Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Nissan Qashqai 1.6 DCI Start/Stop...

De unde pot sa incep

Furtul din magazine in SUA schimb...
 Margherita de la Clejani da decla...

Tigari din afara UE

Maitre Gims - Est-ce que tu m'...

Solutii incalzire portabile
 Tot ce era alb este roz acum,de ce?

Windows 11 + hdd vechi

Scara lemn pe vanguri

Ce telefon sa-mi iau?
 Cum circula banii intr-o economie...

ortoped foisor contact-ruptura LIA

Gingia creste peste masea

Comutatoare si RCCB 18 mm
 

Hemoglobina si MCHC scazute

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
floryanm

floryanm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 402
  • Înscris: 12.02.2004
Salutari tuturor!

In urma unor analize de rutina, mi-au iesit 2 valPosted Image ori inafara graficului:

Hemoleucograma

Hematii....... 4710000   /mm3  (4570000 - 5980000)
Hemoglobina...   13,8 g/dL  (13,9 - 17,7)
Hematocrit....   43,4 % (39,6 - 51,8)   
MCV...........   92,0 fL    (80,1 - 95,3)
MCH...........   29,3 pg    (27,6 - 33,2)
MCHC..........   31,8 g/dL  (33,0 - 37,2)
RDW...........   14,1 % (11,5 - 14,7)   
Trombocite....  248000   /mm3  (166000 - 389000)  
Leucocite.....    6080   /mm3  (3790 - 10330)

FORMULA LEUCOCITARA:
Neutrofile... 49,90 %    3040 /mm3 (42,00 - 77,00)
Limfocite.... 39,10 %    2370 /mm3 (20,00 - 44,00)
Monocite.....  8,00 % 480 /mm3 (2,00 - 9,50)
Eozinofile...  2,80 % 170 /mm3 (0,50 - 5,50)
Bazofile.....  0,30 %   20 /mm3 (0,00 - 1,75)

Insa v-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta in corelarea lor. Nu imi dau seama daca sunt niste valori de speriat sau nu. Prin februarie, cand am facut Hemoleucograma, Hemoglobina mi-a iesit 14,4 iar MCHC 33,6 - valori care erau ok.

Va multumesc in avans Posted Image

#2
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,859
  • Înscris: 17.05.2004

Quote

Hemoglobina crescuta / Hemoglobina mare – cauze

Nivelul ridicat al hemoglobinei  este cel mai adesea cauzat de niveluri scazute de oxigen in sange (hipoxie), prezente pe o perioada lunga de timp. Cauzele comune includ:
  • anumite defecte congenitale ale inimii care sunt prezente la nastere (boli cardiace congenitale);
  • boala pulmonara obstructiva cronica severa (BPOC);
  • fibroza pulmonara si alte afectiuni pulmonare severe;
  • afectiuni rare ale maduvei osoase care duc la cresterea anormala a numarului de celule din sange (policitemie vera);
  • deshidratare;
  • fumat etc.


Quote

Motive pentru depășirea normei

MCHC în testul de sânge este sporită în prezența diferitelor patologii în stadiile inițiale de dezvoltare. Definiția acestui indicator joacă un rol important, deoarece vă permite să luați măsurile necesare înainte ca boala să provoace complicații grave.
Depășirea valorilor admise este observată în următoarele situații:
  • lipsa vitaminelor B;
  • utilizarea activă a băuturilor alcoolice;
  • fumat;
  • utilizarea frecventă a anumitor medicamente (sedative, hormoni).
O altă cauză cea mai comună, caracterizată prin depășirea ratei de MCHC, este sferocitoza. Aceasta din urmă este o boală cauzată de predispoziția genetică. Este caracterizată de o anomalie congenitală în structura celulelor eritrocite.
O creștere a MCHC poate indica, de asemenea, apariția unei alte afecțiuni destul de grave, cunoscută sub numele de eritremie. Este însoțită de perturbări semnificative ale sistemului circulator, ca urmare a creșterii dramatice a nivelului de eritrocite din sânge. Pe fondul eritemiei, pacienții dezvoltă adesea tromboze și boli ale duodenului.
Prezența acestei patologii este indicată de:
  • mâncărime severă;
  • dureri la nivelul membrelor;
  • roșeață a pielii și multe altele.
Eritremia se numără printre patologiile greu de rezolvat.
Depășirea valorilor admise ale MCHC are loc pe fundalul distrugerii unei părți din celulele roșii din sânge. Fenomenele similare sunt observate la pacienții cu pierderi sanguine abundente și la femei după naștere.
Studiul privind indexul de eritrocite se efectuează și atunci când se suspectează următoarele boli:
  • insuficiență pulmonară;
  • boli de inima;
  • diabet;
  • neoplasme de rinichi de orice natură;
  • dehidratare ascuțită.
Este important să înțelegem că acest studiu nu permite un diagnostic precis. Se efectuează pentru a diferenția o boală de alta, caracterizată printr-o imagine clinică similară. Acest lucru înseamnă că, în plus față de testul de sânge la ICSU, se fac alte studii.


Recomand să mergi la un medic pentru interpretarea analizelor.

Edited by waterman, 17 July 2020 - 08:29.


#3
floryanm

floryanm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 402
  • Înscris: 12.02.2004
Salut!

In primul rand, iti multumesc pentru raspuns. Problema mea nu e ca valorile sunt prea mari, ci ca sunt marginal mai mici. In momentul de fata nu am disponibilitatea de ajunge la medic, de aceea caut un posibil raspuns pe aici :)

#4
ApostolulAndrei

ApostolulAndrei

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 326
  • Înscris: 23.04.2017
Eu nu mi-as face griji pentru valorile astea, cum spui chiar tu, sunt marginal mai mici, mai ales hemoglobina care e fix unde trebuie.

Este posibila o usoara deficienta de fier pentru care vor trebui noi teste de sange. Daca te iei dupa cautari pe internet, o sa afli ca ai cateva forme de cancer si sifilis.

Edited by ApostolulAndrei, 17 July 2020 - 09:16.


#5
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,859
  • Înscris: 17.05.2004
Și eu am deficiență de fier și cel mai nașpa e că nu am energie, se pare că ajută la plimbatul oxigenului prin sânge.

Iau fier - niște pastile portocaliu pal - nu știu cum se numesc - de la farmacie... + parcă Astenor.
Dar am recomandarea medicului pentru asta.

Deci dacă vrei să remediezi problema, aprofundează analizele și apoi discuți cu medicul.

#6
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 36,331
  • Înscris: 25.06.2007

 floryanm, on 17 iulie 2020 - 08:18, said:

...
Valori spre limita inferioara insa nu de speriat, de fapt aici la mine limita inferioara a Hb e 13,4.
Ai dureri abdominale sau alte simptome digestive? Ai fost vreodata diagnosticat cu gastrita?
As zice sa iei fier vreo luna-doua, apoi repeti analizele, in plus cere si feritina.
Daca-s tot la limita, urmatoare investigatie ar fi  hemoblobina din scaun (pt depistarea vreunei hemoragii oculte pe tractul intestinal).

#7
floryanm

floryanm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 402
  • Înscris: 12.02.2004
@Karhu: in ultima vreme, parca am avut mici deranjamente abdominale. O sa iti urmez sfatul cu aportul suplimentar de fier, sa vad cum evolueaza :)

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate