![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Ubiquiti sau MikroTik (retea casa la tara)
Last Updated: Apr 03 2021 09:21, Started by
dygey
, Jul 05 2020 01:27
·
0

Posted 03 January 2021 - 07:27

4.3.24.11355 pe cele doua care apar ca adopting / disconnecting.
Vad ca mai nou Unifi App (Android) da Authorization failed pe toate conturile unifi. Probabil trebuie clean slate install / delete data. Nu sunt singurul care are aceeasi problema, si nu doar pe un singur device. Daca nu erau atat de ok din punct de vedere hardware, cred ca softul ma facea de mult cu nervii, si renuntam (in seara de Craciun am pierdut vreo 2 ore sa sterg complet un uCK gen 1 si sa reconfigurez site=ul "da capo" - pentru nu am idee ce motiv NU a gasit nici un backup la reinstalare, desi existau fizic, si - dupa reconfigurare - au reaparut ![]() ![]() Nu mai spun ca trecerea la noua interfata mi-a "zbarcit" site settings pentru vreo doua locatii. :drooling: Insa, cu toate astea, pare ca utilizatorii au o experienta buna, so ... ![]() |
Posted 03 January 2021 - 19:58

Eu am unifi-ul in docker pe NAS.
Fara probleme pana acum. |
Posted 03 January 2021 - 20:18

Eu folosesc un rPi pentru asta. La fel, merge fara probleme.
|
Posted 03 January 2021 - 22:12

E posibil sa fie de la fw-ul ap-urilor si nu de la unifi?
Sau sa ai controllerul mult in urma ca versiune si sa nu se pupe cu noul fw ap? Daca ai unifi-ul pe andoid si ai trecu la 11, e posobil si de acolo. La samsung am vazut ceva chestii legate de knox, dar nu stiu daca asta afectraza unifi-ul. |
Posted 05 January 2021 - 12:28

Pe rand:
- sunt plasate in zone remote, am preferat uCK. Teoretic mai putina bataie de cap. - controller si uCK sunt pe ultimele versiuni de software disponibile. - aia de Android nu e numai la mine. Se pare ca se rezolva cu delete data in apps. Nu am avut timp sa ma bat cu ea. - problema de conectare o am in browser(e) si app. Deci nu e de la app. - problema cu AP-urile in addopting / disconnected posibil sa fie buba de uCK. Voi reseta si rescrie fw / reconfigura uCK-ul in cli cu urmatoarea ocazie. |
Posted 13 January 2021 - 16:23

Am reusit si eu sa pun la punct noua configuratie si pot sa imi dau cu parerea desre Ubiquiti.
Am facut comanda pe https://eu.store.ui.com/ miercuri seara si a ajuns vineri pe la pranz: UDM-Pro + AP 6Lite + AP 6LR (dupa 19 cica ar incepe livrarea) Pot spune ca este alt ceva fata de ce am avut. AP-ul a inlocuit ca acoperire fara probleme AP de la TPLink si Asus-ul. Desi este pus temporar intr`un colt al casei (toti peretii din caramadia de 35) nu am locuri pe unde sa nu pot vorbi ok la tel, inainte aveam (folosesc WiFI calling). Se simnte si o imbunatatire a vitezei si latentei. LR-ul pare putin overkill acum insa va fi fun sa stau in fundu curii cu pe WiFi 6 ![]() Routerul e ok, inca nu am gasit vre`o duma in software sa ma afecteze.Are cateva dar pot trai cu ele. Documentatie e cam tampa si daca nu stii exact ce si cum dureaza pana te prinzi, posibil prinSSH s-ar rezolva mai jusor. Ca si configuratie locala am mers 5 vlan-uri si regulile aferente sa nu se vada intre ele - WAN (Ap si router) - main (laptop.tel.server) - IoT (tot ce e smart) - NoT (tot ce e smart dar nu are nevoie de net, gen sonoff-urile) Overwall recomand. |
Posted 23 January 2021 - 20:54

@Initiator, pana la urma ce ai montat acasa? Ubiquiti? uitasem complet de topicul asta, da' cautand acum ceva dadui de el. ![]() raspunsul e nimic. momentan tin acolo un Huawei mai vechi pana imi dau seama ce e cu Ubiquiti. MikroTik nu mai cumpar in veci, nu recomand nici la dusmani. daca esti la nivel de beginner sau chiar intermediate, nu ai ce cauta cu MikroTik. @cei priceputi la networking, IT-isti, ingineri de retele si ce-o mai calca pe forumul asta: va rog sa va abtineti la a-mi sari in cap, ca stiu extrem de bine ce spun si n-am nici un chef sa intru in detalii!!! aveti inclusiv aici exemple destule de probleme si nasoale, iar daca nu va ajuge softpedia, mergeti pe forumu' lu' ma-sa lu' MikroTik. Edited by Tyby, 25 January 2021 - 08:48. |
Posted 25 January 2021 - 09:27

c'mon, dygey, cine a spus ca networking-ul este simplu?!
![]() ![]() PS: da, atunci cand vrei sa faci chestiuni mai complicate, sunt o gramada de detalii posibil generatoare de probleme (software, hardware, erori de configurare, incompatibilitati, etc), insa - culmea! - echipamentele Mikrotik (cel putin cele entry-level) sunt functionale direct out-of-the-box. Cel putin pe liniile lor Home / SoHo. La cele mai pretentioase (CCR-uri de exemplu) se schimba putin istoria, insa deja discutam de niste zone de buget si experienta relativ inaccesibile home-user-ului. Da, sunt si probleme (unii ar spune destule), insa TOTI au probleme (uite ce spuneam mai sus de Unifi, de ex: daca nu ar fi echipamentele asa de bune - majoritatea - as renunta instant la ele). Daca vrei, continuam cu ceilalti mari din zona enterprise: Cisco, Forti, HP etc. ![]() PPS: am folosit de-a lungul timpului (deja uite ca s-au facut mai bine de 20 de ani de cand "practic" distractia asta!) tot felul de echipamente / solutii pentru routare: incepand cu Windows 98 / 2000 Server - care, culmea - si-a facut treaba cativa ani fara probleme majore, si trecand, pe rand sau deodata, prin Cisco, Forti, ATi, Juniper, PFSense, linucsi de mai toate natiile (m0n0owall cred ca ii zicea unuia, smoothwall, debiani, redhati etc), m-am jucat si cu niste versiuni de software proprietare (in genere *nix based, insa ... mai ciudate) - in birou am un fel de muzeu" de antichitati IT expuse, si - printre ele - tin si niste echipamente de routare care nu isi mai justifica sub nici o forma existenta in apropierea vreunui cablu de orice fel (si, evident, nu am amintit de pleiada de Asus, TP-Link, Linksys, Zyxel, Netgear, Belkin, Huawei etc - majoritatea nu se califica neaparat pentru termenul de "router"). In urma cu vreo 10 ani a venit la mine un prieten cu un echipament "necunoscut" (auzisem de Mikrotik, insa nu vazusem macar vreunul pana atunci, nu ma pasionase subiectul). Practic era un routerboard montat intr-o cutie IP68, cu mai multe alte componente pe langa, cu un RouterOS v4 cred, si ne-am chinuit ceva sa-i dam de cap - am reusit doar partial, chiar nu mai stiu cum s-a terminat distractia aia atunci pentru el). Dar am inceput sa studiez subiectul, si a inceput sa-mi placa. Ideea nu este sa ma apuc acum sa ridic in slavi Mikrotik-ul, sau il compar Mikrotik cu Cisco, sau Forti, sau Juniper, nu are rost, sunt echipamente din zone oarecum diferite. Mikrotik-ul este - in mare - ruda mai saraca a astora, care incearca sa faca totul, pe bani mai putini (cateodata mult mai putini!), si cu munca - uneori - mai multa. Echipamentele Mikrotik au insa un mare avantaj (combinat): sunt extrem de flexibile, si au un suport comunitar excelent. Nu sunt infailibile, insa sunt peste multe prajitoare de paine vandute pe post de routere in zilele noastre (si vorbesc STRICT pe partea de routare). WiFi este acceptabil, poate chiar foarte ok in unele cazuri. Dar cred ca termenul mai apropiat de realitate este "nepretentios". Sa ne intelegem: nu sustin ca nu exista decat Mikrotik (acasa imi tin reteaua in spatele unui Asus, si reteaua este destul de ... dezvoltata, ca sa zic asa), insa haideti sa nu aruncam cu noroi aiurea, sa speriem lumea! ![]() |
Posted 02 April 2021 - 15:03

Pe vremea aia - un RT-AC68U, care - insa - dupa vreo 6 ani, a cedat nervos (nu se mai autentifica la pppoe, si nu am avut timp sa il bibilesc / resetez etc, am pus un hAP AC2 in locul lui, si pe el l-am facut AP (este si AiMesh Master), si merge foarte ok ca si AP.
Cred insa ca in anul de gratie 2021 ar trebui ca orientarea sa fie minim catre device-urile WiFi6 (de la AX incolo)! ![]() |
|
Posted 03 April 2021 - 02:12

Multumesc de raspuns. Momentan folosesc un tp-link ax6000 de care sunt foarte multumit. As fi vrut sa trec pe Mikrotik dar vad ca nu vor sa treaca pe AX
![]() |
Posted 03 April 2021 - 09:21

MikroTik abia a ajuns sa testeze 802.11ac Wave 2 pe vreo 3 modele, in versiunile BETA de RouterOS, folosind driverele de la producatorii chipset-urilor in locul celor proprii.
De aici.. tragi concluzii. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users