Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Sfaturi incepere cariera in IT

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1
ciutacu

ciutacu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,905
  • Înscris: 11.08.2007
Salut!

De cateva luni am inceput sa citesc carti ( partial sau integral - in functie de interes ) si alte materiale despre diverse limbaje de programare, apoi am inceput sa fac tutorialele online de pe codeacademy.com, w3 school si mai nou, sololearn. Bineinteles ca se repeta in diverse forme multe informatii si exercitii, cel mai mult mi-a placut Sololearn, are si un forum destul de activ, teoria imi pare bine structurata, majoritatea intrebarilor sunt de dificultate medie.

De ce a aparut aceasta nevoie? Pana recent am avut job-uri destul de interesante si solicitante din punct de vedere oarecum tehnic, in raportare, audit, imbunatatire procese si flux operational. Am ramas fara ocupatie prin Aprilie. Am incercat sa ma angajez intr-un domeniu in care am ceva experienta, insa am tot aplicat si am avut 5 discutii/testari, in urma carora am primit doua oferte foarte, foarte mici.

Apoi m-am angajat intr-o institutie ( nu vreau sa ii dau numele - oricum este irelevant ), pe un contract pe perioada determinata ( sa ii spunem medie ) cu posibilitate de prelungire, desi este interesant, aplicabilitatea pe piata muncii, imi pare ca tinde spre zero, fiind un domeniu de nisa. Nu ma vad lucrand prea mult timp fara Excel, statistica sau ceva legat de matematica. De asemenea, salariul, ca pentru el mergem majoritatea la munca, este mai mic decat in ultimele doua firme private in care am fost, iar ritmul de lucru este cu totul altul, nu imi va face bine sa ma obisnuiesc asa.

Pana acum am lucrat la unul dintre job-uri foarte putin cu SQL pentru accesari/interogari baze de date si cateva comenzi in PHP pentru stabilirea unor prioritati ale unor operatiuni si import pentru anumite date intr-o aplicatie interna. Am folosit SPSS la unul dintre fostele job-uri, in Excel pot spune ca sunt la nivel mediu, am ajuns pana la macro-uri inclusiv.

Despre ce am studiat pana acum, va pot spune asa: am ramas usor surprins de cat de simple sunt HTML si CSS, in SQL mi-a fost usor pentru ca aveam deja o baza ( invatasem lucrand cu el, nici nu citisem ceva pentru ca nu fusesem interesat), Python mi s-a parut usor de inteles si interesant, Javascript aproape, Java un pic mai complex, incepusem un tutorial de Swift 4, dar nu m-a atras, mi s-a parut dificil deocamdata.

Saptamana trecuta am inceput un tutorial de machine learning, pornit oarecum de la Python la cum il inteleg eu, si care la inceput seamana cu statistica si SPSS, pe partea de predictii, respectiv reprezentari grafice, mi-as fi dorit sa il descopar mai devreme pentru servici sau pentru facultate.

Am scris zilele trecute doua mici programe in QBasic, folosind ce imi aminteam  de la orele de informatica din clasa a patra si din ce am citit in manual: unul din ele calculeaza suprafata, perimetrul si volumul unei camere, folosind L,l si h introduse de utilizator, iar celalalt calculeaza necesarul de combustibil si costul acestuia pentru o calatorie, unde distanta, consumul si pretul carburantului sunt introduse de utilizator.

Ma mai atrage Python, am facut in unele tutoriale in care am adaugat, clase, metode, variabile, unor obiecte si incep sa am niste idei despre cum ar trebui sa fac un joc precum Mario sau Bubble Shooter or Tetris, probabil ca in cateva luni as putea sa le si fac, dar nu stiu daca sa continui cu asta.

Am cautat diverse cursuri de Python: am gasit cursuri de 4-8 luni de la 4000 RON la 17000 RON ( nu o sa postez link-uri ) in functie de durata si programa, dar din ce am vazut, unele lucruri le-am studiat deja si nu o sa dau atatia bani pe ceva ce in mare parte pot continua si singur. Cat de importante sunt diplomele de la astfel de cursuri? Cat de dificil ar fi sa lucrez pe termen lung in IT fara sa fiu absolvent de Informatica? Mentionez ca in liceu am fost la profil uman/limbi straine, iar apoi am facut facultatea de Psihologie.

Problema actuala: stiu ca si dupa ce voi continua sa studiez, la primul job salariul va fi foarte mic, iar eu nu mai am 22 de ani si deja venitul mi-a scazut cu cateva sute de Euro...

___________
Asadar, in lunile urmatoare doresc sa pastrez serviciul actual si sa incep sa lucrez in IT, cu jumatate de norma, in weekend-uri, plus 1-2 ore seara, in timpul saptamanii. Este posibil asa ceva? Cunoasteti persoane care la primul job in IT au inceput asa? In ce domeniu ar putea un incepator cu experienta similara cu a mea sa progreseze cel mai rapid, considerand ca atractia pentru limbajele studiate este egala? Cu ce as putea sa continui acum pentru a imi fi cat mai folositor in viitor?

Edited by ciutacu, 14 July 2020 - 20:58.


#2
neur0

neur0

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,795
  • Înscris: 01.11.2011
Dacă vrei să lucrezi "cu jumatate de norma, in weekend-uri, plus 1-2 ore seara" e posibil doar ca freelenacer.

Eu aș zice să te axezi pe o singură chestie pe care să înveți să o faci bine și apoi să cauți un loc de muncă normal în domeniul ăla.

Administrare de baze de date, web frontend, web backend, full stack, programare de jocuri, programare de microcontrollere, aplicații mobile etc. Domeniul programării e destul de vast, vezi ce te atrage, ce ți se potrivește.

Diplomele nu ar fi extrem de importante dacă nu-s de la o facultate din domeniu. Sunt mai bune decât nimic, dovedesc că ai încercat să înveți ceva.

Oricum, la angajare se vor uita la studii, la experiență, dar doar așa ca să fie siguri că are rost să discute cu tine. Apoi te vor lua la întrebări și te vor pune să rezolvi diverse probleme. E ușor să vezi dacă cineva se pricepe cât de cât și cam cât de mult.

Deci burta pe carte/calculator cât mai mult. Uite un exemplu de întrebări pe care unora le place să le pună la interviuri: https://leetcode.com/problemset/all/

Edited by neur0, 14 July 2020 - 21:25.


#3
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
"Am cautat diverse cursuri de Python: am gasit cursuri de 4-8 luni de la 4000 RON la 17000 RON"\

sunt prea scumpe, nu cred ca merita sa dai atatia bani

#4
ciutacu

ciutacu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,905
  • Înscris: 11.08.2007
Cel de la maximul intervalului avea la programa/bibliografie tot ce am gasit deja pe net plus "asistenta la alcatuirea unui portofoliu" si " ajutor la scrierea CV-ului", nu cred ca merita atatia bani pentru asta, mai ales ca atunci cand am intrebat cati cursanti vor fi in grupa, nu mi-au raspuns.

#5
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,571
  • Înscris: 30.07.2003
Cheltuie banii aia pe carti daca tot vrei sa-i dai, ai forum sa intrebi unde nu intelegi, iesi mult mai castigat decat pe un curs.

Timpul alocat studiului e mic, trebuie marit. Nu vei deveni peste noapte angajabil, o sa studiezi cel putin 1 an daca nu 2. Asa ca pregateste-ti socotelile bine.

Edited by neagu_laurentiu, 14 July 2020 - 22:36.


#6
Shade14

Shade14

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,589
  • Înscris: 10.02.2007
Sunt de acord cu neagu_laurentiu. Asta nu e ceva ce înveți asa ușor. Durează destul timp. Nu zic ca nu poți avea noroc sa te angajeze cineva ca se întâmplă, în special în multe locuri care nu prea au mari pretenții.

Pentru a fi un programator bun e important sa ai o baza în computer science (algorithms, data structures, OS, distributed systems, networking etc.) . Sa înveți niște chestii de baza legate de programare nu e mare chestie, în special ca la început poate părea destul de simplu. Ai impresia ca știi până realizezi ca e mai greu decât pare.

Dar repet, exista locuri unde au pretenții mai mici și poți avea noroc sa te angajezi. E un început, presupun. Totuși eu nu cunosc cazuri care au ajuns în mai puțin de 1 an (asta și cu inteligenta peste medie) la un nivel ok. Tot la nivel de super începători erau dar li s-a dat o șansă.

#7
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
Dacă vrei să devii programator trebuie să lucrezi individual vreo 3 ani.  Faci un soft. Îți faci un portofoliu.
     Dar având în vedere că ai scris un topic kilometric, ai arătat destule. Nu ai respect pentru limba română ! Nu ai respect pentru cei care citesc după tine kilometri de bla-bla-bla !
     Si Phyton e un script langauge folosit la facultate că sa dovedești că poți să scrii o linie de script fără să te impiedici.
     Dacă te duci la un interviu de angajare trebuie să te uiți ce mărime poarta la bocanci patronu'.

#8
Shade14

Shade14

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,589
  • Înscris: 10.02.2007

 neur0, on 14 iulie 2020 - 21:20, said:

Deci burta pe carte/calculator cât mai mult. Uite un exemplu de întrebări pe care unora le place să le pună la interviuri: https://leetcode.com/problemset/all/

Pe leetcode sunt probleme bazate pe structuri de date si algoritmi (adica computer science). Sunt firme la care ai probleme de genul asta la interviul tehnic. Inainte de a face exercitii acolo ar fi bine sa intelegi partea teoretica (din carti ca Algorithms (Sedgewick) sau Algorithm design manual (Skiena)). Asta dureaza. La fel si la alte chestii, dureaza pana iti formezi o baza. Nu ai cum sa inveti astea repede. Cartile pe care le-am mentionat au peste 500 pagini. Din ce zici ma indoiesc ca ai citit in total pana acum atatea pagini legate de acest domeniu. Ti-am zis asta ca sa intelegi ca e destul de vast domeniul (nu inveti if/for/while in 3/4 ani la facultate...).
Chiar si asa, poti sa nu primesti asa ceva la interviu, poti primi lucruri complet diferite (un proiect mic, in special daca-i ceva de web/mobile development, design patterns, sa scrii ceva basic sa vada ca nu esti praf) sau sa nici nu existe practic un interviu tehnic (nu inseamna ca dupa nu te poti trezi ca au asteptari cam mari).

Edited by Shade14, 14 July 2020 - 23:55.


#9
daniel:)

daniel:)

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,215
  • Înscris: 17.02.2007
Erau acum cativa ani multe firme care te angajau cu 0 experienta si 0 studii in domeniu ... ca tester. Mai nou se practica "intershipul", adica daca nu ai experienta dar vrei, dai un mic test si muncesti pentru ei gratis vreo 2-3 luni si dupa aia te angajeaza daca le place de tine ... cel mai bine e sa trimiti mesaj firmelor locale de It si vezi ce raspuns primesti, le mai dai si follow pe social media, etc. ... majoritatea firmelor mereu vor cauta oameni platiti prost si cu talent

#10
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004

 daniel:), on 14 iulie 2020 - 23:56, said:

Erau acum cativa ani multe firme care te angajau cu 0 experienta si 0 studii in domeniu ... ca tester. Mai nou se practica "intershipul", adica daca nu ai experienta dar vrei, dai un mic test si muncesti pentru ei gratis vreo 2-3 luni si dupa aia te angajeaza daca le place de tine ... cel mai bine e sa trimiti mesaj firmelor locale de It si vezi ce raspuns primesti, le mai dai si follow pe social media, etc. ... majoritatea firmelor mereu vor cauta oameni platiti prost si cu talent

     Daaa ! Zero experienta si zero studii.
     Cum adică să le placă de tine ?
     Trebuie să arăți ca Andreea Zavoranu sau ca Andreea Crudu ?

#11
neur0

neur0

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,795
  • Înscris: 01.11.2011

View PostShade14, on 14 iulie 2020 - 23:53, said:

Chiar si asa, poti sa nu primesti asa ceva la interviu, poti primi lucruri complet diferite (un proiect mic, in special daca-i ceva de web/mobile development, design patterns, sa scrii ceva basic sa vada ca nu esti praf) sau sa nici nu existe practic un interviu tehnic (nu inseamna ca dupa nu te poti trezi ca au asteptari cam mari).
I-am dat problemele de pe leetcode ca exemplu de ce ar putea fi la un interviu tehnic. Dacă le poate rezolva pe alea, e pe drumul cel bun.
Evident că nu vor pune toți întrebări de tipul ăla, unii vor pune întrebări legate de frameworkuri, alții de limbaje de programare. Dar dacă nu ai habar de algoritmi cât de cât și de structuri de date, nu prea se poate vorbi de programare.

Am fost la interviuri în care a fost de ajuns să prezint ce am lucrat până atunci. Am fost la interviuri în care mi s-a cerut să scriu cod acasă și apoi am participat la tiruri de întrebări tehnice. Au fost interviur la care am dat test grilă și apoi am răspuns la multe întrebări tehnice. Au fost interviuri în care atmosfera era prietenească și intervievatorul voia să vadă la ce nivel mă situez. Au fost interviuri cu plictisiți care nu doreau decât să găsească vreo întrebare cu care să mă încuie.

Diferă destul de mult între ele. Dar dacă ești pregătit cu bazele programării, știut bine un limbaj, știut bine un framework/bibliotecă populară, plus ceva proiecte mici dezvoltate cap coadă, eu zic că ești angajabil. Ca să ajungi acolo, necesită, timp, efort, determinare, muncă. Dacă nu-ți place, va fi un chin. Dacă îți place nici nu simți efortul.

Motivele pentru ales cariera asta văd că sunt legate mai mult de bani. Ești sigur că programarea e ceva care ți se potrivește? Nu e singurul domeniu în care sunt venituri ceva mai mari decât media.

Eu aș lăsa cursurile alea de zeci de mii de RON. Găsești mai bune cu 10 - 20 de euro pe Pluralsight sau Udemy.

View Postcspot, on 15 iulie 2020 - 02:47, said:

Daaa ! Zero experienta si zero studii.
Cum adică să le placă de tine ?
Păi cică-s aitiști și ăia care răspund la telefon, la suport. Oricine are un laptop în față e aitist. Inclusiv cei care schimbă tonerul la imprimantă. Dacă-i întrebi cu ce se ocupă vor spune că-s aitiști.
Un programator va spune că e programator, un DBA va spune că-i DBA, un admin de rețea va spune că-i admin de rețea.

#12
Shade14

Shade14

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,589
  • Înscris: 10.02.2007
Da. Interviurile pot sa difere destul de mult de la o companie la alta.
Unii de exemplu zic ca partea asta de computer science nu e așa relevantă, au librarii făcute de unii care știu, ei știu design patterns, SOLID, au experienta, cunoștințe legate de domeniul în care lucrează și asta contează. Nu ii interesează detalii așa low level. Eu zic ca e o abordare greșită, dar fiecare firma decide cum vrea ce e relevant de testat la un interviu.

Chiar dacă lucrezi ca software dev./engineer la o firma și ai trecut de interviul lor nu înseamnă că ai șanse la o altă firmă. Asta e un motiv pentru care se zice ca trebuie sa înveți tot timpul. Alt motiv ar fi ca poți sa faci web development și după la alt loc de munca sa faci software pentru mașini sau pentru banci. E alta treaba și cel mai probabil o sa ai nevoie sa înveți în plus ca să înțelegi ce cod vei scrie. Asta poate sa fie cea mai nasoală parte ca e posibil sa nu mai fie oamenii de la care puteai învață cel mai mult. E frustrant sa ai în față cod pe care nu îl înțelegi și nu prea are cine sa te ajute ca nici restul nu prea știu.

In fine, ideea e că nu e ușor. Multi o să-ți propună un internship full-time (unii chiar de 1 an) plătit destul de prost. Ce te poate ajuta mai mult e dacă ai cunoștințe din domeniul pentru care face angajatorul software (adică domain knowledge).

Cred ca e important să ții cont de faptul ca majoritatea care o să-ți scrie au făcut o facultate în domeniu sau măcar una tehnica (unii chiar cer o diploma, măcar una dintr-un domeniu tehnic), au învățat pe cont propriu ca să fie la un nivel ok, au avut timp suficient ca să se fixeze ce au studiat și va trebui și tu sa ai răbdare că durează.

Nici eu nu cred ca te ajuta sa iei cursuri scumpe acum (găsești ieftine pentru începători și chiar și gratis, unele facultăți au materiale online de exemplu) ; pe de alta parte e util ca unele îți scriu un sumar a ce vei face la ele și îl poți folosi ca să ai o structura. Te-ar ajuta mult sa faci proiecte pe care le poți pune în CV și sa discuți pe marginea lor la interviu dacă te întreabă ce ai făcut până acum.

Am scris atât de mult ca să fie mai clar în ce te bagi.

#13
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,383
  • Înscris: 10.08.2005

View Postneur0, on 15 iulie 2020 - 10:19, said:

Dacă-i întrebi cu ce se ocupă vor spune că-s aitiști.
Astia din aia care isi dau importanta cu toate ca nu au inteles intrebarea.
"Cu ce te ocupi?" nu "Ce functie ai?"

#14
ciutacu

ciutacu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,905
  • Înscris: 11.08.2007
@neagu_laurentiu:
Zilnic incerc sa fac cate ceva: ori sa citesc, ori sa intru pe forum, ori sa fac exercitii din tutoriale. Sa ma ocup doar de invatat 8 ore pe zi nu am cum.

@cspot:
Daca dau informatii zic eu complete, asta nu inseamna ca nu respect limba romana. (Vezi la cei care scriu cu dezacorduri sau alte greseli gramaticale.) Altfel as fi primit diverse intrebari si raspundeam in 3-4 postari si tot la fel de mult scriam. Nu am inteles ultima propozitie scrisa de tine.

@Shade14:
Interesant leetcode, imi place ca arata raspunsuri in multe limbaje la acelasi exercitiu. Le-am ordonat dupa dificultate si am deschis cateva din ele, doar la unele inteleg raspunsul. Nu stiu nici cat am citit in total, dar fac asta zilnic, diverse perioade. Deocamdata nu o sa ma inscriu la cursuri, iar pe viitor o sa ma inscriu doar daca o sa fiu sigur ca e ceva care sa merite. Am vorbit la telefon saptamana trecuta cu o persoana de la o "scoala de IT", i-am adresat niste intrebari, la una din ele nu a stiut sa imi raspunda si mi-a zis ca el e trainer si nu lucreaza in IT, desi el ar urma sa predea cursul.

#15
Shade14

Shade14

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,589
  • Înscris: 10.02.2007
La inceput sunt sanse mari sa faci multe greseli sau sa stai o mult timp la intrebari usoare, dar o sa observi ca dupa un timp o sa rezolvi mai repede. Dupa o sa ajungi la intrebari grele unde la fel o sa-ti dea multe batai de cap. Incearca intotdeauna sa rezolvi problemele (codul sa fie corect), nu sa te uiti la raspuns si sa treci mai departe. Vezi ca are si forum site-ul. Ca idee, ai putea incepe si cu o carte inainte de leetcode: Cracking the coding interview (6th edition preferabil), are rezolvari la toate problemele si sunt mai usoare.
Cum am mai scris, nu te grabi, dureaza. E important sa fii perseverent si sa te tii de invatat, asta cred ca e cea mai mare problema cand te apuci de ceva. Mai mult de atat... poate restul cu experienta mai multa iti pot zice.

#16
mushasi

mushasi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 14.06.2007
Salut! Din cauza timpului liber (desi lucrez) m-am hotarat sa invat un limbaj de programare Java, Python dar nu stiu cum sa incep, pe ce site-uri sa intru sa pot vedea tutoriale sau ce carti as putea citi desi din tutoriale cred ca ar fi mult mai usor. Ma gandeam sa ma duc la o asa zisa academie dar dupa ce m-am documentat pe net despre ele interesul catre aceastea a scazut, desi cineva mi-a recomandat una. Poate ma puteti ajuta cu un link sau ceva info la ce ajuta fiecare limbaj de programare, poate asa imi dau seama cam ce doresc sa invat.
Cand eram prin liceu cochetam cu html... faceam singur niste site-uri foarte simplute in Notepad dar na...era bacul si a trebuit sa invat, anii au trecut si parca as vrea sa reinviu acesta idee.

#17
bim11

bim11

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 219
  • Înscris: 05.01.2019
Daca ai dispozitia sa citesti carti sau sa te uiti la tutoriale/filmulete de programare recomand sa-ti faci un cont platit pe acm.org ($40 anual pentru Romania, ca e tara in dezvoltare). De acolo ai acces la platformele O'Reily si Skillsoft unde gasesti tot ce vrei in materie de carti si tutoriale. Doar timp trebuie sa ai...
Nu recomand "scolile de IT" pentru invatare de programare, sunt scumpe si sansele de angajare nu sunt semnificativ mai mari.
Sansa ta in situatia actuala ar fi sa intri intr-o firma de IT la un internship sau la una din firmele mari care au structuri de tip "internal universty". Fa-ti CV-ul in asa fel incat sa se vada efortul depus pana acum, da si niste exemple de programele facute de pe github. Sunt sanse mici sa le ia cineva la puricat, dar prin asta te diferentiezi de ceilalti candidati. Intotdeauna concurezi impotriva altora pe un post si printr-un CV mai complet o sa ai sanse mai mari sa fii chemat la interviu.
La interviurile pentru pozitile entry level e posibil mai degraba sa te intrebe teste de logica decat de programare. Pune-te la punct cu OOP, ca sa poti purta o discutie despre principiile de baza. Engleza e iar obligatorie in domeniul IT. Engleza slaba o sa te traga in jos, ba chiar o sa-ti limiteze dezvoltarea profesionala.

Banii n-o sa fie multi daca incepi de jos; pe de alta parte nici nu cred ca o sa te angajeze cineva sa lucrezi part time si in weekenduri. Incepatorii se blocheaza mai usor, au nevoie de sprijin si nu prea cred ca o sa fie oameni seniori dispusi sa te asiste dupa programul tau. Mai degraba tu va trebui sa te mulezi dupa programul altora.

Succes :)

#18
mushasi

mushasi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 14.06.2007
Mersi frumos de raspuns. Nu ma gandesc la angajare, momentan vreau sa invat asta din placere, o sa iau in considerare site-ul numit de tine dar daca mai sunt si sugestii de altele...sunt bine venite :D
De udemy ce parere aveti?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate