectiv este destul de mare incat sa permita functionarea celor 2 societati. |
#6
Posted 27 August 2020 - 17:58
Pai da
Este destul de clar articolul pe care l-am pus mai sus Doar ca nu stim ce fel de spatiu are colegul nostru Poate se incadreaza in cerinte sau, poate nu |
#7
Posted 27 August 2020 - 22:42
#8
Posted 27 August 2020 - 23:41
similare dar un atelier de dulciuri difera mult fata o sala de framantat painea
dulciurile cam au nevoie de frigider si-n frigiderul cu fructe nu poti tine prajitura daca ati fost intr-o brutarie numai praf de faina-i peste tot |
#10
Posted 28 August 2020 - 19:52
EMPP, on 27 august 2020 - 23:41, said:
similare dar un atelier de dulciuri difera mult fata o sala de framantat painea dulciurile cam au nevoie de frigider si-n frigiderul cu fructe nu poti tine prajitura daca ati fost intr-o brutarie numai praf de faina-i peste tot Nu e nimic inerent în nici una din activittăți care să facă imposibilă coexistența într-un spațiu comun. Frigidere se por cumpăra, sala de frământat și depozitul de făină se pot separa de restul cu un perete, etc... |
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users