Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
[UNDE] reciclare cd / dvd

Foliere geamuri

Microsoft Defender

cartela Internet Europa
 Sondaj EV

Testerul pe VAG arata devieri la ...

Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.
 Interpretare XML

PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!
 La multi ani @Nimcid25!

"Spionul" nostru cel de t...

Care aplicatie are cele mai ok co...

Parere antrenament incepator
 

Receiver Orange satelit Samsung GX-OR530SK

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
6 replies to this topic

#1
popicakwt

popicakwt

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 15.06.2010
Am un abonament Orange satelit iar receiverul pe care l-am primit de la Orange este un Samsung model GX-OR530SK. In ultimele zile ma lovesc de o problema care ma enerveaza foarte tare. Beculetul verde (pornit) al receiverului clipeste intruna iar canalele nu mai pot fi schimbate. Telecomanda nu mai lucreaza, receiverul nu poate fi oprit nici daca apas chiar mai lung butonul oprit/pornit de pe panoul frontal, pentru a-l opri il scot din priza. Daca scot bateriile telecomenzii becul nu mai clipeste. Sa fie telecomanda defecta? Am inlocuit bateriile, dar degeaba. L-am scos din priza, cardul de asemenea, degeaba. S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema? Stiti cumva vreun remediu? Multumesc. Daca telecomanda ar fi defecta, exista vreun model de telecomanda universala ce poate fi folosita cu acest tip de receiver? Nu receptionez in Romania, deci a merge la Orange si a schimba receiverul/telecomnda este deocamdata imposibil.

#2
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
După ce-l scoți din priză, alege un canal, apoi scoate bateriile din telecomandă pentru 30 de minute.
Dacă nu mai face, e din telecomandă.
Desfă-o cu grijă și speli placa de bază cu alcool izopropilic, apoi o închegi la loc.
Zici dacă mai face...

#3
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,452
  • Înscris: 08.02.2011
Clar telecomanda e defecta.

#4
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,581
  • Înscris: 01.12.2001
Verifica telecomanda privind prin camera foto de la telefon. Daca vezi LED-ul ir pâlpâind non stop: ea e vinovată.
Ai un buton blocat.
Verifici care e.

#5
popicakwt

popicakwt

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 15.06.2010
M-am gandit si eu la un buton blocat dar nu stiam cum sa verific daca intradevar telecomanda trimite continuu semnal. Multumesc dorin_2k, am facut cum ai zis si intradevar telecomanda palpie continuu. Desfacusem telecomanda mai devreme si placa de baza parea ok. Nu am alcool izopropilic, nu stiu daca spirtul sanitar (etilic 70%) e bun pentru asa ceva.
Aici unde sunt eu e foarte cald, mi s-a parut ca si receiverul este foarte cald. L-am racit "fortat" in frigider impreuna cu telecomanda. Pentru 5 minute a functionat ok, apoi palpaiala a revenit. Puteti sa-mi spuneti cum altfel as putea detecta care dintre butoane este de vina? Alte idei si sfaturi? Va multumesc tuturor.

#6
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,581
  • Înscris: 01.12.2001
Desfaci telecomanda. Ștergi placa de baza. Dă-i și cu spirt sanitar.
Nu pune butoanele din cauciuc și asambleaz-o fara ele. Pune bateriile.
Daca tot "luminează" LED-ul e de la placa de baza. Te concentrezi pe ea.
Daca nu "luminează" e de la butoanele de cauciuc.
Le cureți și pe alea pe exterior și carcasa cu butoane. In orificiile butoanelor mai ales. Se aduna mizerie și blochează un buton.
Am văzut o telecomanda plina de grăsime și praf. Butoanele nu mai culisau, erau înțepenite.
Doar telecomanda e de vina.
O alta varianta de testare. Scoți bateriile și folosești doar butoanele de pe receiver.
Asta ar fi și soluția de utilizare imediata. Până o repari sau cumperi alta telecomanda

#7
mag1001

mag1001

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 31.05.2012
tot legat de telecomanda pentru un decoder orange , am aceeasi problema : pana vine una compatibila din Romania , stiti vreo aplicatie de instalat pe telefon sa pot schimba canalele ?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate