Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
reparatie zgarietura bara spate

Lipire XPS de hidroizolație ...

Detectare dispozitiv de ascultare...

Detectare posibile dispozitive de...
 suport/cutie fixare SSD in locul ...

Popcorn stradal

De ce ard asa de violent masinile...

Sfat achizitie bicicleta MTB
 Imi tot apare ipconfig

Degresant auto eficient

Pistol care sa pulverizeze vopsea...

Cursuri inot apa netratata
 Telefoane vechi, fixe si mobile c...

Sa desparțim cuvintele in cuvinte

Apartament complex rezidential no...

[UNDE] reciclare cd / dvd
 

Upgrade DIGI FiberLink

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1
Adrian1509

Adrian1509

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 11.06.2020
Ieri am sunat la relatii clienti si i-am spus acelui tip ca as vrea sa fac upgrade la FiberLink. Eu avand FiberLink 100 (nici macar nu mai exista la ei pe site), i-am zis ca as vrea un upgrade la FiberLink 500. Mi-a spus sa astept sa verifice daca au acoperire, a spus ca au si apoi m-a intrebat pe cate luni. I-am spus pe 12 si el a spus ca a deschis un tichet si ca voi fi sunat de un reprezentant. Stiti cumva cam in cat timp voi beneficia de FiberLink 500 si cam in cat timp ma vor suna?

#2
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,721
  • Înscris: 15.06.2004
Depinde de zona.
Dar de obicei cam o saptamana, daca esti din Bucuresti.

#3
Xman_ghio

Xman_ghio

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,277
  • Înscris: 26.06.2009
FiberLink 100 este un abonament foarte vechi si/sau existent in zonele rurale.

De ce nu intri in contul online si soliciti acolo upgrade. In cazul in care ai deja FTTB, router care suporta, etc o sa ti se faca upgrade automat (dureaza 30 min sau ceva de genul)

#4
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Putin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,770
  • Înscris: 30.08.2017
Eu am sunat vineri și marți la 10 au instalat. București, sector 4. Sunt destul de prompți, am mai avut o dată o problema tehnică, au venit in 2 ore.

#5
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,191
  • Înscris: 14.10.2008
FTTH trebuie sa aiba pentru FL 300-500-1000. FTTB de obicei da maxim 100, de la vechile abonamente de la blocuri, de 50 si de 100 mbps.

#6
Adrian1509

Adrian1509

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 11.06.2020
Da, eu am abonamentul de 100 de foarte mult timp si am incercat si anul trecut sa fac upgrade, dar mi s-a spus ca nu au nu stiu ce infrastructura la scara, iar acum m-am gandit din nou sa sun si vad ca mi-au spus ca au acoperire de 500, dar sper cand vor veni cei de la tehnic sa nu mi zica aceeasi chestie de anul trecut...

#7
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,721
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

FiberLink 100 este un abonament foarte vechi si/sau existent in zonele rurale.
Eu sunt pe el in Bucuresti. Mi-e lene sa-mi reinnoiesc contractul.
Online iti face automat contract pe 2 ani. Era un topic pe-aici in care se plangea careva ca nu a vazut unde scrie si se chinuia sa renunte.

Si mai poate fi o problema tehnica - la Fiberlink100 de obicei veneau cu UTP dintr-un switch. Ptr 500 sau 1000 in majoritatea cazurilor vin cu fibra in apartament si pun GPON/ONT.

#8
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,556
  • Înscris: 16.12.2006
Pot sa ti-l modific eu in FL.500 cu prelungire doar pe 1 an in caz ca te intereseaza. ;)

N-am nevoie decat de un ID de client de la tine si de un numar de telefon de contact.

PM la mine in ca doresti sa faci upgrade-ul de la FL.100 la FL.500.

#9
Xman_ghio

Xman_ghio

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,277
  • Înscris: 26.06.2009

View Posteiffel, on 18 iunie 2020 - 15:12, said:

Eu sunt pe el in Bucuresti. Mi-e lene sa-mi reinnoiesc contractul.
Online iti face automat contract pe 2 ani. Era un topic pe-aici in care se plangea careva ca nu a vazut unde scrie si se chinuia sa renunte.

Si mai poate fi o problema tehnica - la Fiberlink100 de obicei veneau cu UTP dintr-un switch. Ptr 500 sau 1000 in majoritatea cazurilor vin cu fibra in apartament si pun GPON/ONT.
Nu-i adevarat! Iti face online pe 12 sau 24 de luni! Mai mult nu avea "acel cineva" de ce sa se planga - coform legislatiei, daca nu a beneficiat de echipamente din partea furnizorului, chiar daca are contract pe 12/24 de luni poate sa renunte fara taxe de reziliere anticipata.

Daca ai UTP in casa inseamna ca ai FTTB (fiber to the building). Daca ai fibra flat inseamna ca ai FTTH (fiber to the home).

#10
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,191
  • Înscris: 14.10.2008

View Posteiffel, on 18 iunie 2020 - 15:12, said:

Eu sunt pe el in Bucuresti. Mi-e lene sa-mi reinnoiesc contractul.
Online iti face automat contract pe 2 ani. Era un topic pe-aici in care se plangea careva ca nu a vazut unde scrie si se chinuia sa renunte.

Si mai poate fi o problema tehnica - la Fiberlink100 de obicei veneau cu UTP dintr-un switch. Ptr 500 sau 1000 in majoritatea cazurilor vin cu fibra in apartament si pun GPON/ONT.

Si pentru 300 la fel. FTTB-ul se va desfiinta la un moment dat.

La mine nu-i problema prelungirea, chiar o practic pentru reducere pret cateva luni.

#11
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Din moment ce la blocuri noi au pus FTTB, "moment dat-ul" ala e destul de departe.
Se migreaza incet incet la blocurile vechi, dar de disparut complet nu cred ca se va intampla pana nu or incepe cu ceva NBase-T.

#12
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,191
  • Înscris: 14.10.2008
Au bagat FTTB in 2009 (Slatina) cu 100 mbps cand concurenta inca dadea 1-20 mbps sau ADSL.

In general pe FTTB nu s-au dat abonamente mai mari de 100, au ramas cei ce nu au schimbat netul de 100 pe 4 fire de UTP sau cei doar cu TV/telefon fix.

Primele cutii pe casa scarilor s-au pus in 2003 pentru amplificator si splittere HFC, filtre pachete de programe analogice, langa acea cutie in 2009 a venit cutia cu ONT-ul si in cea veche s-au inghesuit switch-urile de internet si telefon fix.

La blocurile noi au fost nevoiti sa bage FTTB din cauza dezvoltatorilor imobiliari.

Aia au pus din start anumite instalatii de comunicatii. Unii puneau doar coaxiale pentru UPC, altii doar telefonice pentru Telekom. Gandiri invechite.

#13
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,721
  • Înscris: 15.06.2004

Quote

Si pentru 300 la fel. FTTB-ul se va desfiinta la un moment dat.
La mine e un fel de amestecatura FTTB cu FFTH. Tot pe cablu dau si gigabit.
Practic vin cu fibra in niste casute pe scara - cate una la fiecare 2 etaje si din ea dau pe cablu la apartamentele de pe 2 etaje.

#14
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Se tot ameninta cu desfiintarea FTTB de ani de zile. Vad ca inca nu a murit. Sper sa nu moara curand ca nu am chef de FTTH. Si nici nu cred ca o sa moara in urmatorii 10 ani.

#15
Neaceasca85

Neaceasca85

    You do the math

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,191
  • Înscris: 14.10.2008
Cine ramane pe FTTB ramane cu 100 mbps. Si eu zic ca inca 5 ani va mai fi FTTB.

View Posteiffel, on 19 iunie 2020 - 14:31, said:

La mine e un fel de amestecatura FTTB cu FFTH. Tot pe cablu dau si gigabit.
Practic vin cu fibra in niste casute pe scara - cate una la fiecare 2 etaje si din ea dau pe cablu la apartamentele de pe 2 etaje.
In blocurile vechi de 4 etaje sunt doar la etajul 2.

Daca ne gandim, se ameninta cu desfiintarea HFC din 2009-2010 sau chiar 2008 dar s-a produs efectiv in 2013-2014.

You do the math.

#16
Nexxus2

Nexxus2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,610
  • Înscris: 16.08.2008
Eu am FTTH 1.0. Am doar internetul prin fibra... Cablul coaxial pt. TV vine in continuare din cutia digi de pe casa scarii.
Nu ma plang este ok asa. Nu as avea unde sa pun si sa alimentez acel mininod pt catv.

#17
Old'guy

Old'guy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 109
  • Înscris: 16.02.2007
Unde m-am mutat eu in chirie ( bloc nou, dat in folosinta in 2018 ) s-a instalat direct FTTH. Dezvoltatorul a tras doar tubulatura pana la intrarea in apartament si de acolo fiecare furnizor isi vede de treaba lui.

#18
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Asa e si la mine, dezvoltatorul a tras la fiecare apartament FO, coax si un cat5e. Telekom a venit cu un odb (ftth), iar rds a venit cu "hydra". Daca deschizi usa la nisa de pe hol, cad switchurile peste tine :).

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate