Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

aplicații ipa

Pulverizator manual pentru erbicid

Cartela prepay
 Meteo - cine are dreptate

Explozia de aplicatii de "sha...

Internet stick USB

Recomandare aparat spalare presiune
 Ce becuri H7 sa iau?

Tabel excel din sursa externa

e valida o carte de identitate pr...

Aparat gravat CNC 3020 - port ope...
 Programatori, va cauta firmele de...

Telefon cumparat de la un amanet/...

Cum incetinim degraderea - descom...

Mai exista democratie in SUA ?
 

captura de la o camera video analogica

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
nane

nane

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 03.12.2001
Ce soft recomandati ? :confused:  :help:

#2
Amyd

Amyd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 578
  • Înscris: 01.02.2002
Ce placa de captura ai?

#3
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
in general softul placii de captura se descurca cel mai bine mai ales daca ai captura hardware, daca nu AVI_IO (avi in out) sau virtual dub pentru mai multa flexibilitate sau compresii real-time in alte codecuri, filtrari, post-procesarii , etc

#4
nane

nane

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 03.12.2001
Am incercat Virtualdub si Capturix: amandoua ma informeaza ca nu gasesc nu'sce device compatibil cu Windows.  :confused:
  E vorba de o camera ACCU Beam pe un microscop: a venit cu un PC (PII 346 MHZ, 32MBRAM, NT 4.0) avand un soft special pt captura instalat, dar fara nici o documentatie. Cineva s-a "jucat" cu PC-ul si l-a ditrus (softul). Mentionez ca tot sistemul l-am primit din ajutoare.  :(
    Exista vreo sansa de a folosi unul din cele doua soft-uri mentionate mai sus?

PS: imi cer scuze pt intarzierea cu care am reintrat in dialog, dar au fost niste motive obiective... :cya:

#5
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
tot ai uitat sa raspunzi si sa ne spui esentialul : ce placa de captura ai, restul sunt povesti/amanunte

#6
Amyd

Amyd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 578
  • Înscris: 01.02.2002
Pai, daca e un sistem medical sau stiintific este FOARTE posibil ca sa foloseasca o placa de captura proprietara, careia ii trebuie softul ei specializat. Daca nu stii numele placii, macar poti sa ne spui cum se conecteaza camera aceea la calculator (cablu video - ce tip? sau cablu de date - serial, paralel, altceva? ).

Salutari,
Andrei

P.S. Poti sa incerci sa cauti producatorul acelei camere si sa vezi daca nu cumva mai au soft/manuale disponibile ca download pe site, sau daca nu pot fi contactati ca sa le furnizeze. De obicei, pentru astfel de situatii, sunt destul de cooperanti.

#7
nane

nane

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 03.12.2001
Pai, e vorba de ACCU Beam: am fost la ei pe site si au doar un singur driver, pt cam JVC.  
   Interesant e faptul ca atunci cand am cautat (si cu SiSoft Sandra) profilul hardware, n-am gasit decat placa video a monitorului :confused:  Nu mai inteleg nimic: se busheshte softul, dar placa de captura unde a disparut :confused: Sau  e posibila captura video fara placa?

#8
nane

nane

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 03.12.2001
A, camera este conectata la un video + TV (care merg OK) pe de o parte, si, in paralel cred, de la acelasi cablu, poate fi conectata si la PC; cablul nu e unul de PC ci seamana cu cele de la video si se conecteaza la o borna ce seamana cu una USB.

#9
Amyd

Amyd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 578
  • Înscris: 01.02.2002
Hmm, pai daca e un cablu cu mufa care seamana cu USB dar nu e USB, sanse destul de mari sa fie o intrare FireWire.

Daca acesta este cazul, probabil ca placa de captura este listata in System Manager ca OHCI device, IEEE1394 interface, ceva de genul asta. Uita-te sa vezi daca asa este.

Daca in schimb mufa este rotunda, este probabil sa fie S-Video, deci un cablu de tip video pur.

Salutari,
Andrei

#10
nane

nane

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 03.12.2001
Daca e firewire de ce softurile nu "vad" camera?

#11
Amyd

Amyd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 578
  • Înscris: 01.02.2002
Ah, pai uite, unul din principalele motive ar putea fi ca NT nu suporta in mod nativ OHCI. Am uitat amanuntul asta. Deci, daca cablul e Firewire, placa este oricum o solutie proprietara.

Oricum, da macar o lista cu device-urile pe care ti le gaseste Sandra, poate reusim sa identificam misterul.

Salutari,
Andrei

#12
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
nu stiu sigur 100%, dar e posibil daca nu ai camera bagata sa nu iti vada firewire-ul deloc....

#13
nane

nane

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 03.12.2001
Problema e ca si inainte de crash tot NT-ul era instalat.  E posibil ca softul de captura sa fi fost in DOS, de exemplu,  si sa inter direct in el la bootare ?
       La video device-uri Sandra (si la display properties) zice doar de un adapter ceva de genul edm(?) 1000 (sau 4000), nu mai stiu sigur, nu am acces la acel PC tot timpul.
  Oricum, multumesc pt faptul ca mi-ati sarit in ajutor asa de prompt!

#14
Amyd

Amyd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 578
  • Înscris: 01.02.2002
Nu neaparat. Exista placi Firewire care functioneaza in NT (DVMaster, DPS Spark), dar toate vin cu propriile drivere. Daca au disparut driverele nu mai functioneaza...

Atentie, placile de captura nu apar la sectorul de video in Sandra. Daca cumva nu are driverii instalatii o sa apara ca ceva de genul "Multimedia Device" sau "Unknown Device". Vezi ca Sandra are o categorie numita "PCI&AGP Ports" unde listeaza toate placile care sunt conectate pe PCI (sau ISA). Poate apare acolo.

Salutari,
Andrei

#15
nane

nane

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 03.12.2001
Nu apare nici la "PCI&AGP Ports"; de altfel, ma gandesc ca la bootare sau in "System" ar trebui sa-mi apara ceva de genul "unknown device/hardware", ca in Win 95, daca ar exista o astfel de placa, nu?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate