Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd
 Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 

Samsung Galaxy Note 20

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#19
thechaser

thechaser

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 566
  • Înscris: 04.08.2004
ce pustiu este pe aici Posted Image
nu ma asteptam ca acest telefon sa fie atat de ignorat.

well.. eu mi-am cumparat unul acum aproape o saptamana (sm-n981b/ds 5g 256gb).

vin de pe pixel 3xl si diferenta intre cele doua device-uri este uimitoare:
- ecranul: desi este "doar" FHD+, este mult mai frumos fata de cel de pe pixel, atat din punct de vedere al culorilor, cat si sharpness, brightness. nu imi explic cum, insa diferenta este vizibila
- bateria: dubla fata de pixel
- procesor: stiu ca acest minunat exynos este huiduit si ca in anumite teste nu este la nivelul snapdragon 865 insa in task-uri zilnice nu se vede diferenta. da, nu am o varianta cu snapdragon sa fac teste comparative (mai ales teste legate de baterie), insa la ceea ce am eu nevoie, este mai mult decat suficient. nu ma joc pe telefon, asa ca acel plus de performanta de 5-10% adus de snapdragon nu ma afecteaza cu nimic (daca in real life use case chiar este aceasta diferenta, si nu doar in benchmark-uri)
- s-pen...e misto sa il ai. nu am mai avut note de la note 3, nu m-am obisnuit sa il folosesc foarte des, insa atunci cand il folosesc chiar mi se pare ca am facut o alegere buna, este util
- camera: desi punctul forte al lui 3xl (si alte pixel-uri mai noi sau mai vechi) a fost si este camera, sincer, din ceea ce percep eu, pozele facute de note sunt peste. sharpness, culori, focus. de asemenea, faptul ca am mai multe alegeri pentru "zoom + sau -" este super folositor.
- incarcare: nu il incarc mereu cu 25W (incarcatorul original) pentru a incerca sa ii protejez bateria (da, stiu ca in setari poti alege cum sa se incarce). il mai incarc si direct de la laptop, de la portul thunderbolt care imi ofera "Fast chrging" nu "Super fast charging" si nu il las sa se descarce prea rau (25-35%) si pana pe la 95-98% (daca sunt pe faza sa il scot inainte de 100%). nu stiu cat de mult ajuta la pastrarea sanatatii bateriei, insa pe mine nu ma deranjeaza sa incerc sa il protejez.
- securitate: desi multa vreme am preferat senzorul de amprenta pe spate, acum mi se pare mai util pe fata (nu imi placea pe fata pentru ca ocupa spatiu aiurea, insa acum fiind integrat in ecran, e super ok). merge bine, nu pot spune ca este mai bun sau mai putin bun decat cel de pe pixel...sunt multumit. combinat cu face unlock + smart lock = bine Posted Image
- "gaura din ecran" nu ma deranjeaza deloc. venind de pe pixel 3xl care avea ditai bretonul, cu care m-am obisnuit imediat, nu am ce sa comentez negativ la acest aspect
- spatele de plastic: sincer, nu ma deranjeaza materialul. ce mi se pare totusi putin mai ne la locul lui, este imbinarea cu rama, care nu este perfecta si se simte la mana o mica margine, dar nu e sfarsitul pamantului..asta e..asta a crezut samsung ca meritam pentru un telefon scos la vanzare pentru 1000 de euro. din pacate suntem nevoiti sa acceptam si compromisuri.

i-am luat si o husa cu rame de aluminiu si spate din tempered glass..arata misto insa:
- nu acopera deloc margninile laterale, doar sus-jos, colturi si spate
- fiind din aluminiu, afecteaza puterea semnalului. in casa incerc sa il tin fara husa pentru ca afecteaza puterea semnalului, mai ales pe minunatul 5G. am incercat sa imi fac routines cu bixby sa imi treaca automat pe 3g cand sunt conectat la wifi de acasa si sa treaca pe 5G cand plec..insa nu prea merge Posted Image

de ce am ales note 20?
pai, ma uitam de ceva vreme sa fac upgrade si seria note era in topul listei, urmata indeaproape de oneplus.
tinand cont de preturile la care se gasesc/gaseau note 20, si in special note 20 ultra, ma gandeam la note 10 sau note 10+ sau oneplus nord. surpiza a fost cand am vazut ca la orange au adus oneplus nord dar si oneplus 8t imediat dupa lansare si eram pregatit sa il iau. insa, norocul a facut ca note 20 5g cu 256gb sa fie la reducere de 50%, asa ca l-am luat la prelungire de abonament.

de ce nu ceva din seria s20?
pentru ca nu imi plac la design. prea rotunjite, locul camerei arata urat, este mult mai bine finisat la seria note.

pana acum ma declar foarte multumit de alegere. astept cu nerabdare One UI 3.0 (tot incerc sa gasesc ota.zip pentru beta sa il pun manual, insa pana acum am vazut ca a "aparut" (pe xda) doar pentru varianta ultra).

daca aveti intrebari despre acest device, (sper ca) va pot ajuta cu cea mai mare placere.

Edited by thechaser, 26 October 2020 - 15:50.


#20
lawrence74

lawrence74

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,956
  • Înscris: 10.07.2014
Sa te bucuri de el 👍

#21
smiley99

smiley99

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 27.10.2006
Salut! În sfârșit găsesc un utilizator de Note 20 :))
Am căutat review-uri cu utilizarea telefonul pe YouTube, dar nu prea sunt.
Sunt aproape gata sa-l iau de la Orange cu reducere la prelungire: aprox 1300 lei ( eu cred că merită la banii ăștia)

Te rog, spune-mi cum ti se pare că se comportă bateria.
Mă gândeam și la Note 20 Ultra, dar totuși îl simt cam mare. Despre acest aspect nu a menționat nimen, că N20 e mai ușor de utilizat decat de N20U din prisma dimensiunilor.

De peste 2 ani folosesc Huawei P20 Pro și pot spune că nu m-a dezamăgit niciodată și aș fi mers in continuare pe Huawei daca nu era problema cu Google. :D

#22
Tomaz2015

Tomaz2015

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,864
  • Înscris: 03.01.2015
Mai bine mai aștepți 2 luni până la S21

#23
smiley99

smiley99

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 27.10.2006
Apare S21 și o să fie 1000€ ++, nu sunt dispus să dau atâta pe un telefon.
Mă gândeam că N20 merita 1300 lei la prelungire de ab

#24
blacksun77

blacksun77

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,263
  • Înscris: 12.04.2006
Nu merită, e mult mai ok N20 Ultra. O să te obișnuiești cu dimensiunea într-o săptămână maxim.

#25
Tomaz2015

Tomaz2015

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,864
  • Înscris: 03.01.2015
E cam pocnitoare Note20... e un fel de Lite.. zice bine și colegul mai sus , nu merita...de-aia e și asa ieftin la Orange , nu cumpără nimeni

#26
thechaser

thechaser

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 566
  • Înscris: 04.08.2004
parerile sunt clar imparite, iar cei care au deja n20 ultra vor avea argumente in favoarea lui.

cat despre mine, nu am ce s ii reprosez, pana acum n20-ului.
da, poate fi considerat o varianta lite a lui n20 ultra, insa nu ma deranjeaza absolut deloc. ecranul este super ok (dupa cum am mai zis, chiar daca este fhd, mi se pare mai sharp decat cel 2k de pe pixel, de culori nu mai zic).
bateria este..normala.. ma tine o zi fara sa imi fac griji. screen on este undeva la 4,5 ore - 5,5 ore (depinde ce fac). tin sa mentionez ca nu ma joc deloc (am incercat aseara xbox cloud streaming totusi de curiozitate, mai mult pentru serviciu si nu pentru a vedea cum se comporta telefonul).
cpu face fata fara probleme la orice am aruncat la el, de la install aplicatii, pana la procesare de documente pdf de sute de pagini si excel cu grafice, mult mai rapid decat SD845 de pe pixel. de asemenea nu am simtit scadere a performantei in timp (throttling), nu am simit ca se incalzeste mai mult decat normal (si mai putin decat pixel chiar). de asemenea, il tin pe modul max performance.

deci, parerea mea este ca merita acest telefon, un pret de pana la 2000 de lei. daca ai oferta la 1300, eu zic go for it, nu o sa fii dezamagit. eu nu sunt si ma bucur ca l-am ales in detrimentul lui oneplus 8t.

legat de seria S..actuala si viitoare...la inceput preturile sunt mari, care, parerea mea, nu merita. de asemenea, design-ul seriei S nu imi mai place. sunt prea rotunjite. am avut S8 si nu mi-a placut niciodata design-ul, dar a fost un telefon bun pe care inca il foloseste sotia si acum si este multumita de el.

pana acum, singura parte a note 20-ului care mi se pare ca ar fi putut fi imbunatatita, este partea de imbinare a spatelui cu rama metalica. plasticul este mai subtire decat sticla si se simte la mana o muchie care nu este la locul ei. cred ca decizia de a folosi plastic a fost de ultima ora si nu au mai avut timp sa refaca design-ul ramei metalice sau al capacului. este singurul loc unde telefonul nu se simte premium. materialul, plasticul, nu ma deranjeaza absolut de loc.
ma rog, am rezolvat aceasta "problema" cu o husa. initial imi luasem un Cubz cu margini din aluminiu si spate din sticla temperata. arata bine insa afecteaza semnalul deoarece colturile husei acopera benzile antenelor de sus si de jos. acum am o husa Spigen si este ok.  voiam sa il tin "naked" dar imi trebuie placa metalica pentru suportul auto si nu vreau sa o lipesc pe spatele telefonului (pitici pe creier :D + daca vreau sa folosesc wireless charger, sau sa incarc ceasul prin reverse charging, scot husa si am rezolvat) dar cu ocazia asta il si protejez cu o husa de calitate.

sper ca parerile mele te ajuta in luare deciziei. inca odata, eu sunt foarte multumit de telefon, nu cred ca puteam face o decizie mai buna in bugetul asta.

#27
Malvolio

Malvolio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 29.04.2006

View Postsmiley99, on 05 noiembrie 2020 - 08:56, said:

Apare S21 și o să fie 1000€ ++, nu sunt dispus să dau atâta pe un telefon.
Mă gândeam că N20 merita 1300 lei la prelungire de ab

salut!

la ce abonament ai obtinut aceasta oferta? si cand mai exact ai primit-o?

mie mi-au dat un pret de ~450 eur la prelungire ab de 25 eur. ce-i drept asta a fost luna trecuta, poate s-a schimbat ceva intre timp.

#28
smiley99

smiley99

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 27.10.2006
Mulțumesc pentru feedback .

La abonament de 15 euro cu prelungire pe 2 ani în magazin online Orange:
-puncte in valoare de 1461 lei (pe online valoarea lor este X3)
-total de plata telefon 1387 lei in 24 rate : 58 lei/ luna

#29
Malvolio

Malvolio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 29.04.2006

View Postsmiley99, on 05 noiembrie 2020 - 16:02, said:

Mulțumesc pentru feedback .

La abonament de 15 euro cu prelungire pe 2 ani ĂŽn magazin online Orange:
-puncte in valoare de 1461 lei (pe online valoarea lor este X3)
-total de plata telefon 1387 lei in 24 rate : 58 lei/ luna

am inteles. de fapt "e de la" puncte.

eu am puncte putine si pretul respectiv mi-a fost oferit de catre departamentul de ofertare.

totusi, nu mi se pare o diferenta mare intre abonamente.

am facut o comparatie pe online si imi da asa(fara sa includ puncte thank you in comparatie):
tu ai un pret de 2850 lei pt ab de 15 eur
eu am un pret de 2500 lei pt ab de 25 eur

scuze de off-topic, dar sunt interesat de telefon si probabil tot de la orange il voi lua.

Edited by Malvolio, 05 November 2020 - 16:17.


#30
smiley99

smiley99

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 27.10.2006
Și eu mă tot gândesc dacă sa iau Note 20. Nu as incerca ultra pentru totusi e cam mare.

Am comandat in iulie S20 Ultra tot de la Orange și după o săptămână l-am dat retur pentru că trebuia să îl incarc de 2 ori pe zi și se incingea foarte tare. Tot atunci mi-am dat seama că e mare si incomod de utilizat. :)



#31
Malvolio

Malvolio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 29.04.2006

View Postsmiley99, on 05 noiembrie 2020 - 16:53, said:

Și eu mă tot gândesc dacă sa iau Note 20. Nu as incerca ultra pentru totusi e cam mare.

Am comandat in iulie S20 Ultra tot de la Orange și după o săptămână l-am dat retur pentru că trebuia să îl incarc de 2 ori pe zi și se incingea foarte tare. Tot atunci mi-am dat seama că e mare si incomod de utilizat. Posted Image

Eu ma gandesc daca sa iau Note 20 sau S20+.

Momentan am un S9 si mi-e un pic teama ca cele 2 sunt prea mari.

#32
smiley99

smiley99

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 27.10.2006

View PostMalvolio, on 05 noiembrie 2020 - 17:02, said:



Eu ma gandesc daca sa iau Note 20 sau S20+.

Momentan am un S9 si mi-e un pic teama ca cele 2 sunt prea mari.

Am fost in magazin să mă uit la Note 20 și are o dimensiune buna și potrivită pentru utilizare, fata de P20 Pro pe care îl am acum

#33
smiley99

smiley99

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 27.10.2006
Daca mai este cineva pe acest topic :)

Update: mi-am comandat Note 20 la Orange cu 1500 lei la prelungire ab și după 2 săptămâni de utilizare pot spune:

-bateria este destul de slab optimizata pentru cei 4300mAh și trebuie incarcata de 2 ori pe zi și cu utilizare intensa chiar de 3.
-camera de pe spate este decenta, nu pot spune că e wow pentru un "flagship"
-camera de pe fata este destul de slabă când nu e lumina suficientă.
-softul se miște bine și repede, se simte că are 8Gb RAM pentru că nu are lag deloc.

Datorita bateriei, am decis să îl dau retur.:)

Am zis că poate ajuta pe cineva aceste informații.


#34
Tomaz2015

Tomaz2015

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,864
  • Înscris: 03.01.2015
Ia-ți un OP8T și vei fi happy ...

#35
marcgm

marcgm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,708
  • Înscris: 27.11.2007
Sunt niste extrareduceri la altex si un Galaxy Note 20, 256GB, 8GB RAM, Dual SIM ajunge la 2890 lei.

#36
Tomaz2015

Tomaz2015

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,864
  • Înscris: 03.01.2015
Bun preț

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate