Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

De ce a fost lasat DTH-ul de izbeliste in ultimii ani?

- - - - -
  • Please log in to reply
54 replies to this topic

#19
mercur68

mercur68

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,436
  • Înscris: 07.08.2007
DTH-ul a fost lasat de izbeliste in ultimii ani datorita ignorantei si lipsei de clarviziune ale unor operatori care nu s-au adaptat nevoilor reale de la noi din tara. A se vedea ca unii operatori (OTE-Telekom), si-au vandut satelitul crezand ca nu se mai conecteaza nimeni. DTH-ul mai are viata cel putin 10 ani in Romania.

#20
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,798
  • Înscris: 14.10.2008

 wb626ek, on 21 august 2020 - 19:53, said:

Zi tată iptv, nu sling, bling etc.
Oricum, iptv-u asta nu e blocat pe ip de Romania? Cum e digi online, afara folosesc vpn.
Orange TV go merge și afara fără restricție.

Pe De aLta parte, Orange blocheaza Vo-Wi-Fi in afara, pe cand Digi nu.

 mercur68, on 21 august 2020 - 20:22, said:

DTH-ul a fost lasat de izbeliste in ultimii ani datorita ignorantei si lipsei de clarviziune ale unor operatori care nu s-au adaptat nevoilor reale de la noi din tara. A se vedea ca unii operatori (OTE-Telekom), si-au vandut satelitul crezand ca nu se mai conecteaza nimeni. DTH-ul mai are viata cel putin 10 ani in Romania.

Nici DAB-ul nu a avut sanse in Romania, ci direct radio prin net 4-5 G.

#21
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,877
  • Înscris: 28.11.2006
Moartea DTH-ului sunt investitiile in fibra si pachetele 2-3-4 play (TV, internet, eventual telefon fix si mobil). Pe satelit n-ai decat TV, pentru restul tot trebuie sa tragi cablu sau sa ai semnal bun, macar 4G. Iar daca tot ai tras cablu pentru net, de ce sa nu bagi si TV pe el?

#22
Xman_ghio

Xman_ghio

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,204
  • Înscris: 26.06.2009
DTH-ul nu este mort, doar ca a devenit un serviciu de nisa.

Cand ai fibra in (mai) toate orasele, in multe din comunele importante, etc. de ce sa instalezi DTH cand clientul are deja fibra optica in casa?

DTH a ramas pentru zonele rurale fara fibra (tot mai putine la numar) - unde si clientii vor servicii foarte ieftine (ceea ce nu prea se mai poate). Pentru "diaspora" iarasi este de nisa - ei ar putea plati abonamente mai mari (sunt curios daca in Germania, Austria, etc gasesti abonament TV la 8-10 euro ca la noi?), dar sunt relativ putine solicitari si bataia de cap mai mare pentru ca trebuie sa isi instaleze singuri echipamentele.

#23
toto_riina

toto_riina

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,565
  • Înscris: 20.08.2014
Teoretic ai dreptate, ACUM dth-ul e mai mult la sate, dar la inceput era invers, era mai mult in urban. Si acum sunt destule farfurii si la oras, la blocuri, vile de vacanta, hoteluri etc.

#24
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,798
  • Înscris: 14.10.2008
Am intalnit DTH atat la pensiuni de munte ce nu aveau alta posibilitate dar si la Caciulata la cele 3 hoteluri rosii comuniste, din ratiuni de costuri cerute de RDS pe TV prin fibra, aceasta ramanand doar pentru internet Wi-Fi.

De regula DTH-ul la unitati de cazare e servit drept cablu analogic, dar o singura pensiune din Arges avea receiver per camera.

Scaderea numarului de abonati se simte pe aria de profil, inainte cand era furtuna in Bucuresti, vuia aria DTH de abonati ramasi fara semnal (pe vreme buna la ei), acum poate sa fie si Katrina ca nimeni nu mai zice nimic.

#25
ssss

ssss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,395
  • Înscris: 04.02.2006
În prezent DTH-ul supraviețuiește doar în localitățile unde nu este cablu TV sau este dar prin cabluri coaxiale și cu un semnal ce lasă de dorit, eventual unde sunt companii care cer prețuri mari din motive de monopol (fosta Akta).

Când s-au înființat DTH-urile (începând cu decembrie 2004 – lansarea lui DIGI) au fost ceva revoluționar pentru România deoarece majoritatea populației (rurale) prindea doar TVR 1 (în cele mai multe cazuri) și eventual TVR 2, PRO TV-ul/Antena 1 cu inserții locale (în funcție de zonă). De asemenea printre clienții lor mai erau și oamenii care nu erau mulțumiți de compania de cablu la care erau abonați – fie în orașul respectiv exista doar pachetul de bază cu HBO, fie semnalul era mai slab în anumite zone, fie dorința de a vedea și alte posturi inexistente în grila firmei etc.

De asemenea,  DTH-urile au prins bine și la românii din străinătate (deși era ilegal să scoți echipamentul DTH din România) care până atunci vedeau doar variantele internaționale ale posturilor autohtone (TVR Internațional, PROTV Internațional) cât și posturile noastre FTA (Atomic, OTV, Tele7ABC, Realitatea, Prima TV, Antena 1/TVR 1/TVR 2 la producții proprii/publicitate/știri) – cert este că posturile TV de la noi au avut dinaintea apariției DTH-urilor emisie proprie pe satelit, plus că decodoarele erau disponibile doar firmelor de CATV.

Totuși la început prin 2004-2006 (până la apariția lui Dolce) nu erau prea mulți care au trecut pe DTH din pricina faptului că echipamentul DTH era plătit integral de către client (și de asemenea și prețurile puțin mai mari).

Dar în decembrie 2006 când a apărut Dolce serviciul a fost mai cerut ca niciodată. Asta pentru că era al Romtelecomului (care avea monopol pe telefonia fixă/Internet fix în majoritatea comunelor) și de asemenea potențialii clienți care aveau telefonul fix de la ei beneficiau de preț redus la pachetul de bază și de instalare și activare gratuită (evident, au fost și persoane care n-au avut telefonie fixă de la RTC dar care s-au abonat la acest serviciu, însă aveau un preț mai mare la pachetul de bază și trebuia plătită instalarea și activarea). În plus clienții RTC ce aveau facturi mai mari de 150 lei (parcă) primeau un pachet gratuit Dolce (cu vreo 17 canale românești, diferit de pachetul de bază).

Tot în 2006 dar în luna mai a apărut Boom-ul, un serviciu DTH care era destinat persoanelor cu venituri mai mari, aveau cele mai bune echipamente de recepție dintre toți providerii DTH (mai puțin STB-ul care era același cu cel de la Dolce și de asemenea făcut să meargă numai în rețeaua lor) și cea mai bună imagine și calitate a semnalului. Aveau de asemenea și o grilă care întrecea concurența pe acest segment (însă a mai avut și unele lipsuri) plus canale proprii de divertisment (premium). Dar în următorii ani a cunoscut o degradare care s-a resimțit în grilă, programe, echipamente și nu în ultimul rând, fonduri. În primăvara 2010 a dat faliment iar 1 an mai târziu a fost preluat de RTC, sucombând în ianuarie 2012.


Mai zic o chestie: DTH-ul a prins bine și la orașe până prin 2008-2009 din cauza neexistenței DVB-C-ului.



#26
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
N-am avut niciodata farfurie pentru TV acasa. :) Va dati seama ca n-as pune asa ceva, mai ales acum, dar cunosc un caz mai aparte unde aveau fibra Telekom si Digi in locatie, le-au taiat si au pus TV prin farfurie si net prin 4G. :)


Au dat la gunoi fibrele.

#27
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,798
  • Înscris: 14.10.2008
Emisie proprie pe satelit aveau televiziunile (si radiourile) private romanesti inca din 1996. Insa principalele posturi generaliste emiteau nu codat ci foarte codat, PowerVu, astfel incat pana la aparitia DTH-urilor, cine nu avea cablu si avea parabolice proprii, nu prindea prea multe posturi romanesti, doar unele de nisa plus variantele internationale pentru diaspora de la TVR si Antena.

Prin urmare, DTH-ul a deblocat o vreme accesul la multe televiziuni care altfel nu puteau fi receptionate. Vorbim de zonele fara cablu TV.

Dupa DVB-C insa a inceput (dupa 2009-2010) insa sa se dezvolte puternic internetul de (foarte) mare viteza, care a inceput sa muste puternic din televiziune, la TV in prezent uitandu-se in mare parte oamenii mai in varsta, dintre care cei foarte in varsta prefera inca TV cu tub si/sau semnal CATV analogic.

Dezvoltarea infrastructurii de fibra optica a permis si dezvoltarea segmentului de smartphone, alta chestie greu inghitita de pensionari.

 MembruAnonim, on 21 august 2020 - 22:21, said:

N-am avut niciodata farfurie pentru TV acasa. Posted Image Va dati seama ca n-as pune asa ceva, mai ales acum, dar cunosc un caz mai aparte unde aveau fibra Telekom si Digi in locatie, le-au taiat si au pus TV prin farfurie si net prin 4G. Posted Image
Au dat la gunoi fibrele.
Asta este o prostie.

M-am bucurat de desfiintarea antenelor TV terestre, mult mai estetic fara ele.

Intre 2001 si 2012 am fost obsedat de echipamentele de receptie satelit folosite de cablisti, pe cat de obsedat de satelit eram in acei ani, pe atat nu am avut kit de receptie vreodata. Le monitorizam si pe ale radiourilor FM, nu doar la RCS.

Din 2011 insa, am prins obsesia netului prin fibra. Fibra oricum imi placea si in 2003 cand RDS venise cu prima retea HFC in Slatina, dar din 2009 m-au innebunit cu FFTB/FTTH si imi doream foarte mult asa ceva, avand in sfarsit in 2012, la casa. E clar acum ca nu voi mai pune in veci niciun fel de antena pe casa.

#28
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Ba chiar au platit pe cineva sa vina sa le taie fibrele pana in stalp. :)

#29
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,798
  • Înscris: 14.10.2008
Eu am taiat cu sete cablul telefonic si coaxial cand mi-am bagat fibra. Pe ala telefonic il uram maxim, ADSL-ul.

#30
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Plus ca in casa numai wireless se foloseste, nu mai au niciun cablu de retea. Nu stiu de ce si cum, nu am intrebat, doar am vazut ca au disparut toate astea.

Farfuria de TV e urata cu spume...e mare si oribila, dar fiecare cu ideile lui...

#31
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,798
  • Înscris: 14.10.2008
Pentru receptie cat mai stabila (adica sa pice semnalul doar la furtuni si nu la orice ploicica) aveai nevoie de o antena cat mai mare. DTH-urile foloseau antene mici, ca sa fie ieftine si comode, dar cablistii aveau antene mari, avand un avantaj in acest sens.

Alt dezavantaj, pe langa No Signal pe furtuna vara (eram obsedat sa urmaresc cum pica si revin posturile, porneam urgent televizorul cand tuna afara) mai este ca iarna poate fi nevoie sa cureti zapada de pe antena si LNB.

In 2013 cand am constatat ca RDS nu mai foloseste satelit la preluarea posturilor pentru analogic, mi-a venit sa-mi iau antena de satelit pentru furtunile de vara, la nervi asa, dar m-am invatat fara si apreciez stabilitatea fibrei optice acum. Am si camera spre nord, nu am cum sa montez, iar din 2017 nici nu prea ma mai uit la TV.

Cand internetul castiga tot mai mult teren si incepe sa se renunte la TV, DTH-ul e primul care dispare, apoi cablul TV si DVB-C-ul.

#32
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Cand netul castiga teren, altii isi pun ditamai ligheanul pe casa. Pe fatada ei inca. :)

Lighean. Posted Image Pentru TV inca Posted Image

#33
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,073
  • Înscris: 24.02.2011
Eu folosesc DTH de la portocalii la oraș. 19 lei/lună pentru 2 receivere. Nu există posibilitatea instalării de fibră optică pentru că muncitorii au făcut o treabă de mântuială când au îngropat tuburile

Edited by sandel1, 21 August 2020 - 22:46.


#34
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,798
  • Înscris: 14.10.2008
Oameni si oameni, unii au renuntat la TV chiar in 2003. Pana in 2010 mie mi-ar fi fost imposibil.

Lumea se muta pe net, dar la fel si reclamele, inca mai putine decat la TV si radio unde sunt horror de multe si motiv de a nu mai folosi aceste servicii audiovizuale.

#35
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Reclame? Ce-s alea? :D

#36
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,798
  • Înscris: 14.10.2008
Ceva la care dau volumul pe 0 la radio in masina si la TV in bucatarie. La Youtube dau Skip, daca nu-mi place.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate