Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?

Cum pot sa vad pe un proiector pr...
 Joc Drone

Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !
 Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font

problema ping in jocuri online

Problema calculator
 Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Rfg crescut

Cum reactivez Google Maps?
 

Facultatea de Biologie și Geologie

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
FanBoy

FanBoy

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 27.12.2018
Salut, am 18 ani, doar ce am terminat cu examenele și trebuie să iau o decizie cu privire la viitorul meu. După cum spune și titlul,m-am gândit sa merg la această facultate, pe specializarea Biologie Ambientală.
Cum am ajuns să iau în calcul această opțiune? Păi m-am analizat puțin și am constatat că îmi place natura, îmi plac animalele și mai ales păsările: să le studiez comportamentul,obiceiuri,etc.
După câte am văzut, după terminarea acestei facultăți voi putea sa devin biolog dar îmi este frică ca nu cumva să mor de foame cu această meserie, chiar dacă mă pasionează (zoologia și ornitologia în special) + că eu am terminat un liceu de profil uman și din ce am văzut o să am nevoie de chimie...
M-am interesat puțin și de alte facultăți, cum ar fi medicina veterinară, dar am înțeles că după terminarea acestei facultăți dacă nu ai bani să îți deschizi un cabinet, din nou ajungi să lucrezi pe un salariu de mizerie. Alte opțiuni ar fi Silvicultura, dar și aici am înțeles că nu e chiar așa de roz treaba + că am nevoie de matematică, și din  nou, analizându-mă puțin mi-am dat seama că îmi place lemnul, să îl prelucrez în special, și mă gândeam că dacă nu merge treaba cu Biologia și lucrurile care ma pasionează, să dau la Ingineria lemnului.
Am analizat și alte facultăți: Dreptul, Poliția sau Istoria dar mi-am dat seama că nu mi se potrivesc din diferite motive iar Politehnica,Medicina,Calculatoarele sau Literele nu mă interesează deloc.
Vă rog să îmi oferiți niște sfaturi în legătură cu ce aș putea face după ce termin Facultatea de Biologie și Geologie, dacă știți, sau cu alte facultăți cu profile legate de natură, animale și mediu,care poate mi-au scăpat mie, pentru că trebuie să iau o decizie și sunt dezorientat.

#2
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005

 FanBoy, on 28 iunie 2020 - 15:32, said:

îmi plac animalele și mai ales păsările: să le studiez comportamentul,obiceiuri,etc.
După câte am văzut, după terminarea acestei facultăți voi putea sa devin biolog dar îmi este frică ca nu cumva să mor de foame cu această meserie

Daca iti plac animalele, n-o sa mori de foame. In caz ca dai chix, te reprofilezi in vanator. Si lor le plac animalele: impaiate, impanate... Posted Image

PS: n-o sa te ajute nimeni pe forum. Fa-ti ordine in preferinte si alege in consecinta. Consulta-te si cu parintii. Voi cei de varsta asta cereti mai degraba sfaturi pe forumuri, in loc sa ii consultati si pe cei ce chiar va vor binele.

Edited by ursamajor, 28 June 2020 - 15:42.


#3
Kean

Kean

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 14.09.2016
Aici in tara o sa mori de foame cu specialitatile astea.In primul rand cred ca si specializarea va fi vai de mama ei,cu profesori plictisiti care stiu si ei ca materiile care  le predau valoreaza un rahat intro tara in pragul falimentului.
  Io in locul tau m-as face bucatar adica mi-as da interesul sa ajung "chef" de calibru mai mic,as invata 2 limbi de circulatie internationala si valea pe un vapor de croaziera sa vad lumea,ca in ziua de azi nu mai esti sigur nici pe ziua de maine.

#4
persona695

persona695

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,599
  • Înscris: 17.07.2014
Tac-su o să-i zică sa se facă polițist și maica-sa o să-i zică sa se facă medic veterinar. Ambele meserii sunt bune și bănoase.
Eu îți recomand medic veterinar, se intra greu, se învață mult, dar se și răsplătește pe măsură. Cu meseria asta o sa poți lucra la ANSVSA,ăștia dau autorizații la firme plus multe altele, se învârt sume acolo de te ia cu amețeală.
Daca ești băiat isteț te duci in privat și începi de jos, pui pamperși la pui de foca, faci vizite la domiciliu la câini bichon cumpărați cu 500 de euro bucata, așa începi să strângi un bănuț, te duci la banca, iei împrumut și îți deschizi cabinet.
Știu eu pe una care a terminat biologia, când o duc in gradina botanică știe toate florile de acolo, acum lucrează că vânzătoare.

#5
warcrenstarcren

warcrenstarcren

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 26.04.2020
Initiator:  parerea mea e ca va trebui sa-ti dai interesul si sa te apuci de invatat un limbaj de programare daca vrei bani multi facuti rapid si usor  - Java sau Python.
Ori dai de carnet si te faci sofer UBER.  
Ori sa inveti o meserie - sa te specializezi pe silvicultura. E de munca, e cu matematica, dar asta e,  e cam singura meserie din domeniul tau preferat care iti poate aduce bani seriosi.
Dupa cum observi, in tara asta, daca nu ai pile sau nu te-ai nascut intr-o familie bogata sa te poti angaja pe ce doresti,  trebuie sa muncesti din greu ca sa-ti castigi existenta, si asta inseamna sa te apuci de o facultate pe un domeniu cat mai dificil (domenii STRONG & HARDCORE ca Ingineria, Medicina, Energetica, Mecanica, Cibernetica etc.) daca vrei sa ai o calificare si sa fii cautat de companii private serioase pentru a avea un loc de munca ce presupune MUNCA multa si responsabilitate.
Geologia, Biologia, Istoria nu mai sunt demult domenii de interes  in tara asta plina de manelari, pitipoance, bombardieri  si corupti, o tara plina de prosti care nu dau doi bani pe cultura generala, pe langa faptul ca mediul academic si institutiile de cercetare sunt imbacsite de fosile comuniste cu pile  care isi transmit functia ereditar catre beizadele


In ce priveste optiunile tale:
BIOLOGIA: nu faci nimic cu facultatea asta, decat daca vrei sa te faci profesor de biologie si sa predai la scoala gimnaziala .  Ori profesori de biologie prin scoli avem destui.  Faci masterat si vei preda la liceu. Salariul e cat de cat decent, cat sa traiesti la limita saraciei-decentei : 2000 LEI.  
S-ar parea ca la ce vremuri ne asteapta, vei preda prin ZOOM si nu te astepta sa te caute cineva pentru meditatii fiindca nu cauta nimeni.  
Daca vrei sa te faci profesor conferentiar si universitar, o sa trebuiasca sa pierzi niste ani prin a da doctorate, a publica lucrari, a participa la conferinte.....pana vei avea un salariu mai de doamne ajuta- adica 3000-5000 lei
Fara PILE,  n-ai nicio sansa sa obtii un job usor la Muzeul Antipa sau la Gradina Botanica, ori intr-o sinecura de stat pentru cercetare.
In cel mai rau caz o sa ajungi sa lucrezi la spatii verzi,  ori sa lucrezi prin domeniul agronomiei. Sau mai rau, sfarsesti prin a imparti  pe strada pliante despre protejarea ursilor panda si a balenelor.
Sfatul meu e sa faci MEDICINA daca te pasioneaza si poti sa ajungi farmacist sau veterinar daca nu vrei sa te faci medic.
  


GEOLOGIA: la fel, pierdere de vreme!  
Insa locuri de munca exista -  inginer geologist, geochimist, geofizician, inginer  geotehnic , seismolog,  vulcanolog,   hidrogeologist, oceanograf,  eventual lucrator la Muzeul de Geologie, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului  si Institutul de Geofizica insa din nou.....traim in Romania si pentru joburile astea iti trebuie PILE si RELATII.
Poti deveni cel mult profesor de geografie la o scoala gimnaziala sau liceu, eventual mai pierzi niste ani cu doctorat.
Insa cum am spus, ai mai multe oportunitati:
  • Inginer de forare
  • Consultant de mediu
  • Inginer de mediu
  • Topograful de minerale
  • Manager de cariere
  • Consultant pentru sustenabilitate
  • In cel mai rau caz sfarsesti prin a lucra in minerit.
Recomandarea mea e alta: in loc de Geologie ai putea sa faci un curs pe domeniul energetic, te-ai putea duce la Universitatea de Petrol si Gaze din Ploiesti, si poti sa te angajezi ca sudor de conducte petroliere prin Dubai, Qatar, Arabia Saudita unde poti castiga zeci de mii de dolari, sau chiar in Norvegia daca iti place alcoolul.Si poti sa devii inginer pe la Rompetrol.
Ori ai putea sa te indrepti si spre energiile verzi, sa devii fabricant de panouri solare si turbine eoliene.
Fii realist si nu  visator, altfel sfarsesti sa stai cu parintii la 30 ani, traind din salariul de lucrator la KFC sau Mega Image.





Universitatea de Medicina sau Universitatea de Petrol si Gaze ar fi optiunile cele mai bune pentru viitor.....daca vrei sa ai un viitor!
Cu pasiunea se moare de foame in tara asta.

Edited by warcrenstarcren, 28 June 2020 - 16:18.


#6
warcrenstarcren

warcrenstarcren

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 26.04.2020
Dar daca vrei sa-ti urmezi visul si tii neaparat sa te specializezi pe geologie sau biologie, emigreaza.
Si urmeaza o facultate din strainatate care sa fie recunoscuta, si unde vei invata mai mult.
Vrei sa devii un biolog sau geolog de renume, emigreaza in Anglia si inscrie-te la Oxford. Inoveaza, invata,  vin-o cu ceva teorii noi, fa viata oamenilor  mai buna.
Ai putea tu sa ne ajuti sa folosim vulcanii ca sursa de energie.Sau chiar sa inventezi o modalitate prin care sa putem transforma gunoaiele de plastic  in biocombustibil.  Sau chiar sa inventezi  o modalitate pentru  a curata atmosfera de dioxidul de carbon!
O facultate din Europa vestica te-ar putea pune in cartile de istorie.
Vrei sa devii un simplu bucatar, programator, operator telefonic,sudor, chelner,  lucrator comercial, silvicultor, veterinar, politist, vreun meserias anonim care face MUNCA REPETITIVA doar pentru a castiga bani, un simplu incult,   fara sa aduca un aport civilizatiei umane pentru cauza PROGRESULUI, ramai in Romania.
Si iti vei irosi o viata in care puteai deveni un savant ce putea face viata mai buna pentru oameni.
Trebuie sa intelegi ca Romania nu mai da doi bani pe educatie si cercetare.
Ori Romania nu e deloc locul ideal pentru a urmari astfel de facultati.


Vrei sa fii un om  erudit    si sa  nu mori ca un simplu om mediocru ?
FUGI DIN TARA ASTA

Edited by warcrenstarcren, 28 June 2020 - 17:40.


#7
stormlord

stormlord

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,869
  • Înscris: 20.07.2006

 FanBoy, on 28 iunie 2020 - 15:32, said:

Vă rog să îmi oferiți niște sfaturi în legătură cu ce aș putea face după ce termin Facultatea de Biologie și Geologie, dacă știți, sau cu alte facultăți cu profile legate de natură, animale și mediu,care poate mi-au scăpat mie, pentru că trebuie să iau o decizie și sunt dezorientat.
Facultatile se aleg din varii motive, iar cel mai inselator e acela ca ele ar aduce banii si prosperitatea, recte stabilitatea. De fapt, este cel mai prost motiv.
Parerea mea este ca singurele motive rezonabile sunt acelea ca ai habar de specializarea respectiva si ca ea la randul ei "te place", ca nu esti afon si nici obsedat ca sa devii ceva.
Daca esti preocupat de castiguri materiale, de faptul ca alegerea ta trebuie sa produca bani cat mai repede, atunci e pierdere de vreme. Se pot castiga bani si fara facultati, dupa cum acestea se pot face strict pt diploma, situatie in care tb urmarita facultatea cea mai ieftina si care nu produce probleme.
In alta ordine, din lipsa de studenti multe facultati au devenit incredibil de slabe, incat ele nu sunt o solutie chiar si pt cineva care este dornic sa invete. Specializarile cu denumiri atragatoare, comerciale cred ca ar tb evitate sau macar privite cu multa circumspectie. Din pacate viitorul student este nevoit sa-si restranga de la bun inceput aria de interes catre domeniile clasice, unde facultatile sunt cat de cat in regula. @warcrenstarcren are partial dreptate, cel putin cand recomanda domeniile strong&hardcore, fara ca neaparat acestea sa fie cele mentionate de el, dar ceea ce cred eu ca vrea sa spuna si sunt cu totul de acord e faptul ca, acolo unde sistemul universitar este slab, tb sa te orientezi catre facultatile serioase, fiindca nu doar ceea ce iti place conteaza, ci si calitatea slaba a invatamantului universitar.

Edited by stormlord, 28 June 2020 - 19:10.


#8
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,602
  • Înscris: 07.02.2003

 stormlord, on 28 iunie 2020 - 19:09, said:

Facultatile se aleg din varii motive, iar cel mai inselator e acela ca ele ar aduce banii si prosperitatea, recte stabilitatea. De fapt, este cel mai prost motiv.
Asa este, mare prostie sa nu-ti faci pasiunea... ala e lucrul care-l faci cel mai bine.

#9
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,235
  • Înscris: 24.02.2007

 warcrenstarcren, on 28 iunie 2020 - 17:40, said:

Vrei sa devii un biolog sau geolog de renume, emigreaza in Anglia si inscrie-te la Oxford. Inoveaza, invata,  vin-o cu ceva teorii noi, fa viata oamenilor  mai buna.
Ai putea tu sa ne ajuti sa folosim vulcanii ca sursa de energie.Sau chiar sa inventezi o modalitate prin care sa putem transforma gunoaiele de plastic  in biocombustibil.  Sau chiar sa inventezi  o modalitate pentru  a curata atmosfera de dioxidul de carbon!

Cate din astea ai facut deja?

Edited by dani.user, 28 June 2020 - 21:15.


#10
clasica

clasica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 784
  • Înscris: 25.10.2009

 FanBoy, on 28 iunie 2020 - 15:32, said:

Facultatea de Biologie și Geologie


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/V_6kzddjSdM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate