Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

Facultate sau pe cont propriu?

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#19
scootch98

scootch98

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 694
  • Înscris: 18.11.2014

View PostTsunnnami, on 03 iulie 2020 - 05:43, said:


Ce ai muncit in anul asta in care nu ai fost la facultate?
Am muncit pentru prietenul cu cabinet de psiho. Si mici proiecte de design, logo, efecte, video etc. Am si o firma de evenimente, eu fiind patronul si tot prietenul meu se ocupa de ele, promovam diverse evenimente, cursuri, conferinte pe retele de socializare, mail. Nu am stat strict pe banii parintilor, dar nu pot spune ca imi permit o chirie si sa ma intretin singur, sau o taxa de mii de lei la facultate, mai ales cu covid care a anulat tot.

View Postspider8, on 03 iulie 2020 - 08:14, said:

Sunt niste probleme aici pe care probabil ar fi trebuit sa le înțelegi până la 22 de ani. In primul rand daca spui că învățai toată ziua și aveai note slabe înseamnă că undeva este o problema, adică fie de fapt nu învățai chiar așa mult, fie stateai acolo cu o carte în mana dar te gândeai la ale tale, că sa zic așa, fie chiar încercai să înveți dar atâta poți.

Se intampla multe acolo..le-am vazut, le-am trait. Este doctor care a impartit lucrarile in doua teancuri, in fata noastra, a intrebat ''stanga sau dreapta''? Am spus stanga si a inceput sa citeasca nume, fara sa corecteze. Apoi a spus ''Cine si-a auzit numele poate sa plece, restul trec la oral''. Si din oralul ala, au trecut 3 persoane. Ma rog, asta e trecut, dar nu pot sta asa..la nesfarsit, trebuie sa-mi fac curaj sa incerc altceva..poate va fi alt fel.

View PostKean, on 03 iulie 2020 - 08:18, said:

Esti convins ca ai scris la subiect,ca asa si eu pot umple 4 pagini cu Morometii si tot nu as lua nici un examen.Conteaza calitatea,concizia si nu cantitatea.
Da, ni se intampla la mai multi, dar nu cred ca mai conteaza acum...M-am retras si asta a fost. Imi doresc doar o facultate unde sa existe sistem de corectare..pur si simplu. Acolo nu exista, nu aveam punctaj. Ti se dadeau 2-3 subiecte pe bilet la care trebuia sa iei minim 5. Si nota 5 era..unde considera el/ea. Considerand ca la medicina umana majoritatea examenelor sunt grila..cu punctaj fix..nu era prea usor.

View Postcristirg, on 03 iulie 2020 - 08:41, said:

incearca sa inveti mai mult web design, programare,grafica,UI/UX...poate castigi din freelancing,sau te angajezi undeva...
Cam asta am facut, dar am observat ca imi place mult mai mult partea de design, asta probabil si pentru ca sunt mai obisnuit si imi vine usor sa invat ceva nou intr-un program familiar.. Daca ar fi sa merg pe programare, as miza pe web design.

View PostCaptainBladeRunner, on 03 iulie 2020 - 08:54, said:

@intiator: eu as tine cu dintii sa intru la facultatea de petrol si gaze.


Asta am si hotarat..Sa-mi pun dosarul la Petrol si gaze ca prima optiune, apoi Informatica, ca back-up.


Ce nu am gasit pe site la UPG, daca examenele sunt preponderent scrise sau orale. Ceva ce ma intereseaza, avand in vedere...ce am patit la precedenta. Vorbeam cu fosti colegi de liceu si-mi spuneau cum dau examene la Politehnica si au punctaj, scris in dreptul exercitiului. Chestie pe care eu am vazut-o acolo, foarte rar.
Sau vorbeam cu o colega de grupa din facultate care terminase si Psihologia, unde erau tot examene orale si totusi, aveau niste puncte pe care sa le atinga pentru nota 5-6-7-8+. Ea nu avea nicio restanta la Vet, insa tot i se parea nedrept sa nu avem un punctaj pus la punct.

View PostAlexD2, on 03 iulie 2020 - 07:24, said:

Ai facut un liceu cu profil uman si ai vrut sa faci o facultate tehnica, de la inceput ai avut un mare handicap din cauza lipsei unor cunostinte. Ai trecut cu multa munca de anul 1 de facultate, este de inteles dat fiind situatia.
Am facut un liceu de stiintele naturii in Ploiesti. Aveam cam 4 ore de mate, 4 ore de fizica si 5 ore de chimie pe saptamana. Tezele suplimentare le dadeam doar din chimie si fizica doar pentru ca la biologie aveam o profa tanara, care nu prea preda nimic. Ne asculta de 5 ori pe semestru din aceeasi lectie.  Deci am facut un liceu cu profil real...nu uman.
Aveam colegi in camera care au venit de la profil uman. Eu le explicam la anatomie, ei luau examenul, eu tot restanta aveam in anul 1.

#20
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,599
  • Înscris: 30.07.2003

View Postscootch98, on 03 iulie 2020 - 10:41, said:

''Cine si-a auzit numele poate sa plece, restul trec la oral''
Se intampla, evaluatorul isi fomeaza o parere din seminarii, laboratoare etc. si la final puncteaza activitatea.

Edited by neagu_laurentiu, 03 July 2020 - 10:51.


#21
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013

View Postscootch98, on 03 iulie 2020 - 04:59, said:

Toata ziua stateam in biblioteca, laborator sau in amfiteatre goale sa invat
Acasa nu puteai. E rezonanta mentala mai mare intr-un amfiteatru gol?

Lasa dracu invatatul, clar nu e de tine. Poate o sa ai o diploma, dar ce faci cu ea daca ai vid in cap?

View Postscootch98, on 03 iulie 2020 - 04:59, said:

Mi-am luat niste cursuri pe udemy, le-am tot vizualizat, dar nu am reusit sa fac nimic concret.
Si ce te miri? Nici poeziile nu se invata cu vizualizatul.

#22
misu183

misu183

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,954
  • Înscris: 21.12.2008

View Postcristirg, on 03 iulie 2020 - 08:41, said:

incearca sa inveti mai mult web design, programare,grafica,UI/UX...poate castigi din freelancing,sau te angajezi undeva...
Pe Freelancer vin indienii si sparg piata.

#23
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,796
  • Înscris: 20.10.2015

View Postscootch98, on 03 iulie 2020 - 10:41, said:

Am muncit pentru prietenul cu cabinet de psiho. Si mici proiecte de design, logo, efecte, video etc. Am si o firma de evenimente, eu fiind patronul si tot prietenul meu se ocupa de ele, promovam diverse evenimente, cursuri, conferinte pe retele de socializare, mail. Nu am stat strict pe banii parintilor, dar nu pot spune ca imi permit o chirie si sa ma intretin singur, sau o taxa de mii de lei la facultate, mai ales cu covid care a anulat tot.

Aia NU E MUNCA, o poti numi hobby si/sau voluntariat.

Intrebarea pe care ar trebui sa ti=o pui este:

Am un SCOP de cariera in vedere? Daca da, lupt si invat/muncesc sa-l ating.

Nu am?

Atunci pana cand o sa-l am ma apuc si muncesc.

MUNCA inseamna ceva care-ti permite cel putin supravietuirea.

Parintii tai gresesc grupa mare.
Eu nu te-as tine pe banii mei

#24
SILE802002

SILE802002

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 620
  • Înscris: 05.02.2008
eu am facut liceu teoretic cu profil mate - fizica. la bac am dat si economie, am luat 10 fata de matematica 7 si ceva. am dat admitere la 2 facultati ASE si Politehnica. la ambele am dat economie si matematica cu nota aproape maxima la economie si nota de trecere la matematica. la ASE am intrat la locurile cu plata si am optat pt Politehnica. 5 ani de chin, in care am rupt in 2 calculatorul in camera castigandu-mi banii cu care imi plateam examenele (parintii nu stiau nimic doar la un examen s-a scapat o rubedenie ca e proful nu stiu cum si mi-au dat 25USD). am dus-o pana la capat 5 ani in care am invatat la max 5 examene. in rest blat, copiat si profesori cu mare durere-n c_r de noi. cel mai nebun examen...cel de licenta unde am imbatat profesorii in sala de protocol si am ramas in sala cu asistentii care locuiau in camine. s-a copiat in cel mai nesimtit mod!!! am luat si licenta si iata-ma inginer cu diploma.
primul job...inginer mecanic la o mica firma in orasul natal. dupa 7 luni in care ajunsesem sa lucrez pe o freza cu comanda numerica am frugit schelalaind cand mi s-a deschis alta usa.
si de atunci 20 de vanzari in care nu m-a intrebat nimeni nimic de vreo diploma.
si mie- bine.
regrete...nu stiu poate...

#25
vandemm

vandemm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 686
  • Înscris: 05.05.2009

View Postpersona695, on 03 iulie 2020 - 10:09, said:

sa nu uitam ca liceul are materii care te pregatesc pentru facultate
ideal ar fi sa mergi pe domeniul in care ai cunostintele de baza din liceu, ti-ar fi mai usor

DAca iti placea ingineria, de ce nu ai incercat pe alte utilaje, la firme mia mari?  Nu stiu daca vanzarile sunt o solutie pe termen lung

#26
pelecaci

pelecaci

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 291
  • Înscris: 03.06.2008
din ce-ai scris, rational ar fi sa incerci Informatica..
IPG si  facultatile de la Politehnica sunt facultati f grele la care ar fi trebuit sa pornesti din start cu dreptul. nu prea ai ce cauta pe-acolo daca ti-ai luat 6.30 la bac la chimie, deci clar la fizica erai si mai si..

Informatica se poate termina, mai cu chiu mai cu vai..daca te poti plia cat de cat pe domeniu, vei avea sanse si la salarii bunicele

Edited by pelecaci, 11 July 2020 - 21:53.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate