Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mai poarta careva papuci prin oras?

Amortizoare - 2024 - gaz / ulei ?...

Calatorie Bucuresti - Timisoara, ...

Țuica are gust ciudat
 Copii nascuti in Romania

Ușa exterioara care scar5...

Felicitari Republica Moldova pent...

Decizie dificila intre doua model...
 Orange nu onoreaza premiile din P...

Ungere mecanism usa metalica de a...

Probleme baterie monde 3

Tipuri de acces Gura Portitei, di...
 Crearea unei formule Excel cu div...

Filme ce urmeaza in 2024 - horror

Tarot (2024)

Prescriere datorii parinti decedati
 

Virus sau program spion in BIOS?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
ccc190577

ccc190577

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 646
  • Înscris: 02.08.2020
Salut

Am un calculator vechi functional(merge netul,merg doar filme 720p).
Placa de baza Asus A7V400-MX
Am  un singur hard ,cu Windows XP SP3,pe el.

De cate ori dau windowsul jos si vreau sa-l reinstalez(am cd cu licenta originala)
in loc sa-mi apara un singur hard C:/ , mie imi apar 2,unul cat e hardul meu ,si altul
E:/ sau F:/ de vreo 20 Gb , peste valoarea hardului meu conectat.
Am cumparat alt hardisk IDE,face la fel.

La calculator a avut acces cineva ,cu care eu nu am fost de acord sa aiba acces,nu am vazut
ce a facut.

Cred ca a virusat BIOSUL,ori a bagat un program spion in BIOS,ori cine stie ce program.
Procesorul nu are SSE2,cu ce antivirus pot scana BIOSUL(nu mai am gasit antivirus pentru
Windows XP SP3)?
Ce capacitate are Biosul,cata memorie libera in BIOS am,cum rescriu BIOS-ul?

Credeti ca BIOS-ul este defect,virusat,are program spion in el?
Se poate pune program spion in BIOS?
Se poate pune un programel mic in BIOS?

Multumesc

#2
techuser

techuser

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 517
  • Înscris: 05.04.2020
cel mai simplu .... ii poti rescrie tu foarte usor bios-ul

printr-un upgrade de bios sau printr-o procedura ceva mai complicata cu un cititor de eproame

si dupa poti dormi linistit ca nu te mai spioneaza nimeni Posted Image

Edited by techuser, 14 August 2020 - 05:02.


#3
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,750
  • Înscris: 01.12.2001
Pune o foto cu cei 20 GB in plus. Nu cumva e partiția ascunsa de 100 MB? Nu un alt HDD.

#4
cioclopica

cioclopica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,441
  • Înscris: 07.05.2006
Posibil sa fi avut un program de Local recovery (gen Altiris) in asa fel incat la boot-are, apasand o tasta (F11 de exemplu) sa restaurezi sistemul de operare si programele instalate. Acea dimensiune de 20 GB ma duce cu gandul la un asemenea program. Partitia de recovery este ascunsa pana la urmatoarea instalare cand se propune partitia in care sa fie instalat sistemul de operare.

#5
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,125
  • Înscris: 28.10.2006
Initiatorul spune ca a pus si un alt HDD.
De unde partitii ascunse pe HDD-ul "nou"?

#6
cioclopica

cioclopica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,441
  • Înscris: 07.05.2006
Daca a reinstalat de pe o imagine creata anterior, este posibil.

#7
ccc190577

ccc190577

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 646
  • Înscris: 02.08.2020
Cum updatez BIOS-ul?De unde iau un cititor de eproame,cum procedez ,descrieti pasii efectivi?

Voi incerca astazi,sa reinstalez din nou ,sa vad doar ,cu cd-ul original cu licenta windows
ce imi mai arata acum.O sa pun o poza.

Am cumparat de pe olx,un hdd ide.

 cioclopica, on 14 august 2020 - 05:57, said:

Daca a reinstalat de pe o imagine creata anterior, este posibil.
La instalare,reinstalare,am folosit cd-ul original cu licenta Windows XP SP3,achizitionat
de mine,acum multi ani din Altex.

Totusi ce capacitate are acest "circuit" pe care se gaseste "instalat" BIOS-ul?
Cum vad cat spatiu liber mai este pe acest "circuit?
Sa-mi fac si eu o idee ,cam ce programe merg instalate acolo(la dimensiune ma
refer)?

Edited by Dany_Darke, 14 August 2020 - 07:28.


#8
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,870
  • Înscris: 07.06.2014
2-4 mb

#9
cioclopica

cioclopica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,441
  • Înscris: 07.05.2006

 ccc190577, on 14 august 2020 - 07:05, said:

Totusi ce capacitate are acest "circuit" pe care se gaseste "instalat" BIOS-ul?
Cum vad cat spatiu liber mai este pe acest "circuit?
Sa-mi fac si eu o idee ,cam ce programe merg instalate acolo(la dimensiune ma
refer)?

https://totuldesprec...emoria-rom.html

#10
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,869
  • Înscris: 15.06.2004
Nah... N-ai nimic in BIOS.

Au existat ceva virusi de BIOS dar aia nu faceau decat sa prajeasca placa.
Poti da si un reset ca sa fi tu impacat - vezi in manual cum se face - ori cu un jumper ori se scoaet bateria de BIOS.


Si pune te rog un print screen din:
- My Computer
- Disk manager ( Click dreapta pe My Computer - Manage )
- Device manager.

AVAST de ex are antivirus free care merge pe XP SP3.

Daca incerci sa accesezi E sau F ce-ti zice ?

#11
sags

sags

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,161
  • Înscris: 24.04.2013
Daca instalarea se face de pe un CD de la producatorul calculatorului este posibil sa creeze automat o partitie suplimentara cu diverse utilitare de-ale lui (recovery, diagnosticare, etc). De exemplu cele de la HP creeaza una numita HP_TOOLS. Nu are absolut nici o treaba cu BIOS-ul, nu acolo trebuie cautata cauza.

LE: Daca te deranjeaza prezenta ei, atunci clic dreapta pe ea in ‘Disk Management’ si ii stergi litera asociata. Nu o sa iti mai apara in ‘My Computer’ (dar va ramane pe disc in caz ca ai nevoie de diagnosticare hardware sau altceva).

LLE: LASA bios-U’ IN PACE, RISTI SA STRICI COMPUTERU’ DE TOT (ca din ce ai postat se vede ce nu te pricepi).

Edited by sags, 14 August 2020 - 09:34.


#12
wb626ek

wb626ek

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,392
  • Înscris: 05.11.2014
https://www.asus.com...pDesk_Download/
BIOS și drivere dacă ai nevoie.
Apropo, dacă îl ții pentru filme, poți instala LibreElec sau OpenElec.

Edited by wb626ek, 14 August 2020 - 09:34.


#13
ccc190577

ccc190577

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 646
  • Înscris: 02.08.2020

 eiffel, on 14 august 2020 - 08:01, said:

Nah... N-ai nimic in BIOS.

Au existat ceva virusi de BIOS dar aia nu faceau decat sa prajeasca placa.
Poti da si un reset ca sa fi tu impacat - vezi in manual cum se face - ori cu un jumper ori se scoaet bateria de BIOS.


Si pune te rog un print screen din:
- My Computer
- Disk manager ( Click dreapta pe My Computer - Manage )
- Device manager.

AVAST de ex are antivirus free care merge pe XP SP3.

Daca incerci sa accesezi E sau F ce-ti zice ?

1.E sau F ,nu apareau in MyComputer,doar atunci la inceput,cand vroiam sa instalez
windows,atunci aparea aceasta  partitie de 20 Gb,detectata de cd-ul cu licenta.
2.Tot timpul,de vreo 5 ori,cat mi-a aparut aceasta partitie,Esau F(cand era E,cand F)
eu am 2 cd-uri cu licenta XP SP2 si XP SP3 ,nu mai stiu la care aparea E la care F,deci tot
timpul ,acest calculator nu avea niciun fel de antivirus pe el(pentru XP si procesor fara SSE2
eu nu am gasit antivirus)
3.Astazi,14.08.2020,vad ca nu mai apare acea partitie E sau F ,cu ambele cd-uri de instalare.
4.Am facut ,in urma cu vreo luna urmatoarele modificari:
- am adaugat un dvd nou(cel vechi,incepuse atunci cand am vrut sa instalez windows SP3,sa in
carce ,dupa butare,fisierele greu)
-am instalat antivirusul meu vechi cu licenta din 2010,BitdefenderInternetSecurity
Acest antivirus,a gasit,tin minte,2 fisiere cu virusi si cica a rezolvat pe acelea 2,dar
si luna aceasta,la scanare gaseste 2 fisiere cu parola(vezi poza).
Dar din cate imi aduc aminte fisierele cu virus erau legate de browserul Mozilla,
care prima data cand il deschideam,ducea catre o pagina cu adresa ceva de genul:wdftgres356 gy6r5d4.
Folosesc si acum versiunea Mozilla,pentru procesoare fara SSE2, numarul 48 parca,si
asta cu probleme,nu am gasit o sursa sigura de download.
Mentiune:placa de baza nu vede decat un hdd idee,oricum le-as combina pe panglici,
nu vede decat un singur hard
Tot am impresia ca ,am un program spion in calculator,sau virus,in BIOS.
Cum pot detecta acest lucru?

Avast accepta Windows XP SP3 ?
Avast accepta procesor fara SSE2 ?
Dezinstalez mai intai bitdefender si apoi instalez Avast,sau instalez direct Avast?
Publicati o sursa sigura(fara virusi si programe spion) de Mozilla 48 , pentru
procesoare fara SSE2

Multumesc

Attached Files



#14
wb626ek

wb626ek

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,392
  • Înscris: 05.11.2014
Ce vremuri, BIS 2010. Și eu l-am folosit o perioada lunga de timp, precum și versiunile mai vechi.
Dacă ai formatat tot hardul nu ai nimic pe el. Doar dacă zice ca ai vreun virus pe CD cu XP.
Am pățit și eu la xp sa îmi zică ca e virusat.
Bios-ul îl poți rescrie, vezi adresa din postul anterior, citește cu atenție cum se face. Nu e greu.
Rescriere de bios cu formatare totala de hard elimina tot.



https://firefox.informer.com/download/
Vezi aici versiunea 48.

Edited by wb626ek, 14 August 2020 - 19:52.


#15
sags

sags

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,161
  • Înscris: 24.04.2013
Lasa BIOS-ul si antivirusul de acum 10 ani (degeaba a fost cu licenta, la asa ceva trebuie sa platesti anual ca sa ai update). Pune capturi de ecran cum a scris colegul @eiffel ca sunt sanse sa ne lamurim. Ai postat pe aria de devirusare, dar sunt 99% convins ca problema ta nu are nici o legatura cu virusi/ malware…

Edited by sags, 14 August 2020 - 20:09.


#16
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,750
  • Înscris: 01.12.2001
Ca că vezi 2 hdd idee trebuie setat din jumperi. Master/slave.


#17
cioclopica

cioclopica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,441
  • Înscris: 07.05.2006

 ccc190577, on 14 august 2020 - 16:05, said:

Tot am impresia ca ,am un program spion in calculator,sau virus,in BIOS.
Cum pot detecta acest lucru?
Ca sa te linistesti, pe un stick USB/HDD extern/o partitie mica (5 GB sau cat te induri) pe HDD-ul intern instaleaza o suita de aplicatii portabile (https://portableapps.com/ ) in care instalezi ce antivirus doresti, un browser modern, etc. Avantajul este ca aceasta suita este compatibila cu sistemul tau de operare si programele instalate beneficiaza de update..

#18
ccc190577

ccc190577

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 646
  • Înscris: 02.08.2020

 dorin_2k, on 15 august 2020 - 06:29, said:

Ca că vezi 2 hdd idee trebuie setat din jumperi. Master/slave.
Stiu,am facut acest lucru.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate