Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...
 Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Va rog recomandati echipa serioa...
 Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?
 

Firma produse cosmetice-aproape de faliment

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
Gabriel20

Gabriel20

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 25.08.2020
Bună seara, deschid acest topic rămânând plăcut surprins cata multă activitate este pe aceasta tema și poate ma puteți ajuta ce un sfat, doua care sa ma aducă la lumina..
A început totul în 2018,plecand de la o simpla idee. Apoi am început sa ma documentez bine ce insemana a produce de la zero un produs cosmetic, ce etape sunt de parcurs, cât timp este nevoie de la idee pana a fi în raftul unui magazin, zis și făcutmAm zis ca da, trebuie sa încerc. Am cautat firme/persoane pentru a ma asista, recomanda laboratoare de compunere formula plus testare, în final ca să nu o lungesc prea mult, în iarna anului 2019,am reușit după multe uși închise, după foarte multe piedici puse de sistemul de la noi, am scos pe piața primele doua creme, una de față iar a doua hidratanta pentru corp,produse fabricate printr un parteneriat cu un producător mare din Romania.
Am ajuns în momentul în care am marfa toată în fata, gata de vânzare.... și de aici au început adevăratele greutăți deaorece multe firme din România nedorind o colaborare deschisa cu mine, așadar am apelat la Emag, vânzând destul de puțin, iar cu venirea pandemiei vânzările ducându-se foarte mult în jos. Am creat un magazin online(Eva de baza fără prea multe artificii) dar fără prea mare rezultat.. am avut câteva mici colaborări cu mici firme dar la. fel fără prea mare rezultat.
Acum în momentul de față am înghețat totul în firma, dorind sa ma reorganizeze, poziționeze pe piața..
As dori sa nu ma criticați prea tare, știu poate ca m-am aruncat cu capul înainte sa testez piata(nu știu cum as fi putut testa..), am un loc de munca stabil (navigator) deci cum se spune pe Românește nu chitai de foame acum, nu am avut așteptări mari de la început, nu am început totul cu gândul ca devin milionar peste noapte, în plan am avut sa întrețin firma primul an, iar apoi sa vad dacă e rost de profit..
Postarea mea sper sa aiba și scop educativ.. gândiți-vă de 10 ori, acționați o singura data și bine..
Sunt deschis la discuții, sfaturi ajutătoare etc
O seara buna!

#2
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016
Americanii zic ca ai devenit om de afaceri dupa ce ai trecut prin cel putin doua falimente...

#3
adrian919

adrian919

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 256
  • Înscris: 23.06.2015
Da, ai inceput  de la productie. Acesta este stilul vechi de afaceri, pe idea ca nu exista concurenta mare/cererea este mare sau ca un produs de calitate se vinde singur. In ziua de azi insa piata este inundata de produse, si se incearca vinderea lor prin toate mijloacele cunoscute.
Un simplu sfat e greu de dat fara a cunoaste proprietatile produselor si pretul de productie.Poti incerca o promotie agresiva prin reclame online,vanzarea in lanturile de magazine mari la pret  reduse.plata unor "influencers" de pe instagram, vanzarea directa prin agenti de vanzari.
Chiar si asa majoritatea firmele nu au profit in primul an sau 2 ani.

#4
Piscopescu

Piscopescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,507
  • Înscris: 24.03.2018
1. Magazinul ala online, ai incercat sa-l promovezi pe Google, ceva, sau doar i-ai dat drumul si ti-ai pus speranta in energiile cosmice?


1 bis . Cremele sunt "medicinale" sau doar "cosmetice"? Eu as incerca un "blitz" de marketing orientat spre farmacii/clinici medicale/spitale - in primul caz - si spre o firma de PR ca sa organizezi o donatie de binefacere, un tratament gratuit acordat, stiu eu, cadrelor medicale care s-au luptat eroic cu covidu' sau cadrelor didactice care s-au luptat nu mai putin eroic cu Zoom-ul Posted Image

2. Navigator "de apa" sau aerian? In primul caz, in locul unei neveste in fiecare port Posted Image, m-as duce cu geamantanul de esantioane din poarta-n poarta de magazine de gen. Totusi, trebuie sa iei in considerare ca lanturile de parfumerii/cosmetice nu iau marfa de la furnizori individuali ci au lanturi de aprovizionare. Inca o chestie, valabila in Romania si in strainezia, e hartogaraia medicala, aprobari si semnaturi ca produsele tale nu dauneaza sanatatii...


3. Nu uita de termenul de valabilitate al "marfii", am auzit de cazuri nasoale cand au fost folosite produse expirate...

Edited by Piscopescu, 26 August 2020 - 21:45.


#5
Gabriel20

Gabriel20

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 25.08.2020
În primul rand țin sa va mtumeac pentru mesajele primite.
In al doilea rand țin sa precizez ca cele doua crreme nu sunt medicinale,prima este hidratanta pentru noapte/ zi iar cea de a doua este anti-rid, iar ingredientul activ este extractul de melc, recunoscut în industria cosmetica ca fiind un '' bun ati rid''
Navigator pe mare, sunt șanse aproape de zero sa pot iesii în oraș, timpul liber este foarte limitat,munca este foarte multa.. noroc ca nu stau mult. plecat..
Magazinul online a fost. promovat, pagina de Facebook a fost. promovata destul de mult,profitul este în jur de 15-20 % din prețul de producție. Produsele sunt 99% din ingrediente naturale, certificate bio, nu am făcut rabat de calitate la nimic.. am. scris aici, mai ceva ca fac reclama :)) sper sa nu fie probleme.
Vă mulțumesc frumos, o seara frumoasa!

#6
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,778
  • Înscris: 12.01.2018
prima greșeală.profitul de 15-20% pentru tine ca și producător.dar pentru mine ca distribuitor și pentru altul ca vânzător en detail?
tu după prețul de cost vinzi  cu 20% adaos?

cât te costă o cremă?
cu cât o vinzi pe net?
ești plătitor de tva? asta este FOARTE IMPORTANT

firma producătoare este din cluj?deși aceștia aveau o foarte bună distribuție tind să cred că nu la cluj le faci

#7
yndy

yndy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,447
  • Înscris: 17.05.2010
Problema ta este capacitatea de vânzare.
Ca soluții ai fie marketingul fie externalizarea procesului de vânzare.

Niciuna din cele de mai sus nu e specialitatea mea principala, dar știu teoria

Marketingul se poate face above-the-line, plătind reclamă, promovare pe față, sau below-the-line, prin alte metode, ex, blogeri, prezentatoare TV, retea de revanzatori in institutii publice, etc.

Externalizarea procesului de vânzare înseamnă să te duci la o firmă care are brand și/sau capacitate de vânzare și să le oferi produsul sub brandul lor, cu o marjă suficientă pentru ei. Aici pot fi farmacii, magazine de cosmetice, distribuitori.

Ba chiar poți merge la saloane de coafor si infrumusetare si sa vinzi produsele prin ei.

Cel mai bine este sa incepi sa vinzi prin metode indirecte pana ai volume, esti prea la inceput ca sa te bazezi doar pe magazin online si publicitate ATL

#8
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

 Piscopescu, on 26 august 2020 - 21:41, said:

1 bis . Cremele sunt "medicinale" sau doar "cosmetice"? Eu as incerca un "blitz" de marketing orientat spre farmacii/clinici medicale/spitale ...
Daca sunt medicinale trebuie autorizatie de punere pe piata, fiind considerate produs medicinal.
Pentru asta iti trebuie dosar european al produsului, autorizatie europeana a producatorului, studii de reziduuri, etc.
Dupa ce ai tot teancul de dosare, teste si aprobari, depui documentatia la EMA, platesti taxa (acu' vreo 10 ani era 154,000 lire sterline pentru 1 bucata produs) si astepti sa vezi ce obiectii, observatii si suplimentari de dosar apar.

 Gabriel20, on 26 august 2020 - 22:34, said:

Magazinul online a fost. promovat, pagina de Facebook a fost. promovata destul de mult,profitul este în jur de 15-20 % din prețul de producție.
Producatorul are in general cote de profit intre 100% (cei mai saracuti) si 2,000 si 10,000% (industria pharma cu actionarii ei fericiti...)

De exemplu, un vaccin are pret de productie undeva in jur de 0.10 Euro si se vinde de la producator intre 2 si 5 euro.

In cazul unei molecule noi sau al unui produs revolutionar (Viagra, spre exemplu :)), cota de profit mai adauga cateva zerouri in coada.

Industria pharma e noul fabricant de bijuterii al secolului nostru.

#9
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,989
  • Înscris: 22.04.2019
În viață întotdeauna e bine să faci doar ceea ce te pricepi. Bravo tie că ai conceput cremele, dar la la vânzări ești varză. Asta e un domeniu unde ar fi trebuit să găsești un partener care se pricepe. Nu-i timpul pierdut, doar trebuie să pleci de la ideea că nu ne putem pricepe la toate.

#10
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016
Dap.
De exemplu, firma belgiana Janssen AH care o avut niste molecule foarte destepte, si-o vandut produsele exclusiv prin marketing-ul firmei suedezo-americane Pharmacia & Upjohn si niciodata direct.

Cand Pharmacia & Upjohn o fost preluata de Pfizer, americanii or preluat si reprezentarea comerciala a lui Janssen.

Mai apoi Janssen o fost cumparata de Elanco (divizie AH a lui Eli Lilly) si astfel s-o terminat cu relatia de reprezentant de vanzari a fostului Pharmacia & Upjohn.

Unii prefera sa cerceteze si sa vina cu molecule noi, externalizand activitatea de marketing.

#11
Gabriel20

Gabriel20

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 25.08.2020
Mulțumesc pentru mesaje,
@ Hunor_66,am toată documentația de la a la z de punere pe piața în spațiul european.
Nu sunt considerate medicamente, sunt creme de infrumusetare, hidratare, anti-rid, dovedite clinic, teste de laborator, analizele necesare, dosar complet care nu a fost ieftin deloc,am întins portofelul grav în perioada aceea..
Mai am și alte surse de venit, tot in domeniul comerțului,dar cei drept nu în domeniul produselor cosmetice.
Am alocat un buget destul de ok la început pt promovare, de asa zisele vedete nu am putut sa ma apropii deoarece cereau niște sume extreme motiv ca e crema anti rid nu ceai,bautură etc unde nu se pune asa mare. preț..
In farmacii nu am avut succes.
Problema a fost ca pt orice colaborare, toți mi au cerut produsul sa îl vadă, sa știe prețul de achiziție, iar apoi sa vina cu un răspuns către mine. Deci automat a trebuit sa trec prin tot procesul, documentație, testare, aprobări finale, producție, iar apoi am înaintat produsele către diferite firme fizice, online, farmacii etc
Nu sunt aici sa ma laud cu nimic, din contra,va scrie un om care a investit destul de mult și care acum nu știe ce sa facă..

#12
Mateiso

Mateiso

    Curious Cat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,687
  • Înscris: 06.09.2019
Ar fi o idee sa incerci sa ii trimiti mesaj pe administratorului  unui grup mare de ingrijire a pielii de pe facebook. Tipa are conturi de afiliat pe multe site-uri de produse cosmetice iar membrele grupului cumpara ce prezinta ea. Dar este foarte selectiva si foarte stricta in legatura cu ingredientele. Nu promoveaza orice. Poti sa imi dai PM pentru detalii.
Si ar fi o idee sa intri pe grupuri de facebook dedicate ingrijirii pielii si sa iei legatura cu administratorii si sa intrebi daca si in ce conditii se pot promova produsele tale. Pe grupurile de genul asta se vinde extrem de mult.

#13
havefun2016

havefun2016

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 22.04.2016
De ce nu incepi de jos?

#14
_D_A_N_

_D_A_N_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 373
  • Înscris: 11.02.2014

 Gabriel20, on 26 august 2020 - 22:34, said:

În primul rand țin sa va mtumeac pentru mesajele primite.
In al doilea rand țin sa precizez ca cele doua crreme nu sunt medicinale,prima este hidratanta pentru noapte/ zi iar cea de a doua este anti-rid, iar ingredientul activ este extractul de melc, recunoscut în industria cosmetica ca fiind un '' bun ati rid''
Navigator pe mare, sunt șanse aproape de zero sa pot iesii în oraș, timpul liber este foarte limitat,munca este foarte multa.. noroc ca nu stau mult. plecat..
Magazinul online a fost. promovat, pagina de Facebook a fost. promovata destul de mult,profitul este în jur de 15-20 % din prețul de producție. Produsele sunt 99% din ingrediente naturale, certificate bio, nu am făcut rabat de calitate la nimic.. am. scris aici, mai ceva ca fac reclama Posted Image) sper sa nu fie probleme.
Vă mulțumesc frumos, o seara frumoasa!

Ce ai mai facut? Ai reusit sa treci de hopul vanzarii produselor?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate