Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Tari fara restrictii covid
 Intrebare metoda HTML

Declaratie unica rectificativa

Radio Social FM

stabilizator cu tensiune de la USB
 Problema apa calda

refund facturi stornate Enel

Probleme cu aplicatii de tip "...

Program citire text din imagine
 Parere - Thule VeloCompact 924001

Cum se numesc goangele astea?

Angajare la Glovo

Daca cresc ratele la banca o sa l...
 

Sfat achizitie statie incarcare masina electrica

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
978 replies to this topic

#919
44_de_cai

44_de_cai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 30.05.2021
Am vorbit ieri cu cineva care are un wallbox de 32A si panouri(deci e mai electrician ca mine😁). Lui ii scade tensiunea la 170V la 32A. La 20A are 205-210V. Deci eu cu 200V la 32A sunt boier. Spunea ca stația de încărcare n-are nimic și nici instalația: "Efectiv un branșament monofazat atât poate duce". Am pornit ieri in casa un uscator de par si a scazut tensiunea cu 7-9V, deci tind sa-i dau dreptate. Sper sa testez azi incarcatorul la amperaje mai mici.

#920
MMBank

MMBank

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 21.09.2016
Salut!
Va rog ajutati-ma si pe mine, am demarat discutiile cu un electrician dar as vrea sa am habar si eu ce e bine si ce nu.
Am bransament trifazic; aveam siguranta de 25A, gasisem pe site-ul distribuitorului ca as avea putere aprobata 14kw.
Am schimbat siguranta la 32A.
Masina mea viitoare trage 11kw(Tesla). Nu vreau neaparat sa imi pun statie, e la mine in curte,  mi-as trage circuit separat si as pune o priza trifazica.
Ce sa am in vedere? Vedeti probleme? Pot limita cumva sa trag mai putin de 11kw? si daca da, la ce valori? ca nu stiu daca imi vor trebui neaparat 11.
Pot comuta cumva in functie de necesitati? Din statie daca totusi ma decid sa pun? din masina?
Multumesc mult!

#921
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,916
  • Înscris: 15.12.2009

 MMBank, on 09 decembrie 2021 - 13:29, said:

Pot comuta cumva in functie de necesitati? Din statie daca totusi ma decid sa pun? din masina?
La Tesla poti regla curentul de incarcare la cat vrei tu, intre 5A (minim) si 16 A (maxim), indiferent cate faze ai cuplate. Asta se face atat din meniul masinii cat si din aplicatie, remote.
Cel mai indicat in cazul tau (tinand cont de bransament) este sa pui o statie de incarcare trifazica, type 2 (poate chiar una de la Tesla).

#922
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,933
  • Înscris: 26.11.2001

View PostMMBank, on 09 decembrie 2021 - 13:29, said:

Salut!
Va rog ajutati-ma si pe mine, am demarat discutiile cu un electrician dar as vrea sa am habar si eu ce e bine si ce nu.
Am bransament trifazic; aveam siguranta de 25A, gasisem pe site-ul distribuitorului ca as avea putere aprobata 14kw.
Am schimbat siguranta la 32A.
Masina mea viitoare trage 11kw(Tesla). Nu vreau neaparat sa imi pun statie, e la mine in curte,  mi-as trage circuit separat si as pune o priza trifazica.
Ce sa am in vedere? Vedeti probleme? Pot limita cumva sa trag mai putin de 11kw? si daca da, la ce valori? ca nu stiu daca imi vor trebui neaparat 11.
Pot comuta cumva in functie de necesitati? Din statie daca totusi ma decid sa pun? din masina?
Multumesc mult!
Nu poti lega direct masina la priza trifazata.

Ai nevoie de o statie Type 2.
Limitarea poate fi facuta din statie sau masina, dar depinde daca au aceasta functionalitate.

Masina e cea care "trage" cat i se permite.
In cazul Tesla, poti seta din masina/app cu cat vrei sa traga maxim (16A max sau 6A minim)

https://youtu.be/6e99Yrot83U?t=54

Charge current

Edited by Courage, 11 December 2021 - 13:20.


#923
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 20,818
  • Înscris: 22.05.2003
Un pret bun zic eu pt 22kw cu protectii incluse.
1615 lei
https://ev-mag.ro/in...-electrice.html

Attached Files



#924
bogdan074

bogdan074

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,557
  • Înscris: 11.04.2005
Scump, eu am luat una la 730 lei pe 11.11. De pe AliExpress.

#925
CLAU03

CLAU03

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 266
  • Înscris: 05.06.2021
Nu cred ca acum mai e 730 lei pe AliExpress, iar tu banuiesc ca ai cumparat monofazata pe 16A. Asta de pe ev-mag e trifazata pe 32A.... si cu cateva adaptoare.

Edited by CLAU03, 04 February 2022 - 13:19.


#926
bogdan074

bogdan074

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,557
  • Înscris: 11.04.2005
E monofazat și reglabil până la 32A.

#927
44_de_cai

44_de_cai

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 30.05.2021

View Postbogdan074, on 04 februarie 2022 - 12:40, said:

Scump, eu am luat una la 730 lei pe 11.11. De pe AliExpress.
Si eu am unul luat in toamna cu 783. E modelul asta din clip care are o problema la 24A ? [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ak8td4jgHxo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#928
Nesta3

Nesta3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 326
  • Înscris: 28.02.2016
Și eu tot pe asta îl am și are 1 an.Incarc doar pe 24a și nu are problema din clip.

#929
bogdan074

bogdan074

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,557
  • Înscris: 11.04.2005
Problema cred că este doar la spring.
Pe acela îl am și eu

#930
Nesta3

Nesta3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 326
  • Înscris: 28.02.2016
Incarc E2008-ul și maxim pot încarca pe 24a(din cauza rețelei)
Așa apare la mine:

Attached Files



#931
gmowner

gmowner

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 648
  • Înscris: 13.02.2015
Salut.

Pentru un punct de incarcare Dacia Spring, mi-am propus urmatoarea configuratie:

- siguranta
https://www.hornbach...203/produs.html

- cablu 16 m
https://www.hornbach...198/produs.html

- priza exterior
https://www.hornbach...201/produs.html

- copex
https://www.hornbach...743/produs.html

- dibluri
https://www.hornbach...710/produs.html

- Bandă metalică perforată pentru montaj (am deja acasa).

Ce parere aveti?

#932
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 20,818
  • Înscris: 22.05.2003
Dacia incarca cu maxim 32A monofazat.

Din ce vad la tine (siguranta si priza Shuko), intentionezi sa folosesti 16A (3.7 kW).

2.5mm e indeajuns pt cablu, pana la 20A, 6 mm e ideal (pt un viitor upgrade la 32A); 4 kW e intre...
Daca folosesti CYAbY-F, merge copex de plastic, nu metalic.

Problema este priza de exterior, care nu cred ca duce ma mult de 10A sustinut.

eu as lua o doza si as pune pe ea aceasta priza industriala Shuko.

#933
al bundy ro

al bundy ro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,421
  • Înscris: 22.02.2007
Spring incarca cu m

View Postgmowner, on 13 februarie 2022 - 14:45, said:

Salut.

Pentru un punct de incarcare Dacia Spring, mi-am propus urmatoarea configuratie:

- siguranta
https://www.hornbach...203/produs.html

- cablu 16 m
https://www.hornbach...198/produs.html

- priza exterior
https://www.hornbach...201/produs.html

- copex
https://www.hornbach...743/produs.html

- dibluri
https://www.hornbach...710/produs.html

- Bandă metalică perforată pentru montaj (am deja acasa).

Ce parere aveti?
Cu ce vrei sa incarci in aceasta configuratie ?

axim 6.6 kw, asta insemna 27A pe 240V, dar cred ca pe 2 faze, pe monofazat nu depaseste 3.7kw.

#934
gmowner

gmowner

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 648
  • Înscris: 13.02.2015

View PostAdm, on 13 februarie 2022 - 19:41, said:

Dacia incarca cu maxim 32A monofazat.

Din ce vad la tine (siguranta si priza Shuko), intentionezi sa folosesti 16A (3.7 kW).

2.5mm e indeajuns pt cablu, pana la 20A, 6 mm e ideal (pt un viitor upgrade la 32A); 4 kW e intre...
Daca folosesti CYAbY-F, merge copex de plastic, nu metalic.

Problema este priza de exterior, care nu cred ca duce ma mult de 10A sustinut.

eu as lua o doza si as pune pe ea aceasta priza industriala Shuko.


Multumesc pentru sugestii, voi tine cont de ele.

Mai am o intrebare cu privire la siguranta.

Am mai citit si am inteles ca unii recomanda o siguranta de genul celei din linkul de mai jos:
https://www.hornbach...137/produs.html

Imi poti explica, pe rog, dar pe intelesul meu, daca intr-adevar este mai buna, si de ce?
Ca de scumpa e semnificativ mai scumpa.

#935
gmowner

gmowner

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 648
  • Înscris: 13.02.2015
Sau
https://www.hornbach...987/produs.html

(scuze, nu mai merge sa editez).

#936
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 20,818
  • Înscris: 22.05.2003
Da, e de dorit un RCBO, dar tip A si curba C.

Primul este tip AC, iar al doilea are curba B.

https://tablouri-ele...amparo-ak667616

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate